Alfa Romeo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo

• 00 Reagovat !

foto

29.04.04  11:21

« Bez nadpisu

Koukal jsem do tech zakonu,ale prestoze studuju prava tak jsem z toho nic nepochopil. Lepsi bude pockat na zkusenosti dovozcu po 1.5.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.04.04  10:23

« Bez nadpisu

signori: Jo, tak to diky za tip, v zivote jsem ten clanek nevidel, co tam pisou neslysel a o homologaci ES uz vubec ne. Zkusim si jeste vyhledat prislusnou novelu uvedenych zakonu a podivam se na to. Podle toho, co tam pisou, by mel byt dovoz aut s ES homologaci jednoduchy. Jenomze silne pochybuju, ze tuto homologaci ma nejake auto starsi 8 let, takze jsme zpatky tam, co jsme byli. Nepredpokladam tedy, ze by bylo mozne tu Themu privezt volne, ale uvidime, jak se postavi urady k autum bez teto homologace (to z clanku jednoznacne nevyplyva). Chce to jeste tak mesic vydrzet.
  • 00 Reagovat !

foto

28.04.04  15:17

« Bez nadpisu

Alf:Na magazin auto.cz ,predstavujeme ojete automobily.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.04.04  14:58

« Re: Re:

Kde jste cetli tu recenzi 156ky ?
  • 00 Reagovat !

foto

28.04.04  14:57

« Bez nadpisu

jo ten clanek se jmenuje Trh sojetymi auty:radost i starost.
  • 00 Reagovat !

foto

28.04.04  14:46

« Bez nadpisu

Nikdo nic nevi? Ja vychazim z clanku na auto.idnes [odkaz]
    Tam se hovori o homologaci podle smernic ES.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.04  13:30

« Re:

O moznostech prihlaseni po 1. 5. zatim nikdo nic nevi, jsou tu ruzne spekulace. Dovoz pravdepodobne nebude nejak vyrazne omezovan, mel by byt stanoven jen poplatek za likvidaci vraku (hovori se o 5.000 Kc). Problem ale asi bude dostat to dovezeny auto na cesky znacky. Pokud je mi znamo, ve vsech zemich EU plati omezeni dle normy exhalace, takze vsechna vozidla k prihlaseni musi splnovat EURO I (tedy rizeny katalyzator + lambda sonda), musi projit emisni kontrolou a STK. To splnuji benzinove Themy jiz od Phase II (1989-92). Zda tento model prejme i Cesko je ve hvezdach. Ocekavam na jedne strane tlak ze strany EU na vytvoreni shodnych a rovnych podminek, na druhe strane tlak Skodovky na zachovani dosavadni legislativy.
  • 00 Reagovat !

foto

28.04.04  13:15

« Bez nadpisu

Aha tak to nevim,ale jde mi o legalni dovoz a prihlaseni po 1.5. takze jde asi o homologaci EHK?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.04.04  11:30

« Re:

Nevim, jakou homologaci mas na mysli? Znam bud EHK nebo emisni normy EURO. Phase III plni EURO I, i kdyz silnejsi verze s 16v turbinou 210 koni (92-94) musi logicky plnit i Euro II (vzdyt je to stejny motor jako 836), ale musela by do vyzkumaku. A kdo tam jednou byl, tak mu musi behat mraz po zadech....
  • 00 Reagovat !

foto

28.04.04  11:10

« Bez nadpisu

No nevim nevim kdyby slo o nahodny zmetek tak se prece ta prevodovka nevysere znova po 8000. Je to fakt naka divna shoda nahod a je to skoda. Jinak se mi ta alfa moc libi,dokonce i uvnitr. jinak R19 ani megana nemam,mam neco mnohem starsiho,jeste poctivou praci a ne spotrebni zbozi.
    Jinak dotaz na magica jako znalce: Nevis jestli ma Thema homologaci ES??
  • 00 Reagovat !

foto

27.04.04  16:12

« 166

Copak, už jsi se do 156ky nevlezl? Začni běhat! Alfa dodávky nedělá >:D
    Jinak já si na 75ce dělám všechno sám ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.04.04  14:41

« Re:

Tak to evidentne nemas R 19 1.8 16v, tam spajzka vydrzi max. mesic (ale to uz musi byt povedenej kousek) a u Megana I taky prezila tak tech 50.000 (ale uz od novyho uskocila pri kazdym seslapnuti apojky kamsi)....Hele, klidek. Vymena hlavy valcu a prevodovky - to uz neni normalni, pocet zavad, ktere uvadeji je abnormalni a nesetkal jsem se s tim. Na motoru vlekla zavada byvala, jednalo se o praskajici gufera na motorech TS 16v, byla odstranena koncem roku 1998 a od roku 2000 je AR 156 hodnocena jako nadprumerne spolehlive auto (na rozdil od Rendla). A protoze nepodeziram AMS v tomto testu ze zaujatosti (protoze jim normalne uz leta vychazi spagety spolehlivejsi nez nackove), meli zrejme smulu na mizerny kus. To se - bohuzel - stava v kazdy fabrice, ze obcas spatri svetlo sveta zmetek, a nevypovida to o ostatnich produktech nic. Trochu mi samozrejme vadi, ze Fiatu se to stava v jakemsi vyssim procentu, nez ostatnim (ale mozna je to jen tim, ze se o tom vic hovori; u nemeckyho auta to nikomu nevadi). Uprime me fascinuje, jak majitele italskych aut reptaji nad zavadama, ktere majitele treba Audi A6 prechazeji mavnutim ruky....
  • « 00 Reagovat !

foto

27.04.04  14:07

« Re:

hm mno myslim, že nejvíc záleží na uživateli. U mojí Alfy 155 mam převodovku, která má nalítáno 195 000 a nejsem první uživatel, přičemž podle interiéru se dá soudit, že ten předchozí byl asi pěkný prase a jediný co mam na převodovce za problém je , že jde občas špatně z 2 na 3 (musí se řadit pomalu) po 200 000 se myslim, ale musi pomalu na každou převodovku "skoro" :)
  • 00 Reagovat !

