Alfa Romeo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo

27.08.03  12:49

« Re: facelift AR166 (viz news.auto.cz)

Mne sa tak nejako mari, ze som kedysi cital, ze Alfa zacne od r. XXXX (nepamatam) robit vsetky modely (aj) so 4×4. Snad sa dockame.

27.08.03  12:43

« facelift AR166 (viz news.auto.cz)

Konečně udělali taliáni facelift 166ky, takže vypadá stejně krásně jako AR156 (předtím to byla slabota). Snad se díky tomu zvednou prodeje AR166 v ČR.
    Osobně se mi líbí i víc prostoru (pokud to auto chce člověk i pro rodinu přeci jen, 156 se hodí spíš jako druhý auto do r.) a dle mého lepší sladění s motorem 2.4JTD (na 156ku je tenhle motor snad až příliš těžký).
    Takže při svém snění o mém budoucím autě č.4 mám nového horkého kandidáta - Alfu Romeo 166 - krásný design, dost prostoru, skvělý motor 2.4JTD 20V a jeho famózní zvuk .... :-)))))
    Snad bude mít faceliftnutá AR166 i dobré výsledky z crash-testů (budou-li nějaké), víc než 6 airbagů (tj. i airbagy vzadu] a slušnou (ne)poruchovost. Jediný, co asi AR166 nebude mít (a po čem taky toužím), je pohon všech kol.

wolff 25.08.03  09:20

Teď sem viděl jednu pěknou 147 ve Slavkově na koupáku. Kupovaná u vavřince. Čí to bylo?

21.08.03  11:51

« To andree

Neříkám, že motory JTD jsou nejlepší diesely na světě, ale určitě jsou lepší než TDI, který nemaj ani ve verzi 96 kW olejovej chladič...TDI má díky systému PD a jeho vysokýmu vstřikovacímu tlaku nízkou spotřebu,brutální nástup výkonu a slušnej točák,ale taky hlučnej chod a omezenej otáčkovej rozsah.

21.08.03  08:06

« Re: 147 1.9 JTD 16V

to andree_cz: asi jsem natvrdlej ale myslel si to asi z legrace s tim naftakem, vid? Diesel v Octavce je tou /az na spotrebu/ nejhorsi volbou v nynejsi nabidce naftovych motoru. Ta 1,9 JTD jede o minimalne 40% lepe nez 1,9 TDI 81 kW ve skodovce. Mam ji v praci a je to hroznej traktor, liny to je a hlucny to je. Svez se radsi v normalnim aute.

21.08.03  08:03

« Re: 147 1.9 JTD 16V

to asimov: nemam duvod si neco vymejslet, jestli teda jsi reagoval na me, tu 156-ku jsem chtel koupit moji slecne, jenze proste me neoslovila. A ta Mazda 6 drzi opravdu lepe, jestli jsi s tou moji jezdil a v ty Alfe 156 2.4 JTD taky ihned po sobe, tak ti asi budu muset verit.

foto Adyn

Adyn 21.08.03  07:42

« Re: 147 1.9 JTD 16V

A zčeho si myslíš, že ta 1.9TDI vychází?

20.08.03  22:41

« Re: 147 1.9 JTD 16V

Mazda 6, že má nějak excelentní podvozek??? Alespoň v porovnání s Vectrou GTS.... A myslím si, že italskej diesel je pořád krátkej na jakoukoliv Octavii v TDI, až na tu nedotáčivost na těch 195/65 ( sám ji mám )

20.08.03  17:14

« Re: 147 1.9 JTD 16V

Na dálnici umí šlapat na plyn i moje mladá. Ta Alfa je na zatáčkovité cestě úplně někde jinde.

19.08.03  10:54

« Re: 147 1.9 JTD 16V

Stavros:Dík za přání.Až dorazí tak poreferuju.

19.08.03  09:02

« Re: 147 1.9 JTD 16V

to RV: urcite ji vem ja krasna, ja mam trosku vetsiho psa a stavim barak takze potrebuju holt vetsi kufr. Jinak ta 147-ka je super. Kola tam dat takovy ty jak jsou na GTA a je to good. Takze preju hodne stesti.

