Svítit v noci a ve dne mlhovkama bez mlhy. Proč?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

29.08.00  11:26

« PetrS

Prispevku 399 nerozumim. O zadnich mlhovkach snad neni rec ... Nebo si myslis, ze mi nevadi zadni bez mlhy, kdyz mi vadi predni bez mlhy ?
  • 00 Reagovat !

foto

29.08.00  10:32

« Já taky svítím !! ale jen v noci.

Mám ve svém Erku takový přepínač ,který mi umožňuje používat mlhovky jako mlhovky a nebo jen spolu s dálkovými,jako širokozářící.Oni totiž taky jsou -mají průměr 20 cm.,ale jsou homologované jako mlhovky -B.Používají se na soutěžních autech spolu s dálkovými.Se žárovkami 140 W svítí daleko lépe než tlumené.A proto je používam jen spolu s dálkovými(to abych lépe viděl na těch okreskách)když se chci svést v noci .Takže s nima nikoho neotravuji,protože bych mu asi vypálil oči.No a takové řidiče ,co používají zadní mlhovky a není-li zbytí i ty co používají přední za tzv.nesnížené viditelnosti lehce upozorní moje čtyři dálkové rovněž o průměru 20 cm. se žárovkami 100W,že se to nemá. Já vím,že se taky dopuštím přestupku tím ,že používám neschválené žárovky,(a dokonce mlhovky za nesnížené viditelnosti) ale jak jsem napsal používám je tak abych nikoho neoslňoval a neotravoval ! ? Tak a teď mě rozcupujte.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.00  10:13

« Re:

Nezlob se na me,ale predni mlhovky nejsou urceny k tomu,aby jsi byl videt,zadni ano,ale predni?A to musi být mlha,ze by se dala krajet,aby jsi ji musel mit pustenou.Zkus si jet na dálnici tak 20 min.za nekým,kdo jí má puštenou a jeste az budes usinat,tak uvidis rudy kruhy pred ocima.
  • 00 Reagovat !

foto

29.08.00  09:46

« Bez nadpisu

Jestli jsem to pochopil dobre, tak nesvitis mlhovkama v mlze ( myslim prednima ). O tom porad mluvim. Kdyz ty nerozsvitis mlhovky v mlze, protoze je nepotrebujes k videni, tak zase jednas sobecky. Vubec te nezajima, ze mlhovky jsou zejmena od toho, aby si byl v mlze L E P E videt.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.00  09:25

« Re: Re:

to davidz.Mas asi pravdu pri tom desti se svetlo opravdu vice lame o vozovku,jenze to je problemem vsech svetel,cili na mokre silnici oslnuje kazde druhe auto i bez rozsvicenych mlhovek a rekl bych,ze spatne serizena potkavaci svetla pri desti oslnuji vic nez mlhovky z duvodu jejich konstrukce opravdu sviti tesne pred auto a do stran,narozdil od svetel potkavacich.Jen rikam svuj nazor,osobne na me jeste v noci nikdo neblikal kuli mlhovkam,ve meste je nerozsvicim ani v mlze a to same na dalnici,neni to potreba.Na okreskach s nimi svitim a svitit budu,to je vse,kdyz na me nekdo zablika,zhasnuje a nebudu ho kourit dalkovejma.Spokojeni?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.00  18:24

to PetrS: právě, že mlhovky jsou největší sajrajt, speciálně když je mokro. Jsou nízko a všechno se odráží od silnice přímo do ksichtu toho nebožáka, co jede proti. Zkus si to zapnout, vylez z auta, postav se tak 50 metrů před něj a pět minut do toho koukej. Pak se sejdeme na očním. PS: kdybys náhodou potkal někoho, kdo na mlhovky automaticky odpovídá puštěním dálkovek, tak to jsem já!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.00  15:44

« Re:

Prave jsem na auto namontoval mlhovky - abych s nima mohl svitit v mlze, tam totiz opravdu pomahaj - narozdil od jasne noci - a pak taky na ty co s nima svitej i kdyz nemusej aby vedeli jaky to je (je to sice nemoralni, ale oko za oko - zub za zub), ale jak uz jsem zde napsal - klidne s mlhovkama svitte ve dne v noci bez ohledu na okoli a to prednima i zadnima at kazdej vidi jaky jste borci...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.00  15:28

Tak ja nevim, ted jsem si zkusil v nove sluzebni Felicii jet v noci s rozsvicenyma mlhovkama a jednoduchym testem ZHASNOU - ROZSVITIT jsem usoudil ze to opravdu vic osvecuje asi 5metrovy prostor tesne pred autem, ale po skarpach jsem toho moc vic nevidel. Takze co se tyka bezpecnosti, je podle mne lepsi nechat mlhovky zhasnuty a radsi si dat poradne seridit "normalni" svetla a poradne koukat. Co se tyka zadnich mlhovek tak to je opravdu des. Ted jsem potkal par "sqelych" jedincu kteri sviti bud jenom zelenyma parkovackama, anebo zelenyma parkovackama a mlhovkama k tomu. Ty potkat na silnici tak je to dozivotni zazitek. Takze muj postoj k mlhovkam bez mlhy je pomerne dost negativni. Czus.
  • 00 Reagovat !

foto

28.08.00  12:54

« Bez nadpisu

Dobra ...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.00  12:49

Je to opravdu na delsi debatu a neni to jednoznacne.Myslim si ale,je je treba spise nadavat na mlhovkare zadni.To je ocni budicek v noci.Zacit smykem brzdit za nejakym joudou,ktery ma rozvicene zadni mlhovky,aby videl ve spetnem zrcatku,kolik toho uz dneska ujel,v domeni,ze tento vanocni stromecek celou dobu brzdi a on si zatim vesele sviti na ubihajici cestu.:o)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.00  12:27

