Svítit v noci a ve dne mlhovkama bez mlhy. Proč?

24.02.00  15:47

« Re: Citlivky

To co tu popisujes je uz hrube poruseni pravidel a ohrozovani druhych. To ze ma nekdo
    zapnute mlhovky neni pro mne prime ohrozovani. Vyhlaska jasne stanovuje kdy se muzou
    pouzivat mlhove svetla, kdyt to nekdo nedodrzuje je to jeho problem, on bude platit pokutu, nevidim
    proste duvod hrat si na samosoudce a reagovat tak agresivne jak tady nize popsano. Pokud vidim
    nekoho na dalnici se zapnutou zadni mlhovkou, predjedu ho a dam mu znameni tez s mlhovkama, bud to
    pochopi nebo ne. Ve meste kdyz neni mozno predjet tak si dam proste patricny odstup a nevadi mi
    ani to. V pripade spatne nastelovanych svetel sem popravde jeste nezazil situaci kdy by me to tak
    strasne oslnovalo ze bych najel do skarpy, musel silne brzdit apod. Mam mensi dojem ze to tady je o
    toleranci... Ale jak rikam je to muj nazor, mne proste predni mlhovky nevadi, a nic me proste neopravnuje
    je "grilovat dalkovyma, jezdit do protismeru" apod. akce....

24.02.00  14:54

« Re: Citlivky

V tom pripade se ptam, proc nejezdit na cervenou, proc zastavovat na stopce, proc nepredjizdet na plne care, proc nesmest chodce z prechodu PROC????
    Jednou jsou nejaky pravidla a platej i jinde v Evrope, tak proc je nekdo porusuje??? A ty s tim souhlasis!!! Nejsem citlivka a problem neni jenom v mlhovkach, horsi jsou rozstelovany svetla a je jich u nas dost, ale je to porusovani predpisu ktery slusni lidi dodrzuji a nikdo neni opravnen mit nejaka prihloupla privilegia.

24.02.00  14:22

« Re: Citlivky

S tímhle názorem souhlasím, taky mi přední mlhovky nijak zvlášť nevadí a sám je nepoužívám, pokud vyloženě hustě nesněží či není mlha(skutečná mlha, ne nějaký opar)ale proč vlastně taková spousta lidí předníma mlhovkama vlastně svítí?? Protože se jim líbí, že mají rozsvícená světýlka na palubce?, nebo mají pocit, že jsou závodníci? nebo proč?? (Možná se již o tom mluvilo na začátku téhle skupiny, já jsem si přečetl jen poslední dvě stránky).

24.02.00  13:35

« Citlivky

Jednu vec ale porad nepochopim... jak Vam muze vadit kdyz nekdo sviti prednimy mlhovkami? Zadni jsou neprijemne ale predni?!? A ani argument ze pri deste se odrazi od vozovky a oslnuji neprijimam. To treba xenon je za deste daleko horsi. Kdyz necumim primo do svetel ale tak jak nas to v autoskole ucili na pravy okraj vozovky tak nemam vubec zadny problem. A naco se zbytecne rozcilovat a blikat na ostani....

24.02.00  12:50

« Re: BLESK, To VVLL

Tomu blesku se nedivim, kdyz je clovek proti volum s mlhovkama v podsate bezmocnej, hlavne kdyz je kolem vic aut. Ja bych si tam dal klidne 4 blesky a poslal bych mu je tam tesne nez ho miunu, ale za predpokladu ze za mnou nikdo nejede abych to chudaka za mnou neohrozil tim volem.

24.02.00  12:44

« Kdo ma pravdu a kdo ne?!?

Cela tato diskuze Vam akorat hejbne zluci, jediny co ma fungovat a nefunguje je nase stara dobra kapitalisticka VB. Kdyby fungovali jak maji, tak se OCTAVIImu podobni dementi budou bat zažnout mlhovky i v mlze, za snezeni ci husteho deste.
    Podle me je bezduvodna jizda s mlhovkama proti predpisum a kdo se haji tim, ze lip vidi nebo to jeho auto lip vypada je na poradnou delovku aby se mu rozsvitilo v ty jeho temny makovivi.
    To Octavia: to jsi snad napsal jenom aby jsi to tu trochu rozhybal, ale nemyslis to vazne. Jestli ano, pak je mi Te lito. Preji Ti aby Te nekdo vzal celne prinejmensim s 815kou.

24.02.00  10:44

« Re: BLESK, To VVLL

Co ty jsi za idiota,to jsem nezral!Tohle mi nekdo
    udelat,tak bych ho snad zabil.Jinak LOGIN je taky
    slusnej vul,ale to me neprekvapuje znam jeho prizpevky,ale co je moc to je prilis!Jinak pro
    tvoji informaci OCTAVIE,Login ma S105 na plyn a
    tak zrejme funguje komplex menecennosti!Jinak
    kdyby jste se srazili,to by byla rana,ten plyn,je!!!!!

24.02.00  09:26

« Re: BLESK

Téda, podívejme se, jací jsou na Slovensku vynálezci..., doufám, že v Česku to nikoho nenapadne, taková hovadina... oko za oko, zub za zub - to je přesně styl jakým to chodí. :-(((

Heleďte mne mlhovky taky serou, proto nelením a na každýho, koho potkám s mlhovkama, zablikám právě těma mlhovkama, doufaje, že když na něj takhle bude blikat každý, dio určité míry to vydrží, ale pak mu to začne bejt trapný a shasne si to.

Taky nelením vystoupit na semaforech s auta a jít říct kolegovi vepředu, že mne ty jeho zadní mlhovky docela serou, jestli by byl tak laskav a vypnul si je.

