Svítit v noci a ve dne mlhovkama bez mlhy. Proč?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: svítit?To: Kupca
To: ano
Vyjadřuji se slušně a nikoho neurážím. Mlhovkama svítím jen lidem, kteří mě doopravdy oslňují, ať už mlhovkama nebo neseřízenýma světlama. Pokud mě doopravdy chceš někde zastavit, docela by mě zajímalo jakým způsobem a ještě víc jsi mě pobavil tím vytažením z auta. Jo a ještě něco. Až zase někoho dojedeš a nalepíš se mu na zadek s tím, že mu budeš svítit do kabiny, pozor aby ti náhle nezastavil. Nejde jen o mě, ale o bezpečnost. -
« Re: OSRAM kde kolik
Ty OSRAM H4 Bilux s primesi xenonu jsem kupoval v Praze na Vitkove ve znackove prodejne OSRAM, nevim uz presne kolik staly, ale 80KC to rozhodne nebylo. Tusim ze obe staly cca. 500.
Jinak zavolej na zastoupeni PHILIPS v Praze a oni by ti meli poradit kde je u vas maji a hlavne popsat jaky a za kolik. Nebo at ti poslou faxem nabidku. To samy plati o OSRAMU.
Zkus Philips: 02/8542762, 8544501, 8542766.
OSRAM s.r.o.: 02/21987100 ale tam te odkazou na firmu: Šefr a Sykora, Kolbenova 159 PRAHA 9 tel. 02/8389(2174)/nebo(1181),pokud jsi z Prahy. -
No on je jeden háček ty potkávačky nám už asi dvakrát zhořely a jelikož když jedem do servisu tak už utratíme několik tisíc za kontroly tak jako stálému zákazníku nám to vždy měnily zdarma a tady je ten háček Co Tam Dali )))) to neví nikdo ale asi obyčejný tesla tak proto to chci vyměnit za nějeké pořádné. Ty Philips je to sice prima ale nikdo mi nedokáže poradit kde je sehnat!!!! Jediné co jsem zatím viděl byly Osram true blue color H4 cena 295/-kus. Neví někdo něco na Zlínsku nebo zkušenosti s prodejci aut jestli takové zboží odebírají?? -
Hele Octavie, ja ty OSRAM Bilux s primesi xenonu mel, respektive naletel jsem na reklamu "s primesi xenonu", jsou uplne normalne bily!!!!!
Jinak mam za to ze doma mate OCTAVII 1.6 55kw a ta uz ma z vyroby tzv. biluxove zarovky. Nakup techto zarovek by bylo vyhozeni penez, ve vasem pripade!!!!
Nejlepsi imitace xenonu jsou nejaky zarovky od Philipse. Nekdo tady uz ale psal blizsi info. Zdar -
« Re: bezpečnost
Jo v Bohnickym ustavu jsem byl, projel jsem to tam cely az na konec a byl jsem na tom statku na konci. Meli tam poradek, vsichni hrabali listi, alespon ty lehci pripady.