Promin, ale v noci nejsou mlhovky o nic prijemnejsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.00  11:52

« Re:

Asi jsem se spatne vyjadril,nesvítím s nimi ve dne.Kromě toho říkám,že mlhovky přímo od výrobce vozu,neoslnuji protijedouci ridice,pokud samozrejme nejaci chytraci nezvysi jejich vykon vymenou za neotipovane zarovky.Krome toho myslim,ze barevne H4 v normalnich potkavackach jsou daleko neprijemnejsi a nejsem si jist,ze plni svuj ucel,ale to je zase na jinou debatu.
  • 00 Reagovat !

foto

28.08.00  11:09

« Bez nadpisu

Jen mluv, mluv, kazdy nazor je nazorem. O tom to prave cela diskuse kolem toho je. Ja taky vidim lepe mlhavkama do stran na krajnici a da se rict, ze z opilcovych noh by clovek mel videt vic .... jenze, jenze mlhovky oslnuji protijedouci. Mne to je neprijemne ( i kdyz mnoho veci je mnohem neprijemnejsich ), a proto to nedelam protijedoucim ridicum, kdyz mme to taky neni prijemne. Mozna si rikas, ze je dulezitejsi tvuj osobni pocit z bezpecnosti nad pocity protijedoucich. S tim nikdo nic nenadela. Mezi mnohem neprijemnejsi veci povazuji sviceni protijedoucich ridicu dalkovymi svetly, kdyz jedete na osvetlenem kole, nebo treba jen jdete pesky. Tito lide nechapou, ze je to mozna neprijemnejsi nez v aute. Sice diky vysce oci u cyklisty nebo chodce to osvetleni neni tak neprijemne, za to trva mnohem delsi dobu. Nezbyva nez klepat prstem na hlavu ...
  • 00 Reagovat !

foto

28.08.00  10:53

« Bez nadpisu

Z tvýho příspěvku jsem jaksi nepochopil proč těma mlhovkama svítíš ve dne, když ti jde o to, abys ve tmě a za mlhy viděl líp do pole a do krajnice. Jseš taky z těch co si myslí že to líp vypadá? Jinak dík za názor.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.00  10:16

« Re:

Ahoj,taky bych tu chtěl říci svůj názor,ale nejsem si jistej,jestli o něj někdo stojí.Uznávám,že ne vždy jezdím předpisově,takže mě někdo práskněte a ať si na mě páni "cajti,někde s felicií potkají,ale mluvit s nima nebudu,beru jen fotky,většinou mě nestihnou ani dojet.Ale to není důležité,co chci říct,nebudu tady nikoho ponaučovat,jak a čím má kdy svítit,ale já svítím mlhovkama i za nesnížené viditelnosti,pravda,ne na dálnici a ve městě,ale na okreskách a v menších vesničkách.Proč?Vidím do stran a to je pro mě dost důležité.Jak pro bezpečnost mého auta,viz.srnky a podobně anebo vesnický, společensky unavení jedinci.Dodcela dobře je s nimi vidět na pole a krajnice a to jak v mlze,tak ve tmě a myslím si,že tma je snížená viditelnost a to hodně snížená.Kromě toho,pokud má někdo originál mlhovky a ne kupované a dodatečně neodborně namontovaná mlhová světla,nemůže už z principu a jejich konsrukcí nikoho oslňovat.Toť vše,děkuji za pozornost
  • 00 Reagovat !

foto

23.08.00  09:58

« Bez nadpisu

Dobrej hit je taky jezdit na parkovačky, zvášť když se stmívá nebo rozednívá. Zajímavý situace pak vznikaj např.na křižovatkách do kterejch je vidět jamom přes zrcadlo. Vůbec nejradši tak jezdej řidiči autobusů a náklaďáků. Ale z těch neopotřebovanejch žárovek a ušetřenejch mililitrů paliva pak maj asi skvělej pocit.
  • 00 Reagovat !

foto

23.08.00  09:33

« xenony

Pamatuju dobu, kdy u nas zacatkem 80tejch let
    zacinaly jezdit auta s H4kama, pokud jste je meli kazdej druhej na vas blikal, to same se ted opakuje s xenonama. Bohuzel k tem co na vas blikaj pribyli ti co jen blbe zavidej.
    Dalsi borci jsou pani mlhovkari, mam k tomu jedinej poznatek, jsou to pripotroubli ubozaci.
    Skoda je ze nefungujou silnicni kontroly jako za
    bolsevika. Uz vidim jak nejakej magor obhajuje svou tezi ze jeho auto lip vypada. Nasral by si do gati a vehementne presvedcoval cajta, ze jezismarja ja je zapomel zhasnout a jedu s mlhovkama nevedomky pane cajt. Opravdu , fakt , vazne, vyhlasku znam jenom neee pokutu!!!
  • 00 Reagovat !

foto

23.08.00  07:29

« Bez nadpisu

Jojo, Octavian pujde v rijnu do 2.rocniku VS. A to na skolstvi vsichni prispivame z dani.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.00  07:28

« Re: pánové

Nikdo tady nenarazi na oktavy. Je mi jedno kdo s cim jede, rikal jsem, ze kdo sviti s mlhovkama za nesnizene viditelnosti je pro ostatni normalni ridice *. Tecka. Jinak je tvuj prispevek celkem dobry.
  • 00 Reagovat !

foto

23.08.00  06:56

« Bez nadpisu

Živle o tobě teď nebyla řeč. Pokud teda nepoužíváš jako druhý login OCTAVIE
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…