Svítit v noci a ve dne mlhovkama bez mlhy. Proč?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

27.03.00  20:24

« Re: rychlost a světla TO DIM

Píšeš: Za dne se, pokud vím, nemá svítit ani potkávacími světly....... Prosím tě, kdes na to přišel. Jeden stát za druhým nařizuje svítit i ve dne a ty bys to chtěl zakázat. Takže ve dne NE mlhovky, NE potkávačky,..., hele múžu vůbec vyjet na silnici?
  • 00 Reagovat !

foto

27.03.00  18:27

« Bez nadpisu

FAKT VAM VE DNE VADÍ MLHOVKY? MĚ ANI NE, ALE JAK JE ŠERO A TMA TAK VŽDY OPLÁCÍM DÁLKOVÝMA DO XICHTU. VADÍ TO. ALE JÁ BYCH SI JE VE DNE NEZAPL. MY Z JESENÍKŮ VÍME CO JE MLHA A NĚJAKEJ DÉŠT NEZNAMENÁ "ZAPNOUT VŠECHNY SVĚTLA CO MÁM". AˇT SI SVÍTÍ V NOCI MLHOVKAMA BEZ MLHY, ALE AˇT JE ZHASNE ( A ZNEPOZORNÍ ) KDYŽ JEDE AUTO! NO NIC, TO VŠEM NEVYSVĚTLÍTE. KDYŽ NĚKOHO STOPNU S MLHOVKAMA BEZ MLHY TAK MU NIC NEŘEKNU, ALE ŘEKNU SI " VŮL ". CHCI PŘECE JEN DOJET DOMŮ.
  • 00 Reagovat !

foto

27.03.00  15:19

« Mlhovky

Tady prece nejde o to co je lepsi nebo co je horsi. Jde o to ze mlhovky se PODLE VYHLASKY smi(mohou) zapnout jen za urcitych podminek.
    Ti co tyto podminky neznaji asi nemaji ridicak.
    Ale bohuzel u nas plati: ZAPNUTE MLHOVKY=FÁRO!!
    Doporucuji doplnit rychlymi nalepkami (+15km/h), ksiltovkou ksiltem dozadu (+10km/h) v provedeni NAJK (+20km/h), leskla teplakova souprava v barvach znacky co ridim (+8km/h) dale pak modry majak lezerne pohozeny pa prednim sklem zrychli vas vuz o cca. 30km/h. To uz pak bude raketa.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.00  15:09

« Re: rychlost a světla

TO DIM: neškodné a podle vyhlasky bezduvodne zapnuta mlhova svetla je porad jenom dojem a pojem!!!!
  • 00 Reagovat !

foto

27.03.00  14:59

« RIZIKO

Kdyz nemam mlhovky tak mi vam furt nekdo najizdi z protismeru proti me, protoze me nevidi a predjizdi. Ja musim porad jezdit skarpou!!
    Tak ode dneska se to zmeni, RESENI: MLHOVKY !!
    Konecne si uziji jizdu ve svem pruhu!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.00  14:52

Už je to trochu moc vyhecované :-))) Za dne se, pokud vím, nemá svítit ani potkávacími světly.......Normálně seřízená přídavná světla by oslňovat neměla v žádném případě - myslím přední. Zvlášť integrované - např. i Octávia - jsou i ve dne neškodné. Auto je se svítícími světly určitě lépe vidět, a projekční "mlhovky" jsou např. na dálnici při plném slunci v zrcátku určitě viditelnější než normální potkávačky. Pokud si ale někdo myslí, že Octávia s mlhovkami vypadá jako RAKETA , pak bych doporučil obrázkouvou encyklopedii od F. Hrubína jako základní literaturu, pokud ovšem umí člověk s takovou obrazotvorností i číst.......Mimochodem, pokud beru za úspěch, že nepředjíždějí auta z protisměru, tak je to určitě proto, že pochopili, že člověk s takovými světly musí mít nejméně 55 KW pok kapotou a gumy tak alespoň do 240 km/h. A taky mě tak napadá, že zapnuté obrysové světla + mlhovky ubírají nejméně 50 W výkonu, což už je i na ten raketový motor poměrně hodně, takže bych doporučoval je při předjíždění vypínat, možná i rádio by se mělo ztlumit, zapnout stmívač přístrojové desky....no na tu sem vlastně zapomněl, to bodou tak další 2 watty.....
  • 00 Reagovat !

foto

27.03.00  14:51

« POZOR PREDJIZDIM!!!!!!!

