Svítit v noci a ve dne mlhovkama bez mlhy. Proč?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re:
Ty OCTAVIENE to tě asi musí v noci pekelně bolet ruka, když musíš držet páčku na přepínání potkávací (to u tebe nehrozí) a dálkové, teda jestli to nemáš nějak specielně upravený, a jak točíš volantem, levou rukou křečovitě držíš páčku a pravou řadíš zatáčíš a kdo ví co ještě, možná ti to ještě nedošlo, ale v noci se taky může svítit i dálkovejma. -
"-- skrytý --" 16.12.00 21:46
« Re: Mlhovky
Chtěl bych upozornit ty intelektem méně obdařené občany (včetně mnohých příslušníků 5.B), že jezdit jen s mlhovkami a parkovačkami (kdyby šly pustit bez parkovaček, tak by jezdili i bez nich) je kupodivu zakázané. A tento zákaz se mi zdá (také v dnešní době také kupodivu) logický. A to proto, že auto, které svítí jen mlohovkami (se kterými je stejně "prd" vidět) vypadá za šera či deště, že jede mnohem pomaleji a je mnohem dál než ve skutečnosti. Je to tím, že jsou většinou nízko nad zemí (až na Oktávie a podobné výstřelky, které je mají z nepochopitelných důvodů integrované - zřejmě skopci šetří, kde můžou), a tak když člověk vidí světla, tak si řekne, že když jsou níž a menší, tak jsou dál, tak mu tam můžu ještě vjet... A pak také následuje mnohdy, zjednodušeně, "BUM" a "PRÁSK" a "KŘUP" (mimochodem není křup pěkné české slovo?), protože to onen "frajírek" - většinou s tou čepicí, co na ní při výrobě omylem přišili kšilt dozadu a tak výkonným rádiem, že když chce rozsvítit, tak ho musí vypnout - neubrzdí, protože buď nemá ještě dostatečný postřeh a nebo si chce z povinného ručení toho chudáka koupit nový spoiler nebo "laděný" výfuk...
Fakt je, když jedu sám v noci po opuštěné silnici, tak si mlhovkami taky někdy přisvítím, protože docela slušně osvětlují krajnice a nemusím na kopci přepínat z dálkových. Ale na to už jsou opravdu lepší přídavné potkávačky (viz třeba www.piaa.com), ale ty bohužel nemám. -
« Re: Mlhovky
Mlhovky jsou prostě moda, nechaj si je za priplatek do vybavy namontovat, mlhy zas tolik rocne neni, tak si je ty trapaci musej uzit. Ze by mely nejakej viditelnej efekt se mi nezda. Nebo je to bohuzel prezitek od komousu, za kterejch si lidi vozili na svoje S1xx mlhovky z nejmenovanych zemi RVHP s dojmem ze jim to bude svitit vic a nevedeli ze si privezli "pouze" mlhovky. Nebo se chteli odlisit. Tudiz pouzivejte si svoje mlhovky, ale jen v mlze (i * vi ze nazev mlhova svetla je od slova MLHA) a kochejte se jak dobre vidite. Ja na vas taky nesvitim dalkovejma, zatim. -
« Bez nadpisu
Ja uz jezdim jedine s Octavií PARK+ MLHOVKA smaozřejmě přední !! Dřív jsem jezdil jen do tmy ale teĎ i v noci . A proč ?? NO protože každý kdo má Octavií tak ať si otevře motor a podívá se z druhé strany na světla jsou tam otočné šrouby 2x pro H4 a potom 2x pro H3 Já jsem si doma před garáží za nepřítomnosti otce zkusil k čemu jsou a bylo na to co jsem očekával TÍM SE ZVEDAJÍ A SNIŽUJÍ SKLON SVĚTEL A tak jsem zvedl o dost mlhovky teď svítí skoro jak potkávačky akorát s tím rozdílem že do stejné vzdálenosti . Jednak už to vypadá dokonale a mnozí si myslí že jede supr auto s xenonama. -
« Ano, i chodci je nutno se zabývat.