24.02.00  06:35

« Re: BLESK

A co si jeste nechcete povesit na auto, co takhle svetlomet z migu (ma 2kW). Premyslel tady nekdo co se asi tak stane kdyz mu bliknes svetlem tak ze minutu vidi jen cmouhy, ohrozuje vsechny a hlavne tebe, pokud totiz nevidi, tak nez staci zastavit rekneme z 70km/h tak klidne muze stat v protismeru (celni stret stebou), nebo ve skarpe a zodpovednej jses za to ty. Doufam ze takovych chytraku nejezdi po silnicich vic.

foto matuS

matuS 23.02.00  23:15

« Re: BLESK

VVL> plz navod nejaky. odkial mas vybojky? (z fotaku?) a ako to je zapojene a vsetko...

23.02.00  09:43

« BLESK

Vazeni vodici! /ridici/. Mne to svietenie zacalo vadit uz davno a preto mam v predu aj vzadu nezavislo namontovany vybojky z blesku. Ak ma niekto dlho a otravne osnuje, tak mu to odpalim. Po tomto zasahu nema sancu to rozchodit. Minimalne na jednu minutu je odstaveny a musi zastavit, lebo nic nevidi. Ma to aj iny efekt. Vecer to vyzera pre ostatnych na postaveny radar na kraji cesty a snazia sa jazdit slusne.

23.02.00  09:10

« Re: ?? Jezdím do protisměru jen tak? aneb DEMENT

Teda Octavie, vetsina vsech prispevku mne nechava
    chladnym, ale ty jsi (sorry) prisernej blb.
    Bohuzel je na silnicich takovych vic a podle toho
    to na nich taky vypada.
    PS: Asi by si mel opustit MotorCafe a uz sem radeji nelezt. Myslim, ze nejsem prvni, kdo ti to
    naznacuje.

23.02.00  08:53

« Jezdím se zapnutyma mlhovkama jen tak? aneb DEMENT

Nemej starost - v te chvili se stacis maximalne leknout. A s pripadnym celnim narazem bys mel problemy i v tanku, nejaky airbag by Ti byl prd platny. Bud si jisty, ze vetsinu lidi ty mlhovky serou, ale protoze se okolo Tebe vetsinou vyskytuje vic aut, tak Te negriluje dalkovyma. Nebo treba i jo, ale Ty jsi tak blbej, ze si toho ani nevsimnes.

Ale uz jenom z toho, ze se domnivas, jak se Ti nic nestane pri celnim narazu aut, ktery jedou dejme tomu padesatkou, je videt, jake mas brilantni ridicske schopnosti, odhad a buhvi co jeste...

23.02.00  00:00

« Re: ???

jen tak na okraj ... pokud jsou pusteny mlhovky (predni), tak je jizda s pouze obrysovymi svetly povolena .. jinak je zakazana ...

22.02.00  23:48

« Re: ?? Jezdím do protisměru jen tak? aneb DEMENT

Jeden za osmnáct, druhej bez dvou za dvacet...

Dovolím si citovat: "... tvýho tátu jsem znal, to byl dobrej chlap, ale co ty 'seš za idiota ..." ...;-)

22.02.00  21:54

« ?? Jezdím do protisměru jen tak? aneb DEMENT

Chlape nebím s jakým autem děláš "*" takový kusy ale potkat tě tak ti neuhnu to si můžeš být jistý, uhnu jedině kdybys předjížděl ale jestli jen tak vjedeš do proti směru a zapneš dálkový "magore" tak si ubožák a radím ti dej si na mně bacha. A myslím že bys nepřežil čelní střet s mojí octavienkou a jezdím jedině s mlhovkami a nikomu tu nevadí. Naštěstí mam airbagy a hlavně jsem pojištěný. Nevím v jakém autě jezdíš pochlub se.

foto matuS

matuS 19.02.00  18:08

2login> to s TV som si tiez vsimol.
    btw s tym jazdenim do protismeru - raz sa ten * zlakne a sa zrazite...

07.02.00  08:53

« Re: ???

Tak to ja mam taky velice pekne zlute mlhovky (v chromu, kulaty, ne k zbliti jako je maji ty nove kramy). Kdyz je rozsvitim, tak to auto vypada o 200% lip. Svitim s nima ale jenom na dementy, aby videli, jakej je to humus.

Dobra finta je tak dvacet tricet metru pred idiotem co sviti mlhovkama najet na chvili do protismeru a rozsvitit dalkovy. Vsiml jsem si, ze v testech v TV zkusebni ridici mivaji rozsvicene mlhovky - tak odtud to ty hovada maji...

06.02.00  20:44

« ???

S MLHOVKAMI JEZDÍ JEN TI CO JE MAJÍ INTEGROVANÉ TO JE POTOM MNOHEM HEZČÍ VZHLED A SVÍTÍ TO BODOVĚ HORŠÍ JE ŽE NĚKTEŘÍ JEZDÍ I V NOCI TO JEST PUŠTĚNÉ PARKOVAČKY A MLHOVKY A TO NIC NEVIDÍ. KDYŽ VIDÍM VŠECHNY A6 JEZDÍ S MLHOVKOU A PAK JIM TO SVÍTÍ MODŘE ??? TO JE PROTO ŽE JE TO XENONOVÁ MLHOVKA ?? NEBO ŽE MAJÍ ČIRÉ SVĚTLOMETY???
    A CO JE NOVÝ TREND OCTAVIE S MLHOVKAMI FELICIE S MLHOVKAMY TO MI AŽ TAK NEVADÍ PROTOŽE MAJÍ ZAPLÉ PŘEDNÍ ALE TY 120 110 LADY ... ZAPÍNAJÍ ZADNÍ A TO JSOU DEMENTI!!

