Svítit v noci a ve dne mlhovkama bez mlhy. Proč?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Červ
tez mam 100/80W modre, no priznam se ze sem cekal ze na me bude na ty potkavacky kdekdo blikat a ze je budu muset dat pryc,ale pohoda, nikdy to nikomu nevadilo az na jednoho podivneho pana v oktavce,jel jsem za nim, zastavil, a pak mi rozl dalkovky do zad... tak jsem mu proste ujel.. no dojel me na krizovatce, stahl okno a byl neslusny... kdybych nestal prvni tak jsem mu asi rozbil hubu volovi slepemu... no ale k tem 100W - je to opravdu skvela vec na mlhovkare, i kdyz taky roznou dalkovky, ja porad vidim a oni ne... :o)) je to sice hnus nekomu svitit do xichtu ale kdyz ani opakovane bliknuti a to mlhovkama aby vedeli proc blikam..nepomuze... -
« Re: Červ
Ano, ano! O to mafii (v sirsim slova smyslu - komunisticka nomenklatura, byvala KGB, StB, atd.) jde. A u nas se jim to primo skvele podarilo. Vyvolat chaos, bordel a beznadej. Atomizovat spolecnost, aby se nemohla branit a oni si mohli delat co chteji. Za deset let se tu neudelalo vubec nic dobreho. Co je pozitivni, vzniklo spis jenom jako vedlejsi produkt nebo nahoda, pripadne to bylo nevyhnutelne.
A ted se ma kvuli dalsi dezorientaci lidi, zalozit jeste dalsi agentura StB (ci KGB?), pardon, nova politicka strana. Ja bych blil nebo spis brecel. Pred temi * proste neni uniku. Nikdy tu nebude zadna demokracie ani svoboda a jak to tak vypada, tak brzo ani nebude kam utect. Alespon, ze v te Americe komunisti nevyhrali. Ale skoda slov.
Zakony je prave treba dodrzovat, dane platit..., protoze ono je to tak vymysleno - aby nesly dodrzovat, a kazdy si pripadal taky jako zlocinec a spolupachatel mnohem vetsich lumparen. (Co kecas, ze nekdo okrada stat, vzdyt jsi prece taky zlodej!) Dodrzovani zakonu by byla totiz ta nejvetsi mozna forma protestu, jaka se da v soucasnosti vymyslet.
Zkuste se nad tim zamyslet - mit vsechno v poradku a dodrzovat vse, co se tyce treba toho auta a jezdeni. Policie by byla uplne na *. Lidi by se zacali ptat - na co tu stojite s radarem? Proc tu zastavujete auta? Vzdyt mame vsichni vsechno v poradku - jdete radsi posbirat papiry okolo popelnic at jste alespon k necemu. Vedlo by to k tomu, ze by lide prisli na to, ze si vetsinu veci mohou udelat sami a zadnou vladu, radnici, strany, ap. k tomu skoro (at nevypadam jako komous, pardon, jako anarchista :-) nepotrebuji. -
« Červ
Pak se vás spoluobčané ptám - proč platit daně , pojištění , koncesionářské poplatky , když se do nás prostřednictvím takových fízlů stát s..e ? Proč tedy raději nedělat miliónová šmé , klonovat Koženýho napětkrát ? Prošlá lékárnička...co je tam prošlé , obvazy , zetlelé , rozteklé ? Náplasti nelepící , takže by krvácejícímu nezastavuly rány ? -
« Re: Postihy vodicov
Nebylo by lepší spíš jezdit s autem podle pravidel, s rozsvícenejma světlama tak, jak se to má a mít auto v pořádku? Za co by nám poldové pak mohli napařit flastr. Tak za prošlý datum u lékárničky:-) to mě dostali. Nevěřili byste, jak vítězoslavnej výraz na tváři měl ten policajt, kterej už myslel, že opravdu nic nenajde. No nedalo se nic dělat, odjel jsem potupně, jako ten nejnicotnější pozemskej červ :-(( -
Ja si myslim, ze by to zase nebyl tak spatny napad - polovina policajtum jako takovym a polovina konkretnimu policajtovy. Nejlepsi by bylo policajty udelat jako eserocko na vybirani pokut a pak stavet proti policii domobrany. :-) Policie je zlocinecka organizace urcena k zastrasovani slusnych obcanu, kdo to nechape, at spi dal.
