Svítit v noci a ve dne mlhovkama bez mlhy. Proč?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

24.02.00  16:18

« Re: Citlivky

Urcite nejsem obhajce mlhovkaru, napsal jsem jen muj nazor tot vse. A autobusak taky nejsem... :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.00  16:15

Mne osobně oslňují, na rozdíl od xenonových světlometů (chápu sice, že bílé až nafialovělé světlo je nezvyklé a leckdo to může považovat za oslnění, ale je naprosto přesně prokázáno, že xenonová světla, pokud jsou dobře seřízená a mají automatické vyrovnávání, nemohou oslňovat). Sám si mlhovkami taky rád přisvítím, ale zháším je současně s dálkovými.

Nejde proboha o to, že se světlo někam odráží, ale žádná mlhovka nemá clonku tak, aby neoslňovala řidiče jako všechny ostatní asymetrické světlomety (jednoduše řečeno neosvětlují vozovku ve tvaru širokého Vé padlého na levou stranu).

A proč lidi svítí mlhovkami? V noci a za deště většinou proto aby lépe viděli na díry a výmoly. Ve dne jen z frajeřiny (doplněno ovšem případně o zhasnuté potkávačky, o modré či azurové bužírky na žárovkách obrysových světel, o stínítka s kočkou a o nápis PIONEER na zadním okně).
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.00  16:10

Co jsem popsal nize je fakt o prestupcich hrubeho zrna. Casto clovek narazi na mladou holku za volantem ktera ani netusi ze jede na mlhovky, bohuzel mame po revoluci autoskoly jake mame, dej penize a dalsiho adepta mame z krku, kdyz to neumi tak to podmazne a ridicak je na svete.
    Ja delal papiry na Becko v roce 88 a spousta dnesnich ridicu by ty papiry tenkrat vubec neudelala. Kdyz oni ty chudinky neznaj ani vyhlasku, tak proc by se meli obtezovat nejakejma mlhovkama. K tomu pripocitam nefunkcnost VB a jsme doma. Proc se vzrusovat obhajcema mlhovkaru.
    Problem je i u ridicu "profesionalu", autobusaku, kamionaku, sanitaku a koneckoncu i vozu VB.
    Driv to nemohl delat kazdej, dnes bohuzel ano a taky to tak vypada. Nicmene jejich omezene IQ vypovida samo o sobe tim co delaj a proste na vic nemaj. Horsi jsou snad uz jenom omezeni tramvajaci. Ty ale nastesti muzou jenom zvonit. Hele nejses nahodou autobusak??
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.00  15:47

To co tu popisujes je uz hrube poruseni pravidel a ohrozovani druhych. To ze ma nekdo
    zapnute mlhovky neni pro mne prime ohrozovani. Vyhlaska jasne stanovuje kdy se muzou
    pouzivat mlhove svetla, kdyt to nekdo nedodrzuje je to jeho problem, on bude platit pokutu, nevidim
    proste duvod hrat si na samosoudce a reagovat tak agresivne jak tady nize popsano. Pokud vidim
    nekoho na dalnici se zapnutou zadni mlhovkou, predjedu ho a dam mu znameni tez s mlhovkama, bud to
    pochopi nebo ne. Ve meste kdyz neni mozno predjet tak si dam proste patricny odstup a nevadi mi
    ani to. V pripade spatne nastelovanych svetel sem popravde jeste nezazil situaci kdy by me to tak
    strasne oslnovalo ze bych najel do skarpy, musel silne brzdit apod. Mam mensi dojem ze to tady je o
    toleranci... Ale jak rikam je to muj nazor, mne proste predni mlhovky nevadi, a nic me proste neopravnuje
    je "grilovat dalkovyma, jezdit do protismeru" apod. akce....
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.00  14:54

