Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
"-- skrytý --" 20.12.06 12:03
« To: Magic
Minule si pisal, ze v dosledku malej hladiny oleja dojde ku " skruceni kliky ", tomu som nejak nepochopil. Znamena, ze k tomu dojde aj ked je kluka 5x ulozena? Alebo si mal na mysli, ze dojde k vydratiu kluky na tom mieste, kde su ulozene loziska ( lagre )....
Mam este takyto problem: kedze sa mi nechcel zohriat motor, tak som bol nuteny vymenit termostat ( bol zaseknuty ). Lenze ked som zahrieval motor na mieste ( koli tomu aby otvorilo termostat a mohol som doliat nemrzku ) rucicka na budiku vybehla cez 100 stupnou. Pred tym mi vsa zoplo vetrak, ale teplota nesla dole. Chladic mam vycisteny aj z vnutra aj z vonku. Na chladici je nejaky predradeny odpor, ktory som vsak odpojil, koli tomu, ze mi palil poistku. ( neviem, koli comu tam ten odpor je ) V motore sa mi nestraca voda a nieje ani v oleji, takze prasknutu hlavu alebo blok by som predbezne vylucil. Myslis, ze by to mohol sposobovat ten ventylator koli tomu, ze ma male otacky pretoze je opotrebovany?
Dik -
"-- skrytý --" 20.12.06 11:26
« Bez nadpisu
Nejde o vytáčení, jde o to že ve 150 bere slaboučkej 1.6TS 10l/100km pak i víc. Což dost neodpovídá tomu,že to vubec už nejede. U 2.0TS to samý. Přitom by stačila dlouhá šest´ka na ustálenou jízdu. Myslim že by si stím TS poradily vpohodě, a spotřeba by šla kvůli nižším otáčkám razantně dolu. Podřadit se dá přeci vždy, ne? Třeba právě převodovka u V6 mi vyhovovala uplně nejvíc. Nebo poslední generace u 1.9JTD, která tu šestku také má...
Jo, uvidíme co Baby alfa. Jen se bojím, jestli v itálii trochu nezaspali, nebo neusnuli na vavřínech. A hlavně jsem se leknul toho Haldexu, kterej se v jedné zprávě objevil...
1.4TSI od němčourů toe přeci bomba ne? -
zmulin 20.12.06 11:26
« Bez nadpisu
Ve 156 má JTS jen pětikvalt.Mam na něm najeto asi 70kkm a když jedu jak dobytek,tak se to dostane přes 12L,svižně do deseti a jak čajíček až k osmi.I s rakví ve třech s báglama na lyže průměr přes 110km/h a vzdálenost asi 800km převážně po dálnicích se závěrečnou serpentínovou erzetou průměr lehce přes 9L.
Pokud vim,tak JTS se zásadně od TS neliší.V podstatě jen vyměnili jednu svíčku za přímej vstřik a přepracovali výfuk kuli emisím,takže Euro4. -
"-- skrytý --" 20.12.06 11:13
« Bez nadpisu
Já teda nevím, jak s tím JTS jezdíte, ale já byl u 156 JTS právě naprosto nadšenej spotřebou. Co se týká ujetí nějaké trasy za nějaký čas - upřímně, rozdíl byl proti TS prakticky nulovej, ale právě spotřeba paliva byla razantně u JTS nižší. Tam, kde bral TS 16v 13 l/100 km se JTS spokojil s cca 10,5 l/100 km, průměr za celou dobu testu byl někde těsně nad 8,5 l, což mi na tu dynamiku přišlo naprosto dokonalý. Spotřebu ale měřím výhradně dotankováním a kašlu na čísla bordkompjůtrů. 2.5 V6 mi brala od 11,5 l/100 km nahoru, ale zase přeci jen jede trochu líp, i když moc síly zrovna nemá.
Ve vytáčení benzinových motorů bych neviděl problém - vždyť jsou na to stavěný a optimální režim je mezi hodnotou max. momentu a max. výkonu. Navíc díky nižším vibracím ani nějak výrazně neroste hluk, na rozdíl od dieselů. Mně osobně se ve spotřebě paliva vyšší pořizovací cena u dieselu nikdy nevrátí a budu akorát naštvanej na omezení, která s sebou nafta nese.