19.08.03  08:27

« Re: 147 1.9 JTD 16V

Co já jsem zkoušel 156-ku tak mi přišla podvozkově trošku horší než 147 a uvnitř je v předu stejně místa a vzdadu je sice 156 prostornější,ale já nepotřebuju zadní sedadla prakticky vůbec a nemusím ani frajeřit s velkou limuzínou.Mazda 6 je v pohodě a všichni mi říkají, že kdybych měl rozum vezmu právě tu Mazdu. Jsem ale fanda značky a touhle Alfou si zkrátka dělám radost,rozum šel stranou a zapracoval jenom při volbě motoru.

19.08.03  07:20

« Re: 147 1.9 JTD 16V

to RV: jestli mas slevu tak jo a mas pravdu 147-ka je mi take sympatictejsi, takova sportovnejsi. Vcera jsem zkousel u nas v Usti tu 156-ku 2,4JTD a neni to nic moc. Porad piskaly gumy 16-ky, zadna slava, Mazda sedi mnohem lepe. Vazne nekecam. Jestli 156-ku tak aspon s tim 2.0 benzin a 17-ky kola. Super je ta perletova metaliza NUVOLA, ale dat za lak 75 000,- se mi zda docela dost.

19.08.03  06:58

« Re: 147 1.9 JTD 16V

Ales.v: Nenasere mě když mě předjede Oktávka,ale opravdu myslíš, že v sériovým provedení byť 96kW na to má ?
    Stavros: Vím o těch slevách,ale chtěl jsem 147,je mi prostě sympatičtější,navíc jsem využil atraktivní slevy a smlouvu uzavřel v době konání Brněnskýho autosalonu.

18.08.03  22:51

« Re: 147 1.9 JTD 16V

Ahoj Stavrosi, ona 147-ka není zase tak malé auto, váží stejně jako 156 a 16v JTD je v ní sice příjemný, ale když tě na dálnici bude předjíždět Octavie s červeným Di tak budeš hodně nasraný.

18.08.03  13:58

« Re: 147 1.9 JTD 16V

to RV: vzdycky je nejaka moznost, ze se pri cipovani neco posere s motorem. To je holt dan za sportovani. Ale 140 PS bude dost na tak maly auto, takze bych to tam necpal aspon zatim. Mimochodem nyni maji u Alfy slevy na skladove 156-ky. Takze Sportwagon po odecteni DPH vyjde na 600 000,-, stejny motor co ty chces, dual klima atd.

18.08.03  11:07

« Re: 147 1.9 JTD 16V

Tak jsem koukal na ty stránky a jsou tam přídavný jednotky.Jestli je skutečnost to ,co tvrdil Alesv a jiní, tak přídavná jednotka pouze modifikuje signál z řídící jednotky a nebere ohled na info z rozných čidel a v mezních režimech může dojít i k poškození motoru.

"-- skrytý --" 16.08.03  21:30

« Re: 147 1.9 JTD 16V

Hoermann motorsport je jediny nemecky vyrobce, ktery umi udelat auto tak, aby jelo. Vyrabi si vlastni software na velice vysoke urovni. Nedelaji praseciny, jako ostatni jejich krajani, ale seriozni upravy. Je pravda, ze podobny veci delaji talosi taky a levneji, jen je ten Memmingen o neco bliz. Upravy turba jsou nekolika druhu, od zmen komor a regulace pretlaku az po kompletni vymenu lopatek (jako treba dela Hoermann). Zkus se podivat na jejich stranky (www.hoermann-motorsport.de) a uvidis, ja o dieselech nic nevim, jenom jsem okrajove neco chytil.

15.08.03  12:19

« Re: 147 1.9 JTD 16V

Magicu,neprodává Hoermann jenom přídavný jednotky ? Do toho bych teda nešel.Navíc jsem někde četl (možná tady), že němci moc italský auta neuměj a Ricambi má snad nějakou vazbu přímo na úpravce v Itálii. Co je to s tím turbem a jaký to přináší výsledky ?

"-- skrytý --" 14.08.03  22:30

« Re: 147 1.9 JTD 16V

Nejvice se mi osvedcil software od Hoermanna z memmingenu (kousek od Mnichova). je ale dost drahej (cca 350 Eur za EEPROMku). nabizi i kompletni upravy turba, ale ty se daji i za zlomek jejich ceny udelat tady.

