SUBARU

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.07  15:29

« Re: Spotřeba Outback

Pod jedenáct litrů jsem se nikdy nedostal ani náhodou ...
    A koľko máš na tom najazdené? Ja napríklad na TLC 3.0D4 som mal zo začiatku tiež za 16 a teraz po 90tkm urobím cca 700km za 10.5 (a to tam je nejakých 500kg prílušenstva), síce nejazdím 140kmh (ono to vtedy papá) ale urobím to (veľký podiel má na tom addon box od steinbaueru, bez neho to pod 12.5 nešlo).
  • 00 Reagovat !

foto

04.01.07  15:09

« total OT

Sorry za něco uplně mimo Subaru,ale o tohle se musim podělit.Jestli si myslíte,že na auto.cz a zde se pohybují zvláštní jedinci, tak si udělejte trochu času a sledujte turbomotora.
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    Enjoy :D
  • 00 Reagovat !

foto

04.01.07  14:46

« Spotřeba Outback

Zdravím všechny,
    dobrovolně se vystavuji stejnému pranýřování jakým prošel J. Červenka, ale já mám s Outbackem 3,0 podobnou zkušenost jako on. Pod jedenáct litrů jsem se nikdy nedostal ani náhodou ...
  • 00 Reagovat !

foto

03.01.07  22:13

« B9 Tribeca

Sice netuším jak moc je objektivní, jak přesné je zařazování jednotlivých typů automobilů do daných kategorií na SDA. Ale to, že (9 z 10) B9 Tribec se u nás prodalo v měsíci Listopadu mě prostě potěšilo. Chleba i Imprezy nejspíš levnější nebudou, ale to je šumák...
    více na 3w.sda-cia.cz/home.php?lang=cz
    PS:snad nebude nikomu nějak vadit, že příspěvek nereaguje na aktuální debatu. dík
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.07  22:09

« Re: Tribeca

ta nádrž je opravdu malá, ale 400km je moc málo. Měl jsem ji půjčenou a trochu jsem ji prohnal na trase cca 20km, hodně rozjezdů a tak a výsledný průměr byl 15,6l. Takže s ní jde podle mě normálně jezdit za 12-13, tedy cca 500km dojezd. neni to tdi...
    Je to dáno tím, že Tribeca sedí na podvozku Outbacku a nádrž bude zřejmě jeho součástí. Vzhledem k její "tělantosti" s ní nikdo nebude blbnout tak jako s Outbackem 3.0R, jeto SUV se vší SUVereénní neohrabaností (někdo tomu říká pocit bezpečí).
  • « 00 Reagovat !

foto Alessio1

Alessio1 03.01.07  22:09

« Re: Tribeca

Tribecu nemám, zato mohu potvrdit, že má nádrž na 64 litrů (99%)...čili dojezd nebude asi silná stránka Tribecy...s dieselem to asi bude jiné
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.07  21:33

« Tribeca

Má pánové někdo Tribecu? Prý má nádrž jen také 64 l, je to vůbec možné?? Vdyť s tím nepůjde nikde dojet, jen pár km, jinak se mi hodně líbí. No s dojezdem 400 km .. to by tedy bylo otřesné.. asi by to snad ani nikdo nekoupil. Jak to vlastně je?
  • « 00 Reagovat !

foto Alessio1

Alessio1 03.01.07  19:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: turbo

Já jsem Carauto vždy rád četl, možná v naivním přesvědčení, že autoři jsou profesionálové. Pokud ale panu redaktorovi spotřeba třílitrového motoru při klidné jízdě 12,5 litrů nepřipadá nějaká divná (zvláště, když majitelé i "palivomonitory" ukazují zcela jiný výsledek), není chyba na našem přijímači...
    PS: čekám stále na odpověď pana červenky...bylo by možné po majitelích 3.0R chtít nějaké krátké vyjádření o jejich spotřebě? Děkuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.07  19:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: turbo

to 555: ten test alfy to je krása, bože ako som rád, že existujú ľudia ako autor testu. Vďaka nim je môj pes kuchár, lekár či - ako teraz - fantastický motoristický novinár :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.07  19:04

« Re: Re: Re: Re: Re: turbo

Fyzika je svina a VW group ma sice velmi sofistikovany system setrenia paliva pri malej zatazi, no ked ten pravy pedal zacne pouzivat ako sa len da, zacne to zrat podla pravidiel. Motor ma urcitu ucinnost a aby dosiahol vykon, nieco sa tam musi dodat. Presne ako nove generacie TDi a pod motorov, maju vykon podobny benzinu, ale ked na to stupite, zere nie 4,6 ale 11 a viac ako nic. Staci nejaka pekna klukata trat, kde sa brzdi a pridava v jednom kuse.
    Neviem, preco novinari tak zboznuju niektore znacky, ze im to az nici sudnost. Chapem, ze ritolezectvo je v tomto segmente kluc k predvadzackam a reklame, no netreba to az tak prehnat.
    Asi ako toto:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.01.07  18:24

« Re: Re: Re: Re: turbo

Pozoruhodné, není-liž pravda?"
    konec citace. Ano, pane červenko, je to pozoruhodné. Já už nevím, co mu na tohle říct

