SUBARU
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 14.01.07 12:05
« Redukcia v Impreze 1.5 SW
Zdravim vsetkych milovnikov aut Subaru,
chcel by som otvorit novy vychovno vzdelavaci kurz pre blbeho (tym myslim seba).
Povedzte mi prosim co je to redukcia, aka je jej funkcia, kedy a ako sa v praxi pouziva?
Vdaka za vsetky dobre rady.
Samuraj -
"-- skrytý --" 14.01.07 02:07
« Re: Re:
matuS: "ale tu vobec neslo o to, ktore auto ma kolko druhov pohonov, ale ake su to. ty vies, ake druhy (a nie pocet typov) pohonov maju ostatne auta? lebo ja nie. A rad by som videl, ktory druh pohonu vyjde kopec lepsie a ktory horsie."
Ja to viem, ale ta dolezita informacia, ktoru som ti chcel oznamit je ta, ze ked ti niekto povie Volvo XC70 AWD, tak okamzite vies, aky typ pohonu tam je, pretoze Volvo do tohto modelu montuje iba jeden typ pohonu. Takze nie je nutne uvadzat ziadne dalsie upresnenie. Ale ked ti niekto povie Subaru Legacy, tak nevies aky typ pohonu tam je. Musis si to nechat upresnit. A ak si to video pozries pozorne, tak zistis, ze tam nie su technicke detaily o pohone ani pri Subaru. Su tam len obchodne nazvy a je velmi korektne, ze to tam je uvedene, pretoze inak by mohol vzniknut nespravny dojem, ze kupou Legacy s Active AWD ziskas vlastnosti Legacy s VTD/VDC.
A navyse, ten test vobec nie je urceny pre technickych fanatikov, ktori sa bavia o tom, kolko lamiel ma spojka v jednotlivych pohonoch a kolko Nm dokaze preniest. Test bol urceny zakaznikom, ktori si kupuju auta, nie jednotlive mechanizmy. Ja sa napriklad domievam, ze pricinou toho, ze Murano zostalo stat bez pohybu nebola chyba v All Mode 4x4, ale v automatickej prevodovke, ktora neumoznila pohonu 4x4 ukazat co dokaze. Aby si porovnal len pohony 4x4 musel by si ich namontovat do identickych aut a to akosi nie je mozne, takze sa musis uspokojit s tym, ze do kopca jazdia cele auta, nie len pohony. Ono to bolo krasne vidiet na tom Volve. Kym XC70 sa na kopec vysplhalo, XC90 s rovnakym druhom pohonu, ale o niekolko sto kilo tazsie uz nie. -
matuS 14.01.07 01:05
« Re:
matuS: "-pri jazde na lavku je podla mna vidiet, ze suba sa nechaju cuvnut az na pevny podklad a odtial sa odpichnu az na vrsok"
Skus sa na to pozriet znova, Legacy sa urcite neodraza viac ako Passat alebo XC90, takze tvoje tvrdenie je minimalne neobjektivne. XC90 sa odraza rovnako ako B9, ale na rozdiel od B9 okamzite straca rychlost.
sorry ale nepride mi to tak. ale suhlasim, ze je to subjektivny pohlad, lebo tam nieje pouzite ziadne exaktne cislo.
matuS: "-jedine u subaru popisuju druh pohonu"
Toto mi pride ako vtip. Kolko druhov 4x4 pohonov pouziva sucasny Passat? Jeden.
dva. haldex u R4 motoroch a torsen pri V6 motoroch.
ale tu vobec neslo o to, ktore auto ma kolko druhov pohonov, ale ake su to. ty vies, ake druhy (a nie pocet typov) pohonov maju ostatne auta? lebo ja nie. A rad by som videl, ktory druh pohonu vyjde kopec lepsie a ktory horsie. -
Alessio1 14.01.07 00:38
« Re: Re: tri druhy pohonu
sss: souhlasím. matuš poukázal na (podle mě docela pochopitelnou) snahu ty testy okomentovat tak, že je nad slunce jasé, že subaru jsou vítěz) :roll: . Ale přesto mají určitou vypovídací hodnotu, protože ta auta tam jezdí a ne jen stojí a nad nimi v brožuře: "přinášíme vám pohon všech čtyř kol dokonalou spojkou Haldex" :roll: -
"-- skrytý --" 13.01.07 23:54
« Bez nadpisu
Matus, to tu uz bolo diskutovane a je mi divne, ze s tym opat zacinas. Urcite to nie je technicky exaktne meranie a je to skoda, pretoze prave to ti umoznuje tam vidiet iba to co chces vidiet.