To ze to dobre vypada psal tusim "zbabely" ILL a ja to nepravem pripsal tobe. Nicmene jsi hajil neco co ma mozna neco do sebe, nicmene je zakazane. Ja bych napriklad bral zelene plechove sipky doprava (odbocovaci) jako v Nemecku, ale jednou je to u nas jinak, tak se toho drzme. Jinak sorry za ten vybuch ostrych slov. -
Jinak jak někdo psal v Honda clubu tak test žárovek v nějakym německym časopise dopadl takto :
1. Philips Premium H4
2. Osram True Blue light
3. Philips Blue Vision H4
4. Osram H4
5. Osram Allseason Super H4
6. General Electric H4
Přičemž ta jediná žárovka na prvním místě měla klasickou barvu světla. -
1. OSRAM Bilux H4 Super - příměs xenonu, bílé světlo + 30%
2. OSRAM H4 Allseason Super - nažloutlé světlo + 30%
3. OSRAM Bilux H4 Cool Blue - namodralé světlo
Takže pokud s příměsí xenonu tak jedině normální bílé světlo, když namodralý tak bez 30%. Na první dvě mám prospekt na modrý jen reklamu. U modrých se o xenonu, nebo + 30% nic nepíše. -
"-- skrytý --" 13.03.00 19:24
Hm. Přečti to znovu. Netvrdím nic o tom, že to dobře vypadá, ale za soumraku, ráno, v opravdu prudkém slunci nejsou potkávačky moc vidět. Pokud jedeš rychleji (zde jsem opravdu neměl na mysli v mlze) - jsi dříve vidět. Potud je to správně. Za druhé - Oktávka/mlhovky přední - neoslňuje - pokud si seřizuješ světla ovšem. Jinak obecně jasně - s mlhovkama se nemá jezdit mimo sníženou viditelnost. Apropo, byl jsi někdy v Bohnicích ? -
« OSRAM kde kolik
dnes jsem byl se podívat na ty OSRAM a viděl jsem typ jakýsi a mněl na modro natřený obal to jsou ty s tím modrým efectem a ještě tam vůbec nebylo napsaný +30 procent????? A stály 295lč jedna.
Pordte chci ty s xenonem +30 procent do modra potřebuji celý název i s cenou A kde je shánět nekde v Prodejně škoda či u pump Je na ně záruka ?????? Díky ... -
Dobre to vypada!?!?! Tak jeste jednou pro blbecky.
Mlhova svtla smis pustit za snizene viditelnosti, tak jak nekdo muze jet rychle kdyz je snizena viditelnost????? Vrat ridicak!!!!! AUSTINE
Sorry ale ty si vul a souhlasit s nekym kdo S-Type videl akorat tak na plakatu je prostoduchost.
Zajdi si do Bohnic. Omluvit Te muze snad jedine revolta mladi. -
"-- skrytý --" 12.03.00 18:15
« bezpečnost
zcela souhlasím s ILLem že: přední integrované jsou super vidět ve zpětném zrcátku a přispívá to bezpečnosti. (Protože jedu rychle)
Ale zadní dvě mlhovky na feldě nebo Oktávce jsou tam tak leda proto (zapnuté), aby nebylo vidět že brzdí. Nejvíc absolutně nejvíc mne ale štve, když je použití hlavně zadní mlhovky nutné (tj. fakt není vidět) a každý druhý se na to vybodne. -
« Vseobecne
V soucasne nabidce zarovek se fakt moc nevyznam.
Co ale vidim, je to, ze modra je modni zalezitost. Vidim casto proti sobe autak co sviti modre, modre a jeste jednou modre, ale on sam nic nevidi protoze to skro vubec nepropousti svetlo.
Pak jizda v noci a za mokra s takhle vybavenym autem je asi "radost". Vcera jsem se vracel z Krkonos (kontrola povodni) a se svymi Xenony jsem toho v tom desti moc nevidel. predni mlhovky mi pri rychlostech okolo 130km/h taky nepomohly a to jsem byl za husteho deste opravnen je pustit. Po chvili jsem je ale zhas, protoze to bylo stejne na nic. Nejlepsi byly dalkovy.
Jinak ty Bilux zarovky jsem daval do Audi 80 r.v.90 a je to uz cca. 2 roky, ale nejvic mi pomohlo rozdelat u tohodle starecka svetla vycistit zevnitr skla a vytrit paraboly. Ze zluteho svetla se razem stalo nadherne bile!!!!
Pokud mate starsi vozy a hlavne reflektory zadelane jenom sponkama, pak tuto proceduru vrele doporucuji. Ale pozor na paraboly, opatrnost a jemnost je namiste, jinak si smyjete "chrom".
To Kupca, necetl jsem o co se konkretne jedna ale obecne pokud chces nekoho zastavit tak ho predjedes a rukou vytazenou z okenka davas znameni (nahoru-dolu), nebo proste zapnes vzadu stopku, a z auta se nevytahuje, ale slusne reknes prosim vase doklady pane ridici...(:-)))