SUBARU
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: drnceni v interieru
imagiag: nevim jak u Foresteru, ale mel jsem stejny problem u Outbacku na spolujezdcove strane po te co mi v servisu vymontovali airbag na miste spolujezdce. A problem byl v tom, ze kryt palubni desky nebyl dostatecne dobre usazen a dotazen na misto. Takze bych doporucoval se jich na to optat a nechat srovnat v servisu -
"-- skrytý --" 12.03.07 09:42
« drnceni v interieru
zdar, zatim jsem to neresil se servisem, ale chci se zeptat - ve forestru my06 nam neco neprijemne "tvrde" drnci, jakoby tvrdy plast rozvibrovany, nekde v prostoru uvnitr palubni desky, vicemene pred ridicem nebo vlevo od rizeni - nenapada nekoho co tam muze byt a jestli se to neda vyresit bez rozebrani palubky? :-) dela to samozrejme jen nekdy, pri takovych 50kmh na 4ku v obci zejmena.. je to blbost, ale zneprijemnuje to jizdni pohodu
dik predem za tipy -
"-- skrytý --" 08.03.07 12:47
« Re:
turbo netreba rozobrat, ked chces mozes ho vybrat a vycisis ho zase cisticom na brzdy. Zdrzanim je potom nahodenie, tam su styfty tak sproste postavene proti sebe, ze bud nsadnu na prirubu, alebo na hadicu od maf, alebo nevies spojit ovdne chladenie. Pomaly je jednoduchsie kupit tesnenie medzi sanie a blok a cele to rozobrat, alebo vybrat motor. -
"-- skrytý --" 07.03.07 11:28
« Bez nadpisu
Turbo vydrzi o dost viac, ako tvoj prst :-) Nemusis sa bat. Pre servis rutina, akurat nie som zastancom zbytocneho rozoberania, maximalne by som povolil rozobrat to po sanie , kde su vstrekovace, motor urcite nie.
MAF cisti kamarat bezne, ked k nemu pride colvek s problemom, vystrieka a povie, ze ak sa to neupravi, potom nech pride znovu a vtedy uz ma zmysel vymenit ho.
PCV by mal byt jednosmerny, toto som fakt nestudoval, ci tadial. Mas ho v sani pod spojovacou hadicou IC a sanie, ako je skrtiaca klapka. Odtial ide hadica smerom dopredu, ako je MAF. Inak ako cez to odvetranie sa nema ako dostat. -
« Re: Re: Impreza na boku
555> diky moc za tipy. To turbo je asi jedina vec, ze ktere mam opravdovy strach. Myslis, ze preventivni rozdelani je (asi pro znackovy servis) rutinni zalezitost nebo je to opruz, do ktereho se nikomu nebude chtit? Totez to strkani prstu do turba - nemuzu tam nic rozhodit z rotacni rovnovahy nebo poskodit loziska? Jsem mozna trosku paranoidni, ale porad vsude ctu, jak je turbo delikatni zalezitost.
Jeste k tomu MAF: odmastit cisticem na brzdy? To jsem cetl prave jen pro ten valecek,co ovlada wastegate, nedorazim ho tim uplne?
Dulezita vec je, ze vlastne ani nevim, kudy se mi to do sani dostalo. Myslite, ze pres skrtici klapku a mezichladic? Nebo pres pcv (ci jak se to jmenuje) z klikove skrine? Ve kterych mistech tahle vec usti do sani?
Jeste jednou diky. -
"-- skrytý --" 06.03.07 17:21
« Re: Impreza na boku
Maf nekontroluj,ale poctivo vystriekaj cisticom na brzdy. Mohol zaliezt aj do takeho valca pod maf, je to separato benz vyparov s aktivnym uhlim.
Turbo mohlo nieco zadrzat, ak mas v sani olej, bude tam, stiekol. Podobne aj IC. Daj ho dole, strc prst alebo nieco save do turba a uvidis kolko ho tam je. Ak je trosicku, tak to zadymi a je prec, ak je ho fakt vela, treba vycistit.
Co sa moze stat? Kavitacia, ak slahas turbom do oleja, ak je maf spinavy, odrovnas motor, ak solenoid, pojdes na 0,6bar, este tam moze byt MAP zasvineny...
Podla mna, ked vycistis senzory a hadice + IC, trosku si zadymi a pojde. -
« Impreza na boku
555 a dalsi> Kdyz GT MY00 lezela 30 minut na pravem boku a sanim (asi pres ventilaci skrine) vyteklo cca 3-4 deci oleje. Kde vsude vevnitr muze byt? A kde muze skodit? Procistim podtlakove hadicky a wastegate solenoid, zkontroluji MAF ALE CO TURBO? Mohl se tam dostat a zustat tam? Muze ho poskodit nebo snizit vykon? Mam servis preventivne nechat to rozebrat? :(
Diky za nazory. -
"-- skrytý --" 27.02.07 16:37
« Bez nadpisu
Auto kupene v EU ma zaruku platnu v celej EU a je jedno v akom servise to das spravit. Problem moze nastat, ak lokarny importer za ucelom dosiahnutia kokurencnej vyhody nakupi vozidla bez fabrickej zaruky, cim ju prevezme na seba a ty pojdes mimo jeho servisnej siete. On ma lepsie ceny, ale bude sa snazit vsetko uhrat ako nezarucnu opravu a ak taky voz kupis a vyvezes do inej krajiny ...
Preto by som pozadoval pisomne potvrdenie, ze ma zaruku platnu v delej EU.
Spominany pripad sa stal znamemu, ked mal poruchu v CR a tam mu po overeni VIN povedali, ze im je luto, no bud to odtiahne k svojmu, alebo to zaplati.
já jezdím do Frýdku Místku a jsem spokojen :-)