Bohužel z nabídky AR úplně zmizely turbobenzinový motory, ale s novou řadou Junior by se to mělo zlepšit, a to dokonce výrazně - podle Automobilisma jsou připraveny motory 1.4-1.6-1.8 turbo 136-162-185 koní. Tak uvidíme. Bohužel prý auto bude dodáváno jen s třídveřovou a málo prostornou karoserií, ale stejné motory by měly být i v nové Lancii Deltě, která bude naopak výhradně pětidveřová a výrazně prostornější. -
« Re:
luckhash: "Asi si vždycky člověk musí ujasnit priority. Pokud za sportovní jízdu považuje rychlou jízdu po dálnicích a Silnicích I. třídy, tak je 2.4JTD naprosto ideální. A navíc jede za 7l/100km"
.. presne tak.kdybych nejezdil dlouhe streky (180-220 km), z nichz jedu v 75 procentech temer rovne a rychlostmi nad 110km/h (50 procent dalnice) tak si taky radeji poridim 2.0 JTS nebo V6.Ale na tyhle trasy je diesel k nezaplaceni,to jsem mel za ty dva roky co takhle litam pres Cechy moznost poznat..az presidlim z Prahy,bude V6..jednou.. -
"-- skrytý --" 20.12.06 10:15
« Bez nadpisu
Asi si vždycky člověk musí ujasnit priority. Pokud za sportovní jízdu považuje rychlou jízdu po dálnicích a Silnicích I. třídy, tak je 2.4JTD naprosto ideální. A navíc jede za 7l/100km.
Tam vidím tu velkou výhodu dieslu. Narozdíl od zážehového motoru u turbodieslu neprojeví tolik vyšší spotřeba s nárůstem rychlosti. Takže pokud rád někdo jezdí rychle, tak je to jasná volba. Ale jak řikám, je to i otázka zpřevodování. Pokud by všechny TS měli šestku tak je to taky o něčem jiném. Nad 140km/h už to opravdu leze hodně nahoru ta spotřeba. Např. U 1.6TS točit při 130 přes 4000 a v 2.4JTD na šestku 2800 je opravdu rozdíl. -
"-- skrytý --" 20.12.06 07:51
« Bez nadpisu
Osobne, keby som mal moznost druhykrat si vybrat, urcite by som siel do diesloveho auta. Urcite je pravda, ze diesel ma mensie spektrum vyuzitia otacok, ale pri vyuzivani prave tohto spektra sa s tym da velmi pekne jazdit hlavne zo zatazenym autom a jazdou do kopca.
Netvrdim, ze 2,0 benzin je zly motor, len mi to pride zbytocne stale ho hnat do otacok, pretoze inak to nejde. Na 2,0 JTS som nemal moznost jazdit, takze neviem ako to chodi.... Samozrejme, ze sportova jazda na 2,4JTD, musi byt o cosi chudobnejsia, ako 2,0 benzin.
S nazorom, ze idealom je preplnovany benzin sa uplne stotoznujem a dufam, ze uz coskoro pride cas az si take auto kupim. -
"-- skrytý --" 19.12.06 21:21
« Bez nadpisu
2.0JTS je opravdu skvělej motor. Měl jsem možnost ho vyzkouše v GT i 156 asi bych nešáhl po jiném dvoulitru. Oproti TS táhne od spodu jak JTD ( opravdu mi to připomnělo - krásný lineární tah, TS je v nízkejch otáčkách jak čajíček).
Jen nějak nevím s tou spotřebou..Jezdil jsem svižně a PP ukazoval 11.5l.(město+okresky). Za tolik už jsem jezdil i s 2.5V6(ale ten žere furt stejně, ať se jede jak chce).