Pokuty navic vubec nic neresi. Jedina moznost je bodovy system, ale ne v Ceske republice. Nepreju vam vedet, co za luzu o nas rozhoduje. Rozumej - Jsi tak neprijatelna (pripadne zaslouzila, ale stara) svine a *, ze nemuzes delat dokonce ani policajta? Tak te posleme delat urednika napr. na odebirani RP. Stejna verbez jsou i soudci, takze nejake odvolavani k soudu... Muzu rozebrat bliz (jak urady, tak soudy), ale skoda slov. Nejaky ten cas tu proste jeste bude bordel, bohuzel se zatim ani nic moc k lepsimu nemeni. -
nechci vyvolavat duchy a jsem rad ze to zatim funguje tak jak to funguje ( malo policajtu ), ale tyhlety veci by 100% odstranil prima zainteresovanost policistu na pokutach. Dnes jdou penize vybrane na pokutach do bezedne kasy ministerstva a kdyby sly tyto penize policii, mela by vetsi zajem a motivovalo by ji to byt neustale na silnicich a delat poradek ( ne buzeraci ). -
"-- skrytý --" 01.03.01 23:04
« Postihy vodicov
Osobne si myslim, ze niekoho nakopat alebo zobrat mu vodicak je sice pekne ale asi by im to nepomohlo. Co by pomohlo je taka pekna 5000 korunova pokuta :-) dostat to taky mladenec vo felde 3 - 4 x za mesiac asi by uz nemal ani tie hmlovky. Suhlasim s nazorom, ze neosvetlene vozidlo za sera (ci dokonca za tmy) je nebezpecnejsie ako vysvietene cez den. Je mi jasne, ze na tych skodovkach (ale teraz su to castejsie lady) co niekedy stretnem na ceste nie je mozne zapnut svetla, pretoze svetlo je vlnenie a to by rozvlnilo auto takze prosim vsetkych takychto vodicov aby jazdili za bieleho dna aby to do tej svojej rodnej obce stihli, ved predsa ked idu 60kmh v lavom pruhu tak presne o to sa urcite snazia. -
« hmlovky vo dne
Páni, problém vodičov svietiacich hmlovkami vtedy ked nie je hmla ste rozobrali podrobne. Ale podstatne nebezpečnejší vodiči sú tí, ktorí aj za zníženej viditelnosti nesvietia vôbec. Títo priamo ohrozujú bezpečnosť cestnej premávky, pretože pri predbiehaní si ich v protismere vôbec nemusite všimnúť respektíve ťažšie odhadnete ich rýchlosť, ktorou sa približujú . Osobne by som takych idiotov nakopal do * a zobral im papiere aspon na rok, aby mali čas o tom premýšlať. -
« "Mlha"
Tak jsem dnes viděl nablýskanou A8 , jak se * Patočkovou asi 130 km/h , xenóny i mlhovky zapnuté...na místě řidiče jakýsi kravaťák. Že ale svítil ! Navrhovatel celozimního celodenního svícení by z něj měl radost...my ostatní nevíme , zda čumět do světel nebo závidět vozidlo :) -
« Filcky
Boha lidi to byl jen vtip , filcku nemám a dejžto Pánbůh , abych nebyl nikdy ve své slibné budoucnosti nucen si toto vozidlo z důvodu nemožnosti dosáhnout těch správných příjmů pořizovat ! Ten příspěvek byl proti "filckařům" s mlhovkami. Mimochodem psychologické profily majitelů těchto aut by leckdy stály za úvahu , viz nablýskané modely Sport line... konec jednoho takovéhoˇ"šéfíka" jsem dobře popsal v rubrice "zvířátka". -
« Re: Mlhovky
Cabadaj, iMike> Ne že bych měl něco proti Feliciím, ale mlhovky jim svítí proklatě do očí. Když padne mlha hustá, že by se dala krájet, tak prosím sviťte, ale když je čistá noc, tak je to prasárna. Proto se na mě nezlobte, že celou dobu, co pojedete proti mně s rozsvícenýma mlhovkama, Vám budu pálit do očí dálkovýma 2x100W. Užíjte si To! :o) -
« Palubni pocitac
A jak se tedy rika pocitaci (nebo pocitacum) ktery ridej vsechny drobnosti v aute?? Napriklad ABS, cyklovace steracu, vyhodnoceni prikazu "if svitisvetla==TRUE && motorbezi==FALSE zapipej" apod. Jsou to jednoduche pocitace, nebo ne? Slo mi o to, jestli to nekdo umite hacknout. Takze : umite??? -
« Re: Re:
ruprecht> Toto téma je o blbech co pořád svítí mlhovkama i když není proč, takže klid.
