SUBARU

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

11.10.02  07:47

« Re: Ha!

to ES: tak blahopřeju, určitě jste udělali dobře. Jo a ta modrá je super. Já dostal bohužel na Subaru zákaz, ale počkám si na Forester STi / cca 265 PS / - má být snad za rok a půl. To už si nějak prosadím.
  • 00 Reagovat !

foto

10.10.02  21:21

« Ha!

Tak vám všem děkuju za příspěvky. Máma nakonec uznala argumenty kvality, technologie a bezpečnosti a Subaru Forester v modré barvě byl objednán :-).

Dosažená sleva je 50 tisíc, takže i z tohohle pohledu je to super. Už se na něj těším .. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.02  13:27

« Re: kvalita hyundaia

SantaFe je pekne, aj kasna je dost dobre spravena, ale chcel by som vidiet experiment, ked sa zvesi jedno predne kolo, ci sa na luke pohne. Ked som rozstrelil svoju Imprezu, tak som to zo zarazenym do stlpika dokazal a voz fakt isiel a dal sa riadit....
    Na Sk som este nezaregistroval smtelnu nehodu zo Subaru, nekradne sa a nikomu voz neskoncil uprstred jazdy (nepocitam vyhoreny engine po zrazke pri 170kmh a zadrety motor po jazde bez oleja). Ked si to cele spocitam, mozem sa vykaslat na o 1,5l vyssiu spotrebu benzinu 2,0l motora a par koni navyse pri 2,0T konkurencie :)))
    A este cosi, zatial som nenasiel taky stupak, kde by som sa nedostal (ak tam bol aspon naznak cesty) Dokonca aj zastavenie v ostrom stupani na lade a opatovne pohnutie sa podarilo. Sice som najskor isiel asi 1,5m dozadu, ale potom sa gumy chytili a fical som dalej. Vtedy som bol jediny voz, co sa tam dostal...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.02  12:20

Wawrik..bezva reakce:-)))) Máš bod!
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.02  12:19

2 matus..a už jsi někdy viděl např. statistiky dlouhodobé spolehlivosti? Řekl bych,že ne. Nebudeme se bavit ani o technické úrovni,která je nesrovnatelná. Ale např mě velice zaujalo,když deset let staré Subaru vycházelo statisticky stále ještě o něco spolehlivější,bezproblémovější (prostě méně poruchové) než Felicia stará 3 roky!!! No a pokud jde o srovnání Forester x Santa-fe, to jsem co se techniky týká popsal o pár příspěvků níž..kdo rozumí o čem mluvím,pochopí,kdo nerozumí ať si koupí Santa-fe.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.02  10:16

« to wawrik

:-)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.02  10:15

« to matuS

V podstatě to nikdo netvrdí. Jde jen o to, že Hyundai nemá takovou tradici a znám jen málo lidí, který s nima jezdí.

Kámoš měl Sonatu v automatu, cca před 2 roky, ujel na tom asi 120 tisic (jezdí hodně po Evropě) a klekla mu převodovka. Navíc to prej žralo. A co jsem slyšel zase od táty druhýho kamaráda, po 30 tkm mu začal nehorázně drnčet interiér a všechno se uvolňovat (jeho slova).

Tak nevím ... asi nejdůležitější hledisko je prodej auta za 3-4 roky. SantaFe seženeš tři měsíce starý už za 600K, což je dost velkej propad. Forester má pořád relativně velkou hodnotu i po těch letech.

Nechci se hádat, ale prostě tíhnu k Subaru ;-).
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.02  09:26

2matus: A teraz tu o Cervenej Ciapocke :-))
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 10.10.02  02:04

« kvalita hyundaia

nemyslim si ze by mal byt hyundai menej kvalitny ako subaru.
  • 00 Reagovat !

foto

09.10.02  22:43

« kdo ?

kdo z vás už viděl Subaru v pick upu ? Bude se dělat v modelovém roce 2003
  • 00 Reagovat !

foto

09.10.02  20:58

« Aaach ...

Hmm, dorazil k nám domů prodejce s STičkem ... tak jsem měl možnost se prvně projet za volantem. Po těch asi 30 kilácích můžu říct jen jediný: "Aaaaaaaaaaaaaaach můj bože!" ... už mám jasno, žádný jiný auto neexistuje, tohle je přesně to, co chci ..

