Svítit v noci a ve dne mlhovkama bez mlhy. Proč?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

15.12.99  11:06

« Re: mlhovky

......tak jsi mu je měl rozbít :-)))))
  • 00 Reagovat !

foto

14.12.99  18:01

« mlhovky

Kdyz nekdo sviti prednima mlhovkama tak mi to tolik nevadi, ale nedavno sem jel v noci za Seatem Cordobou a ten mel pusteny zadni mlhovky. Myslel sem ze ho snad nabouram schvalne abych mu je rozbil.
  • 00 Reagovat !

foto

14.12.99  11:49

« svetla

Mlhovky, ano, ale at si kazdej zopakuje vyhlasku.
    Ani predni a ani zadni nemaji svitit, pokud huste neprsi, nesnezi, nebo neni mlha. V SRN za kazdou
    bezduvodne rozsvicenou mlhovku zaplatis 30 DM,- a je to naprosto v poradku. Prednima mlhovkama nam spis jejich majitele ukazuji ze je priplatili jako zvlastni vybavu a tak ted je teda ukazou vsem. Skoda, ze v tomto policie nefunguje taky u nas! Motorky maji dodrzovat rychlost jako ostatni, nevidim jediny duvod, proc jezdi s dalkovym svetlem. Pokud chtej zavodit at jedou do BRNA nebo do MOSTU na okruh. Sam jsem biker mam Bandita 1200, rad jezdim rychle, ale na motorkach u nas bohuzel nejezdi lidi ale opravdu sebevrazi. Netvrdim ze se vsichni mrtvi bikeri zabili vlastni vinou, ale ruku na srdce, kolik tech mrtvol jelo predepsanou rychlosi, kdyz jim tam nekdo vpalil z vedlejsi. Je sakra rozdil 90 a 190 km/h. Fakt staci dodrzovat dopravni predpisy.
    Xenony, komu vadi at si utre svetla, pripadne vymeni zrezle paraboly o sveho 10 let stareho vraku a cas od casu vezme hadr a IRON(OKENU) a poradne si umeje sklo zevnitr, je to prace!!!
    To co se deje dnes na silnicich je des, no co dyt jsme Cesi!!!
  • 00 Reagovat !

foto

13.12.99  10:19

« Oslnujete se sami

Omlouvam se za cestinu.
    Pokud chcete dobre videt, neni tolik dulezite, kolik mate watu, ale tvar svetla. jde o to, ze starsi svetla sviti nekam vic, nekam min, a prave ty vic osvetleny mista vas oslnuji. Sam jsem v jednom aute mel postupne asimky 40/45W, H455/60W a H480/100W, musim rict, ze do dalky jsem vic nevidel, akorat mne oslnovali odrazka na patnicich a cedule u silnice. Mozna by pomohla zmena geometrie vlakna, mne pomohly pridavne dalkove, ktere jsem namiril to tech tmavsich mist. Zkuste si nekde na polni ceste zhasnout, po chvili uvidite dal nez na potkavacky. To co jsem napsal, se samozrejme netyka mijeni dvou aut, kde protijedouci oslnuje tim vic, cim mate slabsi svetla (nebo on silnejsi)
  • 00 Reagovat !

foto

09.12.99  18:07

« Bez nadpisu

night vision je montovany na prani do posledniho modelu Cadillacu STS tusim, samo o sobe je to auto nadherny
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.99  17:31

« Re: k tématu

No to je hezky. problem je, ze jsem to videl jen u americkejch bombardaku a u predatora. Tohle by byla trochu draha sranda, i kdyz uznavam, ze by to vubec nebylo spatny.
  • 00 Reagovat !

foto

09.12.99  07:32

« k tématu

Z pohledu neoptika to vidím takhle: Je dobrý z auta vidět. Takže v noci je dobrý si svítit. Čím víc to svítí, tím líp je vidět. Tak se hledaj silnější a účinnější zdroje světla. Aby tolik neoslňovaly, tak se jim změnšuje plocha reflektorů. Až potud nic proti tomu. Průser je, když tě tenhle bodovej šajn trefí do oka pěkně natvrdo - a to je dost často: v každý druhý zatáčce, při přejezdu horizontu a nebo jenom z důvodu hrbatý silnice - pak mě taky napadaj slova ve slovníku neuvedený. Co s tím: pustit si jinej zdroj světla, aby ten šajn do očí tak nebolel - tj. rozsvítit si palubovku. Abys pak něco viděl, musíš mít taky silný žárovky - a je to dokola v kruhu. Takže jediný dobrý řešení z týhle srandy se musí hledat v nějakým jiným fyzikálním principu. Proto se mi líbí to, co vymysleli u GM (?? nebo kde???) - totiž mít v předním skle zároveň zobrazovací jednotku (něco jako monitor), kde se ti zobrazuje to, co nasnímá infra čidlo resp. infra kamera - myslím že to bylo znova zveřejněný v souvislosti s frankfurtským autosalonem. Určitě by to mohlo aspoň trochu registroat kromě zblblejch srn a jiné zvěře taky debilní cyklisty a chodce, který nejenže jsou neosvětlený, ale přímo maskovaný a taky občas vožralý - takže jsou horší než ta zvěř!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.12.99  13:50

