Svítit v noci a ve dne mlhovkama bez mlhy. Proč?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

23.01.01  12:46

« Re: jo jo

Ci bliknem dialkovymi, alebo hmlovkami (prednymi, zadnou), este _nikdy_ ziadny magor nepochopil, co od neho chcem. Preto uz na nich serem, hoci vovnutri ma ide rozdrapit. Je fakt, ako tu niekto trefne poznamenal, ludia su blbi a vacsinou ani nevedia, ze mimo ich auta je tiez nejaky svet ...

Este poznamku k upozornovaniu blikanim na radar. To je predsa hovadina, nerobte to. Upozornovat sa ma na _skutocne_ nebezpecenstvo, i.g. havariou/prekazkou za horizontom/zakrutou ... Kto chce jazdit rychlo, ma byt o to pozornejsi a poriadne si vsimat situaciu vonku. Kto to nezvlada, ma jazdit pomaly => ziadne upozornovanie na radar netreba. Ak ta capnu, urobil si chybu a zaplatis za nu. To je predsa korektne.

Teda, rozhodne je to prijatelnejsie, nez v lavom pruhu skocit na brzdu.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.01  10:27

Dale je vhodne zlehka najet do protismeru a na urovni mlhovkare zartoubit. Mlhovkare za sebou zasadne blokovat, ve meste jet tak 40ti kilometrovou rychlosti po prostredku s rozsvicenou zadni mlhovkou a po predjeli ho honit s dalkovyma. :-)

BTW: Vsimli jste si, ze lidi co sviti mlhovkama se vetsinou neumi ani vyjadrit pisemnou formou? Ono na ne popravdu nema smysl blikat - je to jenom takoveto oko za oko..., coz je samozrejme spravne.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.01  20:06

Chovám se úplně stejně jako Hufnágl. Praxe jasně ukázala, že kdo svítí mlhovkami, nechápe, navíc se za žádnou cenu nechce vzdát svého svícení, jelikož je přesvědčen, že je králem silnic.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.01  11:11

Já na mlhovkáře dálkovýma neblikám, já na ně souvisle svítím. Tím pádem riziko záměny signálu odpadá.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.01  10:08

No tak na ně zablikej taky mlhovkama, třeba je to napadne...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.01  02:28

Ja se pridavam k nazoru, ze auto s tema mlhovkama vypada o dost lip. Navic k tomu dorozumivani, s tema mlhovkama jezdej vetsinou solidni strelci, takze kdyz vzadu vidim ty 4 blizici se oci, radsi unhu. Podle toho taky svitim i ja. Kdyz jedu pomalu, jedu bez mlhovek. Podivejte se treba na sanitky transportery. Nikdy bez tech mlhovek nejedou. K tomu blikani. Kdyz na nekoho blikas ze sviti mlhovkama, tak pridej, at ho uz mines a neblikej na nej. Tenhle signal vazne znamena naky nebezpeci, vcetne radaru a ne ze panu ridicovi vadi mlhovky. Sem pro
  • « 00 Reagovat !

foto

19.01.01  17:41

Hmm, tak snad u mfilipa nepropadnu. To je mi teda moc líto:-). Když se tu tak debatuje, jak na ty mlhovkáče, zkusil jsem poslat žádost o založení novýho tématu, který by to mohlo řešit: Způsob dorozumívání na silnici. Pokud byste do něj měli svý poznatky, tak si je šetřete, aby to nebylo hned mrtvý. Těch fíglů je celá řada, tak uvidíme.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.01.01  17:31

prof: no to jsi teda posral, Tipo! Mfilip má přece Fiat Brava, ten Ti dá na kokos. Jinak s těma mlhovkama je to fakt k posrání. Nejhorší je, že 90% lidí, který osolíš dálkovejma to ani nepochopí, že svítíš kvůli mlhovkám. Některý možná začnou hledat radar.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.01.01  09:20

mfilipe, já myslel, že máš Tipo.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.01.01  08:52

