Svítit v noci a ve dne mlhovkama bez mlhy. Proč?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

09.03.00  13:37

« H7 ????

Ted jak pojedu na prohlídku si nechám vyměnit žárovky za lepší. Díval jsem se na Osram stránky a H4 bych si tam nedal co říkáte třeba H7!!!!!!
    Chtělo by to nějaký katalog nebo ceník neznáte kdebych dostal od jejich výrobku katalog??
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.00  02:00

« Re: H4 + 30procent s modrou

Ty H4 + 30% svítěj normálně bíle. Jak píše níže campagnolo jmenujou se BILUX. Po těch jeho zkušenostech teda zkusit radši nějaký jiný. Já zkusím nějaký namodralý a dálkový asi s většim výkonem, než je povolený.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.03.00  01:03

Ty H4 +30 s příměsí xenonu svítí bíle nebo s nádechem do modra? A hlavně cenu.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.00  12:12

« Re: H4

Ja osobne jezdim uz nejaky rok na Tesla All Wheater (do zluta), jsou cca za 100,- a bez problemu.

Jinak, pokud chci skutecne dobre videt, tak mam pridavne dalkove a v nich 100W (opet Tesla, opet bez problemu). Ono totiz trochu (dost) zavisi i na geometrii reflektoru jako takoveho, takze nektera aute sviti lip treba na klopena svetla, nektera na dalkova.

• « 00 Reagovat !

foto

08.03.00  11:05

Ty od Osramu +30% s primesi xenonu sem si taky pred rokem koupil. Jmenuji se nejak BILUX, ale modre urcite nesviti, nesviti vic ani oproti standartnim zarovkam seriove montovanym do oktavek. Jsou jenom drahy.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.00  02:15

Cena je kolem 160 - 220. Nejdražší jsem viděl Philips Blue Vision za 840 sada 2 kusů a k tomu 2 5W. Natřený nejsou, je to záležitost plnícího plynu. Třeba Osram H4 + 30% obyč. mají příměs xenonu. Výměna za obyčejný žárovky není problém, většinou jdou díky tvrzenýmu sklu osadit i do reflektorů s předním umělým krytem.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.00  22:49

A kolik stojí? A jdou dat do Octavie ?? Díky za odpověd. A ta modrá barva to jsou už z výroby natřené ?? Opravdu mě zajímá ta h4 +30 s modrou.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.00  06:29

Neznackove typy 80/100 ? Ja tu vsude videl Eltu, nebo Teslu a problemy jsem nemel nikdy takove, ze bych musel zkouset jestli zarovka sedne. A jejich zivotnost (Elta) take neni spatna, dve takoveto zarovky jiz mam pres dva roky ve svetlech a drzi. Mimochodem, ty serizujes zarovky ? Pokud vim tak seridit jde pouze svetlo a pokud je zarovka vyrobena dle standartu tak neni problem a je jedno jakou ma barvu a vykon.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.00  05:28

Nemuzeme chybit s OSRAM H4.Jsou ve verzi ALL SEASON(ty jsou do zluta),BLUE(vysoce"modni"barva) nebo obycejne bezbarve.+30 % se marketingove jiste uplatni,ale poznat to moc neni.Co je ale na nich poznat,je jejich vydrz,maloktera odejde.Neznackove typy 80/100W nebo i vic je treba vyzkouset i deset kousku,nez nejake sednou a jdou vubec seridit.Na papiry to sice je,ale on to asi na ceste policajt moc nepozna.U pump je maji,alespon OMV vzdycky.
  • 00 Reagovat !

foto

02.03.00  05:43

« H4

Nazdar odborníci na oslňování. Byl bych Vám vděčen za dobrou radu. Co dát do světlometu na normální H4. Původně jsem tam měl PHILIPS All Weter ( nebo tak nějak) mírně do žluta. Nemůžu je sehnat a co jsem viděl na pultech je buď dost do žluta (nějaký typ GOLD), pa nějaké H4 +30%, pak nějaké do modra a pak s výkonem 80/100 W. Tak co tam mám nacpat? Dík!
  • 00 Reagovat !

foto

01.03.00  09:35

« Hej ILLe kdy se sejdem!!!!