UZ JE MI TO JASNY!!!!
    Kdyz budu chtit predjizdet, tak na ostatni vybalim, potkavacky, parkovacky, dalkovy, mlhovky, varovny blinkry, pustim sterace, ostrikovace, zadni mlhovky a kdyby to slo tak tam dam i couvacku ale to nejde, to me stve.Jo jeste si pustim zadni sterac. To bude super bezpecne predjizdeni. No a kdyby nahodou byla mlha, huste prselo nebo snezilo, tak budu troubit!!!
    Hele, nemela by manzelka pro jistotu vysilat varovny signal z mista spolujezdce baterkou?????
    Ja hloupy, jak jsem mohl dodnes predjizdet bez radneho a dokonaleho osvetleni?? To jsem ale vul!!! Ted uz ale vim jak na to. Dik ze jste mi ukazali kudy vyjit ze tmy!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.00  12:05

tem cosvitejmlhovkamaikdyznenimlha strasne dekuju za vysvetleni, svitite a hned jezdite bezpecnejc.... Jenom nechapu, proc se teda tem svetlum rika mlhovky, nemely by se prejmenovat na bezpecnostni svetla?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.00  11:31

Samozrejme, ze na cloveka co sviti mlhovkama nikdo neblika, auta v protismeru nepredjizdi a mlhovky ostatnich ho neoslnuji. Clovek co sviti mlhovkama (pokud neni mlha) musi byt zakonite slepej jak patrona a nevidel by na silnici ani pristavajici letadlo, natoz jedouci auto. Nebo za a) je to tak mizerny ridic, ze si toho vubec nevsimne, b) nosi porad (slunce - neslunce, den - neden) cerny brejle.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.00  11:02

« Re: rychlost a světla To bsimpson a chipmen

Jenom drobna pripominka pro ANO, ostatni si ho prosim nevsimejte.
    ANO, JSI * A NEMAS NA SILNICI CO DELAT!
    Dekuji za pochopeni ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.00  10:20

« Re: rychlost a světla To bsimpson a chipmen

Jestli tě ve dne oslňujou mlhovky, tak si zajdi k očaři.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.00  07:42

lidi, kteří mají pořád zapnutý mlhovky jsou krajně bezohledný!!! a to nemluvým o "závodnících" který si myslej že když mají rozsvícený mlhovky, tak ta jejich kára jede rychleji a vypadá jako závoďák - tak to už něco nasvědčuje o řidičově inteligenci.

Je pravda, že když máš zapnutý mlhovky, tak málokdo začně předjíždět, protože ho oslňuješ!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.03.00  06:32

To je dobra taktika takze kdyz tam dam dalkovy s 1kW, tak to pro mne bude bezpecnejsi ? Predstava ze budu zapinat mlhovky aby me protijedouci ridici dobre videli je ztrestena pitoma a nebezpecna, jedno je jasne dano za jakych podminek se smi pouzit a tak nevidim duvod proc si s nima porad nekdo prisvecuje za normalniho pocasi, od toho jsou tam prece tlumene a pokud funguji tak neni co resit.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.03.00  08:58

No a z toho, že mi někdo vyjede z protijedoucí kolony mám největší "bobky" (doufám, že jestliže se někdy někde rozplácnu, tak si zato budu moci aspoň sám).
  • 00 Reagovat !

foto

25.03.00  21:16

« rychlost a světla

Já taky když valím tak si zapnu potkávačky a mlhovky u Octavie to pak z dálky vypadá jak nějaká "raketa" a nestalo se mi i když jsem jel i pomalu že by z protisměru předjížděli. Na tom něco pravdy bude že když někdo uvidí i třeba bodové mlhové či xenonové světlo tak neví a raději neriskuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.00  16:41

« Re: Pro svitilnicky To: Boda

je fakt, ze kdyz vidim xenony tak se klidim ke krajnici a bystrim...;-) a to nejsem zadna mouka, mam 75 kW. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.03.00  12:46

« Re: Pro svitilnicky To: Boda

Když to není nutné tak logicky nesvítím. Když, ale
    trochu spěchám tak si je ve dne rozsvítím, aby mě,
    logicky, protijedoucí šneci, který hodlaj předjíždět ještě větší šneky, dobře viděli a uvedomili si že to auto, co jede proti to taky může mazat 160... Já si taky raději 2x rozmyslím předjíždění, když vidím v protisměru nejaký "jedovatý" světla.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.00  21:38

« Re: 100/80 nebo 60/55 watů

Já už jezdím asi 3 roky se 100/80 (ev. 100/90 - OSRAM) a nevšilm jsem si, že by na mě někdo při tlumených blikal. U dálkových je to myslím jedno, protože dálkové oslňujou i s klasickýma žárovkama.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.03.00  14:18

« Re: To OCTAVIE

mam ted xenony (Vectra 2.5 V6), ale za deste a na nasich super silnicich s mizernejma carama a spinavejma patnikama je videt kulovy i s xenonama,
    takze tvrdit (myslim reklamy vyrobcu), ze svetlo lepe pronikne je pri normalnim provozu po nasich cestach pro ridice neznatelne, spis horsi.
    Nejlepsi je cista parabola, sklo reflektoru a spravne serizeni svetel. (podle me)
    Pak pomuzou uz jen dalkovy, nebo zpomalit na dohled.
  • 00 Reagovat !

foto

17.03.00  10:14

« Bez nadpisu

Prosím co říkáte H4 Lucas blue bulbs, svítí bíle "trochu zklamán" ale mají na obalu světlunkou vrstvu modrou a píší že to líp svítí za zhoršeného počasí. !!§§???
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…