SUBARU
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
Alessio1 25.11.06 12:16
« Re:
když píšu dvoulitr, tak myslím dvoulitr (65 k/l). 2,5 má 67 k/l. není to nic úžasného, tenhle motor není určen na závodní trať, na tom se shodnem,ne? Podal jsem ti protiargument, ve kterém jsem ti říkal, že konkurenční automobilky nabízejí ještě dnes motory srovnatelné úrovně k/l naprosto normálně. Pakliže žijeme v 90. letech a já si toho nevšiml, tak se omlouvám. Nový motor od subaru má stejný výkon při o půl litru menším zdvihovém výkonu, pokud se nemýlím (ano, má menší točák), takže nechápu tvojí reakci na vpodstatě lehce modernizovaný motor z minulého tisíciletí, který je dnes už pouze výběhový - stále ale spolehlivý a je radost s ním jezdit. -
« Bez nadpisu
Alessio : To je zase argument. :roll: To, že na tom jsou některé motory ještě hůř nemusí znamenat, že na tom není 2,5ka špatně (btw jaký aktuální motor od audi myslíš - 2,0FSI má 150 koní - 75k/l) .Promiň ale současná 2,5ka má 66k/l. Což odpovídá 2,0l s výkonem 132k. Což mi rozhodně přijde jako podprůměrná hodnota hodná spíše poloviny 90.let minulého století, ne-li období ještě dřívějších. (vlastně i opely měly i někdy okolo roku 1990 2l o výkonu 150 koní)
Tím ovšem netvrdím, že motor s nízkým výkonem z litru je hned špatný. Člověk má sice tendenci, když uvidí podobný motor, přirozeně předpokládat, že takový motor asi nebude technicky na výši a bude spíše zastaralý, nicméně je neoddiskutovatelné, že podobně naladěný motor bude mít vhledem k onomu "nízkému" výkonu vysoce nadprůměrnou pružnost v nižších otáčkách a obecně bude příjemným společníkem. Já osobně bych v naší impreze raději viděl 2,5 H4 než ten nový 160 koňový dvoulitr. ;-) (spokojen že váš motůrek chválím ? ;-) ) Stejně tak bych na běžné ježdění nevolil třeba hondu S2000, která má při 120k/l relativně zoufalou pružnost v nižších otáčkách a celé auto obecně funguje až od 6000-7000.
Výkon z litru je spíš vizitkou technických a technologických schopností tvůrců (pokud pomineme marketing apod.), ne jeho kvality ve smyslu použitelnosti v reálném světě. -
"-- skrytý --" 25.11.06 11:31
« Re: Re:
Já jsem vcelku spokojen, ne že by se nějaký koník nehodil, ale ... zase ta spotřeba ...
Spíše mi připadá, že převodovka je v tom autě docela dlouze zpřevodovaná, co takhle použít převodovku z MY2006+ (dvoulitr 121kW) ? Je větší stálý převod, bylo by to živější ...
Zvětšili stálý převod (3.7 to moje vs. 4.111 2006+). Maximum výkonu se posunul do vyšších otáček, tak to museli udělat, aby trojka nezačala táhnout až někde okolo 150ti ...
Bylo by to asi na úkor spotřeby ... a maximáky, což by tak nevadilo ... -
Alessio1 25.11.06 11:21
« Re:
mv: kam na tyhle hlody chodíš, prosímtě :roll: ...2,5 a poměr výkon/obsah je naprosto v normálu, poplatný samozřejmě době jeho vzniku, protože to jde pořád kupředu - třeba dvoulitr v audinách má horší poměr, 2,4 od volva také (slabší verze) atd....a to se tyto motory stále do těchto sedanů montují. -
"-- skrytý --" 25.11.06 09:57
« Re:
mv,sss: No počkejte, to jako že NEMÁM turbo ??? A já žiju s představou, že jo. Moc jsem to tedy nezkoumal. Teď jste mi teda vzali motivaci do života, můj sen :-( ... já to auto snad prodám ... už ho nechci. Každýmu v okolí jsem řekl, že mám turbo, jak já teď můžu vyjít na ulici ??? >:-[]
Jdu pátrat na netu (už jsem samozřejmě začal, ale prozatím neúspěšně) ....