11.08.03  07:26

« Re: 147 1.9 JTD 16V

Ales.V:Dík,budu rád za jakýkoli info.

08.08.03  23:05

« Re: 147 1.9 JTD 16V

RV: Už v Imofě nefunguju, zabývám se uplně jinou činností, ale vzhledem k tomu, že se osobně znám s majitelem Bit Poweru, tak Ti zjistím hodnoty, jestli už to bylo na brzdě. Jinak k té teplotě, ten nárust plnícího tlaku není tak vysoký, aby se to projevilo, respektive ten tlak roste rychleji, ale konečná hodnota je změněná naprosto minimálně.Maximálka vzroste, protože je větší kroutící moment, ale nepočítej, že nějak výrazně, odpor vzduchu v těchto rychlostech už je velmi významná veličina. S tou zárukou je to velmi relativní, je to tak, že pokud by dovozce zjistil, že se jedná o načipované auto, tak Ti záruku sebere, na druhou stranu, většina jejich služebních aut je čipovaná, tak si vyber. Další věc je, že zjistit úpravu datových map dokáže pouze výrobce( podotýkám Bosch), i když třeba někoho napadne, jak se to dá jednoduše udělat. Vyber si jaká odpověd Ti vyhovuje

08.08.03  21:56

« Re: 147 1.9 JTD 16V

Nevím, jak je to v Imofě, ale třeba v Motortecu si vesele "čipují" ( spíš přenastavují data řídící jednotky) i vlastní předváděčky (u Ricambi), takže bych se toho asi nebál.

08.08.03  21:04

« alfa romeo 33 /75

Jakej motor by jste mi doporucily? Konkrétně mě dost zajímá 1,4 a 2,0.

08.08.03  09:24

« Re: 147 1.9 JTD 16V

Ales.V:Díky za odpověď,šlo mi o to, že po čipu je větší plnící tlak turba, tím pádem i teplota vzduchu roste a mezichladič je na něco dimenzovanej.Jde o to,aby teplota nerostla natolik,že by se nadměrně zatěžoval spalovací prostor a klesala účinost spalování (čoud).Vzroste nějak maximálka ? Teď při 206 km/h to točí asi 3950 ot/min. Ještě by mě zajímalo, jak je to se zárukou(třeba u Vás v Imofě). Každej tvrdí, že při flashi nikdo nic nepozná, ale stačí se přece projet ne ? Jo a ještě jedna na konec: Už jste v Imofě dávali někomu čip (Ricambi) na tenhle motor ?

07.08.03  21:26

« Re: 147 1.9 JTD 16V

Zkušenost s čipem od BitPoveru je celkem pozitivní, vzhledem k jejich kontaktům na Itálii mají zřejmě nejvíc informací. Zatím jsem se nesetkal s upravou mechanických skupin a myslím si, že je to zbytečné, chlazení oleje zabezpečuje výměník voda-olej a mezichladič vzduchu je stejně omezený průřezem sání

05.08.03  10:29

« 147 1.9 JTD 16V

Mám objednanou 147 1.9 JTD 16V a až se s ní naučím jezdit plánuju ji očipovat. Má někdo typ na nějakou solidní firmu (Ricambi ?).Jaký máte zkoušenosti s očipovanejma motorama JTD ? Je nutný dávát větší mezichladič popř. chladič oleje ?

17.07.03  22:11

« Re: Ales V

Cau Magicu, zatim porad funguje mobil 777241452. popř.mail vodousi@volny.cz

08.07.03  13:02

« Re: 1.9 JTD

Je to na autorevue.cz v nějaký podsekci.

08.07.03  12:14

« Re: 1.9 JTD

to RV: Kde ses o něm dočetl?

08.07.03  06:39

« 1.9 JTD

Neví někdo co za motor je 1.9 JTD-117 kW? Uvádějí ho jako motor pro budoucí model 158. Čím se liší od 1.9 JTD 16V-103 kW ?

07.07.03  13:14

« hmmm

hmm, to mne tesi ze mnou zalozene tema je jeste aktivni....;o)

"-- skrytý --" 01.07.03  12:11

« Ales V

Prosim ing. Alese Vodicku. aby se mi ozval na cislo 604 700 764. Zjistil jsem totiz, ze i mobilni cislo bylo firemni a tudiz mi k nicemu neni. Staci se ozvat, zavolam zpatky. Dik moc, Roman

30.06.03  13:45

« Re: v *...