Výhodou by mohl být šesty převodový stupeň. Ale to nevím jestli se montuje(159 už má). To mé GT nemělo..Což je veliká škoda -
"-- skrytý --" 19.12.06 20:18
« gianmarco1 and all
Hoši, hlavně se podívejte na : 1) cenu, která asi mnohé plány o turbokitu od Novitecu zkazí. Myslím, že v přepočtu 150.000Kč asi nevyhodíte. Sice získáte jako magicova 155Q4 +/-220 koní nebo kompresor kit 205koní, ale 2) podívejte se pro jaké motory resp. v jakém stavu jsou určeny. Doporučují, aby měly nalítáno max.30.000km. A to asi už u vás nehrozí. A když už se do toho pustíte, tak zapomeňte jen na turbo, pár hadic, trubek a dost. Je třeba pro navýšení výkonu a prodloužení životnosti nainstalovat, jak psal magic: kovaný, a ne co tam jsou litý, střeva motoru, dvoulamelovou spojku, upravit software atd. Takže pokud nejste zazobaný, tak se vraťte k zemi. Aspoň u Novitecu. A pro ilustraci koukněte, co ještě dnes stojí taková ojetá 156 s turbo kitem od Novitecu např. na mobile nebo autoscoutu24. Vyrovná se to již cenově pěkný 156-ce GTA. Jinak gianmarcovi doporučím motor 2.0JTS. Výkon je proti TS o 11koní výšší, těžký +/- stejně ... -
"-- skrytý --" 19.12.06 18:07
« Bez nadpisu
2.4 JTD má podstatně horší jízdní vlastnosti než TS, myslíme-li pojmem jízdní vlastnosti ovladatelnost vozu za různých podmínek. Je to naprosto normální, v podstatě každý těžký turbodiesel je v této otázce handicapován proti lehkým benziňákům. Těžký předek nejn výrazně zvyšuje nedotáčivost předního pohonu, ale mění i těžiště vozu směrem dopředu, což způsobuje hrnutí hmoty přes vnější přední kolo. Sekundární nevýhodou je vysoké opotřebení závěsů přední nápravy a nutnost v dnešní době poměrně vysokých investic do servisu. Výhodou JTD proti TS je prudký nárůst výkonu od 1500/min,kdežto v TS "chytají saze" až po překročení hranice 3500/min. Motory JTS jsou již ale koncipovány tak, aby nabízely strmější nábeh výkonu v pásmu nízkých ptáček a přitom si dokázaly zachovat široké spektrum využitelných otáček, což je stále největší výhoda benzinových motorů. Součtem všech těchto faktorů bych při nájezdech pod 30.000 km ročně volil raději JTS proti JTD.
Samozřejmě odhlédnu-li od hlediska spotřeby paliva jasně mi vyjde kombinace obou - přeplňovaný benzin. -
"-- skrytý --" 19.12.06 18:05
« Bez nadpisu
no nic v zlom ale ten 2,4 JTD musi byt o dost tazsi ako moj 2.0 tak neviem ako moze mat lepsie jazdne vlastnosti. pripustam ze sili ma viac v nizkych otackach ale to je tak vsetko. Nemam nic proti tomu motoru naopak vymenil by som ho za ten svoj. S mojim dvojlitrom som porazil kamarata ktory ma Superba 2.5 V6 v zrychleni!!! a to je co povedat. nechvalim sa len hovorim ako to je... -
"-- skrytý --" 19.12.06 14:09
« Bez nadpisu
Ja osobne si myslim, ze 2,4 JTD ma lepsie jazdne vlastnosti, ako 2,0 TS. Hlavne koli tomu krutiacemu momentu a prevadzkovymi nakladmi. Navyse moj nazor je, ze diesel ma vacsi zmysel trebars nacipovat, ako atmosfericky motor.
O sportovej jazde je vsak 2,0 TS kdesi uplne inde. Mne osobne sa ale s 2,0 TS nejazdi moc dobre v meste, pretoze ten motor potrebuje otacky, kdesto 2,4 JTD tam ma podla mna vyhodu.
Pred tyzdnom som si dal sprint s octavkou 1,9 Tdi, nacipovanou na 140 PS... Myslel som si, ze ju uvidim v spetnom, najhorsie je, ze bola stale vedla mna.... :'-( -
« Bez nadpisu
žánmarku..podivej,radim ti (nejen ja) dobre..nech si svuj TS16v co nejrychleji opravit nebo si zadelavas na poradny pruser! kdyz si ctu tvy prispevky od doby co vyvstal problem na tvem agregatu kde resis turba a spol tak mi vstavaji vlasy hruzou na hlave !! promin,ale jak takovy ignorant muze prznit nadhernou 156tku..bohuzel nejsi jediny -
gtv6 19.12.06 12:11
« Re:
to gianmarco1: Teoreticky jde všechno, technicky jde skoro všechno. Turbo nebo kompresor lze nainstalovat na jakýkoliv spalovací motor, od lodě po fichtla, dobrá rada na závěr, pokud ti nestačí výkon auta kup si jiný auto s větším výkonem,nebo krouťákem ? Lidi si to dost pletou. Ideální AR pro tebe je 156 v dizlu, máš tam bonus v podobě turba rovnou z fabriky, nic ve zlým. :o) -
"-- skrytý --" 19.12.06 09:03
« Bez nadpisu
Ty jsi asi tuner, ne? Ty taky, když zjistí, že je potřeba vyměnit kotouče, tak kupují subwoofer, když je potřeba vyměnit ramena tak kupují repráky, když je dobré vyměnit rozvody tak přidají křídlo...dávat do TwinSparka turbo je totální hovadina. Kdyby to byl dobrej nápad, už by to firma dávno udělala, zvlášť v přeplňovaných motorech mají Italové obrovskou praxi a umí je velmi dobře. Navíc by se to hned líp prodávalo, protože by to mělo nižší pojistku než V6. Takže fakt, že tam nikdy žádný turbo nebylo asi svědčí o tom, že to není dobrej nápad. Musel by ten motor být z trochu jiných materiálů, musel by mít kapku úplně jinou elektroniku, jiný spalovací prostor, kompresní poměr, jiný písty, ojnice, lágry, blok, hlavu, ventily...Pokud chceš 156, které jede, kup si GTA. Pokud chceš auto, který je efektivní a rychlý, kup si Lancera Evo nebo Imprezu STi. Pokud chceš něco s tím autem dobrýho udělat, nech ho spravit. A pokud chceš vyhodit peníze do luftu, kup si velký křídlo... -
"-- skrytý --" 18.12.06 10:09
« Bez nadpisu
bolo by mozne namontovat do motora 2.0 TS 16V TURBO??