ALE uplne nejlip vypada moje OCTAVYJE ted, protoze jsem si dal zadni mlhovku presne doprostred spodku auta a kdyz ted jedu v noci, tak to vypada jako bych svitil xenonama a vznasel se na cervenem polstari. FAKT BOMBA !!!!!! Udelejte si to taky !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.01  22:41

tak s tim uz tady byl octavie. magori..
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.01  07:55

CO SE DIVITE ?!? Vite jak dobre takove auto vypada ? To neni jen obycejna Octavyje, ale Octavyje s mlhovkama. Jsem si je seridil tak, aby svitily jak potkavaci, je to bomba, vypada to jako bych mel xenony.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.01  19:56

No ja proti prednim mlhovkam nic nemam ,projede a je klid ale ty magori co stale sviti zadnima bych jim * skopal, jet zanim (hlavne v noci) je zatrest.Kromne tech mlhovek nesnasim auta co maji vysoko ulozene svetla nevim ktery magor schvalil pouzivani takovych vozidel na nasich silnicich.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.01  19:25

Dnes jsem na jednoho takového blikal a on se plácal přes čelo. Asi nějaký nový posuňek ve smyslu "já vím že jsem blb, ale nic s tím nenadělám". Je to fakt hrůza. Mít Hummera, tak bych řešení měl...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.01  18:59

ja bych to za ty mlhovky liskal !!! ja uz fakt nevim, co by proti tomu pomohlo. snad neco jako svetelna reklama na strechu ve zneni... "blikam na vas proto, ze mate rozsvicene mlhovky, magori" (ale to by se muselo nekdy dat prepnout na "blikam na vas, protoze je tam radar" :-)) ) ale takhle bych se mohl ublikat ! no je to des !!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.01  18:13

V pripade tech mladej je to jasny. Voni jsou prece nekdo a kazdej by to mel vedet.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.01  21:02

Dnes večer jsem jel z Brna do Zlína (domů) a každý desátý svítil i mlhovkama. Všechny jsem osolil dálkovýma, ale nevím, jestli to pomohlo. Asi se jenom divili, co dělám. Spousta lidí (dle mých odhadů 75%) jsou omezení né-li přímo hloupí. Většinou je to otázka IQ, ne však vždy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.01.01  20:41

Což o to, brzdovky u starších aut tolik nepálejí (narozdíl od vybledlých mlhovek starších oktávek či nových "neonových" - jak tvrdí VW). Dost nepříjemné jsou přední i zadní mlhovky v hustém dešti, ačkoli je to dokonce ve vyhlášce...
  • 00 Reagovat !

foto

15.01.01  22:34

« jo jo

zpusob ktery pouzivam ja, kdyz na me nekdo sviti mlhovkama z protismeru, jsou dalkove do ksichtu a nebo zadni mlh. prede mnou to same do zrcatek. A co nejvic zvednout svetla. jsou to magori.kdyz je nekdo za mnou, tak mu zablikam vsim cim jde. *. takove... radoby "ridice" nakopat. at si ty mlhovky rozsviti... taky si je rozsvitim kdyz jedu v noci domu z jeseniku na rejviz... (serpentynky, 12 km hory !! jupi, krasa...) ale tam moc aut nejezdi a kdyz tak to zhasnu. lip vidim. nebo taky na prejezdech nebo krizovatkach... existuje prece rucni brzda. Mlhovky ve meste, to je napresdrzku. na svetlech... a jeste k tomu brzdy a treti brzdovka... no sqele. ale o tom uz se tady mockrat mluvilo... jenze to za to stoji znova to napsat, protoze lidska blbost nezna mezi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.01.01  18:36

« Re: Je to marný....

Možná by taky chtělo, aby se o to starali floydi a ne aby si stoupli někam za roh do tepla a měřili rychlost na rovném úseku dálnice...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…