V tom pripade se ptam, proc nejezdit na cervenou, proc zastavovat na stopce, proc nepredjizdet na plne care, proc nesmest chodce z prechodu PROC????
    Jednou jsou nejaky pravidla a platej i jinde v Evrope, tak proc je nekdo porusuje??? A ty s tim souhlasis!!! Nejsem citlivka a problem neni jenom v mlhovkach, horsi jsou rozstelovany svetla a je jich u nas dost, ale je to porusovani predpisu ktery slusni lidi dodrzuji a nikdo neni opravnen mit nejaka prihloupla privilegia.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.00  14:22

S tímhle názorem souhlasím, taky mi přední mlhovky nijak zvlášť nevadí a sám je nepoužívám, pokud vyloženě hustě nesněží či není mlha(skutečná mlha, ne nějaký opar)ale proč vlastně taková spousta lidí předníma mlhovkama vlastně svítí?? Protože se jim líbí, že mají rozsvícená světýlka na palubce?, nebo mají pocit, že jsou závodníci? nebo proč?? (Možná se již o tom mluvilo na začátku téhle skupiny, já jsem si přečetl jen poslední dvě stránky).
  • 00 Reagovat !

foto

24.02.00  13:35

« Citlivky

Jednu vec ale porad nepochopim... jak Vam muze vadit kdyz nekdo sviti prednimy mlhovkami? Zadni jsou neprijemne ale predni?!? A ani argument ze pri deste se odrazi od vozovky a oslnuji neprijimam. To treba xenon je za deste daleko horsi. Kdyz necumim primo do svetel ale tak jak nas to v autoskole ucili na pravy okraj vozovky tak nemam vubec zadny problem. A naco se zbytecne rozcilovat a blikat na ostani....
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.00  12:50

« Re: BLESK, To VVLL

Tomu blesku se nedivim, kdyz je clovek proti volum s mlhovkama v podsate bezmocnej, hlavne kdyz je kolem vic aut. Ja bych si tam dal klidne 4 blesky a poslal bych mu je tam tesne nez ho miunu, ale za predpokladu ze za mnou nikdo nejede abych to chudaka za mnou neohrozil tim volem.
  • 00 Reagovat !

foto

24.02.00  12:44

« Kdo ma pravdu a kdo ne?!?

Cela tato diskuze Vam akorat hejbne zluci, jediny co ma fungovat a nefunguje je nase stara dobra kapitalisticka VB. Kdyby fungovali jak maji, tak se OCTAVIImu podobni dementi budou bat zažnout mlhovky i v mlze, za snezeni ci husteho deste.
    Podle me je bezduvodna jizda s mlhovkama proti predpisum a kdo se haji tim, ze lip vidi nebo to jeho auto lip vypada je na poradnou delovku aby se mu rozsvitilo v ty jeho temny makovivi.
    To Octavia: to jsi snad napsal jenom aby jsi to tu trochu rozhybal, ale nemyslis to vazne. Jestli ano, pak je mi Te lito. Preji Ti aby Te nekdo vzal celne prinejmensim s 815kou.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.00  10:44

« Re: BLESK, To VVLL

Co ty jsi za idiota,to jsem nezral!Tohle mi nekdo
    udelat,tak bych ho snad zabil.Jinak LOGIN je taky
    slusnej vul,ale to me neprekvapuje znam jeho prizpevky,ale co je moc to je prilis!Jinak pro
    tvoji informaci OCTAVIE,Login ma S105 na plyn a
    tak zrejme funguje komplex menecennosti!Jinak
    kdyby jste se srazili,to by byla rana,ten plyn,je!!!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.00  09:26

« Re: BLESK

Téda, podívejme se, jací jsou na Slovensku vynálezci..., doufám, že v Česku to nikoho nenapadne, taková hovadina... oko za oko, zub za zub - to je přesně styl jakým to chodí. :-(((

Heleďte mne mlhovky taky serou, proto nelením a na každýho, koho potkám s mlhovkama, zablikám právě těma mlhovkama, doufaje, že když na něj takhle bude blikat každý, dio určité míry to vydrží, ale pak mu to začne bejt trapný a shasne si to.