Bylo by to mozny. Turbokit pro 2.0 16V TS dodaval primo tusim Novitec. Ale Turbo Ti tu kliku nenarovna... >:D A cpat Turbo do chycenyho motoru mi prijde docela uchylny. Za vynalozeny prostredky by si mel urcite perfektni 2.5V6... -
"-- skrytý --" 16.12.06 13:25
« Bez nadpisu
nazdar. potrebujem poradit. chcem sa opytat ci je mozne domontovat vyhrievanie sedadiel do alfy 156.? mam totiz kozene sedadla a v zime velmi chladia. popripade by som sa chcel opytat ci niekto nepredava sedadla s vyhrievanim.
dalsia otazka: bolo by mozne namontovat do motora 2.0 TS 16V TURBO??
- poskytne mi niekto stranku na nejaky alfa klub v ceskej popripade slovenksej rep.?
dakujem -
"-- skrytý --" 14.12.06 22:30
« Bez nadpisu
gianmarco: víra tvá tě možná uzdraví, ale ne ten motor. Opravdu každý odklad opravy zvyšuje pravděpodobnost, že to začne bouchat. Až to začne, nepomůže přebrousit, ale budeš kupovat novou kliku. Ted to je oprava do 10.000 Kc, s odkladem se potom tak tak vejdes do 50.000 Kc. TwinSpark 16v je sám o sobě rizikový motor a jestli VÍŠ, že jel třeba jen chvíli s nedostatečnou hladinou oleje, tak MÁŠ JISTOTU, že zaklepe na tý klice. -
Ted 14.12.06 13:36
« Bez nadpisu
pokud jedes s motorem se suchou merkou oleje, auto uz v poradku neni... exponovany dily dostaly zabrat vic nez po 10 letech provozu... ono to porad jeste trochu mazalo...ale zdaleka ne dost a vsechno.
takze te asi ceka vylagrovanej motor a na to zadna levna pomoc neexistuje. pokud uz mas krivou kliku, nebo se ti casem zkrivi, nepomuze vymena lagru (jen na chvilku) ale vymena cele kliky... jak dopadly stiratka a pistni krouzky se neodvazuju hodnotit. u mitsubishi mi po podobnym prohresku odesly i simeringy, ktery zjevne nebyly dostatecne mazany apod... nejsem expert, jen se mi presne toto stalo u colta. -
"-- skrytý --" 14.12.06 13:27
« Bez nadpisu
no vzhladom na to ze to auto mam len 6 mesiacov a je na lizing tak ho asi nepredam..... to auto je v poriadku... to ze spapalo olej neznamena ze je hned vadne. proste ten olej sme nekontrolovali odkedy sme to auto kupili.... zabudli sme
nevidim dovod ho predavat -
"-- skrytý --" 11.12.06 23:38
« Re: Re:
gianmarco1: ten motor už má doslouženo. Tohle je právě typickej příklad, jak dochází u TS 16v k zadření kliky. Teď se nějakou dobu nebude nic dít, auto pojede normálně a tvůj otec podlehne iluzi, že se nic nestalo. Jenže ono se stalo. Ty prostřední lágry jsou už chycený a teď je to bude vymílat a vymílat. Po cca 30.000 km začne mít ten motor takovej kovovej zvuk, ale pořád pojede jakoby nic. Pak půjde za studena pořád stejně, ale jak se zahřeje, začne se ten zvuk ztemňovat a bude hlubší a hlubší až bude sklyšet zřetelný tlukot. To už bude ale klika zkroucená a jedinou možnou opravou bude její výměna.