foto

27.04.04  13:56

« Bez nadpisu

Cetli jste test Alfy 156 1,8TS na 100000km? Vymena prevodovky po 21000,vymena prevodovky po 29000, oprava prevodovky pri 86000.... to me dostalo. Na svym renaultu mam puvodni prevodovku na najeto skoro 150000:-) Dale pak nefukcni klimatizace,problemy s ABS,nefunkcni central...
  • 00 Reagovat !

foto

26.04.04  21:46

« Bez nadpisu

Koupil jsem si 166 s 3,0V6 motorem. Sháním CD měnič + sadu ráfků na zimu. Kdyby jste o něčem věděli, dejte mi vědět. Díky.
  • 00 Reagovat !

foto

26.04.04  17:41

« mechanik

Raději to píšu zde, ten super mechanik, co opravuje auto Tobě, nebude mít za chvíli s čím dělat. Zjistili jsme, že po cestě z Brna zůstal nasazen na jednom šroubu pod motorem gola ořech i s račnou. Vypadal jako nějaká tyčka visíci pod vozem. Můj mechanik se naklonil, zalehnul a objevil toto nářadí. >:D >:D >:D :D
  • 00 Reagovat !

foto

26.04.04  11:34

« RE

mtservis: moc neprovokuj ;o), radši si sežeň lepšího mechanika. I já mám ložiska všechna nová a narozdíl od tvojí Giulietty jsou správně dotažená. Jinak blahopřeji k Duettu.
  • 00 Reagovat !

foto

25.04.04  12:08

« ALFA 156 2,5V6,24V r.v.1998

Ještě jsem zapomněl u toho výčtu uvést nové přední brzdy kotouče + desky od FERODa, provedení DS PERFORMANS.
    Cena za to auto není tak hrozná v porovnání s tím, za kolik se to dneska prodává v bazarech před všemi těmito provozně servisníma záležitostma.
    168.000 Kč + 12 x 10.220,66 Kč. Rovněž je možné ukončit leasing a auto prodat za kompletní částku.
  • 00 Reagovat !

foto

25.04.04  12:00

« ALFA 156 2,5V6 24V, r.v.1998 - žlutá barva

Nabízím k prodeji auto ve velice dobrém stavu. 174000 Km, pravidelný servis, plná syntetika co 10.tkm, nové rozvody, nová spojka, nové tlumiče, nové pneu 205/55/16 + al.kola 16" DOTZ (LE MANS), nové ramena přední nápravy horní + dolní, kompletní výfuk od SUPERSPRINTu(mimo svodů), vzduch.filt. GREENFILTER, nová lambda sonda, kompletní sada spoilerů CARZONE SPECIALS, zimní plechy 15" + jeté zimní pneu195/65/15, střešní nosič + střešní box.
    Výbava: Interiér v tmavě modré kůži, kož.sedačky MOMO, 2x airbag, klimatizace, 6+ 1.stupňová převodovka, ABS, EBD, možno i s radiem CLARION s CD +CD měnič na 6 CD (P.C.32 tKč).
    Technická kontrola bez jakýchkoliv problému, platnost do 4/2006.
    Vynikající stav, nejraději nějakému kolegovi, pro cizího škoda.
    mtservis@volny.cz nebo 777 786 630 - Marek
    Ideálni pro ASIMOVa a spol. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.04  11:48

« Re: Alfa a servis

Ja si teda myslim pravy opak - jinymi slovy: ceny ND odpovidaji Skode Octavii (spojka, plecharina...), ale treba zaveseni je mnohem komplikovanejsi, takze vyzaduje vyssi naklady a castejsi kontrolu. To same brzdy - Alfa lip brzdi a je proto logicke, ze bude mi o neco drazsi brzdovou spotrebku (teda cena muze byt stejna s tou Oktavkou, ale vysledek bude pak taky stejny a to je pak o zivot s tim jezdit). Jinak existuje mnozstvi nahrad, casto lepsich nez doporucovany original (vyfuky, brzdy, spojkove sady....) za rozumne ceny (priklad: kompletni kotouce + desticky od OMP na AR 156 [krome 1.9 JTD a 1.6 TS] za cca 17.000 Kc brzdi o 1000 % lip nez original Textar s Concordama, ktery jsou paradoxne drazsi). Problem je trochu v tom, ze znackove servisy maji omezenou moznost nabidky takovych dilu a je potreba alespon minimalni orientace v nabidce a sortimentu (malokdo u nas tomu hovi = doporucuju konzultace na webu nebo primo italsky firmy). Podle reliability indexu je 156 od roku 2000 hodnocena jako nadprumerne spolehlive auto, coz je vzhledem k precijen vetsi komplikovanosti hooodne dobry vysledek, z toho bych strach rozhodne nemel. Jen jeden argument - a bohuzel velmi dulezity - hovori proti nakupu AR v Cesku. A to je uroven servisu a celkove pece o zakaznika. V teto otazce patri AR k nejhure hodnocenym znackam po cele Evrope.
  • 00 Reagovat !

foto

21.04.04  11:10

« Alfa a servis

Jeste panove, slysle jsem nazor ze sice Alfa uz dneska neni tak poruchova znacka jako driv (viz. napr. i dnesni hodnoceni spolehlivosti aut v MF) ale ze servis a nhradni dily je dost drahej, co je na tom pravdy ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.04.04  17:00

« Re: Re: Re: Kola

Na podvozku staci dat novy silentbloky a zluty stavitelny Koniky. Brzdy OMP a jede to jako drak....za par supu!
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.04  11:50

« Re: Re: Kola

No nějaký zlepšení jízdních vlastností moc nečekám, to musej udělat tlumiče a péra (snad se jich dočkám). Spíš jsem si říkal, že lehčí kola se líp budou motoru roztáčet asi jako odlehčenej setrvačník........No a když ani to ne, tak mám na kolech alespoň libovej nápis CAMPAGNOLO >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.04.04  10:04

