Svítit v noci a ve dne mlhovkama bez mlhy. Proč?
« Re: Trochu duslednosti
Takže, xenony musí bý ze zákona "autoregulovatelné". No to je, že nastavení vzdálenosti dosvitu provádí elektronická řídící jednotka. Např S-ku se světlomety nastavují i při rozjezdu a BRŽDĚNÍ. No a s tím oslňováním xenonama to určitě nebude tak hrozný. A petici na zrušení škodovek... není třeba. Od 1.1.2000 se přestane prodávat olovnatý benzín, jak všichni víte, tak si myslím, že 75% jich přestane jezdit. škodovky a avie jsou neštěstí českých silnic !! -
« A co ja?
Pokud mi někdo svítí do ksichtu zadní mlhovkou, tak ho předjedu a zablikám mu svejma mlhovkama (2x 25W) a větąina lidí to pochopí, v zrcátku vidím zhasnout přední mlhovky.
Přední mlhovky u protijedoucích aut mi za světla nebo ąera nevadí, za tmy spíąe vadí a za tmy a deątě hodně vadí.
S xenonkami je to v podstatě stejné - při jízdě po rovině a za sucha nic proti. Ale v deąti, nebo na horizontech nic moc. Taky záleľí v čem jedeą. Kdyľ jedu ve spor»áku, tak sedím nízko nad zemí a oslňujou mě skoro vąichni. Kdyľ jedu v offroadu tak mám oči asi o 1/2 m výą, takľe mě oslňují opravdu jen ti s neseřízenými světlomety. -
"-- skrytý --" 07.11.99 22:43
« mlha mlha
Tak premyslim, jak to s temi mlhovkami je....priznam se cas od casu ma ne taky jedu kdyz neni mlha, ale pokud to je trochu jde tak stejne jako prepnu na tlumena svetla s dalkovek, vypinam i mlhovky, me samotnemu to neprijemne neni, ale vim, ze nekomu to vadi, tak co ty mlhovky proste vypnout jako ty dalkovy ??? < ted mluvim k nam, co s nimi jezdime....moje 323 Wagon zapne dalkovy a tlumeny se vypnou....sice dobre vidim co se deje 80-110 metru predemnou ale jestli za druhym patnikem sedi zajic a chysta se mi tam hupnout ???? Tak zatim cus !
« back to hmlovky
Mňa na cesta len tak niečo nerozhádže, ale ksichti, čo si dokúpili k holému autu ako doplnok hmlovky a potom majú potrebu s nimi svietiť furt a hlavne po daždi (nech sa to dobre leskne!) to ma privádza do zúrivosti a mením sa na ŽiDoCho /živý dopravný cholerik/. Používam striedavo zapínanie hmloviek a diaľkové - môj tip aj na tých menej inteligentných aby pochopili vo co mi go - ale preboha NAČO s tým svietia, keď to nemá nijaký efekt? Svietiť drobnej poľnej zveri za krajnicou? Z osobnej skúsenosti sú to hlavne majitelia Felícií - asi klobučníci.
BTW podľa mňa xenóny oslňujú... -
« To: Volvista
A už ti někdo řek, že s xenonama vůbec nejsi ve dne vidět? I když je máš pochopitelně rozsvícený. To i 20 let starej žigul s vysvícenejma parabolama je ve dne když svítí vidět mnohem líp, než nejnovější auta s xenonama. Jinak ty tvoji známí asi nejezděj v noci nebo v mlze co? Mě po "zasažení" xenonama skoro slzej oči, jakej je to záhul. Ale je to čistě subjektivní, jako každý oslnění. (někde ale nějakej magor psal (snad to bylo tak před rokem v MF), že protože je oslnění subjektivní, tak si na to lidi zvyknou :-)) větší hovadinu jsem fakt neslyšel)
to matuS: stejnou teorii zastavám i já, ale spousta lidí to ještě nechápe a eště na tebe blikaj, že svítíš. Ale furt lepší, než aby to do tebe někdo napálil, protože tě neuvidí -
« Xenony
Xenony jsou objektivně hodně dobrý, nemám prakticky nikdy potřebu zapínat dálkový, lidi co jedou proti mě to nijak neoslňuje (ptal jsem se známých :-). Problém je v tom, že na vesnici (třeba v Brně) na to lidi asi nejsou zvyklý a myslej si, že jedu na dálkový a každej druhej pak bliká a bliká a bliká svejma dálkovejma :-( Nejhorší jsou ale některý Škody 105, mají asi špatně seřízený světla a ty oslňujou naprosto nejvíc. Asi založím petici na zákaz komunistických Škodovek !! -