Taky nelením vystoupit na semaforech s auta a jít říct kolegovi vepředu, že mne ty jeho zadní mlhovky docela serou, jestli by byl tak laskav a vypnul si je.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.00  06:35

A co si jeste nechcete povesit na auto, co takhle svetlomet z migu (ma 2kW). Premyslel tady nekdo co se asi tak stane kdyz mu bliknes svetlem tak ze minutu vidi jen cmouhy, ohrozuje vsechny a hlavne tebe, pokud totiz nevidi, tak nez staci zastavit rekneme z 70km/h tak klidne muze stat v protismeru (celni stret stebou), nebo ve skarpe a zodpovednej jses za to ty. Doufam ze takovych chytraku nejezdi po silnicich vic.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 23.02.00  23:15

VVL> plz navod nejaky. odkial mas vybojky? (z fotaku?) a ako to je zapojene a vsetko...
  • 00 Reagovat !

foto

23.02.00  09:43

« BLESK

Vazeni vodici! /ridici/. Mne to svietenie zacalo vadit uz davno a preto mam v predu aj vzadu nezavislo namontovany vybojky z blesku. Ak ma niekto dlho a otravne osnuje, tak mu to odpalim. Po tomto zasahu nema sancu to rozchodit. Minimalne na jednu minutu je odstaveny a musi zastavit, lebo nic nevidi. Ma to aj iny efekt. Vecer to vyzera pre ostatnych na postaveny radar na kraji cesty a snazia sa jazdit slusne.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.00  09:10

« Re: ?? Jezdím do protisměru jen tak? aneb DEMENT

Teda Octavie, vetsina vsech prispevku mne nechava
    chladnym, ale ty jsi (sorry) prisernej blb.
    Bohuzel je na silnicich takovych vic a podle toho
    to na nich taky vypada.
    PS: Asi by si mel opustit MotorCafe a uz sem radeji nelezt. Myslim, ze nejsem prvni, kdo ti to
    naznacuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.00  08:53

« Jezdím se zapnutyma mlhovkama jen tak? aneb DEMENT

Nemej starost - v te chvili se stacis maximalne leknout. A s pripadnym celnim narazem bys mel problemy i v tanku, nejaky airbag by Ti byl prd platny. Bud si jisty, ze vetsinu lidi ty mlhovky serou, ale protoze se okolo Tebe vetsinou vyskytuje vic aut, tak Te negriluje dalkovyma. Nebo treba i jo, ale Ty jsi tak blbej, ze si toho ani nevsimnes.

Ale uz jenom z toho, ze se domnivas, jak se Ti nic nestane pri celnim narazu aut, ktery jedou dejme tomu padesatkou, je videt, jake mas brilantni ridicske schopnosti, odhad a buhvi co jeste...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.02.00  00:00

« Re: ???

jen tak na okraj ... pokud jsou pusteny mlhovky (predni), tak je jizda s pouze obrysovymi svetly povolena .. jinak je zakazana ...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.00  23:48

« Re: ?? Jezdím do protisměru jen tak? aneb DEMENT

Jeden za osmnáct, druhej bez dvou za dvacet...

Dovolím si citovat: "... tvýho tátu jsem znal, to byl dobrej chlap, ale co ty 'seš za idiota ..." ...;-)
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.00  21:54

« ?? Jezdím do protisměru jen tak? aneb DEMENT

Chlape nebím s jakým autem děláš "*" takový kusy ale potkat tě tak ti neuhnu to si můžeš být jistý, uhnu jedině kdybys předjížděl ale jestli jen tak vjedeš do proti směru a zapneš dálkový "magore" tak si ubožák a radím ti dej si na mně bacha. A myslím že bys nepřežil čelní střet s mojí octavienkou a jezdím jedině s mlhovkami a nikomu tu nevadí. Naštěstí mam airbagy a hlavně jsem pojištěný. Nevím v jakém autě jezdíš pochlub se.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 19.02.00  18:08

« Bez nadpisu

2login> to s TV som si tiez vsimol.
    btw s tym jazdenim do protismeru - raz sa ten * zlakne a sa zrazite...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…