28.01.00  12:07

« Svítím mlhovkama bez důvodu,

tak to jsem teda pěkně dementní tvor.
    Kéž by tohle viděli všichni mlhovkáři, jenže ti jsou tak dementní, že nevědí co je to Internet.
    Kéž všechny mlhovkáře stihne Ebola!!!!

14.01.00  17:06

« Re: RE: Off topic

to HonzaP: Nechci ti to vyvracet, možná máš recht, ale co já nejvíc potkávám, jsou teplákovci v R19 nebo ve Feldách s NIKE hůlkou. To jsou pěkný šulíni. Nevim jak je to s tebou. Čau

12.01.00  11:52

Díkec

12.01.00  11:50

Zkus to u firmy Riegger na Proseku.Jednoduse kdyz,
    pojedes po dvouproudovce pres prosek k Bille,tak
    posledni odbocka do prava a ses tam.

12.01.00  11:40

Lidičky,nevíte kde se prodávají nějaký dobrý světýlka od Helly,v Praze?

"-- skrytý --" 12.01.00  05:09

« Re: RE: Off topic

Tak jeste jednou,inet je zalezitosti mladych.Vubec nemam dojem,ze na cestach jsou to prave oni,kteri umyslne sviti mlhama,maji spatne nastavene svetla,nebo vubec nesviti.Jinak receno,nelze vychovavat lidi,kteri toto nejen nectou,ale vubec netusi,ze se o nich tady hovori.

10.01.00  16:35

« RE: Off topic

to HonzaP: Ne. Vůbec nevim o čem to mluvíš.

"-- skrytý --" 10.01.00  10:59

« Re: One of them>Off topic

>to Sexpert?no ja nevim,jestli je to na mne,ale "vychovavat cudly",to je slusna zasluha.Jeste aby to k necemu bylo! Vekovy prumer na Inetu je znam,ale nemyslim si,ze to jsou ti,kteri vam tady tak peni zluc.Svetla si lidi zapinaji ne tak podle stavu sveho zraku,jako ze zvyku,treba i zlozvyku.Jinak by se nedalo vysvetlit to mnozstvi aut s osleplymi parabolami,s jednou zarovkou,nebo otocenymi svetly o 180 stupnu.Jasne ?!

10.01.00  10:14

« Re: Spátky k mlhovkám

Co se týče "xenonů pro chudé", je třeba rozeznávat rozdíl mezi žárovkami schválenými pro provoz na veřejných komunikacích, žárovkami typu rallye a barevnými čepičkami na žárovky. Osobně používám schválené žárovky (do potkávacích světel), ale v dálkových mám rallye. Myslím, že tím nikoho neomezuji či neohrožuji. Je však směšné vidět škodovkáře s modrými kloboučky na žárovkách, kterak se v noci za deště plíží za modravého svitu jejich žárovek a nevidí ani ň.

08.01.00  02:47

« Re: Spátky k mlhovkám

Přiznám se, že si předníma mlhovkama rád přisvítím. Ale chovám se k nim jako k dálkám, jak je někdo proti, zhasínám je. Přední mlhovky mi ale tak nevadí u aut, která je mají logicky co nejníž v nárazníku (mají svítit pod mlhu). Vadí mi dost u octávií, některých mercedesů, které mají integrované mlhovky v hlavních světlometech. Jet proti, nebo před je o rudé oči. O zadní mlhovce bylo napsáno dost. Co mi vadí víc jsou brzdovky nových aut. Výrobci by se měli zamyslet, jestli při rozsvícených světlech by neměly mít menší svítivost, než ve dne, nebo u již stojícího vozu pohasnout.. Vždycky, když koukám na křižovatce na toho za mnou, jak hmouří oči, dávám ruční brzdu. Daleko horším nešvarem, než jízda s mlhovkami jsou "xenony pro chudé". Lidi co jezdí s žárovkami s vyšší svítivostí modré barvy, bych věšel na kandelábry. Auta s xenony mají počítač, který neustále upravuje polohu tlumených světel, to samozřejmě stará 120ka s modrými žárovkami o vyšší svítivosti nemá...

07.01.00  15:21

« Bezmocnost!

Ja uz nemam silu porad na ne blikat, vzdy se mi
    zvedne tep a jsem rozcilenej a proc vlastne, strilet po nich stejne nemuzu. Takovejch 130 km
    z Prahy do Krkonos vas uplne nervove vycerpa.
    Dejte jim to za me, ja uz blikam skoro 3 roky!!!

07.01.00  14:10

« Re: Spátky k mlhovkám

Jo,to pak máme vo pár blbců na světě miň,jenže někdy na to doplácej i ti slušný:-(

07.01.00  13:53

« Re: Spátky k mlhovkám

Svet musi bejt v rovnovaze, a proto ti "nesvitici" vyrovnavaji aktivitu tech co sajnej vsema svetlama :-)).

Saab 07.01.00  12:49

« Re: Spátky k mlhovkám

Ale jsou i lidé, kteří nesvítí vůbec, ani v husté mlze. Včera jsem takovejch idiotů potkal několik. Když jsem jel v husté mlze, tak se přede mnou objevilo neosvětlené auto, prostě super zážitek a téměř jsem vyzkoušel asystenční službu Allianz :-)

06.01.00  19:41

« Re: Spátky k mlhovkám

Proč ne? Já si klidně svítím. Tedy těmi předními, když jedu slalom někde po okreskách, který jsou samej rigol. Ale zhasínám je ještě dřív, než dálkový, když vidím, že budu potkávat auto. Stačí se jen naučit ťuknout do vypínače. A zuřivě jimi blikám na ty, kdo jezdí se stále zapnutými :-). A rentgenuju (55W H1 Blue Vision potkávací a 120W H1 Super Blue dálkový :-) ) ty, co mají zapnutou zadní mlhovku.