Prece nedopustis abych si myslel ze mas tak leda Favorita a i ten je Tveho tatinka!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.00  05:21

« Re: o ničem

Ja souhlasim s DIMem,je to VELMI polopatisticky vyklad.Stale se tu ukazuje,ze spousta z Vas ani netusi,jak je mlhove svetlo konstruovano,a ze svitit VLEVO NAHORU proste neumi.Ta clonka tam opravdu je,jen se podivejte,nebo si posvitte na zed,jakou caru vam nakresli potkavacky(to asi znate),a jakou mlhovky.
    DIMuv priklad se svicenim pod vraty do stodoly je citankovy :-)).Jen nehodnotme mlhovky za 400 Kc namontovane svepomoci a taky tak serizene.Tolik zatracovana Oktavka ma sice integrovana svetla,ale tam si toho ani nevsimnu,ze svitej.Zato prevazuji ohromne nastavene svetla obyvejnych potkavacek,kde mam dojem,ze svitej dalkovy.O zadnich mlhovkach bylo uz toho napsano tolik,ze skoda slov.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.02.00  12:15

« Re: o ničem

Kamile, to je opravdu o ničem........Zkus se trošičku zamyslet......A takzvaná bílá stěna ?? Ale o to právě jde. Pokud se jeden paprsek z jednoho místa vyslaný odrazí od např. sněhové vločky tak, že mi zasvítí přímo do mého oka, pak paprsek vyslaný ve stejnou chvíli z jiného místa se od stejné vločky stejně odrazit nemůže. Takže tam, kde jeden paprsek selhal, tak má jiný z jiného místa ještě šanci.Snad už je to přiměřeně polopatisticky. A takzvané mlhovky svítí především blíže před auto, takže jsou lépe vidět krajnice atd. Oslňovat ale nesmí žádné světlo. O zadních se bavit nemíním.....
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.00  15:32

« Re:

Kdyz jedu v mlze, tak potrebuji videt predevsim silnici ale spise alespon nejakou caru na ni, pokud tam vubec nejaka je. A tady by meli prave pomoci mlhovky, ktery to podsviti. Svetla nahore vcetne integrovanejch mlhovek jsou v ten moment na fik. Umerne tomu by mela odpovidat rychlost, tudiz se musi jet pomalu, protoze jedu s vyhledem na nekdy ani ne 2m. Pokud neco prosvitej do dalky integrovany mlhovky tak to zmakne i normalni tlumeny svetlo a ty mlhovky nahore jsou na .... . Kdyz je mlha tak od mlhovek cekam ze mi posvitej na silnici coz je jediny co stejne muzu videt a pak ma opodstatneni jizda na parkovacky a jen mlhovky.
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.00  14:46

« o ničem

To je tady pořád debata o ničem. Když někdo přede mnou jede v pořádným mlíku nebo slejváku 50 metrů, koncový světla nejsou vidět vůbec a zadní mlhovka jakž-takž, a rozhodně neoslňuje. Totéž platí pro přední mlhovky auta za mnou nebo naproti. Takže zadní mlhovka je o "být viděn" ze 100%, přední tak z 90% (ještě jsem neviděl auto s takovými mlhovkami vepředu, při kterých by bylo vidět podstatně víc a současně dělaly míň "bílou tmu" než potkávací světla). A když není mlha ani déšť, přední i zadní mlhovky prostě oslňují a obtěžují ostatní řidiče, aniž by pomohly tomu, kdo si jimi svítí. Je to čistá frajeřina, která zasluhuje pořádnou pokutu.
    Mlhovka přece, na rozdíl od tlumeného světla, nemá optickou soustavu, omezující vyzařování směrem vlevo nahoru, tedy řidiči v protisměru přímo do očí. Zejména ty, co se montují jako přídavné, svítí do všech směrů.
    Ostatně kdo někdy potkal Angličana, taky si musel myslet, že má dálkový nebo zvednutý potkávačky a přitom to bylo jistě jen tím, že má světla na levostranný provoz...
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.00  14:15