Já si vzpomínám, když jsem jako malej kluk šel se svým tátou po silnici. O s sebo měl vždycky takovou tu baterku-dynamko s plechovou páčkou, na kterou když se mačkalo, tak to svítilo a vydávalo to zvuk, jako autíčko na setrvačník. Bylo to velký, jako větší vajíčko. No a když jelo auto, tak to vytáhl z kapsy a párkrát s tím zavrčel. Když jsem se ho ptal, proč to dělá, tak mi řekl: "Má to nějaký žlutý, moc toho asi nevidí." Tehdy jsem to nepochopil, ale dnes vím, jak užitečný to bylo. Je fakt, že kdyby člověk viděl chodce dřív, tak by kolikrát ztlumil včas, ale někdy se to prostě nestíhá. Ještě, že se teď dělají ty boty s reflexníma proužkama. Ale takový ty strejdové v dlouhým, černým kabátě, je stejně nenosí. -
"-- skrytý --" 14.12.00 10:18
« Mlhovky
Mlhovky - je to jako s trestem smrti. ANO, ale je nutne vedet, kdy a za jakych podminek ho pouzit. Predni mlhovky nepouzivam, souhlasim, ze jsou k nicemu, stejne se musi jet v mlze pomalu. Zadni mlhovky pouzivam v mlze jen, kdyz za mnou blizko nikdo nejede. A opravdu je nerad zapinam - zejmena z duvodu, ze prilis zatezuji alternator a zvysuji spotrebu..... Takze je to vec pristupu. Z debilama na silnici se budeme potkavat porad.... -
« Re: ...
Ta dalkova svetla jsou neprijemna, myslim si, ze Cesi maji naturu ve stylu:"Co je neprijemne mne, muze byt jeste neprijemnejsi jinemu". Pritom je o zakazu pasano ve vyhlasce, a tento zakaz je i logicky a prakticky zduvotnitelny, takze by se jeho provadenim nemel by nejmensi problem. Ale je... Ja vim, ze se tady o tom s vami moc nepobavim, ale je jedna vec, kterou si hodne lidi s dalkovymi neuvedomuje. Ze nesmi oslnit ostatni ucastniky silnicniho provozu: cyklisty a chodce. Myslim radne osvetlene cyklisty. -
myslim, ze jedine co mohu pridat, je to, ze mi vadi dalkove v aute, co jede za mnou. I kdyz si prepnu zrcatko do tmaveho modu, stejne tam jsou jeste dve zrcatka na stranach. Tohle by si mel kazdy uvedomit, ze dalkovyma se na auta nesviti. A kdyz nekdo nepochopi tech moc najednou se rozsvecujicich a zhasinacich svetylek na zadnich sdruzenych svetlech, tak to potom.... -
Ještě o automatu. Je pravda, že na brzdě se stát musí a na vyřazování ty skříně nejsou dělaný. Problémy s rozsvícenýma brzdovkama v stojící koloně vás oprávněně rozčilujou. Mě se naopak stalo, že jsem se svojí americkou popelnicí zastavil a chtěl jsem vystoupit a přiběhl ke mě nějaký člověk a prosil mě, jestli bych mu ještě nešlápl na brzdu, že tak super barvu světel ještě neviděl. Podobnou příhodu mi vyprávěl můj kamarád, který má stejný auto. Problém tedy bude, jak to potvrzují i ostatní příspěvky, v intenzitě zabarvení a barevném tónu.Ale k tématu. Mlhovkáři jsou zvláštní lidi, některý si snad ani neuvědomujou, jak ty ostatní tejraj. Nejlepší jsou profíci v kamionu, kterým sice nevadí, že jim svítí jen jedno tlumený a ještě k tomu blbě, v zadu pak už vůbec nic, hlavně když maj puštěný mlhovky a seřízený doma podle plotu. Když na ně člověk blikne, udělaj okamžitě pravý poledne, aby bylo jasný, kdo je tady