06.01.00  13:24

« Spátky k mlhovkám

Máte pravdu,že jezdit večer po městě a na dálnici
    bez mlhy se zapnutejma mlhovkama je opravdu debilita.Kazdej,kdo dostal k svátku a pod sromecek novy,je musej vsem ukázazat a ti,kdo je maji originál se prece nemuzou nechat zahanbit.
    Na dálnici neviš,jestli ten idiot brzdí nebo co vlastne dela a pri hodině a půl,kdyz přijedes domú maš oči jak angorák.Ale musím přiznat,že mimo hlavní a město na ně jezdím taky,je dobře vidět na pole a jednou jsem si tím zachránil auto.

05.01.00  10:16

« Re: Re:SAAB

jeste jednou dik!

Saab 05.01.00  10:07

« Re: Re:SAAB

Nevim jaká je nabídka bvnetu, protože já používám připojení od Telecomu od 19:00 do 7:00 a jsem velmi spokojen s rychlostí i přístupem. BVNET jsem měl připojen na 14 dní zdarma (dostal jsem ho k modemu) a rychlost nic moc (možná se už zlepšili, já je zkoušel před 2 roky). Takže doporučuji Telecom. Modem jsem koupil v ProCA na Husově ulici a byl to Well 336SAR, ale jestli pojede i z 486 nevím, zkus se tam zeptat. Pokud budeš chtít ještě něco vědět, tam mi napiš na e-mail tucekpetr@iol.cz, ale poštu vybírám až večer, protože jsem v práci a není nad pevnou linku :-) Jo abych nezapoměl, vyhni se velkým obloukem firmě K-Soft. Tam je totiž vždy nejlepší, to co mají na skladě.

05.01.00  09:57

« Re:SAAB

Dik. Neznas najekeho levneho sprostretkovatele internetu v Břeclavi nez
    "bvnet" ? Nevis kde dostanu v B. faxmodem na PC 486? Jsem tu teprve od listopadu.

05.01.00  09:54

« Re: One of them>Off topic

Pořád nechápu co tady děláš, čoveče. Přispívám sem v domění, že se tu snažíme takový čudly jako jseš ty pořádně sjet. Přesně takový, který si pouštěj potkávačky a mlhovky najednou. Založte si svoje téma. Zkuste: Špatně vidím a dávám to znát. U R off topic. C U

Saab 05.01.00  09:47

« Re: to SAAB

Jsem z Lanžhota a ten servis je na konci Břeclavi na výjezdu směrem na Lanžhot, těsně před mostem přes železnici na pravé starně, nelze přehlídnout.

05.01.00  09:40

« to SAAB

jses z Břeclavi ? Kde tam je ten servis?

Saab 05.01.00  09:24

« Re: One of them>Off topic

Ty krerény co si štelujou světla sami bych střílel, nevím jak kde, ale v Břeclavi v servisu Mazda Vám seříděj světla úplně zdarma a to kdykoliv v průběhu roku. A co mi říkal kamarád, který má starší Mazdu, tak dokonce mají servis na ojetiny levnější, údajně 150 nebo 170 kč na hodinu, což je proti 400 kč v Toyotě velký rozdíl. Asi změním servis.

05.01.00  09:14

« Re: One of them>Off topic

Ježiši, ty mlhovky u "Oktáfek" mi ani nepřipomínej, každej * je ted ma rozvícený v domění, že nejsou vidět, ale jsou. Zrovna nedávno za mnou jela taková rodinka buranů, tak
    jsem jim dal okoštovat moje zadní a k mému údivu na mě nezačal blikat dálkovejma, ale zhasnul je.
    Děkuji neznámý cizinče.

"-- skrytý --" 05.01.00  06:45

« Re: One of them>Off topic

Kdo by znal DIMa,vedel by,ze jezdi v Oktavce.A chtel bych videt toho frajera,ktery dokaze mlhovky v Oktavce "rozhodit".Kdyz budu mit zapnuty potkavacky a mlhy najednou,tak to NIKDO nepozna.U ostatnich aut si je lidi stelujou sami a podle toho to vypada.U te tolik proklinane Oktavie aspon mlhovky nejdou nastavit tak,aby oslnovaly.A s tou krajnici ma DIM pravdu.Neco jineho je mesto,ale to je jiny kafe.

04.01.00  18:41

Nazdar, Campagnolo.
    Pozdravuj svyho kamose policajta, kdyby bylo vic takovejch, bylo by lip. Je to fakt neunosny, obcas to pocitam a mlhovkama sviti treba kazdy paty auto. Kdyz si vezmu, ze je taky kazdej nema, tak to je fakt dilo.
    Posledni skvela zkusenost - prvniho jedu z hor. Pocasi nic moc, pada snih, ale dohlednost urcite par kilometru. Prijel jsem do Prahy s cervenejma vocima. Predni mlhovky, zadni mlhovky, neserizena svetla. Proste prehlidka *. Posledni byl tesne pred Prahou taky Off-road (kamos tomu rika Snob-road). Kdyz jsem ho predjel a rozkoukal se, spocital jsem 8 svetel vpredu. Mezi nama, jakmile vidim offroad, klidim se ze silnice. Tak na 80% v nem sedi *, kterej ma to auto pouze na posileni sveho ega. Uz jsem toho zazil dost, mlhovky jsou to nejmensi (ma je pusteny skoro kazdej). Kdyz me treba Toyota Landcruiser tlacila do zdi u Letenskeho tunelu, protoze to hovado jelo spatnym pruhem a uprostred krizovatky se rozhodlo dostat do spravnyho a dalsi vesele prihody.