« Re: Kola

Horciky hlavne praskaji, vezmes v zatacce vnitrkem diru a vystipne se ti kus hrany. Ale jinak jsou hlavne lehoucky, coz ma vyhodu pri poziti velkych ocelovych kotoucu nad 300 mm a zavodnich = tezkejch diagonalnich pneumatik (ktery ale jen tak neprdnou). Na 75 jsem je nezkousel, tam byly kola vzdycky problem. Ale muzou mit prinos na zadku, kde je hodne tezka naprava (na druhou stranu tam nejsou v kolech kotouce, takze to asi bude prast jako uhod). Je fakt, ze i kotouce OMP jsou na 75 o neco tezsi nez treba Concordy.
  • 00 Reagovat !

foto

19.04.04  15:30

« Kola

Máte někdo nějaký osobní zkušenosti s hořčíkovými koly? Já teď získal hořčíkáče na svoji 75ku, ale nějak mám strach z odolnosti. Ještě jsem je nevážil, ale mám ještě stejnej rozměr v hliníku a ty jsou tak o 40% těžší, přitom maj ty hliníkáče jen tenoučký paprsky a objemově je tam toho materiálu o dost míň.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.04  17:54

« Re: Re: Re: Alfa a litá kola

Posuzovat vlastnosti gum podle vzhledu jejich vzorku je asi totéž, jako posuzovat aerodynamický odpor vozu podle jeho tvaru. Jinými slovy: To, co vypadá aerodynamicky, ještě nemusí být aerodynamické... A totéž platí - možná dvojnásob - u pneumatik!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.04.04  15:06

« Re: Re: Re: Alfa a litá kola

RedBaron mel spis na mysli, ze vic nez na vzorku zalezi na smesi. A to se moc nepozna ani pohledem, ani pohmatem. Nektery gumy plavou i na suchu, protoze jsou vyrobeny z nejakyho igelitu a jiny jsou jak lepidlo a prekvapive umi odpuzovat vodu i pri mizernym vzorku. Dezen je vedlejsi. Bohuzel to nechape ani nase vyhlaska - lepsi sjety Potenzy nez novy Maloyi. Ale to se da do zakona asi tezko zakomponovat....
  • « 00 Reagovat !

foto

14.04.04  11:21

« Re: Re: Alfa a litá kola

Red Baron: No já si podle vzhledu docela vybírám, třeba takový ty šípy ala Goodyear F1 nebo Toyo jsou sice nepřekonatelný za mokra,ale za sucha už to takovej nářez nebejvá. Podle mejch osobních zkušeností by pneu měla mít ve středu jednu víc obvodovejch drážej jinak má guma špatný vedení směru. Ten Vredestein se mi svým tvarem zdál ideální,dvě obvodový drážky a potom drážka pro odvod vody.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.04.04  14:46

« Re: Alfa a litá kola

No, jsem jen lajk a fanda...od Alesia jsem mel jenom jediny druh kola (7,5x16) nejakou radu CompNeco. Nevim, jestli se to jeste vubec dela a nebyla zrovna levna. Byla to kola, co delali primo pro Deltu Integrale Evo. Ostatni jejich modely neznam, ale tyhle byly o.k. Obecne je lepsi davat na tyhle auta - ktery maji kola hodne casto na silnici - kola kovany (BBS, OZ, Speedline/Benzoni, Sparco/Cromodora, atd.) nez kola lita (Ronal, Borbet....). kovana kola nemusi byt ale vzdy drazsi (treba Zender dela lity kola za vyssi cenu, nez je spousta kovanych, naopak kola A. Benzoni byvaji levna, drazsi je az jejich rada Speedline). Zase obecne plati, ze loukote s tenkymi paprsky lip chladi brzdy, naopak limcace vysavaji vzduch od brzd a ty se potom snadneji prehrivaji. U bezny 156/147 asi neni az takovy problem, nejsou nijak extra tvrde odpruzeny. Problem nastava az u tvrdych tlumicu a pruzin, protoze potom to kolo vymete kazdy kanal a snadno se znici. Ale kovany kolo mas na porad, pokud ho nevezmes o obrubnik. Na autech AR/Lancia pouzivam nejradeji Pirelli nebo Brigestone. Na Continentalech vcetne jejich klonu je to hrozne nedotacivy. Na 75 se mi paradoxne vyborne osvedcily nejaky laciny Savy, ale to uz je hodne davno. Ted mam na Delte HF 836 Semperity a stoji za starou belu, porad hvizdaji, nebrzdi a priserne se protaci. Zimni Micheliny MXV jsou taky priserny, dokud mrzne a snezi, tak ujdou, ale jak to rozbredne nebo zaprsi, tak to auto nezatoci. Pro leto mam nejradsi Brigestone Potenza RE 720 a na zimu Pirelli WinterSport. Talosi hodne obouvaji ty jejich CEATy (levnej klon Pirelli), ale mam malo osobnich zkusenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.04  11:55

« Re: Alfa a litá kola

RV: S tebou je legrace, u pneumatiky snad nekoukám na design, ale co umí. V posledním testu jsou vypsané slabosti Ultracu a jestli s nimi dokážeš žít, tak do nich prostě jdi :D
  • 00 Reagovat !

foto

13.04.04  09:07

« Alfa a litá kola

Magic: Magicu je radost číst Tvoje příspěvky,vždycky mají hlavu a patu a je vidět, že věci rozumíš. Mám dotaz,kdysi jsi mi psal, že na Alfu se Ti osvědčily litý kola od Alessio nebo OZ. Jenom je mi trochu divný,že Alessio patří (alespoň cenově) k low-endu a OZ naopak patří mezi nejdražší. Skutečně jsou ty Alessia v pohodě ? A ještě otázka do pranice, jaký se Ti osvědčily pneu ? Já mám špatný zkušenosti s produkty koncernu Contimental (Barum,Uniroyal). Moc se mi libí pneu od Vredesteinu a to model Ultrac,už taky proto, že design navrhoval Giugiaro.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.04.04  16:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Jo a prevodovka je pokazdy jina; 1.8 a 2.0 maji podobnou, ale lisi se petkou. V6 ma sestikvalt a trochu jinou konstrukci (2 dablovy synchrony a synchron na zpatecce). V6 je podle me nejprijemnejsi, nejspolehlivejsi a nejlip jede. Jenom dost chlasta.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.04.04  16:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