Ač u TS v případě, že klepe, zásadně doporučuju nebrousit, protože to už nemá smysl, u auta tvého otce bych to možná vyzkoušel, pokud je to takhle zčerstva a žádné patrné zvuky tam nejsou. vyndat kliku, lehce přebrousit a dát nový lágry. Pokud to včas neudělá, klika stojí 36.000 Kč...
Ta "olejová aféra" je nbohužel asi výrobní vada, u některýho auta se majitelé jen diví, že s tím neměli nikdy problém a jiní na 80.000 nadávají, že měnili motor. U jednoho žere 1 loleje /1000 km, u druhýho vůbec, někomu funguje čidlo hladiny normálně, druhýmu vůbec...
155 2,0 mrkni tady na tu diskusi cca před rokem - jsou tam ty křivky vypsaný a porovnaný (TS 16v ze 155 k versus TS 16v ze 156 vs. TS 8v).
Mimochodem, kdybste někdo měl na prodej ALFU ROMEO 75 TWIN SPARK 2.0 NEBO 1.8 TURBO, sem s ní! -
"-- skrytý --" 11.12.06 16:23
« Richie-HK
Ja osobne si myslim, ze medzi 72 a 70 Ah bateriou nieje v podstate ziadny rozdiel. To cislo znamena, ze bateria dokaze dodavat 72 amperov 1 hodinu, alebo 1 amper 72 hodin. ( zjednodusene ) Medzi tymito bateriami mozu byt este nejake rozdiely v rozmeroch, cize aj v uchyteni ( v tom by som nejaky problem nevidel ). Ja by som sa skor zameral na vyrobcu baterie, cize vlastne aj kvalitu. Ja osobne mam dobre skusenosti s VARTOU ( trebars ), ta my vydrzala 5 sezon ( zim ). Viem o tom, ze lacne baterie kludne mozu vydrzat aj 2 sezony....
S tym startovacim prudom ti asi moc neporadim, zalezi to na viacerych detailoch napr: jak moc je starter vybehany ( trebars ako moc je opotrebovane ulozenie kotvy.... ) Najlepsie by bolo zmerat odber pri startovani kliestovym merakom. Aj tak neviem, naco by ti ta hodnota bola, pretoze moc moznosti ako ovplivnit odber startera nemas.
Osobne by som slabsiu bateriu ako 70 Ah do 2,4 diesla nedaval, pretoze dieslovy motor ma ovela vecsie naroky na odber ako trebars benzinovy, hlavne pri studenom motore. Hlavne ked su mrazy, tak nikdy nestartuj s rozsvietenymi svetlami, zapnutym kurenim.... Hodne tym predlzis zivotnost baterie. -
"-- skrytý --" 08.12.06 20:50
« Olej
Co mám 156 (dva a půl roku), tak jsem ještě nedoléval a na měrce jsem stále uprostřed. Před rokem jsem měnil z Motulu na Selenii Racing. Je teda fakt, že toho najezdím málo, ale zase když už jedu, chci se svézt. Tedy ohřát na provozku a ... "Na takové to domácí ježdění", mám Golfa II, s kterým jsou věčně problémy s motorem. A ještě s Alfou nejezdím v zimě. Pouze od dubna do listopadu. -
"-- skrytý --" 07.12.06 23:11
« Re:
tohle asi občas normální je, bohužel, ale počkej na magica, ten k tomu něco napíše, a když budeš hledat dozadu, najdeš odpověď hned, protože už to tady několikrát psal 8-s nejsem alfista, ale mám tu značku rád, takže to tady celý sleduju, motor ts, to je problém... -
"-- skrytý --" 07.12.06 21:58
« Bez nadpisu
Ahoj. Chcem sa opytat otec isiel na sluzobnu cestu z Kosic (Slovensko) do Hannoveru. Mame Alfu 156 Selespeed. Pred cestou zabudol skontrolovat olej. Cestou bolo vsetko v poriadku. Ked odchadzal naspat na Slovensko skontroloval pre zujimavost olej a bol sokovany ked zistil ze mierka bola sucha. Presiel po nej prstom a nic. Ihned kupil motorovy olej a dolial 3 litre !!! Chcem sa teda opytat ci je normalne aby auto nesignalizovalo pokles oleja??