Jinak, s těma bodovkama u Feldy máš naprostou pravdu. Přitom u Octavie svítí projektory dobře a nikoho neoslňují.
DD> Ale jezděj. Jde vidět, že ty nejezdíš, když oni jezdí a my taky jezdíme. -
« Re:
Už se s těma mlhovkama jděte vycpat. Jejich název ale i účel je odvozen od slova MLHA, tak si s nima sviťte v MLZE. To pochopí snad každý i podprůměrně inteligentní jedinec. Jestli to nechápete nebo děláte, že to nevíte , pak já dělám, že nevím, že se nemá svítit na ostatní dálkovejma. Je to stejně dementní, jenže na hrubý pytel hrubou záplatu. Ně že bych byl vyloženě oslněn, ale koukání do těch vašich bodovek (specielně u Feldy apod.) mě po delší dobu jízdy unavuje. Tak si alespoň přisvítím dálkovejma, abych přes vás viděl ...:))) -
« Re: jo jo
DD> Login s "magorama" mluví bohužel i za mně. Většina mlhovek svítí jasněji než normální potkávačky a tudíž v noci protijedoucí šoféry víc unavuje. Vyhláška hovoří jasně i když za hustého deště ani tak nejsou potřeba. O zbytečně svítících zadních mlhovkách ani nemluvě. Většina předních mlhovek navíc postrádá výraznější optiku, takže svítí všude, nejen pod mlhu. Možná, že teď se mi zdá označení MAGOŘI silné, až ale v noci potkám pár mlhovkářů nereflektujících na upozornění, že moc svítí, bude se mi pro změnu zdát velmi velmi mírné. -
S palubnim pocitacem tady uz padly logicky informace. Ridici jednotka ridi vstrikovani motoru a nikdy se ji nerika palubni pocitac. Pouze ji asi jak uz bylo receno podava info o vstricich.
To: login: Uklidni se s tema magorama a uz vubec nezkousej na nekoho najizdet ty neurotiku. Koukej si na svou pulku pred sebe a starej se taky o sebe.Mlhovky svitej nizko a maj jenom podsvitit mlhu. Jestli mas svuj oblicej par cm nar zemi, tak nevim. Navic mlhovky vidis v protismeru chvili a v zrcatku si muzes dat preklopeni na sklo. Pokud nemas nakou skodovku. K tomu vyjadrovani, tvoji MAGORI a pod. taky zrovna nezari inteligenci, tim min najizdeni na auta. Moh bys taky narazit na jinyho magora nez ses ty a ten by ti to asi s nakym 300k bavorem vysvetlil. Tak nemachruj a radsi se ovladej. Navic sou casto ty predni mlhovky serizeny aby svitily min, pokud s nima nekdo sviti permanentne. CAU, muzes ukazat schopnost vyjadrovani bez MAGORU. -
Ti furt rikam, ze ta vecicka je palubni pocitac a to odkud to bere je RJ. Z ridici jednotky bere tusim jen pocet vstriku. Udaj o mnozstvi PHM v nadrzi a aktualni rychlosti se neberou z RJ, ale bere si je ta vecicka sama z palubnich ukazatelu. Neni to z moji hlavy. -
Palubni pocitac je externi zarizeni, ktere pouze poskytuje informace = nic neridi, nic neovlivnuje, nic nenastavuje. Informuje o spotrebe, dojezdu, palivu, teplote, atd. Takhle je chapan pojem palubni pocitac ve tve felde. To cos myslel je ridici jednotka, ktera ma ve Felde na starost jen spravny chod motoru. Ovladani mlhovek na felde je pouze vypinacem pres rele. Logika je zajistovana mechanicky vypinaci. -
Mnoooo. Do palubneho pocitaca som sa ani nesnazil naburat. Myslim, ze to tak je spravene original od vyroby. Ale nikdy som sa nezamyslel nad tym, preco to tak je. Neviete niekto, akym sposobom to maju riesene ine auta, v ktorych su hmlovky od vyroby.