pánem. Na takový si jeden můj známej připravil trubici z kopírky, kteru když rozsvítí, tak musíte zastavit a chvíli se rozkoukávat. Před ním varuju všechny takový *, který s mlhovkama provokujou. Nedávno se mi svěřoval, že přemejšlí nad tím, jak natáhnout elektrickej oblouk, jako při sváření, že prej ta trubice je slabá... Nevím, kterej idiot dal do vyhlášky, že mlhovky se smí používat mimo jiné i za hustého deště, čehož se spousta * chytlo a jak začne pršet, okamžitě rozsvěcují všechno, co mohou. Všichni víme, co to je, jet v noci za deště a kolik takovejch magorů svítí, jak o život. Ještě jsem význam mlhovek nepochopil, měl jsem spoustu aut s mlhovkama z výroby, ale nikdy jsem nezjistil, na co tam jsou. Žádnej podstatnej rozdíl za mlhy jsem nepozoroval. Víc, než praktickej, zdál se mi jejich účel spíš psychickej, jako že svítím mlhovkama, takže dobře vidím. A že bych auta v protisměru s mlhovkama registroval dřív, nž ty bez nich, se mi taky nezdálo. Kdyby někdo přední mlhovky zakázal, vůbec by mě to nevadilo.Zadní mlhovky, o tom se už napsalo taky hodně. Tuhle jsem už přemejšlel, co by asi policajti řekli na to, kdybych tu Corsu, nebo co to bylo, která mě prala červenou do ksichtu o sto šest, pro výstrahu ze zadu postrčil, popřípadně do ní důrazně šťouchnul a vysvětlil bych to tím, že jsem byl tak oslněnej, že jsem proti tomu nemohl nic dělat. A přísahám, že kdybych jel sám, tak už bych to udělal. Nebyla to žádná ženská, nebo páprda, co neví, na co tam má který tlačítko, ale takovej floutek, kterej si byl očividně vědom toho, co se mi nelíbí. O tom, že žádná mlha nebyla, snad ani nemusím psát. Když mi někdo svítí ze zadu do auta dálkovejma, to je mi jedno, to je jeho věc, ale mlhovky bez mlhy, to nejsem ochoten tolerovat. -
« Re: hmmm
MLHOVKY ve dne nevadi. kdyz je pekne. ale kdyz je sero, stmiva se a mokro, bez mlhy, tak myslim, ze tohle se nedela. Integrovane mlhovky v octavii, to je taky docela legrace, ...teda nic moc... . A ruzovy brzdovky... uz jsem videl na octavii barvu podobnou tem prosvicenym a barvy ztracenym sklickam na "vartasech". TO byl hnus __! -
« Re: hmmm
Automatu skutecne tolik nejezdi, to je pravda, jen jsem chtel ospravedlnit stani na brzde nekterych ridicu.Jinak ostatni opravdu nemaji duvod stat na rovince na brzde a svitit tim druhym do oci, souhlas.A jeste k mlhovkam a svetlum.Dneska rano po ceste do skoly jsem koukal, jak kdo sviti a jak to oslnuje.Mokra dlazba pri slabem svetle odrazi neprijemne i obycejna svetla a oslnuje.Mlhovky na mokre silnici za sera taky neprijemne oslnuji, ale o tom asi nikdo nepochybuje, ale kdyz se jede s prednima mlhovkama za svetla, za slunicka, tezko to muze nekoho oslnit.Tolik muj nazor. -
No octavky su na tom hrozne nielen co sa tyka farby ale aj intenzity.. a Fabia to je este vecsi humus.. to tam mohly dat lasreove svetla.. Ked niekto predomnou na fabii stoji na brzde tak idem umret..
PS: skodovka ma vo vseobecnosti problemy s farbami svetiel.. felicie maju biele blinkre, octavky ruzove brzdy.. no super..