V zasade jde o brzdy a rizeni. Rizeni je min strmy a brzdy jsou mensi. Plati pro 1.6 TS a 1.9 JTD. Potom tam jsou srobny zmeny treba u V6 oproti 1.8 (tlumice, stabilaky, oscilacky, atd), ale principialne je to totez. Shodny rizeni 1.8, 2.0, 2.5 a 2.4JTD, shodny brzdy (lisi se jen materialem, rozmery stejny). Brzdy se daji predelat, rizeni asi tezko.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.04  16:28

« Re: Re: Re: Re: Re:

No trochu blbe jsem se vyjadril, myslel jsem spis veci jako brzdy, rizeni, prevodovka...to co jsi rikal ze 1.6 ma jiny ...
    Znamej mel pred par lety tu prvni verzi Oktavky s 1.8 a ta zrala teda taky pekne...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.04.04  15:40

« Re: Re: Re: Re:

Jestli je to na netu, tak mozna na webu Imofy (www.imofa.cz) nebo ww.alfaromeo.neco (cz, com, it). Mozna i na auto.cz v katalogu, nevim. Mam doma jeste nejaky prospekty z ty doby, ale vetsinou Italsky. Pokud vim, 1.6 a 1.9 JTD nemivala standardne ani klimacku, mlhovky, zadni okna v el. a par dalsich malickosti. 1.8 nemivala volant a paku v kuzi, zadni el. okna a mela stredni panel jen v imitaci dreva. Klimacku mela pro nektery trhy standard, pro nektery ne. Myslim, ze u nas ji vetsina 1.8 ma. 2.0 a 2.4 JTD mela stand. klima, el. okna vzadu, kuzi na volantu, saltpace i pace rucky a stredni panel mohl byt i v imitaci karbonu. Sestnactky a vetsi kola byly za priplatek u ctyrvalcu a petivalce vzdycky. Pak byly tri urovne paketu, atd....Ale pres vybavy moc nejsem, ono hodne zalezi na kusu a trhu, pro ktery byl urcen. Jinak u toho 2.0 TS - spotreba paliva - se jednalo o shodny model. Nema to byt pomluva kamarada, jenom slo o to, ze spotreba nejvic zalezi na ridici. Osobne recem o tom, jak auto stredni tridy bere 6 litru benzinu vubec neverim. Zvlast, pokud si vezmu, ze pri obdobnem rezimu mi Skoda Felicia Safe Line 1.6 brala o nejaky to deci vic....povazuju spotrebu u 156 2.0 TS za zhruba prumernou, pricemz jizdni dynamika je pri ni nadprumerna.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.04  14:38

« Re: Re: Re:

Slo o to same auto (nebo jen stejnej model) ? Spotreba okolo tech 9 by jeste sla ale jezdit v dnesni dobe za 12 je uz trochu dost ...
    Lze nekde na netu nejit treba tabulky o vybavach, prave o tech rozdilech treba mezi 1.6 a tema vyssima ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.04.04  14:00

« Re: Re:

Na tech motorech se menilo porad neco. Tezko rict s jistotou, od kteryho data je to vychytany. Nejhorsi byly 97-98 (prvni serie), od konce 98 se to podstatne zlepsilo, ale obcas jeste motor sel do haje. Jenomze to se stava jinym vyrobcum taky a nehodnoti to jako vyrobni zavadu....Zmeny spocivaly jak v elektronice, tak v tom guferu. Potom se od modelovy rady 2000 snad uz nic dramatickyho nedeje a ty motory jsou stejny drzaky, jako 8v TS (tedy 350.000 km bez zasahu). Alespon o nejakych dalsich potizich nevim. Ja mel s 2.0 TS spotrebu kolem 9,5 l/100km, ale treba kamos mel s tim samym autem dlouhodoby prumer pres 12. Ten provoz se da oznacit za primestsky (zhruba 40% mesto, 35% rychlostni komunikace a 25% vyslovene serpentiny). Ono strasne zalezi na jizde (ja dojizdim na dalnici auto tak, ze kdyz ho v levym pruhu vidim, sundam nohu z plynu, auto zpomali a kdyz on uhne postupne priadavam, kamos ho dojede, tesne za naraznikem zabrzdi a pak plyn az na podlahu; ale rozhodne nejezdim pomalu - spis hodne vyuzivam setrvacnosti auta = pred zatackama moc nebrzdim a litam do nich, rozjezdy ale nijak neprehanim; na dalnici sice jedu porad 160-180, ale neakceleruju nijak prudce). Rekl bych, ze soucasna norma spotreby - ta nova- je celkem objektivni.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.04  13:46

« Re:

Ne, ja to neberu, ze me nekam tlacis, jsem rad za vsechny poznatky co tady pises. Jaky mas ted konkretni zkusenosti s tou spotrebou, rekneme normalni jizdu po dalnici 130-150, plus nejake to popojizdeni po meste ?
    A jak je to ted s tema generacema motoru ?
    Dik
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.04.04  12:55

