SUBARU

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 19.12.06  13:46

« Bez nadpisu

dneska uz auto rezervu mit nemusi.... staci spray na opravu pneumatik :)
    nerikam, ze je to reseni defektu, ale ja jsem pichnul v zivote jednou a spray na to stacil. a tahat neco na spodku by se mi nechtelo
  • 00 Reagovat !

foto

19.12.06  13:35

« Bez nadpisu

No, nejel jsem s tím, jen jsem o tom četl.. Do Forestera se to oficiálně montuje už od předchozí generace (před faceliftem) do Outbacka se to začlo oficiálně dávat nedávno (je to od ňáké holandské firmy). Ve Foresteru je nádrž místo pátýho kola pod podlahou kufru. Rezerva je přišroubovaná na dno kufru, jinam ji prý nejde dát, tak aby to mohlo být homologované.
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 19.12.06  12:47

« Bez nadpisu

prestavba bude draha, nadrz vzhledem ke spotrebe velka....mne by to za to nestalo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.12.06  12:17

« Subaru LPG

Chcel by som este zistit nieco o druhej casti mojej otazky a to spalovanie LPG. Ma niekto skusenost s tymto druhom paliva v Outback/Forester. Nejake konkretne systemy, pripadne ci niekto kupil uz zabudovane s LPG/daval si prestavat na LPG. Mam za to, ze je asi trocha priestorovy problem s nadrzou LPG kvoli celkovemu miestu pri AWD koncepcii. Dik
    p.s. Podotykam ze Outback/Forester nekupim nove, ale jazdene do 3 rokov.
    Ide o to ci uz s LPG, alebo nasledna prestavba.
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 19.12.06  12:04

« Bez nadpisu

tak pokud mi chcete tvrdit, ze 2.5 V6 je srovnatelnej motor s 2.5XT, tak nema cenu s vami diskutovat...
    3.0V6 se blizi aspon max. vykonem a ani v manualu nemuze foresteru stacit ;) navic ma 2.5XT plochou krivku tociveho momentu diky preplnovani a jede lip ve vsech rezimech...
    takze kopiruji co jsem napsal a muzete reagovat znova, ale prosim na toto:
    srovnavat outback 2.5 s 2.5XT je trochu magorina ne?? s 2.5 XT mas z 0-na 100 za 6.4?? kdyz uz tak s 3.0 a nai tak nebude outback srovnatelnej...
  • 00 Reagovat !

foto

18.12.06  19:34

« Bez nadpisu

huml76 :
    Souhlasím, že ve zrychlení z 0-20 opravdu Forester XT s manuálem s outbackem 3,0 srovnatelný není. Právě v tomhle počátečním rozjezdu ztratí outback díky důchodcovskému rozjezdu subaráckého automatu tak sekundu, zatímco u Foresteru s manuálem může člověk plně využít potenciálu 4x4. Což značně zkreslí i hodnotu celého zrychlení 0-100 (podle kterého posuzují dynamiku aut stejně jen malé děti, zvlásť ve vyšších výkonnostních kategoriích, kde už výrazněji promlouvá více faktorů).
    Jinak nevím, proč by ty auta neměly být dynamicky přinejmenším srovnatelné, vzhledem k lepšímu papírovému výkonu h6ky a horší aerodynamice Foresteru.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.12.06  18:52

« Bez nadpisu

Pozor, já srovnával auto, ne za kolik udělá 0-100 a kolik jede... Bral sem to jako přepravní prostředek ne závodní prostředek...
    A v těchto motorizacích měly tyhle auta podobnou cenu. Ale jak vidíš, nezvítězilo u mě zrychlení ale to, na co to auto budu používat ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 18.12.06  16:34

« Bez nadpisu

srovnavat outback 2.5 s 2.5XT je trochu magorina ne?? s 2.5 XT mas z 0-na 100 za 6.4?? kdyz uz tak s 3.0 a nai tak nebude outback srovnatelnej...
    forester ma vzadu LSD..
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.12.06  15:07

« Bez nadpisu

Tohel sem kdysi taky řešil, záleží jaký máš kritéria:
    - světlá výška je až na 5mm stejná
    - Forester je větší krabice
    - Forester má menší kufr
    - do Outbacku se nastupuje skoro jak do klasickýho auta, Forester je výš
    - Outback není tolik do terénu
    - nevím jak je to s uzávěrkou vzadu, jestli má Forester LSD stejně jako Outback
    - nevím jak je to se samonivelací u zadku Forestera, Outback ji má
    - dá se tady napsat spousta dalšího
    Já se rozhodoval mezi 2.5i AT a 2.5 XT MT, byla to myslím podobná cena. Ale:
    - turbo bude hodně žrát a já mám v botách cihly >:D
    - Forester je vysoká krabice a to se mi moc nelíbí
    - Outback je mi designově blíž
    Tak asi tak, co názor to jinej úhel pohledu ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.12.06  14:54

« Outaback, alebo Forester?

