Svítit v noci a ve dne mlhovkama bez mlhy. Proč?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: MLHOVKY
To RadekG. Plne souhlasim. Pouzivam zadni mlhovky jen v mlze a kdyz za mnou nikdo nejede (popripade kdykoliv, kdyz me dojede nekdo, kdo me oslnuje at dalkovyma, nebo se na me nalepi a sviti mi celou dobu do zrcatek). Pokud se nekdo za mnou objevi, tak je vetsinou vypinam, protoze ten dotycny uz o me vi a nema smysl, aby si v mlze jeste vic namahal oci kvuli mym mlhovkam. Predni pouzivam jen v mlze a huste, protoze pak jsou doopravdy k pouziti, ale to se pak neda jet rychle. Takze mi pripada ponekud nelogicke pouziti mlhovek pri rychle jizde. Mimochodem zastanci tohoto pouziti tvrdi, ze jsou mlhovky lepe videt, ale zaroven mene oslnuji? -
No, někdo tu psal, že používá přední integrovaný mlhovky u Octavie a že je to super a že tím nikoho neoslňnuje. Je to DEBÝLEK, páč jak známo, u Octavie nelze rozsvítit přední mlhovky bez zadních. Takže kromě toho, že sere lidi před sebou, sere i lidi za sebou. K těm xenonům - xenonové lampy jsou podle přepisů montovány jenom s automatickou nivelací, tzn. že i když se mohou zdát nepříjemné (např. na horizontu) svítí alespoň přepisově a při zatížení zadku se automaticky sklápí. Je to pořád lepší, než potkat dementa se žigulem - kombi (nebo Break ?) naloženým pytlema s vápnem, kterej má přední mlhovky, který si koupil po vejplatě u pumpy, nebo u VietCongu. Na takový * bych doporučil starej fotoblesk... -
Je to pořád stejné. Myslete si co chcete, mě integrované přední mlhovky neoslňují ani za dne ani v noci, pokud si nedám oko až na ten reflektor. Naopak za snížené viditelnosti ve dne je auto s malými ale stříbřitě svítícími body lépe vidět naž auto s normálními potkávačkami. A jestli to někomu vadí ( = oslňuje ), tak neví, o čem mluvím .... Xenony svítí mnohem víc a nepříjemněji..... -
Tady se teda musím zastat OCTAVIE. Ten píše, že zadníma mlhovkama nikdy nesvítí (já teda jen při supermlze). A jestli je víc nehod kvuli tomu, že někdo jede tak, aby ho ostatní viděli (nevšim jsem si, že by tu někdo psal, že svítí mlhovkama když jede v koloně), je taky pěknej blábol. -
Nezlobte se na me, ale kvuli takovejm jako "octavie"je vice nehod.Predstavte si situaci:Jedete v kolone a clovek pred vama ma zaple mlhovky, cervene svetlo do oci, super zazitek a hlavne kdyz to trva a trva.Uz vubec nic nerikam o tom co je za vami a ma take zaple mlhovky.
Ma osobni zkusenost z mlhovek je takova:Mlhovky jsou jen do MLHY a zejmena na to aby vas nekdo neprehledl!!!Mlhu, ktera by se dala krajet zna jen rakosnicek...Samozrejme v opravdu huste mlze snad prijdou i vhod...Ale namlovat si, ze v cernocerne tme to dosviti dal??Vetsinou ne, pokud jsou mlhovky zaple, vznika iluze vetsi svitivosti pred vozem, ale pokud clovek chvilku prepina mlhovky zjisti, ze je videt lepe jen nekolik metru pred vozem... -
« Re: Subarista
Ta poznánka o "geografickém výskytu" šedých přízraků je zajímavá. Dost často projíždím republiku příčně a mám pocit že podíl řidičů, kteří dobře vidí i za tmy, roste směrem na východ (zejména po překročení hranice, co tam tak dlouho není). Je to jen pocit, nebo ne? Máte někdo podobné zkušenosti. -
« Re: Svítíte - jezdíte polamleji.
Větší blbost jsem teda neslyšel, než že "když svítím světlama tak že to jede pomaleji".
100W=1promile výkonu. No dobře. Auto nejezdí na plný výkon. Takže 2-5 promile výkonu. No to jak zapnu světla, tak se mi stane, že nějakej kopec i nevyjedu jinak než potmě. -
Proč mám zaplé parkovačky je asi jasné jinak by nešly mlhovky zapnout a za druhé proč tedy nemám zaplé potkávačky je taky jasné naco tolik světel jen to žere proud. Jakmile ale začne už noc tak přepínám jen na potkávačky. A přes den a za šera jsem líp vidět a taky to auto mnohem jinak líp vypadá a jde líp vidět. -
« Bez nadpisu
1) Někde jsem tu četl, že kdosi v Německu viděl za jasného dne 2/3 aut s mlhovkami. Já jsem se teď speciálně díval (cestou do Kolína n. R.) a viděl jsem takových trotlů podstatně méně než u nás. Dokonce je možné, že to, co chtělí zavést u nás - s mlhovkami 50 km/h silnice, 80 km/h dálnice už tam platí. 2) V Polsku se musí svítit od října do března a v Maďarsku dokonce pořád!! Doporučuji tam zajet. Byl jsem tam v létě na zatmění a ježdění tam bylo daleko příjemnější. Tady hrozí i za skorotmy modrý aviatik bez světel, nebo řidiči autobusů MHD v Praze také nevím proč svítí až o půlnoci. -
« MLHOVKY
Zadní mlhovky nikdy přední klidně ale to už je ohráté jak se tu pořád pře ale co je mnohem horší než přední mlhovky jste asi zapoměli na parkovačky jen si všimněte kolik jezdí autobusu aut ..... až do šera jen s parkovačkami!!!!!! To potom ty co mají "patřím mezi ně" zapnuté parkovačky a bodové integrované mlhovky nic!! neoslˇují a tak si uvědomte rozdíl mezi integrovanými a těmi debilními spodními jako mají Felicie!!!!!!! -
« Zmena vyhlasky...
Myslim, ze by sa to potom mohlo dat do vyhlasky - ked je to take jasne. Nemyslim si, ze som sam "komu to nezaplo" - vacsina zien o tomto pravidle urcite ani len netusi. Ak odpovedate , ze "no a co - ved su to zeny", tak ja len tolko, ze kazdy z Vas ma matku, mozno aj sestru ci dceru. A ak ani napriek Vasmu naliehaniu neupustili od prihlasenia sa na "vodicak", tak toto DOLEZITE pravidlo ich tam nenaucia, a JEDENkrat im to moze sakramentsky chybat....
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!