« Bez nadpisu

Samozrejme te - znova opakuju - nechci tlacit kam nechces, nemam na tom zadny zajem a zadny zisk z toho pro me neplyne, jenom par poznamek - ciste osobni nazor: 1.8 TS mi chlastala vzdycky VIC nez 2.0 TS. Ten efekt byl jeste citelnejsi u 155 (protoze byla tezsi?). Duvodu je nekolik: 1. nejvetsi rozdil mezi 1.8 a 2.0 je v rozmezi do 4.000/min, potom uz ten rozdil neni tak podstatny. A prave v tomto rezimu se nejvic projevuje nutnost tu 1.8 vytacet vic nez 2.0, protoze 2.0 ma vyrazne lepsi nabeh odspoda. 2. mozna to souvisi i s tim, ze 1.8 ma vyssi kompresni pomer nez 2.0. 3. Rozdil v povinnem ruceni ja osobne povazuji za zanedbatelny (treba vzhledem k rozdilum v cene vybavy), ale je pravda, ze 1.8 byvaji levnejsi nez 2.0 (to je obvykle spolu s 2.4 JTD nejdrazsi model). 1.8 ma vyrazne delsi V. rychlostni stupen; z toho plyne mensi pouzitelnost petky prave ve meste (kde jede 2.0 uz na petku kolem 3.000/min, je lepsi u 1.8 ctyrka). To je take duvod, proc je na maximalku paradoxne rychlejsi 1.8 (ac vyrobce - nevim proc - tvrdi opak). S 1.8 se da po dalnici mastit az 240 km/h, z cehoz byli v nemeckem AMS dost vedle...je to jen zamysleni, samozrejme je mi kulovy do toho, co si koupis. To je ciste tvoje vec.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.04  11:34

« Re: Re: Re: RE: 156 1.9 JTD

No nejakou ocesanou verzi (co se tyce treba brzd) bych fakt asi nechtel ... takze bych to videl na prechod preferenci z 1.6 na 1.8 :-) Vejs bych jit nechtel, sice spousta lidi tvrdi, ze spotreba je u 1.8 a 2.0 stejna, ale nerikejte mi ze treba pri popojizdeni po meste to vyjde na stejno. No a kdyz slapnu na plnej, tak urcite 1.8 bude zrat min nez 2.0 nebo dokonce 2.5 :)... plus mensi povinne ruceni ...
    To toho dieselu ve 2.4 se mi nevim proc, fakt nejak nechce jit, je to moc velky, tezky, odchazej tam pry turba .... je mi to proste nesympaticky :(
    Jak jsi psal o tech generacich motoru, druhou generaci myslis od toho rijna 1999 nebo uz rok 1998 ? Lze nekde presne sehnat co se kdy na tech autech v prubehu let inovovalo ? No staci ale do roku 2000, protoze nad 250tisKacek nepujdu :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.04.04  16:53

« Re: Re: RE: 156 1.9 JTD

156 1.6 TS bych nebral, protoze: ma jiny rizeni, jiny brzdy a spoustu jinych veci. Je to takovy oskubany model pro socku, stejne jako 1.9 JTD. 1.9 JTD 16v se dela asi pul- trictvrte roku, takze na ni v pohode zapomen. Ma samozrejme lepsi chod, min rve a lip tahne hlavne tam, kde 8v uz umira. 1.6TS nebo 1.9 JTD s tim autem ani moc nehne a za chvili ti zacne lizt na nervy. Asi za 2 hodiny, protoze ten podvozek snese hodne a potom budes nasranej, nekde nedobrzdis a je po predku....Ja vim, ze ti cpu neco, co nechces, ale nejmin problemu je s verzema 2.4 JTD a 2.5 V6. Uz jsem si nejak zvyknul za to, ze spagetacky auto je tim spolehlivejsi, cim je drazsi. Takze kupuju zasadne modely ve vyssi polovine nabidky (nejlepe top modely), v cervene barve (seda, zelena a modra mely vzdycky nejaky problem, cervena a cerna nikdy; nevim proc a obvineni z povercivosti vubec neodmitam). 1.8 TS a 2.0 TS maji hodne haklivy motor, proto - kdyz uz jit touto cestou - doporucuji kus s jiz vymenenym motorem za II. generaci (vlastne III., pocitame-li i 155/II), pricemz musi byt vymena uskutecnena v soucinnosti s Fiatem (ne pokoutni vymena za ten samej) a po roce 1999. Jak uz jsem psal mockrat, ty motory strasne odchazely, takze hodne opatrne! Ze zkusenosti muzu rict, ze vsechny ctyrvalce zerou zhruba stejne (muj prumer neco pres 9). Sestivalec bere od 10, ale da se drzet kolem 11 i v prevazne mestskem provozu, aniz bychg se plouzil (motor nemusis vytacet a ma supr prevodovku). Rozdil v povinnym ruceni dela necely tri stovky mesicne, to znamena, ze u me by roli hral stav konkretniho kusu. Pri 24.000 km rocne jsou naklady na na naftu u 2.4 JTD zhruba 3450Kc, u 2.0 TS 4940 Kc a u V6 5750 Kc. Pokud chces auto na leasing tak mozna zjistis, ze presne to, co usetris na nafte (1490 az 2.300 Kc) das navic za splatku (V6 se da sehnat uz do 200.000 Kc, 2.4 JTD pod 250.000 blbe) nebo servis. A mas horsi auto. Jinymi slovy: nechci slevu zadarmo...?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.04.04  20:29

« ALFA 164 3.0 V6

Poraďte jaká je 164 3,0 V6 , mohl bych jí mít z Německa za pár korun, ale vůbec nevím jaké má vlastnosti , Díky.
  • 00 Reagovat !

foto

06.04.04  12:22

« Re: RE: 156 1.9 JTD

No tak samozrejme mas s tema prioritama pravdu (moje jsou pravda malinko jine). V cenove kategorii do 250tis, asi na 1.9 JTD v 16v neni sance, ta 2.4 mi pripada moc velka a tezka, 1.8 zni rozume, ale spis se setkavam na trhu ojetin s 2.0 ...
    Nemate nekdo 1.6 pro info o praktickych zkusenostech o spotrebe a jizde ?
    Jsou s tema 1.6 pred rokem 2000 nejaky zavaznejsi problemy ?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.04  11:28

No,ono je to taky o prioritách. Já chtěl Alfu proto,abych měl auto, který trochu jede,sedí na silnici a slušně vypadá. Nějaký statistiky spolehlivosti mě netrápí,zrovna tak jako hospodárnost provozu. Tak 1.6 nejede špatně,ale na 156-ku už je trochu slabá a s nějakým snížením spotřeby proti 1.8 taky moc nepočítej. Navíc u ojetin rozdílná motorizace nemá nějakej podstatnej vliv na cenu. Já bych to viděl na 1.8TS nebo ten 1.9-16V,popřípadě tu 2.4JTD.
  • 00 Reagovat !