Diky Theo, jsem z Karlovarska, ale nasi lidi z firmy na Brnensko jezdi, za kontakt bych byl moc vdecny: admin@snetsro.cz Bohuzel cvakat to budu ja, autobus sice jel v mem jizdnim pruhu v protismeru nicmene ja odbocoval z mista mimo silnici tak jsem proste vinen a hotovo. ( Odbocoval jsem doprava a z prava se priritil v mem pruhu autobus, pry aby si "sikovne najel" ). Cekaci doba mi tak nevadi, mam cim jezdit, ale mrzi mi to, mam svou Alficku rad....

29.06.03  09:51

« Re: v *...

Jestli jsi z Brněnska, dal bych Ti asi 3 tipy. Ale počítej s tím, že na AR 146 toho skladem asi moc nebude, řekl bych tak týden čekačka. Hlavní ale je, jestli to půjde z cizího pojištění. Jestli jo, tak by na tom mohl být i trochu vývar :-)

27.06.03  07:32

« v *...

Tak mi vcera moji 146 napalil autobus. Nic moc, ale urcite budu potrebovat levou lampu, a mozna par dalsich drobnosti, mate nekdo kontakt na nekoho kdo tyhle veci vozi z vrakovist ? Ja jsem v tomhle oboru celkem laik a z predstavy autorizovanyho servisu mam hodne vydatnou husi kuzi.... Dik predem

"-- skrytý --" 21.06.03  17:40

« Re: magicq

S policajtama rec nebyla, pry musi znat presne SPZ (kterou jsem si nemel cas prohlidnout, auto jelo cca 60 km/h kolem me a to byl akorat tak cas jej identifikovat). Ja jsem jel peskobusem, takze bez sance. Mimochodem, lancia Thema 2.0 v modre barve je v CR registrovana celkem v 7 ks. A jednu z nich - jeste v Praze - policie proste neumi najit! potom je otazka zvysovani dani asi na miste...

20.06.03  19:34

« Re: Redline

pokud napíšeš 6750 tak mimo moc nebudeš, zavolej dealerovi

foto petous

petous 19.06.03  08:36

« Redline

Náhodou nevíte v kolika otáčkách má omezovač motor 1.8TS z Alfy 156? Potřebuji to dosadit do cartestu.

foto matuS

matuS 19.06.03  05:51

« magicq

magic a zavolal si fizlom, alebo co sa dialo? aspon si isiel za nim kam s tou themou ide?

"-- skrytý --" 18.06.03  16:29

« Alfa 166 2.5 20V max.výbava

Ahoj alfisti pokud by jste meli zajem - prodam 166 novy model r.2000, 1 majitel, top stav 80 tis. najeto nikdy nebourana koupena v čr nikdy nebyla v myčce, becker, radiotelefon, velky display, xenony, dest senzor apod. prostě max. výbava, pro nalehavost razantne slevim pri rychlem jednaní, urcite to bude pod 500 tis. garantuji superstav. tel 602770206 nejsu autobazar

"-- skrytý --" 18.06.03  15:29

« Re: dotazek

Jinak 155 2.5 V6 sem jednu dobu měl a jelo to moc hezky :-) a ten sametovej zvuk šestiválce a zátah do 3500 super a 3500-7000 jako raketa :-)

"-- skrytý --" 18.06.03  15:28

« Re: dotazek

Tak to joo zbastlená asi jezdit mohla, já myslel, že ste měli namysli sériovou 155ku ;-)

18.06.03  10:42

« Re: dotazek

Octan: 155 3.0 jezdila skvěle a nějakýmu * se zalíbila. Hoď do 155ky 2.5 motor ze 164ky 3.0 a budeš ji mít taky :)))

18.06.03  10:38

« Re: dotazek

Jeee, fakt sorry, to sem nechtěl. Neboj, velikost tvejch bot neznám. :D

"-- skrytý --" 17.06.03  22:36

« Re: dotazek

Krade se vsechno, vim o zmizely 75 3.0 - libovej kousek, nikdy se nenasla. Proc mi ale zmizela celkem 3X (!!!) stara hnusna Thema Turbo - a potreti se uz nenasla - to nechapu. A predevcirem jsem ji potkal, jak si v pohode jede Prahou! S novejma SPZ. Je jich v modry barve hlasenych 7 v cely CR a policajti ji nenajdou!!! na GTA je lepsi davat pozor, je jich sice taky malo, ale to - zda se - neznamena nic. Bohuzel jiny system krome zamykani zpatecky neznam a odtahnout jde cokoliv...