Subaru rulezz!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.10.02  12:01

« Re: wrx

Kratke vytacanie motora, nie neustale.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.02  10:53

« Re: to PeKa

Santa Fe nemá Haldex,ale mezinápravový diferenciál a ZA NÍM!!!! visco spojku...skutečně až za diferenciálem,takže visca neslouží k částečnému uzavření diferenciálu v obtížných podmínkách jako třeba u Subaru,ale slouží k rozdělení kroutícího momentu na nápravy. (Prostě zajišťuje,že na přední nápravě je větší moment než na zadní). Co se týká použitelnosti v terénu,případně na sněhu,je tento systém druhý nejméně účinný po čerpadlovém systému,který používá CR-V. Na druhou stranu mě osobně se ze současných SUV líbí designově Santa Fe asi nejvíc. Ale Subaru je Subaru..čili sázka na jistotu.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.02  09:38

« Re: to PeKa

to eric_singer: tak jak se skutečně chovají ty bezrámový okna na subaru když se člověk naboří, tak to nevím. Zatím jsem však neslyšel, že by s nimi byly někdy nějaké problémy. A že by si u subaru celkovou bezpečnost chtěli pošramotit blbými okny ???... Vždyť specielně forester vyšel z crash testů v americe mezi SUV snad úplně nejlíp. Ale kdo ví.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.10.02  07:56

« to PeKa

Díky ..

Já ho nepotřebuju, kupuje ho máma, protože odjakživa chtěla off-roada, resp. SUV. Vybírá si mezi Hyundaiem a Foresterem. Chce to na přepravu psů (dva velký ovčáci), materiálu a zboží. Zlomil jsem jí na Forester celkem v pohodě kvůli argumentům o pohonu, motoru, bezpečnosti a spolehlivosti (oproti Hyundai).

Máti ovšem argumentuje, že všechno dobrý, ale nelíbí se jí bezrámový okna, že prý je to nebezpečný, že když do toho náhodou praští, tak se to na rozdíl od rámu rozbije. A další argument je malej zavazadelník. SantaFe má v základu asi 690 litrů, se sedačkama dole asi 1490, Forester jen 390 a se sklopenejma nejak kolem 1000.

Navíc hraje roli cena, páč za SantaFe chtějí i se slevou atd. cca 709 včetně DPH, za Forestera máme nejlepší nabídku za 770 včetně DPH. Samozřejmě by se tam dala sada M1 kvůli odpočtu, ale teď jde o to, jak se máti rozhodne.

Honda používá systém Twin-Pump o vyrovnávání tlaků, SantaFe má snad Haldex nebo co ..
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 09.10.02  03:38

555> "trenovat na pruznost"

co to je? ako sa to robi?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.02  16:08

« Re: Dotázek ..

Nevím sice na co potřebuješ SantaFe, Forester nebo Hondu CR-V, ale pokud má stále Honda ten samý připínatelný pohon, tak na horách a ve sněhu asi to není úplně ono. Viděl jsem jí (asi před 2ma lety), jak se snaží dostat z malinkého příkopu pozpátku (čumák níž než zaddek) a jak se jí stále připojoval a zabíral a pak zase nezabíral pohon na zadku, tak tam sjížděla čím dál tím víc. Nakonec jí vytáhli popředu. Je to sice určitý extrém, ale zvážil bych ho. Jinak asi bez problémů.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.02  13:07

S Foresterom sa da v pohode jazdit po boku hraze a neprevrati sa, nanajvys sklzne. Toto nedokaze nijaky iny vysokotaziskovy SUV. Novy model je neporovnatelne lepsie zariadeny a pevnejsi, nez stary. Komu nevadi zravejsi benzin, tomu ho odporucam.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.02  13:04

Prvych 1500km sa len voz, potom vymena oleja a najlepsie za Motul. Do 4500km nedusit na dialnici, nerobit vela akceleracii za sebou, len ho trenovat na pruznost, nech nie je lenivy a potom uz len nechat vzdy riadne zohriat a vychaldit turbo pred zastavenim. Mam pomaly 70 000km a neviem, co je to pokles hladiny oleja :)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.10.02  11:36

to eric_singer:Ani SantaFe ani Forester,u obou kvalita prinejmensim diskutabilni.V tomto pripade jednoznacne doporucuji HONDA CR-V, stejna cena jako SantaFe, levnejsi nez Forester a nesrovnatelne lepsi...A kdyz by jsi chtel pridat par tisic tak pak TOYOTA Highlander, zaklad s AC, samozrejme bez kuze a se "ctverkou" motorem ,$ 25.000.Za $ 31.000 V6, v plne vybave s kuzi, absolutne nejlepsi mid-size SUV na marketu v soucasne dobe...Ja jsem o ni taky uvazoval pred rokem a par tydnama kdyz jsem kupoval auto, ale tehdy se teprve zacala prodavat a nevedel jsem co od ni ocekavat...:-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…