Dakujem. -
« Bez nadpisu
dakujem Harousi, zrejme ten motor kupim, ale nevymenim ho. Necham si ho ako rezervu, keby sa nieco stalo... Nie som si isty, ci by to bolo treba legalizovat. V technicaku sa dnes uz neuvadza cislo motora a pochybujem, ze sa niekedy niekto bude zaujimat o vykonove parametre. Samozrejme okrem potencialneho kupcu, ale zatial vobec neuvazujem o ich predaji... -
"-- skrytý --" 05.12.06 16:40
« MAGIC
O tej vymene motora som len tak uvazoval.... koli tomu, ze original motor do 155, jazdeny a este k tomu v dobrom stave je asi problem poridit. Predsa su to uz starsie modely.
Ta vykonova krivka ma zaujimala koli tomu, ze som od teba cital o vykonovych krivkach ( myslim, ze to bolo v teme " turbo " ), kde si spominal, ze idealom je krivka v tvare lichobeznika, tak som si to chcel pozriet, ktore otacky su zaujimave na bezny provoz. Hlavne na to aby som si porovnal priebehy s konkurenciou.
Az by si mal nahodou cas... uz davnejsie som sa pytal, ci ma cidlo na spinanie ventylatora nejaky suvis s RJ. ( ci signalizuje RJ zopnutie )
Dakujem -
"-- skrytý --" 05.12.06 11:29
« Re: Vymena motoru
Technicky by ta vymena nejspis sla, ale vcetne kabelaze a elektriky...
Sam bych si spis polozil otazku jestli se to za tu namahu vyplati. Dalsi vec je, ze to nikdy nezlegalizujes papirove... A pokud dobre slouzi obe, nevrtal bych se v tom... -
« Vymena motoru
Prosim o radu. Mam moznost kupit motor z AR 156 r. v. 2004 2,0 JTS po totalke za priaznivu cenu. Ma za sebou asi 50 000 km, a je pravdepodobne plne funkcny, normalne ide nastartovat, drzi otackly bez kolisania, nic z neho neunika. Mozem tento motor vymenit v mojej 156 r.v. 2000 za 1,8 TS?
Moj motor ma najazdenych 54 000 km a keby isla urobit takato vymena v 156, laka ma potom vymenit motor v zeninej 147 1,6 TS (105 PS) za tento silnejsi zo 156. Viem ale, ze 1,8 sa nikdy nemontoval do 147, co som doteraz nedokazal pochopit.
Ten 1,8 v 156 je jednoznacne lepsi, ma minimalnu spotrebu oleja, dolieval som 0,2 litra na 12 000 km pricom 1,6 v 147 spotrebuje 0,2 litra zhruba na 2 000 km.
A este nieco. Mam pocit, ze dlzim vysvetlenie Magicovi z minulosti. Jedneho casu som sa v podstete na Tvoj podnet zaujimal o kupu 155 Q4 a dostal som od Teba viacero uzitocnych rad a usmerneni. Bohuzial som od tychto planov musel ustupit. Tlak mojej manzelky bol proti tomu prilis silny, aby som si dokazal nieco take presadit. Mame doma 2 AR a musel som jej dat za pravdu, ze tretiu by som v podstate nemal ani kde parkovat. Takze som sa musel vratit z oblakov opat na zem. -
"-- skrytý --" 05.12.06 09:39
« Re:
155 2,0: motor ze 155 TS 2.0 16v a ze 156 TS 2.0 16v jsou "hardwarově" stejné. Rozdíl je v elektronice, takže musíš motor přestavět i s ŘJ. Ale to je ti asi jasný. Jinak ty křivky mám doma - upřímně, těch 5 koní je úplně o ničem, ten průběh je prakticky identický a rozdíl nikdo nikdy nemůže na silnici poznat.
jirka156: na VW nikoho dobrýho neznám. Zkusil bych fankluby, mám někdy pocit, že každý čech je členem. Na diagnostiku bych ti mohl dát nějaký echo, když si vzpomenu a mrknu doma do svýho kompu, ale za rohem máš Master7 (už jsme o tom psali, já vím). Určitě bych taky pohledal něco na německých serverech.
Jinak trika pořád nejsou a nevím, jestli někdy budou. Už to vzdávám. Holt láska je láska... -
"-- skrytý --" 04.12.06 20:27
« Nepatří sem
To magic: Mimo své Alfy vlastním jako přibližovadlo do práce VW Golf II 1.8i r.v.87, typ motoru GX s K Jetronicem, katem a lambdou. Jde o systém vstřikování montovaný snad jen rok či dva. Poraď mi, jestli znáš někoho (specialistu) na tenhle typ auta a potřebuju fotku tohoto motoru jak má komplet vypadat. Mám podezření na nekompletnost. A navíc mraky problémů s chodem motoru. Nikdo tomu nerozumí. Půl motoru vyměněnýho a stále stejné. Díky.