16.06.03  11:41

« Re: dotazek

Vážený pane, to auto tady jezdilo. Ten motor jsem do něj dával.

"-- skrytý --" 16.06.03  10:33

« Re: dotazek

ex33: Jůů já chci 155 3.0 :-))

13.06.03  15:13

« Re: dotazek

Asimov: prosím tě naco mám ten nick, škoda , že jsi nenapsal adresu a velikost bot :))))
    Vždyť víš, že se kradou alfy jen na objednávku a to vždy libový kousky(75 3.0 ,155 3.0,q4 164), tak mě neříkej, že nemám pravdu.

13.06.03  14:32

« Re: dotazek

OK, diky vsem za info! :)

13.06.03  12:21

« Re: Tak co rikate na facelift 156?

Cim dele se na ten facelift divam, tim vic se mi to zacina libit. No a ten 2.4JTD 20v bych taky neodmitnul :-)

12.06.03  15:54

« Re: dotazek

ex33: Miloši nemel, to je fakt. Ale pochopitelně se jednalo o starší ročníky.

12.06.03  13:38

Asimov: nezklesluj informace.
    eric: Nový se téměr nekradou, na kšeft to jsou auta špatný, krade se jenom na objednávku, a když o to Tvý bude někdo usilovat tak Ti ho stejně ukradne. Z toho plyne, mít tam aspoň pager + lokalizátor pomocí mobilu.

11.06.03  13:26

« Re: dotazek

Z mejch asi 20ti známejch alfistů byli o auto okradeni 3. Tak si to přepočítej. A pokaždý šlo o kousek s V6 motorem.

11.06.03  11:47

« dotazek

Ahoj vsem ...

Chci se jen zeptat, jak se Alfy kradou .. dealer mi tvrdi, ze prakticky vubec, ale pokud nekdo ma zkusenost, rad si to vyslechnu. Znamej chce 147GTA a rad by slysel nejaky info ;-) ...

Diky predem ..

wolff 11.06.03  09:43

Jo taky sem slyšel, že prý stánku Alfy mohly konkurovat jen Ferrari a Mass. Jo řekl bych dobrej marketingovej tah. škoda, neměl sem čas tam zajít. Prý ty slečny byly nejenom hezký, ale prý i velmi velmi velmi příjemné a komunikativní. Jen pro nás co neměříme 2 m trochu vyšší...

10.06.03  18:37

« Re: Tak co rikate na facelift 156?

To Asimov: snad ses jim nedíval pod sukně?! :-)))

10.06.03  12:47

« Re: Tak co rikate na facelift 156?

Itálie je plná DaSilvů :)))
    Mimochodem na Autosalonu Brno je Alfa stánek plnej páč tam maj nejlepší pipky ze všeh :)))))))

foto JTF

JTF 06.06.03  20:00

« facelift 156

Mě se naopak facelift zdá velmi vydařený. Dělal ho Giugiaro a řekl bych velmi citlivě.

wolff 06.06.03  08:39

To vypadá jak fotomontáž ze seatu...To asi není skutečnost ne? Snad...

05.06.03  10:21

« Re: Tak co rikate na facelift 156?

No já nevím,mně se zdá, že Alfa po odchodu W.DaSilvy jenom tápe a snaží se vytřískat maximum z jeho bejvalejch návrhů. Už nový GTV bylo bez nápadu.Vypadá to jak kopie Seatu.

05.06.03  10:00

« Tak co rikate na facelift 156?