To je škoda komentovať... Iba s láskou spomínam na borca na predvádzacích jazdách omega B2000, kde na motore 2.5DTI (áno motor bmw) sa mu podarilo urobiť spotrebu 16 na 100, zvyšok sveta mal 9 max a to to hnali ako zdutú kozu. Sú ľudia, ktorí vedia jazdiť a sú ľudia, ktorí nevedia, resp. nejaké auto im do ruky nesadne.
    Ja p. červenkovi verím, že dosiahol na S350 oveľa nižšiu spotrebu ako Outbacku 3.0. Z toho pre mňa vyplýva, že ja by som to išiel minimálne ako on v S. Problém je iba v tom, že ja o tom nevypisujem články...
    edit: a súdruh červenka neuvádza spotrebu napríklad C280 4matic na tej sitej trati? alebo 330xi? Alebo aspoň 530xi? Možno by sme chybu odhalili, pretože na tej istej trati ako som mal ja 10.8 s outbackom som mal s omegou 3.2 10.5 a menej (podľa toho či mi moc horelo pod * alebo menej).
  • « 00 Reagovat !

foto Alessio1

Alessio1 03.01.07  18:02

« Re: Re: Re: turbo

nevím, ale uvádí, že cituji
    "Čas od času jezdím dlouhý okruh (cca 700 km). Při plynulé jízdě bez zbytečného brzdění a zrychlování a snaze o udržování „tachometrových“ rychlostí 55/100/140 km/h jsem na tomto okruhu orientačně naměřil mj. následující:
    Mercedes-Benz S 350 9,1 l/100 km
    BMW 750i 11,4 l/100 km
    Subaru Outback 3.0 R 11,7 l/100 km
    Pozoruhodné, není-liž pravda?"
    konec citace. Ano, pane červenko, je to pozoruhodné. Já už nevím, co mu na tohle říct :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 03.01.07  12:25

« Re: Re: turbo

a nemoze ta jeho zla spotreba byt sposobena napr novostou auta? Skontroloval nahustenie pneu pred jazdou?
  • « 00 Reagovat !

foto Alessio1

Alessio1 03.01.07  11:22

« Re: turbo

Ale nevím o žádném autě, kde by to takhle nastavovat šlo už z továrny (leda nějaké supersporty?)...přitom by to snižovalo spotřebu, když to turbo nepotřebuji.
    PS: Již jsem dostal vyjádření pana Červenky, pokračuji v korespondenci (prý jel 55/100/140 okruh zhruba 700 km velmi klidně se spotřebou 11,7)
  • 00 Reagovat !

foto

03.01.07  09:44

« turbo

to Alessio: Vypínatelný turbo zrovna ne,ale můžeš si nechat udělat regulační ventil a dodělat ukazetel plnícího tlaku turba do kabiny a potom během jízdy si nastavovat plnící tlak turba manuálně. Docela fajn věcička a můžeš to i dost přiškrtit.
  • « 00 Reagovat !

foto Alessio1

Alessio1 02.01.07  21:52

« Re: spotřeba outbacku 3,0

už jsem poslal mail redakci...očekávám jejich vyjádření. Je to až nestydatost a divím, se, že oficiální dovozce to nechal bez povšimnutí (i když...kdo ví)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.01.07  21:50

« Re: spotřeba outbacku 3,0

Jo, potvrzuji adresu na www.spritmonitor.de, kde
    sledují dva borci svou dlouhodobou spotřebu. Oba mají Outback r.v.2005.
    První má 2,5i MT a má dlouhodobý průměr 9,98 l/100 km, ale umí i za 8,99 l/100 km.
    Druhý borec má 3,0R H6 v automatu a jezdí dlouhodobý průměr za 11,15 l/100 km, ale umí to i za 10,07 l/100 km.
    Miran
  • 00 Reagovat !

foto

02.01.07  21:45

« spotřeba outbacku 3,0

Ta spotřeba se mi vůbec nezdá. na www.spiritmonitor.de monitorují němci spotřeby jednotlivých aut. s outbackem tam jezdí za podstatně méně. Já sám mám outback 2,5 comfort v automatu. Za prvních 6,500 km mám dle palubního počítače dlouhodobou spotřebu 10,2 l. Momentálně jezdím za 9,7 l/100 km. Měřeno plná nádrž - plná nádrž.
    Miran
    P.s. Ještě se podívám, na přesné znění té www. adresy, achyb sem pověsil odkaz.
  • « 00 Reagovat !

foto Alessio1

Alessio1 02.01.07  21:05

« Re: Re: Re:

Z mého pohledu je to až skandál...carauto byl můj oblíbený časopis pro svojí nestannost, ale co předvedl pan Červinka, to poškodilo nejen čtenáře (podal naprosto zkreslenou informaci), ale také prodejce Subaru v čr. Na obrázcích okolo je Outback na německých značkách, těžko říct, zda to jen přeložil (pak by se jisté cílené likvidování neněmeckého konkurenta Allroadu dalo bohužel pochopit) nebo zda ten text nazvracel sám...Jedno je ale jisté - je to vrcholně neobjektivní test.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.01.07  20:57

« Re: Re:

Nejnižší dosažitelné minimum je 11 litrů, ani velmi klidný řidič nedokáže dlouhodobě jezdit s nižším průměrem než nějakých 12,5 l/100....
    no ja nie som veľmi kľudný "řidič" a ak idem (ponáhľam sa) mimo mesto a skoro permanentne som v S# (vypínam iba keď nevidím nič pred sebou) tak idem za 10.8. Takže ten pán v tom aute buď nesedel alebo mal stále zaradenú 2ku.
    K RS4 sa škoda vyjadrovať...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…