Ostatním se omlouvám. -
"-- skrytý --" 04.12.06 18:06
« Bez nadpisu
Čus, WR diesel je doporučen na druhou generaci JTD, turbo diesel 10W40 je jak na turbo diesel tak na první generaci JTD.
Já dávám do Lancie 1.9JTD na zitu WR a přes léto TD.
Jinak se olej vyplatí koupit na oleje.cz, nevím jak kde, ale tady ve Fiatu se zvedla dost cena olejů. -
"-- skrytý --" 04.12.06 17:04
« Bez nadpisu
Zaujimala by ma este jedna informacia, ci je mozne vymenit motor z alfy 156 2,0 16V 155 CV do alfy 155 2,0 16V 150 CV. Su tie motory rozmerovo a osadenim identicke?
Poprosim este o jednu vec: je mozne na internete pozriet si vykonovu krivku a priebeh krutiaceho momentu motora 2,0 TS 16 V 150 CV a 155 CV?
Dakujem. -
"-- skrytý --" 04.12.06 09:03
« Bez nadpisu
Tak to mas pravdu, interier je oblozeny drevom, je svetly, su tem RECARO sedacky ( asi original montovane do alf ) a je tam este MOMO volan, asi tiez original montovany pre alfu. Na motore asi nebudu ziadne rozdiely.... Podvozok sa mi prave zda byt dost tvrdy. Jazdu sprevadza klasicke vrzganie v interieri, skoda, ze v oznaceni SUPER sa to alfe nepodarilo odstranit. -
« Bez nadpisu
Detaily už Ti neřeknu, ale nijak zlé to určitě nebude! Jde o to, že po faceliftu začala Alfa rozlišovat řadu 155 (resp. její silnější verze 2.0 a 2.5 V6) na "sportovní" a "luxusní" provedení, přičemž "sportovní" měla tvrdší podvozek a další věci jako tmavý vnitřek, sportovní sedadla, černé disky litých kol atd., zatímco Super by měla mít uvnitř dřevo, často světlé barvy vnitřku, luxusní výbavu a podvozek řekněme "normální" Alfa. Rozhodně se neboj, že by byl přehnaně měkký, to by si Alfa nikdy nedovolila. -
« Alfa Super
Pokud si vzpomínám, označení Super se používalo u luxusně vybavených verzí Alfy 155 a 164 s méně "ostrým" naladěním podvozku. V obou zmiňovaných případech přišlo až po faceliftu daného modelu. A samozřejmě se označení Super používalo i na některých dřívějších typech (např. Giulia), kde spíš znamenalo modernizovaný typ, ale to už jsme asi někde jinde...
Magic mě možná opraví / doplní.
Jinak jsou ovšem všechny Alfy Romeo super! :P :P -
« hlucny remen?
mam dotaz na 2.4 JTDckare...
mam problem s hlucnym klinovym(drazkovanym) remenem....napinaci kladka(ta s pruzinou) je fungl nova...remen je taky novy ..kladky jsme odmastili...a asi 5 dni po vymene to bylo dobre ale ted uz se zase ten zvuk zacina ozyvat....pokud na neutral na miste otacim volantem,tak je slyset drnceni ktere dela remen....dela vam to taky nekomu?...je pravda ze se na ten zvuk clovek musi pomerne dost soustredit aby to slysel,ale ja jsem takovej trochu puntickar a stve me to...za jizdy to samozrejme slyset neni a pokud se motor ohreje,tak uz je to taky lepsi,ale za studena je to slyset nejvic. -
gtv6 03.12.06 11:37
« Re: spotřeba oleje AR147
Mám doma to stejný, ale máti jezdí tak do 3000 ot/min, spotřeba je kolem 2 dcl ale má najeto jen 88 tkm. Jinak spotřeba oleje u TS do 1l/1000 km je obvyklý stav. Pokud tě už to dolívání nebude bavit, tak pístní kroužky, vodítka ventilů, klidně i hydrostavy potom když budeš u toho tak i ložiska ojnic a kliky. Ve 150 tkm bude i spojka zralá na výměnu.
