Svítit v noci a ve dne mlhovkama bez mlhy. Proč?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: mlhovky bez mlhy
Kdysi dávno, je to už pár let u nás jeden řidič jezdil zásadne s dálkovýma. Další řidič autobusu ho na to nekolikrát upozorňoval. Jednou jel před ním a on mu pořád těma dálkovýma do zrcátek. Ten zastavil autobus napříč, vzal z pod sedačky kladivo, prásk, prásk a už nesvítil. Znám to jen z vyprávění očitých svědků. Ale je to taky řešení. (jen by mě zajímalo, jak to dopadlo dál) -
« Re: Proc vlastne ? To Ano a OCTAVIA
Bez ohledu na technicke moznosti vozu, kriticky prvek pro bezpecnost se nachazi mezi sedadle a volantem. Nedomnivam se, ze by se nejak zlepsoval a krome toho hustota provozu roste. Mam zkusenosti s dojizdenim do centra Prahy, sveho casu jsem byl na mrtvici, kdyz se Legerovka zacpala k Foru, dnes jsem v takove situaci stasten, za OK je Pankrac a tu a tam to stoji k Jizni spojce. -
« Re: Proc vlastne ? To Ano a OCTAVIA
OCTAVIA ma pravdu. Ano prehani. Rok od roku se nejezdi pomaleji a jezdit nebude. 50 je v pohode. Fakt, ze jsou stale lepsi auta je pravdivy, nicmene druha strana mince je, ze ridici maji stale stejne reflexy. Co je mi platny, ze nejaky budouci superauto zastavi z 200 na 0 na 10 metrech, kdyz si ridic ani nestaci uvedomit, ze by mel brzdit. (no, trochu jsme odbocili od tematu, co?) -
« Re: Proc vlastne ? To Boda
Optimálně by bylo rychle a bezpečně. To chceš rok od roku jezdit pomaleji? Auta jsou nyní nezpečnějsí než před několika lety. Vývoj techniky jde dopředu. A ty chceš jezdit stále pomaleji ? Znovu opakuji 50 km/h je blbost. (To si můžou dovolit třeba v německu, kde za každou vesnicej najedeš na dálnici.) To je jako kdybys chtěl abyhom nelítali letadlama, protože občas nějaký spadne. Nemíš se o sebe tolik bát. Žijeme v
roce 2000.... -
Je to trošku od tématu mlhovek, ale.. Podle mně není řešení snížit ryhlost v obci na 50km/h. Proč bychom měli jezdit pomaleji než dříve? Jaký optimální stav, co je to za kravinu? Optimálně by bylo rychle a bezpečně. Tohle řešení je nejhorší, jaky mohlo být (ale nejjednoduzží, to je pravda)- ale ne optimální (a navíc v našich podmínkách). -
« Re: Proc vlastne ? To Ano
Jenomze pokud se dostaneme do konecne faze optima, tedy maximalni povolena rychlost 0 km/h, nihilujeme zakladni pozadavek policisty, tedy moznost demonstrace jeho nadrazenosti vuci nekomu, kdo tim padem prestal existovat. (Tady je nutno zduraznit narust spokojenosti chodcu, s vyjimkou tech, kteří by bývali chodci nebyli). Můžeme se tedy shodnout, že ideálním optimem je 1 km/h a ten prosím uplatňujme! -
« Re: Proc vlastne ? To Ano
Trosku jsi to prehnal s filozofii. Dobra, nebudu pouzivat pojem racionalni, zkusim to se slovem zakonny. V zakone je prece jasne receno, ze se mlhovky zapinaji v mlze, ne? Proc tedy zcela zbytecne porusovat zakon???? To s tou 50 v obci jsem nepochopil, chtel jsi rict, ze bezpecnejsi (tedy racionalnejsi) by bylo nejzdit vubec? To je fakt, nicmene je to krajni reseni ubirajici mnoho uzitku kazdemu cloveku. Tudiz je to odklon od optima v paretovskem smyslu. Snizeni ze 60 na 50 km sice nastvalo ridice, ale o to vice potesilo chodce a policajty. Kladny uzitek prevazuje, blizime se k optimu.... -
« parkovačky + vytáhnout k sobě o jeden dílek === potkamlhovky
Je sice pravda jak máme vyměněné potkávačky za blue Lucas bulks tak jsem omezil mlhovky ale Já si nikdy oničem jiném než o bodových integrovaných předních v Octavii nebavil já jiné ani nepoužívám!! Jen si zkuste zapnout parkovačky mlhovky ALE JEN U INTEGROVANÝCH a poznáte .......... uvidíte. -
Ono racionálno je celkem relativní a do jisté míry i senzitivní pojem. V kontextu jedinečnosti člověka, s přihlédnutím k jeho idividualitě a nehledě na skutečnost, že dialekticky vzato, je jen zvíře, musíme, chtě nechtě připustit, že svítit mlhovkama je stějně iracionální, jako jezdit v obci 50km/h. Doufám, že pokrok ve své věčné kontinuitě přinese lidstvu a zejména nám, řidičům, toužebně očekávané 30km/h v obci a 50 mimo ni. Žijeme v moderní době, žijeme ve světě komunikací, žijeme ve světě kdy myslenka předbíhá čas, žijeme v době, kdy jezdíme pomaleji než dříve. AŤ ŽIJÍ MLHOVKY, AŤ VZKVÉTÁ NAŠE VLAST A NÁŠ VELKÝ NÁROD. -
« Re: Proc vlastne ?
Sviti mlhovkama bez mlhy je jako lyzovat bez snehu - to jde na umělým svahu, lízat zmrzlinu přes sklo - to je dílo. Ale je pravda, že mlhovky se jmenujou MLHOVKY. Teď na jaře tlumený v zapadajícím slunci upozorní na auto proti obzoru. Nejsem proti nim. -
« Re: Proc vlastne ?
Presne tak, je to na palici. Sviti mlhovkama bez mlhy je jako lyzovat bez snehu. Kdyz nekomu pripada, ze je nedostatecne viditelny, at rozsviti normalni svetla. Mlhovky uz jsou prebytecny. Skutecnost je takova, ze mlhovkama svitej jenom lidi, kterym pak to auto pripada hezci. A zmatene hledaj jiny vysvetleni, jen proto, aby presvedcili sami sebe, ze se chovaji racionalne, coz neni pravda.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!