04.01.00  18:09

« One of them

Tak to jseš jeden z nich. Že máš vůbec tu drzost sem psát. Možná jsem na tebe už někdy svítil. A dobře ti tak. Zdar. Dim (Dim? Teď mi to došlo, ta tvoje přezdívka v angličtině znamená ztlumit světlo, tak se podle toho chovej) Možná's to nevěděl. Teď se nemáš na co vymlouvat. Papa

04.01.00  13:23

« Re: dobry tema

Já musím říct, že mnohem víc mě serou mlhovky zadní a to především na Favoritech a Feliciích, kde jsou navíc dvě.... Přední zapínám někdy za horší viditelnosti tam, kde se dají předpokládat chodci na krajnici ( pro mě jsou za tmy navíc všichni ožralí :-))) Tím , že to svítí před auto a do stran se snad objeví dřív, zvlášť za intenzivního protisměrného provozu bez veřejného osvětlení....

03.01.00  20:04

« Re: dobry tema

A ještě větší borci jsou ti, co jezděj (třeba po Praze) v noci zhasnutý a to z toho důvodu, že přece svítěj na silnici pouliční lampy, takže viděj tak proč by svítili...

03.01.00  16:09

« Re: dobry tema

Panove, nevite nekdo proc se u nas zacalo jezdit v pritmi jen na parkovacky, ale videl jsem takovy borce i ve tme? To pak clovek nevi jestli to auto stoji nebo jede. Mlhovky, to uz ani nemam silu komentovat. Mam kamose policajta a taky jsem s nim hodil na tohle tema rec. Hned druhej den mi hlasil, ze daval za mlhovky 200Kc pokuty. Prej se postihnuti dost divili, za co ze ta pokuta je.
    Prej nekde o kus dal je mlha. Von jim na to rekl, ze kdyz o kus dal bude dalnice, tak jestli to budou smazit 130 i v obci? Nejakej borec to prej nechtel zaplati na miste, tak mu to dal na slozenku, ale k udivu mlhovkare to nebylo 200 ale uz 500. Prej cumel jak puk.
    Jinak sam jsem to zkousel jet v noci pri normalni viditelnosti s mlhovkama a krome toho, ze to vic sviti do stran to stejne nepomuze. Takze je to fakt dobry akorat do mlhy.Jezdit s zadni mlhovkou bez mlhy nebo fakt hustyho deste muze jezdit fakt jenom *. Narazil jsem na borce s nejakym zanovnim OFFROADEM a mel v Praze zadni mlhovku.
    Na krizovatce jsem mu to rikal a on se zarazil, pak rekl, jezis to jsem ale prase, vypnul, podekoval a odjel. Bohuzel podle mne ji ma vetsina zapnutou vedomne v domeni, ze bude lepe viden a nehrozi mu nehoda. Ale strasne me serouuuu, rozkopat jim je(koule taky!!!)

Saab 30.12.99  23:40

« Re: dobry tema

Máte pravdu, stačí aby se trochu zešeřilo a už kdejakej blbec rozsvítí mlhovky. Předevčírem mě jeden * vytočil úplně. Byla to Š120, která jela úplně v pohodě, alespoň dokud jsem ji nedohnal, až jsem byl u něj, tak rozsvítil zadní mlhovky, tak jsem ho předjel a krásně mu posvítil zadníma mlhovkama do ksichtu. Doufám, že se z toho poučil. Nejhorší je to na dálnici, tam používaj mlhovky i kamiony a to je teprve paráda. Jestli to tak půjde dál, tak si koupím přídavné dálkové, ale dám si je i dozadu, aby dotyčný pochopil, že mu svítí něco navíc. Pak stačí jen doufat, že to pochopí, ale jsem asi moc velký optimista :-)

30.12.99  21:57

« Re: dobry tema

Jo unás na dědině má jeden frajer pré tuning na fáčku ( favorit volepené plastem). Nemám nic proti favoritům . Ve dne jezdí parkovačky + mlhovky, v noci přídavný dálový + mlhovky. Vím,že za ty mlhovky dostal 400 kč flastr a nic žádná změna.

30.12.99  21:11

« Re: dobry tema

Řek bych (už jsem to tu někde ze začátku psal, ale je tu zase někdo novej, takže to asi nebude hledat), že nejhorší jsou ti trotli, co jezděj jen s mlhovkama a parkovačkama, protože to je fakt velmi, ale velice nepříjemné. To už je lepší, když mají k tomu puštěné alespoň normální světla. Jinak jsem taky zjistil, jaká spousta lidí jezdí v noci s neustále zapnutýma dálkovýma. To je opravdu nechutný, řek bych zlatý mlhovky. Ale poraďte, jak to těm trotlům vysvětlit, když se vám přilepěj na zadek a nechtěj ani předjet a když chcete ujet, tak se chtěj držet, protože ve tmě neviděj.

30.12.99  17:56

« Re: dobry tema

to aby nejdriv zacli pokutovat sami sebe

30.12.99  13:46

« Re: dobry tema

A ještě jednou k mlhovkám. Dostal se mi do ruky sazebník pokut. Neoprávněné použití světel do mlhy - 500,- Kč. Slyšel jste někdo o někom, kdo dostal pokutu za mlhovky?