« Bez nadpisu

Tak se nad tím zkuste trochu zamyslit. K čemu jsou mi mlhovky pod mlhou ??? To je jako tvrdit, že je lepší svítit si do zavřené stodoly škvírou pod vraty :-))) Už jsem to tady jednou psal, nejde o to něco podsvítit ale svítit do rozptýlených částeček mlhy POD JINÝM UHLEM , než je pohled řidiče a úhel osvitu od normálních světel. Protože je tam jednoduše větší naděje toho, že se víc paprsků protlačí někam dál a nebudou se odrážet zpátky do očí. proto se taky lépe hodí výraz přídavné světlomety..... Navíc mlhovky mají za úkol osvětlit především prostor těsně před autem, což je při logicky nízkých rychlostech při jízdě v mlze příjemné. Proto tuto funkci splní určitě i integrované "mlhovky". Ale oslňovat by vpředu neměly ani jedny......zvlášť ty integrované jsou nasměrovány směrem dolů a nastavují se s celým světlometem. Mlhovky v nárazníku se asi moc neseřizujou a když navíc párkrát do něčeho ťuknete, tak třeba u favoritů se ten nárazník natáčel nahoru. Tam bych viděl možnost oslňujících mlhovek. Intenzitu mají stejnou jako normální světla !! To vše platí , samožřejmě, pouze pro přední. Zadní bych u Favoritů a Felicií rovnou zakázal.... A mimochodem, čím budou mlhovky v nárazníku níž, tím dřív je trefí nějaký kamínek ( dlouholetá zkušenost) a nebo jsou v zimě stejně děsně zaflákané a ostřikovač světel je daleko a daleko...... Všechno je to taky otázka módy a designu. Já jsem ale s integrovanými přídavnými světly spokojen........
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.00  14:14

« Re: svítit?

Tem co svitej mlhovkama (ve dne) take samozrejme foukam dalkovy do xichtu. Takovejhle magor vylizanej jezdi v E30, nebo CRX(stara), na zadnim okne fajfku od najku, rozsviceny mlhovky a obrysovku se sprckou xenon. Pokuty, pokuty ,ale to bych se uz opakoval.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.00  12:54

« Re: svítit?

To Kupca: Z toho si nic nedelej. To je presne ono o cem tady mluvim. Oni nedodrzuji predpisy a kdyz jim to das najevo tak prudej!!!!
    Tvrdim stale dokola: pokuty, pokuty, pokuty. Dokud nebude fungovat policie neni o cem mluvt. Kazdej si bude na silnicich delat co se mu bude libit a priznat chybu, ne nikdy, on je prece svetovej!!!!
  • 00 Reagovat !

foto

28.02.00  11:00

« svítit?

Ve vyhlášce je doopravdy dost jasně napsáno, kdy používat mlhovky a ve vyhlášce 102 je i popis jejich funkce. Když někdo svítí tlumenýma ve dne, je to podle mě v pořádku, ale mlhovky doopravdy nesnáším. Ne proto, že je nemám, ale proto, že spousta "řidičů" je má nasměrovaný nahoru. Pak sice neplní svojí funkci, ale vypadá to líp. Integrované mlhovky jsou efektní, ale mlha spíš není nad zemí, takže když budou co nejníž, tak je to lepší. Co mě uzemnilo: Jede za mnou auto, rozsvícené mlhovky, tak jsem postil zadní taky a ten na mě začal blikat jako šílený. On může oslňovat a já ne? Zkuste být ohleduplní i k ostatním.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.00  09:15

« Re:

Jo aby jsi nerek ze blbe zavidim, tak dej navrh, jestli jsi z Prahy a muzeme se sejit tak tady vsem napisu ze nekecas. Muzeme si vyzkouset jak svitek tvoje Xenony a jak moje, a taky se muzes podivat jak blbe svitej moje spodni mlhovky (dle tebe). Mam Vectru V6 model 2000.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…