foto

06.04.04  10:43

« RE: 156 1.9 JTD

Zacinam uvazovat i o 1.6i tech 88kw taky snad neni uplne spatny ne ? Jasne ze zrovna zavodak to nebude ale jet by to nejak rozume melo ne ? Mel jsem Escorta kombika 1.6 (66kw) a slo to ....
    Co je pravdy na hlasce, ze na Alfu jsou nahradni dily asi tak 2x drazsi nez na ostatni ,,normalni auta´´ ?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.04.04  06:22

Spotřeba asi takhle: Mám 1.9JTD 16V(147) a jezdím do 7litrů. S benzínem (je skoro jedno jestli 1.8 nebo 2.0) počítej tak 8-10L. Já jsem zvolil diesel ne kvůli spotřebě,ale proto, že si mi zdál živější než benzínovej dvoulitr.
  • 00 Reagovat !

foto

05.04.04  10:47

« RE: 156 1.9 JTD

Taky si myslim ze varinta s 16V je trosku nekde jinde, ale nejsem si jisty, zda se vubec do 156tek v letech 97-2000 delala .... no jestli jo tak sehnat ji bude asi fakt problem, v te cervene :)
    TO MAGIC: Ja bych sel do benzinu, ale pocitam ze najezdim tejdne jenom do prace asi tak 300-500 km z toho cast po Praze a ono to v rocnim souctu nejakej rozdil prece jenom udela :-( Ta dieselova Alfa s 2.4 bude asi celkove trosku narocnejsi na udrzbu ne ? Je to celkove o dost drazsi auto a bude i nastaveny trochu jinak ne ?
    No a z tech benzinu ? 1.6 asi nic moc, 2.5 nechci, 1.8 nebo 2.0, asi bych volil tu 1.8 (uz i kvuli povinnemu ruceni) ....
    Mate nekdo zkusenosti se spotrebou v realite (porovnani alfackej benzinu a dieselu ?)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.04  07:39

« Re: RE:

No,mezi 1.9 JTD a JTD 16V je rozdíl dost velkej. Nejenom výkonem 85 proti 103kW, ale je tam i dost mechanickejch úprav a navíc 16V má common rail druhý generace. Řekl bych,že 16V je trochu někde jinde a je možná lepší alternativou než 2.4. Jenom se bude blbě schánět :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.04.04  14:17

« Re: RE:

156 1.9 JTD sezenes tezko, protoze - podle meho nazoru - je to totalne nezajimavy model a moc dobre se nikdy neprodaval (mimo Italii a Francii). Mnohem vic je petivalcu 2.4 JTD, u ojetiny na 20v zapomen (prodava se cca pul roku). Bavime se o cca 250-300.000 Kc za auto r. 1998/99. Odchazi hlavne vaha vzduchu a ruzny el. cidla made in Bosch. Z mechaniky je to o.k., jen je ta predni naprava trochu dost zatizena, takze pocitej s vymenou ulozeni predni napravy. Zadna hruza. U 150.000 km a vic pozor na stav turba, je to kolem jeho hranice zivotnosti pred repasi. Ale radeji bych volil auto model 2000 a dal (fyzicka vyroba od rijna 1999). Lepsi je hlavne elektroinstalace a par dalsich zmen. Cena kolem 350-400.000 Kc. V Extraautu bych ja nekoupil ani kolecko na hnuj....
  • 00 Reagovat !

foto

30.03.04  14:11

« RE:

No me jde primo jen o 156, nez jsem se rozhoupal k vaznejsimu uvazovani o nakupu, tak jich vsude byly na prvni pohled mraky. Ale ted je to ve srovnani s jinejma autama dost bida (kdyz vybiram konkretni motor, barvu atd...).
    V Extra auto jsem se taky po telefonu ptal na 156 1.9, pan rikal ze prej jezdi hezky :-) a ma trosku striklej blatnik :)
    Nemeckej nebo italskej autoscout je sice zajimavej, ale nemam s dovazenim zrovna zkusenosti, clovek to auto predtim vidi jen na netu, a cenove je to vsechno cca nad 8000 EUR coz po pripocteni dalsich nakladu posune cenu dost vysoko ...
    Vzhledem k tomu, ze bych s ni chtel jezdit do prace, tak uvazuju o dieselu (ty alfacky benziny prej celkem dost zerou cca 10l), takze pripada v uvahu 1.9JTD, 19JTD16v a 2.4 JTD)
    2.4JTD mi pripada zbytecnej luxus a nevim jestli je velkej rozdil v praxi mezi 1.9 a 1.9 16V ?
    Kdyz k tomu pridam jeste alfackou cervenou, je to fakt celkem problem v Cechach neco najit .... :(
  • 00 Reagovat !

foto

29.03.04  17:50

« Bez nadpisu

magic: jeden kluk co vozí starší Alfy dovezl nádherný GTV6 r.v. 1985. Od prvního majitele z Německa. Doslova jsem se nad tím rozplýval minulej víkend. Má to dokonce pravý zpětný zrcátko v elektrice, což byla sakra drahá příplatková výbava. Minimum koroze, jen takový ty tečky atd. To se už moc nevidí dneska..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.03.04  11:16

« Re:

To mas tezky. Na druhou stranu se vekslaku z AAA musim trochu zastat, protoze snad v zadnym jinym bazaru nemuze jet auto na 3 dlouhy zkusebni jizdy ve dvou po sobe jdoucich dnech, jit 3x na rampu, atd. Zazil jsem tam odtud tri nejhorsi vraky i jedno vyborny auto. Navic tam byla moznost prohlidnout si technicak, coz znamenalo potazmo moznost si venku z mobilu zjistit na informacich cislo byvaleho majitele a zavolat mu, co s tim autem bylo a kolik melo km. Navic, kdyz ti kluci v ackach zjistili, ze zakaznik veci rozumi, prestali okamzite s tema svyma kydama a zustali stat v uctive vzdalenosti. Rekl bych, ze treba v Auto Esa nebo Extra Auto je to dneska podstatne horsi; Extra auto maji ted napr. na prodej AR 155 Q4. Po telefonu mi rekli, ze je nebourana, v perfektnim stavu. Jeste jsem ho varoval, ze jestli to auto nebude mit vlasovy spary, udelam mu tam cirkus. Prej je fakt nebourany. Tak jsem tam jel. Auto tvaru rohliku, celej predek hozenej doprava, mezi levym blatnikem a levyma prednima dverma spara, ze jsem ji v pohode protahl prsty, strecha sikovne zasvinena, aby nebylo videt, ze je hrbata jako Sumava, zadni viko hozeny na pravou stranu.....na bliti. A to jsem ani neotevrel haubnu! Nevylucoval bych apriori nakup Alfy v bazaru, ale radeji modelu, ktery se u nas prodaval (145, 146, 156, 166) a urcite s nekym, kdo ty auta perfektne zna. Radeji tak 2 skalni fanousky, kteri sami vlastnima rukama ty auta delaji. Kdyz das 2-3 litry na pivo, rozhodne se ti to vyplati. I v inzerci alfaklubu se vyskytujou vraky. Pokud chces model, ktery se u nas nikdy neprodaval, preferoval bych dovoz ze severni Italie. Duvody: neznaji sul, proto zadna koroze; kazdy sroub jde v pohode i po 10 letech povolit; nejsou tam v silnicich diry; auta jsou pravidelne a dost peclive (co se tyka agregatu a podvozku) servisovana; nemivaji zadne elektricke poruchy (duvod nechapu). Na www.autoscout24.it jsou inzeraty prodejcu, kteri to auto prohledli a jsou schopni uvest zavady. Pripadne poskytuji na tato auta zaruku od 3 do 24 mesicu. Urcite vyzaduj Alfu nebouranou a nenech se presvedcit nejakym vekslakem, ze jen lehka bouracka nevadi. Vetsinou se pak zacne sypat elektrika, do ktery naprselo a nalicovat to je taky peknej western....
  • 00 Reagovat !

foto

26.03.04  16:15

« To alf:

Odpovedel sis sam: Pres klub,pres prodejce,nebo od znamyho,pripadne na inzerat:-)!
  • 00 Reagovat !

foto

26.03.04  14:25

« Bez nadpisu

Diky za reakce, co rikate tomuhle nazoru z jakesi diskuse:
    ,,Mluvil jsem s jednim prodejcem Alfy a rikal, ze kupovat Alfu v nejakem bazosi (obzvlast AAA) by si netroufl. Rikal, ze lidi co se o to auto staraji, tak pro ne je to srdecni zalezitost a pokud uz musi prodat, jde to pres prodejce, zname, klub atd. Do bazaru to da nekdo, kdo se boji, ze se to rozpadne (mohou byt i vyjimky), pripadne jsou to zfusovane bouracky nebo extremne honena neservisovana auta. Z toho pak vznika spatna povest tehle aut. To muze byt duvod, ze se lidi boji to v AAA (apod.) koupit''
    Kde ji teda pak muze clovek jako ja, kterej si ji nemuze koupit novou, ve slusnem stavu schrastit .... Pominuli samozrejme, ze nahoda je blbec :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.04  16:19

« Re: Re: Re: Ojeta Alfa Romeo 156

Upozornuju, ze jsem to auto nevidel....
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.04  19:33

« Re: Re: Ojeta Alfa Romeo 156

AR 156 SW 2,4 JTD za 229 K ??? To byl asi šotek, normálně je cena SW tak o 100 tisíc výš. Jinak motor 2,4 JTD je super, ale je dost těžkej. Když jsem to měl půjčený, tak jsem občas škrtnul podvozkem o silnici i na menší nerovnosti. Taky podvozek vpředu dostává od toho motoru dost zabrat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.03.04  11:20

« Re: Ojeta Alfa Romeo 156

Asi pred dvema mesici byla v Annonci inzerovana 156 JTD 2.4 SW za 229.000. Dal bych ji prednost - pov. ruceni stejny, spotreba podobna, ale dynamika a chod toho petivalce je uplne nekde jinde...
  • 00 Reagovat !

foto

16.03.04  13:43

« Ojeta Alfa Romeo 156

Zdravim,
    mohl byste mi nekdo poradit, jestli je realne sehnat 156ku kolem 250tis ve slusnem stavu nejlepe v 1.9 JTD a samozrejme nejlepe cervenou :-)
    Neznate nejake typy nebo zkusenosti na co si u tohohle (ojeteho) auta dat hlavne pozor ? Do kolika najetych km ma v prumery smysl ji kupovat atd atd ...
    Predem moc diky
    Petr
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.04  10:12

« Re: Re: Posilovac rizeni na 156 2.0TS ('98)

No nakonec to bylo to same. Ta svorka tu hadici uz proste neudrzela a sesmekla se. Vymenili jsme ty svorky vsechny za ty sroubovaci, dolili olej do serva a uz je to zase ok.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.04  12:52

« Re: Re: Re: automobilismo

Tak jim zkus napsat. >:D Tipuju, že ani neodpoví......
  • 00 Reagovat !

foto

03.03.04  16:11

« Automobilismo

3 !!
    Ja taky :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"anonym" [.XXX] 03.03.04  12:06

« Re: Re: Re: automobilismo

magic: Možná bych měl kluky co prodávaj v ČB kožený zboží, itálie každej tejden
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.03.04  09:36

« Re: Re: automobilismo

Pokud jsi ochoten jit do predplatneho, tak bychom to mohli zkusit objednat primo v redakci. i kdyz 2 v zrmi budou asi malo, spagetaci ochotou zrovna nevynikaji....
  • 00 Reagovat !

foto

25.02.04  11:59

« automobilismo

magic: tak prej je to nesehnatelný u nás.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.04  08:48

« Re: Automobilismo

Ty nevíš kdo kupuje VW Scene a Tuning??? To já vím naprosto přesně, denně jich potkám aspoň 5
    :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.04  15:39

« Re: automobilismo

To ja bych se o Automobillismo taky hlasil :-) treba kdyz nas bude vic...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.02.04  12:04