"-- skrytý --" 27.05.03  13:44

« Re: Tuning

Uprava ridici jednotky, ktera by prinesla litrovy vykon pres 100 k z litru u komercniho atmosferaku bych povazoval bud za utopii nebo za vrazdu motoru. Pokud zustaly seriovy vacky, pisty, pruziny, atd, tak takovy motor nemuze dlouho fungovat. Totez plati o zvysovani otacek; lze tim sice dosahnout zvyseni "teoretickeho" vykonu, zdvihatka ale nekopiruji vacku a na uvrati dosedaci hrany se vytvari otlacky, ktere po case zpusobuji havarii motoru. Pokud se pouzii vicekrat cementovane vacky a pruziny bud jine, nebo se alespon podlozi, je stejne otazka, zda to vydrzi pisty a klikovy mechanismus. Takze pokud ma motor 1,6 l vykon 120 koni (tedy kolem 75/l), povazoval bych to za zcela dostatecne, soustredil bych se na mnohem dulezitejsi vec, a to je prubeh momentu. Specialne u 1.6 TS by me nejvic zajimal rezim do 4000/min, kde jsou obrovske rezervy. Hodnota vykonu je zcela nepodstatna, podstatny je prubeh momentu a obsah plochy pod jeho krivkou. To je efektivni prace motorem odvedena, hodnota max. vykonu je jen nic nerikajici aproximace funkce navic zkreslene casem (to je vec zprevodovani = nepodstatne). U preplnovanych motoru AR/L jsem se uz nekolikrat setkal s "tuningem", ktery sice prinesl narust vykonu nekde v rezimu kolem 5.5-7.000/min, auto jelo ale hur, nez s puvodni elektronikou (prestoze melo o 20 koni min).

27.05.03  13:05

« Re: ještě k filtru sání

No, musím se optat přímo. Ty Aleši, měl jsi někdy v rukách nějaký 2.4JTD s kitem přímého sání? Co to udělalo se zvukem?

Jinak, teď o víkendu jsem měřil teplotu vzduchu v motorovém prostoru, jednak dole v LP podběhu, kde bere vzduch klasická krabice, jednak nahoře nad krabicí. Za jizdy to všude ukazovalo jen o cca 5 C
    vyšší tepltou než byla teplota okolí. Takže z tohoto hlediska by přímé sání nebyl problém.

27.05.03  08:52

« Re: Tuning

Ja začnu odzadu, ta Alfa uz je prodaná. Tvuj dotaz na ten vykon. Ta hodnota je velmi relativni, ja osobne jsem to odbrzdeni nikdy nevidel, takze ani nevim, ktere auto se merilo, nicmene pocitove se to auto zmenilo k lepsimu a jelo velmi prijemne. Hlavni efekt nebyl ani tak v narustu vykonu, spise v lepsim prubehu krouticiho momentu, kdy byl znatelny narust v nizkych otackach, to je to co TS motor potrebuje. To: posunuti omezovace, jsem zasadne proti tomu, posunovat maximalni otacky pro bezne uzivatele, tuhle upravu muze mit clovek, ktery vi co ten motor potrebuje, principielne to ten motor vydrzi, pak to toho sedne nekdo, kdo to podrzí v plnych otackach zastudena a muzes to zabalit.

26.05.03  12:03

« Re: Tuning

Ales.V:Dík za odpověď. Teď zkusím otázku na tělo. U motoru 1.6TS/120k uvádí firma Ricambi s kterou spolupracujete nárůst výkonu na 120kW pouze čipováním.Proč třeba Autodelta slibuje nárůst jenom 7-8 koní a posunutí omezovače na 7500 ot/min? Cím je ten Váš čip o tolik lepší ?Není to náhodou tak,že zrovna ten motor co jste odbrzdily měl už před úpravou třeba 110 kW? Třeba se zrovna Alfě mimořádně povedl. Mimochodem,je tahle červená Alfa v Imofě ještě k dostání ? Dík a promiň mi kousavý otázky.

23.05.03  13:39

« Re: ještě k filtru sání

U kitu přímého sání nevím, zda by nezměnil k horšímu zvuk motoru. Zvuk 2.4JTD, tak jak je, se mi zdá perfekní. Navíc by přímý kit asi bral víc teplýho vzduchu od motoru.

Co myslíš tou "přední nasávací lištou" - to zahnutý vstupní kolínko krabice filtru?