matuS: "-pri jazde na lavku je podla mna vidiet, ze suba sa nechaju cuvnut az na pevny podklad a odtial sa odpichnu az na vrsok"
Skus sa na to pozriet znova, Legacy sa urcite neodraza viac ako Passat alebo XC90, takze tvoje tvrdenie je minimalne neobjektivne. XC90 sa odraza rovnako ako B9, ale na rozdiel od B9 okamzite straca rychlost.
matuS: "-jedine u subaru popisuju druh pohonu"
Toto mi pride ako vtip. Kolko druhov 4x4 pohonov pouziva sucasny Passat? Jeden. Kolko druhov pohonov pouziva XC70? Jeden. Kolko druhov pohonov pouziva XC90? Jeden. Kolko druhov pohonov pouziva Honda CR-V? Jeden. Kolko druhov pohonov 4x4 pouziva Nisan Murano? Jeden. Kolko druhov pohonov pouziva Forester? Tri. Kolko druhov pohonov 4x4 pouziva Legacy? Tri. Kolko druhov pohonov pouziva Outback? Tri. Tak naco chces uvadzat druh pohonu pri Passate alebo Volve?
matuS: "-na mokre niesu na ceste ziadne ciary podla coho by sme mohli vidiet, kade sa auto ma pohybovat"
To je pravda, ale na suchu je vytycena trat. A zo svojej vlastnej skusenosti ti mozem potvrdit, ze to co tam XC70 predvadza som s Haldexom zazil, nebolo to na polygone, ale na normalnej ceste a vobec som nemal v umysle nieco take skusat. A scenar bol presne taky ako na tom videu, najprv nedotacavy smyk, ktory sa po aktivacii haldexu zmenil na pretacavy a potom vylet mimo cestu. -
matuS 13.01.07 18:07
« Re: SUBARU je Subaru aneb...jak to umí i ostatní
to video tu uz bolo. Ja nespochybnujem kvality subaru, ale to video je minimalne tendencne, ked nie neobjektivne.
-uvodne porovnavanie kvality pruzenie mi pride skor ako vtip
-pri jazde na lavku je podla mna vidiet, ze suba sa nechaju cuvnut az na pevny podklad a odtial sa odpichnu az na vrsok
-jedine u subaru popisuju druh pohonu
-pri vyhybacich manevroch sa pouzivaju velakrat nic nehovoriace zabery z boku
- pri vyhybacich manevroch sa nepouzivaju externe merace rychlosti
-na mokre niesu na ceste ziadne ciary podla coho by sme mohli vidiet, kade sa auto ma pohybovat
-pri jazde na hlineny kopec sa nikde nepise ake pneu su pouzite -
-
"-- skrytý --" 13.01.07 16:00
« Re: Servis a ceny dílů.
ahoj,
to je ptákovina těch 15kkc/15kkm. Leda bys musel mít velkou smůlu na kus, ale i tak by tak drahý servis nebyl pravidelný - prostě pokud se něco sere tak ne pravidelně po 15kkm.
Standardní servis počítej jako u každého jiného auta, kde se mění olej, svíčky, filtry, brzdy, tlumiče, rozvody atp. Na Subu není nic, co by se měnilo častěji oproti jinému autu. Některá Subaru trpěla na netěsnosti hlav válců - to určitě omrkni.
U SUba je navíc zhruba po 60-90 kkm nutná výměna oleje v zadním diferáku. Obecně hodina servisu značkového stojí kolem 4-500kc bez dph, ND stojí jako na každé jiné moderní auto, sehant se dají origo i druhovýroba.
Co se týče spotřeby, počítej tak kolem 10l/100km, klidnou jízdou se dostaneš k 8, když si budeš užívat tak si připlatíš. -
« Servis a ceny dílů.
Ahoj Subaristi, mám nabídku na Forester a zajímalo by mne, jak často se chodí na kontroly a na kolik přijdou. Mluvil jsem s člověkem co má Legacy a říkal, že to vychází 15tis.kč po 15tis.km. To mi připadá dost. A jaká je spotřeba 2.0 motoru? Nyní mám Mondeo 1.8 benzín a ta mrcha žere 9,2l/100km. A co náhradní díly? Dají se sehnat a kolik stojí?