Svítit v noci a ve dne mlhovkama bez mlhy. Proč?
« Lucerny
Já jsem jel jednou za idiotem co měl puštěné zadní mlhovky v jasnou noc. Byla to celkem úzká jednosměrka a já jsem na něj pustil dálkáče, po 100 metrech zastavil uprostřed silnice vylezl ven a šel ke mně, jelikož jsem zrovna moc síly nepobral tak jsem se zamkl, ale nakonec jsem raději začal couvat. -
« Re: To Fucida
To jo, jet za cervenou lucernou je hrozny. Me se to zatim stalo nastesti jednou (ted potme nejak nejezdim) a ten vul nastesti za chvili uhnul, ale sajn to byl strasnej. Z toho ma jeden voci jak angorak.
A nejhorsi je, ze zadni mlhovky bejvaj vohnuty vic jak predni. Kdyz to sviti blbe dopredu, tak se to musi upravit, dozadu je to uplne jedno, aspon tak hodne blbu premejsli. -
« Re: Blinkry
To je prave ta neschopnost ridit. Clovek co neni schopen pochopit, kdy ma smysl zapnout vystrazne blinkry, nemuze umet ridit.
Nejde ani tak o obtezovani ostatnich - v noci blikat lidem pod okny, pripadne se pred nekoho, kdo sedi v aute postavit a blikat mu do obliceje, ale hlavne, ze neni poznat, jestli auto odjizdi (paklize je jeden blinkr za nejakou prekazkou a pri pohledu z boku), nebo jen tak stoji a blika.
Typicky priklad - rada aut stoji na zakazu zastaveni, nektera z nich maji pustene varovne blinkry = idioti (asi si mysli, ze je to nejak omlouva, jsou lip videt nebo co, zkratka hlupaci). Stejna logika jako s mlhovkama. -
« To Fucida
No s těma dolu vohnutejma, to si napsal výborně. Mě dolu vohnutý taky nevaděj, ale našli by se určitě řidičky, kterejm by to asi vadilo.
Jinak si osobně myslím, že fakt mlhovky (ale i potkávačky) který "jsou vohnutý dolů" se daj přežít, ale jet za pitomcem, kterej si na svoji popelnici namonvoval dozadu červenou lucerničku, a tak si ji chce užít je docela zážitek. -
« Re: rychlost a světla TO ano
Ja nejsem bystrozrakej, ja na to mam brejle. Zapnout cudlik bych este umel, ale na co. Stejne jak vsichni psali to sviti hlavne do stran a ja v noci cumim spis dopredu.
Zadni mlhovku mam a zapinam ji malokdy. S tou se moc drsnit neda, i kdyz sem videl jednoho lojzu, co jezdil za dne se zapnutejma zadnima mlhovkama, jelikoz predni nemel. Ale kdyz ma nakej vul predni mlhovky vohnuty nahoru a sviti s nima, tak me pekne sere, to pak musim pouzivat dalkovy. Dolu vohnuty mi teda nevadej. -
« Re: Blinkry
Tebe snad nasere všechno, proč by byla ukázka neschopnosti řídit, když někdo někde zastaví (a vozidlo je překážka provozu) a pustí blinkry (myslel jsi všechny čryři, protože když někdo zastavuje a dává blinkr tak to musí být podle tebe tuplovanej blbec). Nebo tě ty bliknry oslňujou. Chápu, že mlhovky můžou někoho vytočit no ale TOTO? -
« Re: rychlost a světla TO Fucida
Hele ty bystrozrakej, když neumíš zapnout čudlík na palubce tak seš sám pěknej vocas (viz. jak píšeš "Ja mlhovky nemam a stejne bych nevedel, co s nima"). Nebo tě pěkně žere, že nemáš mlhovky ty umělče. Ale zadní asi máš. Já znám plno umělců, kteří s těma zadníma svítěj i když stojej v garáži. -
« Re: rychlost a světla TO ano
Jestli neni ridic uplne slepej tak nejaky to auto u lesa uvidi, i proti slunci. A kdyz je takhle "min" videt, tak nejedu jako prase jako vostatni, ale treba trochu zpomalim, ale neblokuju provoz. V desti je to o necem jinym. Ale to bysme se bavili zas na jiny tema.
Takovejch umelcu co jezdej ve dne v noci s mlhovkama par znam. Vetsinou to sou mlady vocasove, ktery se jen snazej ukazat, ze maj auto. Ja mlhovky nemam a stejne bych nevedel, co s nima, jelikoz mi potkavaci prip. dalkovy stacej. -
« Re: rychlost a světla TO DIM
No to je docela dobrá sranda. Neměli bychom přejmenovat tuhle rubriku "Svítit nebo nesvítit".
Mě připadá, že pokud někdo říká, že ve dne vůbec nesvítit, nemá snad ani na tý sví popelnici žádný světla. Pokud jsi na silnici častěji, víš, že auto s rozsvícenými světli je vidět z dne lépe:
když jedeš proti zapadajicímu slunci, když prší, když vyíždí ze stínu např.z lesa,... Jestli někomu vadí ve dne potkávačky, kat se asi v noci z mlhovek musí namístě pos... A jedna rada nakonec (proti oslnění): už va autoškole nás učili, že pokud míjím v noci auto, nezkoumám jak mu pěkně svítěj mlohovky, ale sleduji krajnici na pravé straně. -
« Re: Pro svitilnicky To: Ano and To: Walther
Lidi, kteri jezdi 160 misto 90, se chvaji nejen nelogicky, ale zaroven nezakonne. To je nejhorsi kombinace. Nicmene, je fakt, ze kdyz vidim nekoho protijedouciho s mlhovkama, taky se klidim. To proto, ze vim , ze je to nejakej magor, kterej to v hlave nema uplne srovnany.
To:Walther : ty se urcite klidis, i v pripade, ze vidis nekoho v ksiltovce za volantem, ze jo :)))) -
« Re: rychlost a světla TO DIM
Pánové, zajímavé je, že se najednou všichni tak odvolávají na pvyhlášku !! :-))) Tak bych vám jenom připomenul, že v obci je předepsáno 50, mimo obec 90 a na dálnici 130 !! Co to melu ?? Tak schválně, kolik z nás tak opravdu jezdí ?? Nás v autoškole učili, že osvětlení se zapíná při snížené viditelnosti. Tudíž za dne se nesvítí, a to taky proto, aby byli vidět ti, co se např táhnou nebo auta co vezou třeba někoho ( nejspíš ženskou) do porodnice a pod. Mlhovky =fáro ?? Tak je u nás tak asi 60 % raket ..... Opakuju znovu : po Německých dálnicích měli za slunečného dne puštěné integrované " mlhovky " tak 2/3 aut i autobusů.....že by z Čech ?? -
« Re: rychlost a světla TO DIM
Tlumena svetla je mozno samozrejmne pouzit kdykoliv za jizdy az na vyjimky dane vyhlaskou (napr vypnuti na prejezdu atd.) a ma to svuj ucel v mnoha zemich je jiz povinnost jezdit s tlumenymi svetly tak jako u nas u motorek. A myslim ze tlumena svetla bohate staci na to aby Vas ostatni ucastnici provozu neprehledli.
A tak aj ked suhlasim s nazorom ze Ano je blbec (navyse nebezpecny), dakujem mu ze mi vysvetlil ake techniky on a jemu podobny na cestach pouzivaju.
ps. campagnolova reakcia bola uplne bombova - ziaden prispevok v motorCafe ma doteraz viac nerozosmial
Este raz dakujem obom menovanym za hodnotne prispevky.