23.05.03  09:56

« Re: ještě k filtru sání

Podle mne by tam alfácké sání nešlo, je uplně jinak umístěné a u marey není dostatek prostoru, protože v těchto místech uz je predni pricka a intercooler. Ale řešením je přímé sání. Jeětě k maree, odpoj přední nasavací lištu a nech vstup do filtru volný.

22.05.03  15:14

« ještě k filtru sání

to ales.v nebo jiný odborník: Ty, jak vypadá krabice s filtrem sání u AR156 nebo AR166? Šlo by ji dát do Marey do prostoru před LP podběhem? Jde mi o to, že u těhle aut je taky sice filtr stejnej pro všechny motorizace, ale určitě je větší než u Marey. Dík.

19.05.03  12:22

« Re: HELP

Budu se muset na ten debimetr u 2.4JTD podívat. Doufám, že nepředstavuje žádné výrazné zúžení sacího potrubí (?).

18.05.03  11:35

« Re: HELP

Promin, do jiste miry je to slangove ozaceni, jedna se meric mnozstvi vzduchu a je umisteny za vzduchovym filtrem.

16.05.03  16:42

« Re: HELP

Skromný dotaz - co to je "debimetr" a kde je umístěn? Dík.

16.05.03  16:10

« Re: HELP

Zasadni rozdil je v prumeru sani, pruchodnost cele saci soustavy je omezena nejuzsim prurezem a tim vetsinou neni filtr, ale skrtici klapka nebo u JTD debimetr.

16.05.03  16:03

« Re: Tuning

Zasadni nevzhoda pridavnych jednotek je v tom, ze funguji na principu zmeny vystupnich signalu z ridici jednotky tzn. ze upravuji signaly k jednotlivym periferiim (vstrikovace,cerpadlo atd.) Z tohoto duvodu nejsou schopny reagovat na zmenu podminek coz z praktickeho hlediska znamena, ze kdyz se jakykoliv signal dostane na mezni uroven, tak pridavna jednotka tuto chybu zvyrazni a v extremnich pripadech muze dojit k zastaveni motoru, protoze pocitac to zpetne vyhodnoti jako chybu. V pripade cipovani se jedna o upravu parametru jednotky, kdy se upravi datove mapy a ridici jednotka funguje porad s realnymi parametry. Jeste k tomu cipu, ty cipy se nemeni, pouze se meni parametry.

16.05.03  13:00

« Re: HELP

to ales.v: Těší mě :-))) Ohledně chiptuningu svojí Marey WE 2.4JTD ještě nejsem zcela rozhodnut, ale rozhodně bych jí chtěl dopřát lepší "dýchání". Když jsem do ní dal koncem roku nový papírový filtr, tak výrazně ožila, ale po pár tisících km šel motor zřetelně dolů (pružnost v nízkých otáčkách apod.).

Taky mne dost překvapilo zjištění, že všechny motorizace Marey (od benzínu 1.4 přes 2.0 20V a 1.9JTD až po 2.4JTD) mají stejný filtr a krabici na něj. Podobné je to u AR156. Očekával bych pro větší motory větší filtry (?).

16.05.03  07:20

« Tuning

Ales V: V Imofě děláte i tuning od firmy Novitec. Mají jejich přídavné jednotky nějaké nevýhody, že použiváte i čipy od Ricambi ?Skutečně je přídavná jednotky jenom ubohou náhradou za čip ? Jo a na závěr, už se u nás dělala nějaká přestavba Alfy 1.6 nebo 2.0 s kompresorem Novitec ? Dík.

15.05.03  14:42

« Re: HELP

tak vam odpovim osobne, zatim neni jiste kam odchazim, ale mam obavy, ze uplne mimo obor. Pokud budete potrebovat nejake informace, tak pod loginem Ales.v tady budu neustale

13.05.03  11:55

« Re: HELP

to camajda: Ja ho znám jen po telefonu. Jestli ty s ním občas mluvíš osobně, tak zkus zjistit, kam odchází.

12.05.03  14:48

« Re: HELP

no prave, taky nevim ke komu tam budu potom jezdit ... s p. vodickou jsem byl celkem vzdycky spokojenej ...

12.05.03  12:33

« Re: HELP

No, to mě děsíš. Měl jsem v plánu k němu časem zajet na tuning 2.4JTD. Podle mých informací měl v Imofě tuning na starosti zrovna on (p. Vodička).