Co ty starší verze ? 110 a 115kW :?: -
"-- skrytý --" 24.11.06 23:20
« Bez nadpisu
Vacsina ludi ma agresivnejsie odklony na predku, aby sa nesunul von, ale drzal stopu.
V sucasnosti jazdim 1,5°predok a 1°zadok. Je to kompromis koli guamam :)
Spolu s odklonom ti vela spravi rozbiehavost. Cim je vacsia, tym viac auto zataca. Tam mam parametre 20min na kazdu napravu. Mal som aj na kazde kolo, no to spolu s odklomi zralo 2-3mm vnutorneho dezenu na 1000km, co je uz dost. Ty vlastne tu gumu tlacis na vnutornej strane.
Takze, ak nemas stelovatelne zadne vrchy tlmicov, lahsie je spravit tu rozbiehavost. Dole drzi tlmic na 2 sroboch, ani jeden nie je excenter a pristup k jednemu je velmi zly koli strmenu.
Suba odporuca 0/0 rozbiehavost z fabriky.
Borec na D2 nic, dost nespolahlivy clovek. Este ho zbuzerujem... -
"-- skrytý --" 24.11.06 23:07
« Re: Legacy wagon r.v. 2000(1?)
tehac: "Kamoš si to teď koupil a má vzadu "neidentifikovatelnou" krabičku.
Je umístěna vzadu vpravu, zespodu za nárazníkem, kousek od kola. Černá, plastová, rozměry cca 25x15x5cm a vedou z ní 3 kabely, který mizí někde u zadního diffu."
Vedu z nej 3 kabely, alebo 3 gumene trubicky? Nie je na nej napisane DENSO a Made In Japan? -
"-- skrytý --" 24.11.06 22:32
« Re:
zvejkal: není zač, doufám, že než se uzdravíš, budeš mít jasno >:D
mv: něco špatně ?
Možná jsem to zmotal dohromady, nechtěl jsem se (až tak) moc rozepisovat, tak jsem to zkompresil ... první příspěvek se týkal Outbacku a Foresteru kolem roku 2000, na kerý se zvejkal ptal, ten druhý byla reakce na chybějící redukce u přeplňovaných motorů obecně - což se netýká slabší verze 2.5, i když je to turbomotor.
Ta slabší verze 2.5T, která se dává pro Evropu do Legacy a Outbacku, je výkonově i provedením spíše na úrovni atmosférických motorů. Silnější motory by už převodovka s redukcemi nezvládla. Škoda, mě by se líbil Outback 3.0 a manuál s redukcí, Subaru by na tom mělo zapracovat, zesílit ji a nevím co ještě. Ale asi to není jednoduché a hlavně levné ...
Jinak ale asi nemá cenu tady rozebírat parametry, které se dají dohledat v katalozích, spíše by asi zvejkala zajímaly praktičtější zkušenosti.
Já jsem netvrdil, že Subaru neumí udělat kvalitní motor hodný 21. století, což řekněme 2,0R papírově je. Mluvil jsem čistě jen o 2,5, o které jsi v podstatě sám řekl, že je zastaralá. >:D
Svůj předchozí příspěvek v tom podstatném shrnu (možná ses chytl něčeho, co jsem za podstatné nepovažoval, což je u neosobních diskusí přirozené, protože komunikace není čistě jen o sémantice) a řekni mi, kde nesouhlasíš : Výkon/l 2,5ky odpovídá 132 koňovému 2,0l, což je dnes podprůměr. To ovšem neznamená, že je to špatný motor, motory s nízkým výkonem z litru nabízejí relativně (vzhledem k danému výkonu) nadprůměrnou pružnost a použitelnost v běžném provoze.