30.12.99  13:42

« Re: dobry tema

Taky souhlasím, zrovna jsem chtěl tohle téma založit, ale zjistil jsem, že už tady je. Takže vy všichni * (a je vás víc než dost), co jezdíte s mlhovkama jen tak, běžte do... Poznáte mě podle toho, že okamžitě jakmile potkám mlhovkáře, dávám bez zaváhání dlouhá světla. Když svítíme, tak svítíme. Když jede takovej borec za mnou, pustím mu zadní mlhovky (a Felda je má pěkně jedovatý). Už asi dva ze sta to pochopili a vypnuli to.
    Vy všichni imbecilové s mlhovkama, pusťte si ty vaše zázraky v noci když je mokro a postavte se 50 metrů před auto. Je to horší než dálkovky, protože mlhovky jsou nízko a všechno se odráží od mokrý silnice. Navíc z auta s puštěnejma mlhovkama nevidíte o nic líp, mlhovky svítěj hlavně do stran a těsně před auto. A ty chytrolíni, co to maj puštěný ve městě, kde stejně jedu na veřejný osvětlení a svý světla ani nevidím na silnici, ty ať si jdou rovnou pro papíry na hlavu.
    Takže mlhovkáři - neblikám, rovnou dávám dálkový.

20.12.99  13:44

« dobry tema

Diky Avengerq, ze zalozil toto tema. Hrozne mi vadej ty joudove, ktery jezdej se zapnutejma mlhovkama. Kdyz na ne zablikas, tak cumej jak nadloubany. Vetsinou to jsou teplakovci ve Feldach, Favech a podobnejch pekacich. Musej na sebe nejak upozornit.

15.12.99  21:52

« tak sem si udelal test

Dneska se mi postestilo a celej den jsem jezdil po praze (250km) zapnul sem si mlhovky abych videl kolik ridicu na mne kvuli tomu blikne. Sice tak nak snezilo prselo ale decentne na mlhy to rozhodne nebylo

Byl to pouze jeden (cervena 626 se spz zacinajici na AKB- neni to nekdo z vas ? ))

Za to 4 lidi si kdyz mne videli predni mlhy taky rosvitili, vetsinou to byli Nike ohozeni mladici s ksiltofkou a naplno pustenym house v naky 21 renaultu nebo felicii.

Plus potkal jsem opet policaty s rosvicenyma mlhovkama ( v jednu odpoledne kdy bylo nadherne a jasno 'bohnice')

15.12.99  11:06

« Re: mlhovky

......tak jsi mu je měl rozbít :-)))))

14.12.99  18:01

« mlhovky

Kdyz nekdo sviti prednima mlhovkama tak mi to tolik nevadi, ale nedavno sem jel v noci za Seatem Cordobou a ten mel pusteny zadni mlhovky. Myslel sem ze ho snad nabouram schvalne abych mu je rozbil.

14.12.99  11:49

« svetla

Mlhovky, ano, ale at si kazdej zopakuje vyhlasku.
    Ani predni a ani zadni nemaji svitit, pokud huste neprsi, nesnezi, nebo neni mlha. V SRN za kazdou
    bezduvodne rozsvicenou mlhovku zaplatis 30 DM,- a je to naprosto v poradku. Prednima mlhovkama nam spis jejich majitele ukazuji ze je priplatili jako zvlastni vybavu a tak ted je teda ukazou vsem. Skoda, ze v tomto policie nefunguje taky u nas! Motorky maji dodrzovat rychlost jako ostatni, nevidim jediny duvod, proc jezdi s dalkovym svetlem. Pokud chtej zavodit at jedou do BRNA nebo do MOSTU na okruh. Sam jsem biker mam Bandita 1200, rad jezdim rychle, ale na motorkach u nas bohuzel nejezdi lidi ale opravdu sebevrazi. Netvrdim ze se vsichni mrtvi bikeri zabili vlastni vinou, ale ruku na srdce, kolik tech mrtvol jelo predepsanou rychlosi, kdyz jim tam nekdo vpalil z vedlejsi. Je sakra rozdil 90 a 190 km/h. Fakt staci dodrzovat dopravni predpisy.
    Xenony, komu vadi at si utre svetla, pripadne vymeni zrezle paraboly o sveho 10 let stareho vraku a cas od casu vezme hadr a IRON(OKENU) a poradne si umeje sklo zevnitr, je to prace!!!
    To co se deje dnes na silnicich je des, no co dyt jsme Cesi!!!

13.12.99  10:19

« Oslnujete se sami

Omlouvam se za cestinu.
    Pokud chcete dobre videt, neni tolik dulezite, kolik mate watu, ale tvar svetla. jde o to, ze starsi svetla sviti nekam vic, nekam min, a prave ty vic osvetleny mista vas oslnuji. Sam jsem v jednom aute mel postupne asimky 40/45W, H455/60W a H480/100W, musim rict, ze do dalky jsem vic nevidel, akorat mne oslnovali odrazka na patnicich a cedule u silnice. Mozna by pomohla zmena geometrie vlakna, mne pomohly pridavne dalkove, ktere jsem namiril to tech tmavsich mist. Zkuste si nekde na polni ceste zhasnout, po chvili uvidite dal nez na potkavacky. To co jsem napsal, se samozrejme netyka mijeni dvou aut, kde protijedouci oslnuje tim vic, cim mate slabsi svetla (nebo on silnejsi)

09.12.99  18:07

night vision je montovany na prani do posledniho modelu Cadillacu STS tusim, samo o sobe je to auto nadherny

09.12.99  17:31

« Re: k tématu

No to je hezky. problem je, ze jsem to videl jen u americkejch bombardaku a u predatora. Tohle by byla trochu draha sranda, i kdyz uznavam, ze by to vubec nebylo spatny.