« Re: Automobilismo

Kupoval jsem v Rakousku německý časopis (název si už přesně nepamatuji, něco jako "Auto Test"), ale už rok není k dostání. Možná zanikl, možná ho přestali dovážet. Že by náhoda...? Byly v něm totiž výsledky měření na brzdě, "skutečně dosažené" hodnoty spotřeby, nákresy, podrobné srovnávací tabulky atd. Na trhu zůstaly jen ty "úchyloviny"!
  • 00 Reagovat !

foto

24.02.04  11:54

« automobilismo

magic: zeptám se souseda, dělá v nějaký distribuční firmě kolem tiskovin, třeba bude vědět.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.02.04  10:27

« Automobilismo

Hele, nevite nekdo, kde se da v tyhle posrany zemi sehnat posledni cislo italskyho casopisu Automobilismo? Maji tu snad kazdej platek v nemcine, i znackovy tuningovy casopisy (treba VW Tuning - kdo to kupuje je mi zahadoou, jsou to samy uchylny slinty), ale poradnej casopis s technickyma podrobnostma, nakresama, tabulkama a grafama - to je u nas tabu. Uz nejezdim do Italie tak casto a v cisle 4/2004 ma byt rozkreslena AR Crosswagon a clanek o vyvoji a variantach pohonu vsech kol. Nevite nekdo, jak k tomu v Praze prijit? Dik
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.04  09:29

« Re: MB x AR

no jasne, ale ja taky kdyz dam za auto cca 1 mil. Kc, tak si prece jenom davam pozor. Fakt je, ze i proto je dobre mit nejaköu bestii na radeni.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.04  16:43

Však to je jasné.............. šéf by ho nepochválil.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.04  15:49

to asimov: je trochu logicke, ze ma obavy, ze to rozbije. Ta sranda stoji 2 mil. Kč.
  • 00 Reagovat !

foto

19.02.04  13:00

« historie ctyrkolek u Alfy Romeo

Na konci clanku "The New Four Wheel Drive Alfa Romeo CrossWagon ..." (www.italiaspeed.com) je velice zajimavy popis predchozich ctyrkolek AR.
  • 00 Reagovat !

foto

16.02.04  12:40

« MB x AR

rbaron: No upřímně sem nečekal, že se ho udržím i do těch přibližně 190km/h. Na okreskách těžko říct, 0-100 maj obě auta papírově 8,2s a on tam má automat, kterej mu ušetří hromadu práce. Ale já bych do toho šel srdcem :o) Taky sem viděl jeho video na sněhu a je tam vidět obava, že to rozbije. Já té svojí dávám na sněhu na parkovišti trochu jiný karate ;o) Mám jedno pěkný video, který je bohužel pod heslem na stránkách h-fans, tak jedině někam na ftp kdybys chtěl vidět, má 32 MB. Já jsem tam jen okamžik, ale jako celek je to pěkné.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.04  13:05

« Re: Posilovac rizeni na 156 2.0TS ('98)

čti prispevky na :[odkaz]
    myslím že měl Tony stejny problem jako ty. Vystrelila mu hadice schovaná za vzduchovym filtrem
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 13.02.04  20:56

« Re: Posilovac rizeni na 156 2.0TS ('98)

AR> tak to mi ta je luto, presne toto iste a tiez v zime sa stalo ocinovi na 166. Co sa presne stalo neviem, ale zevraj to technici davali na vrub tomu, ze auto je nizke a niekde sa to muselo obtierat o zem (?)
    dolezite je, ze auto bolo tyzden v servise, opravili to, a na druhy den (tiez mrzlo) sa to dojebalo znova. zlate madarske rucicky (auto servisovane na uzemi s prevazne madarskou narodnostnou mensinou)
    tak to znova opravovali a potom to uz chvilu vydrzalo.
    potom malo auto havariu s totalnou skodou a tym sa vyriesilo viac problemov naraz...
  • 00 Reagovat !

foto

13.02.04  12:37

« Posilovac rizeni na 156 2.0TS ('98)

Odesel mi vcera za jizdy do kytek posilovac rizeni. Vyteka (vytekl) z toho olej nekde za vzduchovych filtrem, vedle leveho predniho kola. Je mi nekdo schopny rict, co by v tech mistech mohlo jit do kytek? Jestli jsou tam jen nejake hadice apod., ktere mohly prasknout? A kolik si budu asi muset pripravit, pokud pri tom asi 10km dojezdu odesla ta servopumpicka?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.04  06:58

« Re: Proc se nemci vice serou

asimov: Ses čéče dlouho neozval. Teď jsem viděl ace2ho video jak jste rozjížděli Alfici proti Medovi. Byla to ale volovina a předem jasný, měli jste vyrazit na okresky a vypadalo by to jinak, ale to spíš v létě na slušném obutí.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.04  16:41

« Re: Proc se nemci vice serou

Jooo BOSCH, moje Alfa by mohla vyprávět :o)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.02.04  16:28

« Proc se nemci vice serou

Takze od dnesniho dne jsem chytrejsi po skoleni v oblasti kvality. Krome malych prekvapeni (jako treba ze znacka Tesco je znackou kvality) jsem se dozvedel velice zajimavou vec. Od roku 1999 se uplatnuje v oblasti automobiloveho prumyslu nova technicka specifikace ISO/TS 16949:1999. Zavadeji ji italske automobilky (ANFIA) – Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari a Maserati. K 30. 6. 2001 bylo podle teto technicke specifikace certifikovano 16 organizaci. Jedna se o kvalitativni normu pro dodavatele a subdodavatele vyrobku pro automobnilovy prumysl, ktera harmonizuje dosavadni kvalitativni normy (zejm. ISO 9000) s ostatnimi evropskymi predpisy a pozadavky zakazniku. Tato norma je lidove receno tvrdsi a specifictejsi nez normy ISO rady 9000, ktere plni nemecke firmy. Jen perlicka: BOSCH ma na plneni normy ISO/TS 16949:1999 vyjimku....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…