Inak jeden z moznych dovodov, preco je to tak spravene moze byt to, ze nakolko mam hmlovky integrovane do hlavnych svetlometov, tak kvoli chladeniu resp. prehrievaniu. -
Pokud chcete upozornovat, zkuste rozsvitit predni mlhovky a ZAROVEN dalkovy. Jen na chvili, pak zase zhasnout nejdriv dalkovy, pak mlhovky. I idiot si pak vsimne toho rozdilu. Uz se mi asi 10x stalo, ze po tomto manevru dotycny opravdu zhasl mlhovky a jeste bliknul blinkrama, jako omluvu. Nekdo to dela schvalne a ten pak nezhasne, nekdo ale proste zapomene (treba mlha pomine, nebo tak...) -
Ci bliknem dialkovymi, alebo hmlovkami (prednymi, zadnou), este _nikdy_ ziadny magor nepochopil, co od neho chcem. Preto uz na nich serem, hoci vovnutri ma ide rozdrapit. Je fakt, ako tu niekto trefne poznamenal, ludia su blbi a vacsinou ani nevedia, ze mimo ich auta je tiez nejaky svet ...
Este poznamku k upozornovaniu blikanim na radar. To je predsa hovadina, nerobte to. Upozornovat sa ma na _skutocne_ nebezpecenstvo, i.g. havariou/prekazkou za horizontom/zakrutou ... Kto chce jazdit rychlo, ma byt o to pozornejsi a poriadne si vsimat situaciu vonku. Kto to nezvlada, ma jazdit pomaly => ziadne upozornovanie na radar netreba. Ak ta capnu, urobil si chybu a zaplatis za nu. To je predsa korektne.
Teda, rozhodne je to prijatelnejsie, nez v lavom pruhu skocit na brzdu. -
Dale je vhodne zlehka najet do protismeru a na urovni mlhovkare zartoubit. Mlhovkare za sebou zasadne blokovat, ve meste jet tak 40ti kilometrovou rychlosti po prostredku s rozsvicenou zadni mlhovkou a po predjeli ho honit s dalkovyma. :-)
BTW: Vsimli jste si, ze lidi co sviti mlhovkama se vetsinou neumi ani vyjadrit pisemnou formou? Ono na ne popravdu nema smysl blikat - je to jenom takoveto oko za oko..., coz je samozrejme spravne. -
Ja se pridavam k nazoru, ze auto s tema mlhovkama vypada o dost lip. Navic k tomu dorozumivani, s tema mlhovkama jezdej vetsinou solidni strelci, takze kdyz vzadu vidim ty 4 blizici se oci, radsi unhu. Podle toho taky svitim i ja. Kdyz jedu pomalu, jedu bez mlhovek. Podivejte se treba na sanitky transportery. Nikdy bez tech mlhovek nejedou. K tomu blikani. Kdyz na nekoho blikas ze sviti mlhovkama, tak pridej, at ho uz mines a neblikej na nej. Tenhle signal vazne znamena naky nebezpeci, vcetne radaru a ne ze panu ridicovi vadi mlhovky. Sem pro -
Hmm, tak snad u mfilipa nepropadnu. To je mi teda moc líto:-). Když se tu tak debatuje, jak na ty mlhovkáče, zkusil jsem poslat žádost o založení novýho tématu, který by to mohlo řešit: Způsob dorozumívání na silnici. Pokud byste do něj měli svý poznatky, tak si je šetřete, aby to nebylo hned mrtvý. Těch fíglů je celá řada, tak uvidíme. -
ALE uplne nejlip vypada moje OCTAVYJE ted, protoze jsem si dal zadni mlhovku presne doprostred spodku auta a kdyz ted jedu v noci, tak to vypada jako bych svitil xenonama a vznasel se na cervenem polstari. FAKT BOMBA !!!!!! Udelejte si to taky !!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