Takže co s tím ? Nic s tím teď nedělej, používej olej 20K ( můžeš zkusit 10w/60 ) a pomalu spoř. -
Mr.Murphy_ 02.12.06 22:34
« spotřeba oleje AR147
chlapi, prosím o pomoc. Matinka jezdí s AR 147 1.6 88kW a po necelých 110tkm se jí spotřeba oleje (Selenia 20K AR) vyšplhala na 0,4l/1000km. To už mi přijde jako neúnosně moc a rád bych to nějak pořešil.... Máte někdo nějaký tip, jak z toho???? (auto je pravidelně servisované, jezdí se s ním slušně, žádné sportovní blbnutí....). Díky moc,K. -
« Eper
Otázka k ovládání Eperu: ([odkaz]
Kdyz si rozbalite treba pristrojovou desku, kde je vice schematickych obrazku vedle sebe, tak se vzdy rozbalí pouze první a pokud se snazite prekliknout na jiny, vrati se Eper na zacatek. Dela mi to jak z DVDcka, tak z webu. Je to tim, ze to neni oficialni verze? Ma to nekdo komplet? -
"-- skrytý --" 21.11.06 23:04
« Re: To: HAROUS
155 2,0 Já si myslím, že problém nebude v ?J. Jako první bych zkusil odpojit ?idlo v chladi?i. Pokud se ventilátor to?it p?estane, je v háji ten spína? v chladi?i (cca 200 K?). Pokud spínat bude, je to záležitost klimatizace. Ta m?že mít 2 základní závady - bu? je v háji spojka ?emenice a potom b?ží i bez regulace "ob?as" a nebo je v háji n?jaký regula?ní prvek (tam bych zase pro zm?nu vytahoval dráty od kompresoru klima?ky).
Harouš: já jednozna?n? Lybru. Z mých zkušeností jsou Lancie spolehliv?jší než Alfy, jsou líp ud?laný a hlavn? - Lybra je prostorn?jší a komfortn?ji vybavená než 156. V pr?m?ru každá druhá má navigaci, je tam dvouzónová klima a další vyfikundace. Mají ale divnou motorovou politiku, takže 2.4 JTD d?lali jen 134 a pak 150 koní (170 nebyla nikdy). Ješt? tam byla 1.9 JTD 105 a 140 koní. U benzinu tam byla spolehlivá 1.6 i 1.8 VVT, potom trochu haprující p?tiválec 2.0 a nelogicky tam nikdy nebyla 2.4 20v (podle m? by byla ideální). Lybra je ale citeln? lín?jší než 156, má trochu mén? ostré ?ízení (i když dobré) a chová se malinko jinak (má úpln? jiný podvozek). Je taky m?kk?í. Bohužel na rozdíl od líbivý 156 je Lybra vysloven? designový nepoda?enec a na trhu ojetin je o n?co dražší. P?i p?edstavování tam m?li i verzi Integrale v kombíku 2.4 JTD, kterou jsem od tý doby nikdy nevid?l... -
"-- skrytý --" 21.11.06 15:02
« To: HAROUS
Takze ked ta dobre chapem, tak klima najprv vzduch vymrazi, cize vykondenzuje na vymeniku teploty a potom ho zase zohreje na radiatre kurenia? To by potom davalo zmysel, ze sa zapina ventylator aj pri uplne studenom motore. Akurat neviem, cim je regulovana vlhkost, pretoze ja si nemozem nastavit pozadovanu vlhkost, cize musi byt nastavena na pevno.
To: rradik
Ja by som ramena menil vtedy, keby boli ohnute, inac, nejdu tam prelisovat silonbloky? ( ak chces menit iba silonbloky a capy ) Mozno by to bolo lacnejsie. -
« Bez nadpisu
harous: zajimava diskuse
..no a jak si na tom ty?
ja bych kompenzoval mensi kufr alfy stresnim boxem (uz ho doma mam)..
mam dve deti,hezkou zenu a casto cestujem nalozeny..ale presto u me alfa zatim vitezi i kdyz neni tak prakticka.otazka co ten podvozek..
btw.co se bude ridit lip moji zene?neni nejzkusenejsi ridicka..
klika se ohne samozrejme az v momente, kdy ji to chyceny lagry umozni.
bavime se tady o desetinach milimetru a to uplne staci na zniceni lagru, pokud vymenite pouze je...
co se tyce prehrivani... vzhledem k tomu jake jsou ted teploty by to vetrak mel v pohode utahnout a jeho opotrebeni nebude zasadni problem... pokud spina kolem 100 stupnu a je schopen tu teplotu udrzet, tak bych nevidel problem. teplota by ale nemela dal stoupat.
pokud motor sel pouze na volnobeh, je mozne ze chladnejsi voda pri pomalych otackach cerpadla nestihla dorazit k cidlu. pokud mas tedy i nadale problemy s prehrivanim, zameril bych se na cerpadlo