« Re: Lidská demence
No taky mě to pěkně štve...jenže jsem zjistil, že to kolikrát nebyly dálkový, ale nějakej chytrák si hrál s nastavením světel, aby pěkně viděl do dálky,...no a ani xenony nejsou ve zpětným zrcátku moc příjemný,...naštěstí se dá zrcátko zklopit, a v tomto režimu ho mám v noci skoro pořád... -
« Trochu duslednosti
od policqjtu by to taky chtelo. Misto vyzivani se v picovinach by meli pri jizde stavet vsechny ty vraky, co jim sviti sem-tam nejake svetlo a ty blby, kteri maji rozsvicene predni i zadni mlhovky porad. Ja se pripojuji k predrecnikum a delam to taky tak : Dalkova svetla do zrcatka (Astra ma vpredu dohromady 240 W). Nekteri to pochopi. Zdravec -
« Re: Lidská demence
k Oktávii: nechápu, jak mohli ty trotli udělat tak nekvalitní plexisklo, že je hned bledý. Ta růžová (už jsem viděl i jednu skoro s bílejma) je fakt nechutná. Jinak co řikáte na Xenony za tmy a úzké klikaté silničce (vono klidně i na široké rovné, ale to není tak napínavý)? Nevim, jak to moh někdo schválit, Chápu, že ten, kdo za nima sedí perfektně vidí, ale ten, co do nich kouká, tak perfektně vidí prd. Ve dne to jde, to to nejni totiž vůbec vidět (ted když svítí sluníčko), že by svítil, takže pak nevim, proč chtěj zavést povinné svícení ve dne. -
« Re: Lidská demence
Na ty dalkovy zezadu jsem sveho casu mel pomocny couvaci svetlomet, jenz ale mel 55W H3 - a ovladal se i z pristrojovky.
Musim ale rict, ze jsem ho zas tak casto nepouzival (rozumej za jizdy).
Na mlhovky vecer jsem ale taky dost alergicky. Docela bych pral tem, co s nimi jezdi, aby se nekdy svezli vecer tak 300 km a kazde treti auto jim timhle svitilo do oci. -
« Re: Lidská demence
Jo jo, to je taky super. Nejlepší jsou ale přídavné mlhovky s 21 W járovkama, přidělaný na zadním platě coby "brzdové světlo". Pokud požno čtyři vedle sebe... Přemýšlel jsem co dělat kriplům, co mi svítěj zezadu dálkovejma. Takovej starej ruskej fotoblesk v zadním čele by je nuačil grázly jedny ! Asi si to tam přes zimu dám... -
« Re: Lidská demence
To MrBean - jezdím v BMW 520i, E28 - žralok, r.v. 1986. S tou Octavii - jediná obrana jsou dálkový světla do xichtu (aktivní obrana) a nebo sluneční brejle (pasivní obrana). Při dlouhých cyklech doporučuji vystoupit a upozornit řidičku heverem. Jo a zapoměl si na třetí brzdový - to je žrádlo, co ? -
« Re: Lidská demence
Kdyz jsme u toho sviceni, tak mi vysvetlete, proc nikdo v noci nepochopi, proc nanej troubim a bouram do nej, kdyz stoji na semaforu na brzde?
Specielne u Octavie nechapu, jak vubec mohla dostat na ty svetla homologaci - do toho jeste blinkr a je to na rozmlaceni tech svetel montpakou. -
« Re: Lidská demence
Správně, takovejch * potkávám každej den několik. Akorát mi vadí, když jede někdo za nima a já nechci aby kromě těch mlhovek ještě trpěl dálkovejma. Když někdo přede mnou pustí bezdůvodně mlhovky, tak mu pustím dálkový a nasadím metodu "nerváček" - tak metr za ním na nárazníku. Vzhledem k tomu, BMW má u nás pověst aut pro veksláky a drugsdealers, tak každej pekelně znervní a radši uhne, nebo to osolí a přidá. Samozřejmě, že nikoho ještě nenapadlo si vypnout mlhovky... -
« Lidská demence
Nepochopitelné, nesmyslné, vulgární. Setkáváme se s tím den co den a přesto jsou tisíce ignorantů, kteří Nás tím obdařují. Je to někdo z Vás? Anooo??? Tak mi vysvětlete proč a já už Vás příště nebudu osolovat dálkovejma světlama, nebudu na Vás najíždět a vůbec se k Vám budu chovat zdvořile.