« Re: Xenónové svetlá >to Oculist

mozna nejsem informovany jedinec,tato diskuse neni apriori zamerena na vady zraku.
    Nicmene ko korekcnich vykonech(odbornik vi o co jde) se moc klientu nevratilo,aby chtelo po mne penize zpet.A to nemam malou praxi.Takze pokud vadim ocarum,je to jejich vec,Ophtalmologum ve Svycarsku nevadim,tam jsem jejich.
    Toz tak.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.99  21:00

« Re: Xenónové svetlá

Mily HonzoP, v ocnich vadach nejsi moc informovany jedinec. Neplet se nam ocarum do remesla, Tvuj vazne mineny prispevek pak vyzniva spise komicky....
  • 00 Reagovat !

foto

07.12.99  12:31

« A jeste blinkry...

Dobre taky je, jak nekteri idioti pousti dvojkove (varovne) blinkry. To je typicka ukazka ridice *, co si mysli, jak je dobry ridic a jak bezpecne jezdi, pritom uz jenom jeho IQ nepostacuje pro tak jednoduche pochody jako je samotne rizeni auta.

V praxi to vypada asi nasledovne - idiot zajede na chodnik a pusti blinkry. Jak na to vubec prisel? Ma to v hlave v poradku? Nebo - stojite a cekate pred barakem na kohokoli. Pred vas prijede * a pusti blinkry - tj. nikdo do nej nemuze nabourat (kryjete ho svym autem). Proste jenom blika na celou ulici, pripadne jeste sviti lidem do oken aby vsichni jo vedeli, ze prijel.

Znal jsem vola, co blikal porad - pry to vypada, ze hned prijde a nikdo mu neukradne auto. Neukradne, ale rozmlati.

Mimochodem - kvuli boticce to nikdy neni. Bud blika vul, co stejne neco evidentne naklada, nebo na miste, kde se stat normalne muze o tom, ze se tam boticky nedavaji ani nemluve.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.99  12:20

« Re: Mlhovky

taky mne to sere a argument ze lip vidi je nanic, at si 1.)umejou svetla

2.)nechaj si je seridit

3.) a kdyz ani tohle nepomuze tak skoci k ocnimu
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.99  20:18

« Re: ASYMETRICKÁ SVĚTLA

Vysvětlim: mám Corollu, vyrobenou v Kanadě pro USA. No a v celé severní americe mají auta symetrická světla, která narozdíl od asymetrických, která vytvářejí takovej ten úchylnej pětiúhelník (že tedy svítí pravý "dál" a levý "blíž"), svítí obě přibližně do jednoho místa někde před vnitřním krajem pravýho světla (a samozřejmě kdesi v dáli před autem). A hlavně, když posvítíš proti stěně symetrickejma, tak dělá každý světlo takový "UFO", kdežto asymetrický svítěj vlastně v rovině (a pravý ještě navíc šikmo). Takže to je asi všechno. Jo, a žárovky jsou do nich taky jiný.
  • 00 Reagovat !

foto

06.12.99  17:15

« ASYMETRICKÁ SVĚTLA

NO S """ASYMKAMA""" JSEM TO MYSLEL TAK, ŽE TO BYLY TY ŽÁROVKY, CO JSOU TEŤKA V TRAKTORECH, VE V3Skách, A PODOBNĚ. TY STARÝ ŽÁROVKY. ALE NĚJAK JSEM NEPOCHOPIL, ŽE MÁŠ SYMETRICKÝ SVĚTLA??? sNAD PŘECE NA PRAVOU STRANU to svítí výš, resp. DÁL. A SYMETRICKÝ, TO VYSVĚTLI. tŘEBA V AUTĚ S PRAVOSTRANNÝM ŘÍZENÍM SVĚTLA OSLŇUJOU. (MYSLÍM V čr) pROTOŽE TO MAJÍ ZVEDNUTÝ NA DRUHOU STRANU, TJ. DOLEVA. ALE SYMETRICKÝ, TO SNAD ANI NENÍ.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.99  09:51

« Mlhovky

Aby teda rec nestala :-), tak k prednim mlhovkam.