Zdar Subaristi. Mam dilemu a neviem si celkom rady. Co kupit z tychto dvoch tatosov? Forestera alebo Outbacka? A ano, malo by to jazdit na LPG. Najviac ma este zaujimaju pripadne rozdiely v podvozkoch, pretoze byvam na dedine a na kopci a obcas aj pekne nasnezi. Vrele diky za kazde dobre slovo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.12.06  13:42

« Bez nadpisu

Takže nakonec to vypadá že ten novější ač vypadá stejně má už ten vanos a o 20kW více. Japonský model 3.0 outbacku odpovídá pravděpodobně evropské (alespoň motoricky) verzi H6. Ten novej odpovídá LEgacy 3.0R
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.12.06  22:28

« Specifikace MY02 JAP Outback 3.0 a JAP Legacy B4 MY04 3.0R

Nějak se furt nemůžu dopátrat jestli je nějaký rozdíl v motorech u těchto dvou aut. Na prvni pohled vypadají uplně stejně.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.12.06  10:00

« Bez nadpisu

Tak dneska jsme byli dát auto na garančku a ptali jsme se na DVD s mapou ČR. Dealer nám ukázal mapu pokrytí (v pdf) česka a bylo to k zasmání jen 20%(Praha, Brno, Ostrava a pár hl.tahů a nic víc), prý máme ješte vyčkat na další verzi, která vyjde zase zas za rok nebo ještě později. Dvd bude stát okolo 6k pro zákazníky dealera a 14k pro ostatní.
  • « 00 Reagovat !

foto Alessio1

Alessio1 04.12.06  00:37

« Re:

taky si nejsem jistý tou informací...ale vypadá to, že v podstatě půjde o USA legacy s 2,5T, upravenou na evropské podmínky (měla by to být jakási testovací akce u subaru v nizozemí (nebo belgii...teď fakt nevím), že by to dováželi, předělávali a prodávali jako normální část portfolia....docela zajímavý počin - poptávka asi zřejmě bude.
    PS: tak, po dohodě ano. na některé kousky to ale chce mít kontakty (RR...)
  • 00 Reagovat !

foto

03.12.06  22:38

« Bez nadpisu

Alessio : Docela by mě zajímalo, kam by by případně ten turbomotor byl zařazen. Okolo 250 koní by asi neměl (tzn. i současný motor WRX a XT je příliš blízko), to je prostor 3,0R (Subaru zjevně nehodlá nabízet v rámci modelové řady 2 motory, které by si byly nějak výkonnostně blízko, viz. legacy a vytlačení modelu 2,5i modelem 2,0R, nikde taky nenabízí zároveň 2,5T 230k a 3,0R 245k). Takže buď mezi 2,5i/2,0R a 3,0R (okolo 200k), nebo v lepším případě výrazněji nad 3,0R. (takže možná i H6 biturbo, o kterém se mluvilo a stále mluví).
    Ale o nějaké 2,5T pro evropské legacy/outback jsem tedy neslyšel. Co se týče výčtu motorů, o kterých se spekuluje (co já vím) : 2,2 H4 diesel (jistota), H6 diesel (vzdálená budoucnost), 3,6 H6 (pro tribecu, téměř jistota,už brzy), 3,0/3,6 H6 biturbo (Legacy STI, ale může být i víc naladění, btw ředitel produktového plánování nedávno oznámil, že si Subaru je vědomo velké poptávky na tento model a je na seznamu modelů, které v budoucnu rádi budou vyrábět), 2,7 H4/H6, hybrid + nějaké ty modernizace současných motorů v příští generaci Imprezy. Doufám, že jsem nic neopomenul.
    P.S.: Díval jsem se na ten tvůj blog, na tom mmotion bylo možné se do těch aut posadit ? :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.12.06  19:11

« Bez nadpisu

Mslel jsem si to. Diky
  • « 00 Reagovat !

foto Alessio1

Alessio1 03.12.06  18:26

« Re: Diferenciál

já bych skoro řekl, že jako mezi 18 a dvaceti bez dvou... :idea:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.12.06  18:01

« Diferenciál

Zdravim. Muzete mi nekdo vysvetlit, jaky je rozdil mezi mezinapravovym diferencialem a centralnim diferencialem ? Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto Alessio1

Alessio1 03.12.06  16:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

to turbo...nevím, no. Snad by to tolik při klidné jízdě nežralo...a ty koníky jsou někdy třeba (i když 2,5 je na normální jízdu výkonná dost, to je fakt)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.12.06  15:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

No dálnice nevím, moc je nejezdím... ale Někde na www.subaru.com.cz sem psal spotrebu pri 160, 180, 200...
    Nevim jestli bych do turba sel. Me se to zda silny dost :roll: Ten vykon potrebujes obcas, spis v lete. V zime mam nejdelsiho pindoura ja :mrgreen:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…