09.12.99  07:32

« k tématu

Z pohledu neoptika to vidím takhle: Je dobrý z auta vidět. Takže v noci je dobrý si svítit. Čím víc to svítí, tím líp je vidět. Tak se hledaj silnější a účinnější zdroje světla. Aby tolik neoslňovaly, tak se jim změnšuje plocha reflektorů. Až potud nic proti tomu. Průser je, když tě tenhle bodovej šajn trefí do oka pěkně natvrdo - a to je dost často: v každý druhý zatáčce, při přejezdu horizontu a nebo jenom z důvodu hrbatý silnice - pak mě taky napadaj slova ve slovníku neuvedený. Co s tím: pustit si jinej zdroj světla, aby ten šajn do očí tak nebolel - tj. rozsvítit si palubovku. Abys pak něco viděl, musíš mít taky silný žárovky - a je to dokola v kruhu. Takže jediný dobrý řešení z týhle srandy se musí hledat v nějakým jiným fyzikálním principu. Proto se mi líbí to, co vymysleli u GM (?? nebo kde???) - totiž mít v předním skle zároveň zobrazovací jednotku (něco jako monitor), kde se ti zobrazuje to, co nasnímá infra čidlo resp. infra kamera - myslím že to bylo znova zveřejněný v souvislosti s frankfurtským autosalonem. Určitě by to mohlo aspoň trochu registroat kromě zblblejch srn a jiné zvěře taky debilní cyklisty a chodce, který nejenže jsou neosvětlený, ale přímo maskovaný a taky občas vožralý - takže jsou horší než ta zvěř!

"-- skrytý --" 08.12.99  13:50

« Re: Xenónové svetlá >to Oculist

mozna nejsem informovany jedinec,tato diskuse neni apriori zamerena na vady zraku.
    Nicmene ko korekcnich vykonech(odbornik vi o co jde) se moc klientu nevratilo,aby chtelo po mne penize zpet.A to nemam malou praxi.Takze pokud vadim ocarum,je to jejich vec,Ophtalmologum ve Svycarsku nevadim,tam jsem jejich.
    Toz tak.

07.12.99  21:00

« Re: Xenónové svetlá

Mily HonzoP, v ocnich vadach nejsi moc informovany jedinec. Neplet se nam ocarum do remesla, Tvuj vazne mineny prispevek pak vyzniva spise komicky....

07.12.99  12:31

« A jeste blinkry...

Dobre taky je, jak nekteri idioti pousti dvojkove (varovne) blinkry. To je typicka ukazka ridice *, co si mysli, jak je dobry ridic a jak bezpecne jezdi, pritom uz jenom jeho IQ nepostacuje pro tak jednoduche pochody jako je samotne rizeni auta.

V praxi to vypada asi nasledovne - idiot zajede na chodnik a pusti blinkry. Jak na to vubec prisel? Ma to v hlave v poradku? Nebo - stojite a cekate pred barakem na kohokoli. Pred vas prijede * a pusti blinkry - tj. nikdo do nej nemuze nabourat (kryjete ho svym autem). Proste jenom blika na celou ulici, pripadne jeste sviti lidem do oken aby vsichni jo vedeli, ze prijel.

Znal jsem vola, co blikal porad - pry to vypada, ze hned prijde a nikdo mu neukradne auto. Neukradne, ale rozmlati.

Mimochodem - kvuli boticce to nikdy neni. Bud blika vul, co stejne neco evidentne naklada, nebo na miste, kde se stat normalne muze o tom, ze se tam boticky nedavaji ani nemluve.

07.12.99  12:20

« Re: Mlhovky

taky mne to sere a argument ze lip vidi je nanic, at si 1.)umejou svetla

2.)nechaj si je seridit

3.) a kdyz ani tohle nepomuze tak skoci k ocnimu

06.12.99  20:18

« Re: ASYMETRICKÁ SVĚTLA

Vysvětlim: mám Corollu, vyrobenou v Kanadě pro USA. No a v celé severní americe mají auta symetrická světla, která narozdíl od asymetrických, která vytvářejí takovej ten úchylnej pětiúhelník (že tedy svítí pravý "dál" a levý "blíž"), svítí obě přibližně do jednoho místa někde před vnitřním krajem pravýho světla (a samozřejmě kdesi v dáli před autem). A hlavně, když posvítíš proti stěně symetrickejma, tak dělá každý světlo takový "UFO", kdežto asymetrický svítěj vlastně v rovině (a pravý ještě navíc šikmo). Takže to je asi všechno. Jo, a žárovky jsou do nich taky jiný.

06.12.99  17:15

« ASYMETRICKÁ SVĚTLA

NO S """ASYMKAMA""" JSEM TO MYSLEL TAK, ŽE TO BYLY TY ŽÁROVKY, CO JSOU TEŤKA V TRAKTORECH, VE V3Skách, A PODOBNĚ. TY STARÝ ŽÁROVKY. ALE NĚJAK JSEM NEPOCHOPIL, ŽE MÁŠ SYMETRICKÝ SVĚTLA??? sNAD PŘECE NA PRAVOU STRANU to svítí výš, resp. DÁL. A SYMETRICKÝ, TO VYSVĚTLI. tŘEBA V AUTĚ S PRAVOSTRANNÝM ŘÍZENÍM SVĚTLA OSLŇUJOU. (MYSLÍM V čr) pROTOŽE TO MAJÍ ZVEDNUTÝ NA DRUHOU STRANU, TJ. DOLEVA. ALE SYMETRICKÝ, TO SNAD ANI NENÍ.