Nekteri lide tu psali, ze kdyz rozsviti mlhovky, tak lip vidi, a proto s nima sviti. No dejme tomu, kdyz je vypinaj, kdyz nekdo jede naproti, ale proc s nima lidi sviti i ve meste, kde clovek klidne prehlidne, ze sviti jenom parkovackama? Jsou to proste idioti. Stve je, ze je mlha petkrat za rok pul hodiny a oni maji mlhovky k h...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.99  07:39

Skvělý závěr. Díky...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.99  05:12

Opravdu nema cenu rozebirat energ.prechody elmag.vrstev v at.jadre k pochopeni problemu.Napr.HELLA dodava velmi komplexni test svych vyrobku za presne definovanych podminek,kde si informovany jedinec pocte.Co je to ale platne,kdyz jde o idealni podminky a lidske oko nema moc nasledovniku,co se tyka chyb zobrazeni(paralaxy,astgmatismu,diplopie,… a jeste moooc dalsich).Existuje svetloplachost,existuje tunelovy efekt-ve tme to proste 180 stupnu neni,jsme omezeni sirkou vyzarovaciho uhlu,odrazy od povrchu(na priklad na snehu je videt lip).
    Proste se smirme s tim,ze co jednomu vyhovuje,druhemu vadi.Ale tak je to snad vsude v zivote.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.99  19:06

Já se taky do těch světel nekoukám, ale prostě mi to vadí tak jako tak, hlavně to bude asi taky rozsahem periferního vidění (nechci se vytahovat, ale když jsem ten rozsah zkoušel, jako nějakejma rychlejma reakcema, tak mám zprava doleva skoro 180°, což bych řek, že to by měl mít ale skoro každej řidič). Takže jediná možnost je zavřít voči :-)). Ne, vážně: když jede proti mě víc aut - třeba ve městě - tak mi sem tam nějaká ta xenonka nevadí - není to takovej rozdíl, jako když potkáš xenony v úplny tmě, ty mě fakt dostávaj, je to tim, že jsou prostě modrý a řežou, jak od svářečky. Jo a k těm asymetrickejm světlům - všechny přední světla maj bejt v evropě asymetrický stále (já mám teda symetrický, ale to je *).
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.99  16:29

jÁ SI MYSLÍM, ŽE XENONKY JSOU ÚPLNĚ PERFEKTNÍ ŘEŠENÍ. KDYŽ JEDU S KÁMOŠEM VE ŠKODOVCE, TAK SI ŘÍKÁM ŽE NA MÝ 405Mi I KDYŽ NEJSOU XENONKY, JE TO NEHORÁZNÝ ROZDÍL. NO A KDYŽ JEDU V 528i S XENONKAMA, JE TO DALŠÍ TŘÍDA NAVRCH. vŮBEC MI NEVADÍ KDYŽ PROTI MĚ JEDOU XENONKY. ANI TROCHU. TO SE NA NĚ TOTIŽ NESMÍTE DÍVAT JAKO NA ZÁZRAK A JAK JE TO PĚKNÝ. JÁ JE ZAREGISTRUJU POUZE V DÁLCE (A TO POZNÁM DOBRÝ AUTO), NO A PAK JE TO V POHODĚ. JE S TÍM SUPER VIDĚT. PROSTĚ NĚCO JAK BYL ROZDÍL MEZI ASYMKAMA A H4. TI S ASYMKAMA TAKY NADÁVALI NA H4. ZATÍM ZDAR.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.99  10:32

Některé vjemy jsou jistě subjektivní, ale svítivost se dá měřit přesně, účinnost taky.....nejpřijatelnější světlo pro oko by mělo být vždy bílé, protože obsahuje všechny ostatní barvy záření !! Pokud by však bylo oko zachytit nejlépe jenom jednu barvu ( třeba žlutou ), pak by svítilna v dálce a v mlze - třeba od auta - byla napřed vidět jako žlutá, nebo modrá, nebo fialová.....
  • « 00 Reagovat !

foto

02.12.99  09:43

Jenom říkám, na kterou oblast viditelného záření je lidské oko nejcitlivější. O elmag. přechodech v atomu (a tím vysvětlit barvu emitovaného záření) tady mluvit nemá smysl. Navíc účinnost... Většina čidel je citlivá jinak než lidské oko. A to je každé jiné. Takže říkat: má větší účinnost.. musí se říct kdy, jak měřeno, čím, oblast spektra... Není to tak jednoduché. Zůstal bych u pocitového vjemu každého člověka.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…