No ja proti prednim mlhovkam nic nemam ,projede a je klid ale ty magori co stale sviti zadnima bych jim * skopal, jet zanim (hlavne v noci) je zatrest.Kromne tech mlhovek nesnasim auta co maji vysoko ulozene svetla nevim ktery magor schvalil pouzivani takovych vozidel na nasich silnicich. -
ja bych to za ty mlhovky liskal !!! ja uz fakt nevim, co by proti tomu pomohlo. snad neco jako svetelna reklama na strechu ve zneni... "blikam na vas proto, ze mate rozsvicene mlhovky, magori" (ale to by se muselo nekdy dat prepnout na "blikam na vas, protoze je tam radar" :-)) ) ale takhle bych se mohl ublikat ! no je to des !! -
Dnes večer jsem jel z Brna do Zlína (domů) a každý desátý svítil i mlhovkama. Všechny jsem osolil dálkovýma, ale nevím, jestli to pomohlo. Asi se jenom divili, co dělám. Spousta lidí (dle mých odhadů 75%) jsou omezení né-li přímo hloupí. Většinou je to otázka IQ, ne však vždy. -
« jo jo
zpusob ktery pouzivam ja, kdyz na me nekdo sviti mlhovkama z protismeru, jsou dalkove do ksichtu a nebo zadni mlh. prede mnou to same do zrcatek. A co nejvic zvednout svetla. jsou to magori.kdyz je nekdo za mnou, tak mu zablikam vsim cim jde. *. takove... radoby "ridice" nakopat. at si ty mlhovky rozsviti... taky si je rozsvitim kdyz jedu v noci domu z jeseniku na rejviz... (serpentynky, 12 km hory !! jupi, krasa...) ale tam moc aut nejezdi a kdyz tak to zhasnu. lip vidim. nebo taky na prejezdech nebo krizovatkach... existuje prece rucni brzda. Mlhovky ve meste, to je napresdrzku. na svetlech... a jeste k tomu brzdy a treti brzdovka... no sqele. ale o tom uz se tady mockrat mluvilo... jenze to za to stoji znova to napsat, protoze lidska blbost nezna mezi. -
« Je to marný....
Zdá se, že všichni víme, o co jde. S mlhovkami bez mlhy jezdí blbci (se zadní mlhovkou bez mlhy totální *), jiné to ale nebude. Tedy navrhuji trpělivou výchovu - osmažit dálkovým světlem, na světlech nebo u závor osobní domluva. Takylze spoléhat, že se časem najde jiná móda. -
« to wawrik - Re: Mlhovky
Nasiel som len doleuvedene, od Misa M.
(A visis mi asi dve hodiny casu. ;) )
=== Cut ===
41/1984 Z.z.
ő50
(4) Predne svetlomety so svetlami do hmly sa musia dat zapnut alebo vypnut nezavisle od dialkovych a stretavacich svetiel a ich cinnost musi signalizovat v zornom poli vodica kontrolne neprerusovane svetlo zelenej farby. Rozsvietenie zadnych svetiel do hmly smie byt mozne iba ak svietia stretavacie svetla alebo
predne sveta do hmly. Ich cinnost musi signalizovat v zornom poli vodica kontrolne neprerusovane svetlo oranzovej farby. Sucasne so svetlami do hmly musia svietit obrysove svetla a osvetlenie zadnej statnej poznavacej znacky.
ő5a
(3) Pri novych vozidlach dovezenych do Ceskej a Slovenskej Federativnej republiky sa pripustaju tieto odchylky:
g) rozsvietenie prednych a zadněch svetiel do hmly je mozne pri zapnutych obrysovych, stretavacich aj dialkovych svetlach
=== Cut ===