06.12.99  09:51

« Mlhovky

Aby teda rec nestala :-), tak k prednim mlhovkam.

Nekteri lide tu psali, ze kdyz rozsviti mlhovky, tak lip vidi, a proto s nima sviti. No dejme tomu, kdyz je vypinaj, kdyz nekdo jede naproti, ale proc s nima lidi sviti i ve meste, kde clovek klidne prehlidne, ze sviti jenom parkovackama? Jsou to proste idioti. Stve je, ze je mlha petkrat za rok pul hodiny a oni maji mlhovky k h...

06.12.99  07:39

Skvělý závěr. Díky...

"-- skrytý --" 06.12.99  05:12

« Re: Xenónové svetlá

Opravdu nema cenu rozebirat energ.prechody elmag.vrstev v at.jadre k pochopeni problemu.Napr.HELLA dodava velmi komplexni test svych vyrobku za presne definovanych podminek,kde si informovany jedinec pocte.Co je to ale platne,kdyz jde o idealni podminky a lidske oko nema moc nasledovniku,co se tyka chyb zobrazeni(paralaxy,astgmatismu,diplopie,… a jeste moooc dalsich).Existuje svetloplachost,existuje tunelovy efekt-ve tme to proste 180 stupnu neni,jsme omezeni sirkou vyzarovaciho uhlu,odrazy od povrchu(na priklad na snehu je videt lip).
    Proste se smirme s tim,ze co jednomu vyhovuje,druhemu vadi.Ale tak je to snad vsude v zivote.

02.12.99  19:06

« Re: Xenónové svetlá

Já se taky do těch světel nekoukám, ale prostě mi to vadí tak jako tak, hlavně to bude asi taky rozsahem periferního vidění (nechci se vytahovat, ale když jsem ten rozsah zkoušel, jako nějakejma rychlejma reakcema, tak mám zprava doleva skoro 180°, což bych řek, že to by měl mít ale skoro každej řidič). Takže jediná možnost je zavřít voči :-)). Ne, vážně: když jede proti mě víc aut - třeba ve městě - tak mi sem tam nějaká ta xenonka nevadí - není to takovej rozdíl, jako když potkáš xenony v úplny tmě, ty mě fakt dostávaj, je to tim, že jsou prostě modrý a řežou, jak od svářečky. Jo a k těm asymetrickejm světlům - všechny přední světla maj bejt v evropě asymetrický stále (já mám teda symetrický, ale to je *).

02.12.99  16:29

« Re: Xenónové svetlá

jÁ SI MYSLÍM, ŽE XENONKY JSOU ÚPLNĚ PERFEKTNÍ ŘEŠENÍ. KDYŽ JEDU S KÁMOŠEM VE ŠKODOVCE, TAK SI ŘÍKÁM ŽE NA MÝ 405Mi I KDYŽ NEJSOU XENONKY, JE TO NEHORÁZNÝ ROZDÍL. NO A KDYŽ JEDU V 528i S XENONKAMA, JE TO DALŠÍ TŘÍDA NAVRCH. vŮBEC MI NEVADÍ KDYŽ PROTI MĚ JEDOU XENONKY. ANI TROCHU. TO SE NA NĚ TOTIŽ NESMÍTE DÍVAT JAKO NA ZÁZRAK A JAK JE TO PĚKNÝ. JÁ JE ZAREGISTRUJU POUZE V DÁLCE (A TO POZNÁM DOBRÝ AUTO), NO A PAK JE TO V POHODĚ. JE S TÍM SUPER VIDĚT. PROSTĚ NĚCO JAK BYL ROZDÍL MEZI ASYMKAMA A H4. TI S ASYMKAMA TAKY NADÁVALI NA H4. ZATÍM ZDAR.

02.12.99  10:32

« Re: Xenónové svetlá

Některé vjemy jsou jistě subjektivní, ale svítivost se dá měřit přesně, účinnost taky.....nejpřijatelnější světlo pro oko by mělo být vždy bílé, protože obsahuje všechny ostatní barvy záření !! Pokud by však bylo oko zachytit nejlépe jenom jednu barvu ( třeba žlutou ), pak by svítilna v dálce a v mlze - třeba od auta - byla napřed vidět jako žlutá, nebo modrá, nebo fialová.....

02.12.99  09:43

« Re: Xenónové svetlá

Jenom říkám, na kterou oblast viditelného záření je lidské oko nejcitlivější. O elmag. přechodech v atomu (a tím vysvětlit barvu emitovaného záření) tady mluvit nemá smysl. Navíc účinnost... Většina čidel je citlivá jinak než lidské oko. A to je každé jiné. Takže říkat: má větší účinnost.. musí se říct kdy, jak měřeno, čím, oblast spektra... Není to tak jednoduché. Zůstal bych u pocitového vjemu každého člověka.

01.12.99  12:40

« Re: k tem automatum..

kami>neznam, to byla jen kontrolni otazka :)

01.12.99  10:57

« Re: mlhovky

Já jsem se pozastavoval nad tí, že když se zapnou u Feldy dálkové , tak zhasnou vzadu mlhovky, vpředu ne...!!!

30.11.99  21:41

« Re: k tem automatum..

Jo, nebo znas jeste nejaky jiny ID Kamikaze co ma Jaguara? ;-)