Alfa Romeo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo

07.01.06  16:50

Magicu mohol by si prosím ta spraviť taký krátky súpis čo nie a čo áno, myslím motorizácie :
    Alfa 155
    147
    a tvoj názor na 2,5 V 6 155
    dakujem

07.01.06  16:00

ach jo, právěže jsem četl, že ropáci v Itálii nejsou zrovna za hubičku a když se podíváš na Autoscout, tak bývají nafťáky levnější většinou z B, NL nebo D.

"-- skrytý --" 06.01.06  22:18

achjo..projdi tuhle diskuzi...magic to tu vysvetloval už spoň stokrát jaký jsou výhody a nevýhody dovozu autíček z it. Ta nevýhoda je snad jenom v byrokracii na italské i naší straně,takže trocha papírování, či domluva s un poco nervoso italským chlapíkem, a všechno je hned jednoduší, oni pro nás maj italové trochu slabost:)...
    jinak mrkni na www.autoscaut.com, bo jak je ta sajta, a uvidíš stovky alfiček a lancii za ceny o kterých se ti u nás může jen zdát. Že ty auta sou i se 100k km jako nový není třeba dodávat...
    jak řikám, projdi tohle fórum...

06.01.06  20:05

To budou asi v té Itálii poměrně drahý,ne ? Co takhle spíš Německo nebo jiný lokality ?
    Jinak ten interiér je opravdu úchvatnej, exteriér celkem extravagantní, na kombíku se mi moc líbí ty pruhy na zadních sloupcích od světel nahoru ( nemají to ale všechny) Dynamika o je fakt dost horší ve srovnání třeba se Stilem (prorovnávám 1,9 JTD 85 kW) zrychlení Lybra 11,3 x Stilo 10,7 a taky spotřeba Lybra 6,1 x Stilo 5,4 přičemž Lybra má 1350 kg a Stilo 1320 kg. Aerodynamicky bych řekl, že na tom bude Lybra líp, tak si říkám, že jsou to hodně velký rozdíly. Při delších převodech by měla mít Lybra lepší spotřebu, nebo se mýlím ?
    Jediný co se mi na Lybře moc nelíbí, jsou poměrně malý kolečka (15´´) jen ta nej- výbava měla 16´´, navíc ty originál liťáky nejsou obzvlášť pohledný a dost utopený v blatnících. Holt Lancia se neprofiluje jako dravec, na to jsou v koncernu jiní :)

06.01.06  16:11

magicu, byl bys ochoten do tý itálie (samozřejmě za úplatu :-) zaject a pomoc s výběrem?

"-- skrytý --" 06.01.06  14:45

Lybra je sice na stejný podlaze jako AR 156, ale podvozek je naprosto odlišný. Z unifikace ve smyslu Tipo/Tempra/Delta/Dedra/Ar 145/146/155 už u Fiatu vyrostli a nyní přenechávají teorii o výrobě jednoho auta pod několika značkami VW (ale i ti už přišli na to, že to není úplně to pravý). Lybra má přední nápravu jako Kappa, tzn. trojúhelníkový pameno, stabilák na oscilačkách - vše ukotveno na Phersonu - a nemá tak strmý řízení jako 156 (zato míň náchylný na nerovnosti). Zadní náprava je u Lybry zcela odlišná, je tam trojúhelníkový rameno s vnitřním ukotvením na "houpačce", přičemž příčná ramena vymezují jeho pohyb a tvoří osu otáčení zadní těhlice. Výsledek je podobný jako u 156 - auto díky změně zadní geometrie velice ochotně zatáčí, u Lybry ale působí stabilnějším dojmem při jízdě po rovině a hlavně se ušetřila hromada místa díky absenci zadních Phersonů (jejichž roli teď plní horní rameno). Podobným způsobem jsou už dnes dělány i jiné nápravy (Focus, Mazda...). U Lybry je jiná filozofie interiéru než u AR - je trochu prostornější a hlavně luxusnější. Jsou tam víc měkčený plasty, víc antihlukové izolace, delší převodovky, atd. Bohatší je výbava a od prvních kusů byla k dispozici s navigací (156 ji dostala podstatně později). Klimačka je nejen lepší, ale skýtá i méně poruch. Celkově je to údajně velmi spolehlivá kára (jen z doslech z I, nikdy jsem ji nevlastnil). Možná je to proto, že u verzí 1.6 je elektronika Marelli a u 1.8 Hitachi, se kterými už v Deltě a Dedře nebyly problémy a JTD je i u nás docela známý.
    Při představovačce mě na tom nejvíc štval nevypínatelný systém hlášení překročení rychlosti u verze 2.0 LX (mimochodem jeden dvoulitr se při předváděčce nerozjel). Satelit sleduje, kudy auto jede a při překročení rychlostního limitu to začlo řvát. Strašná věc, ale nevím, jestli to bylo v sérii nebo na "přání" (kdo by si to ale přál...?). Druhou nevýhodu vidím v paletě motorů - absolutně nechápu, proč třeba neexistovala verze 2.4 20v benzin/175 k? Ten dvoulitr s tím poměrně těžkým autem moc necvičí (taky díky dlouhý převodovce), takže bych asi raději volil verzi 2.4 JTD/150 k. Verze Integrale existuje jenom jako kombi, u sedanu pohon 4x4 není, ale mně osobně se třeba ten kombík z mnoha důvodů líbí víc. Lybra je hodně jiný auto než 156 - je tišší, pohodlnější a línější. osobně bych doporučoval nákup v Itálii, protože bych se bál, že ty kousky v ČR byly přitaženy jako bouračky za účelem zisku.

"-- skrytý --" 06.01.06  09:56

Tak tady na webu je treba tohle: [odkaz]
    Ten clanek asi jen prelozil nejaky soft, protoze to stoji za to... >:D
    O prednim dvojitym lichobezniku se tu nic nepise, takze bych se spis priklanel k podvozkovy plosine spolecny s Fiatem Marea. Ale zkusim najit neco vic. Jinak auto je to moooc pekny, strasne me bere ten interier. Horsi je, ze se u nas snad nikdy neprodavala jako nova. Takze sou vsechny pritazeny z venku. Takze aby to nebylo poslepovany ze 3 aut. Radsi bych asi volil individualni dovoz primo z italie... Ale Magic by k tomu rek urcite vic...
    Doplnek: na www.lancialybra.com v zalozce safety je pruhledovy schema a podle nej to teda na dvojitej lichobeznik nevypada...

foto wolff

wolff 06.01.06  09:11

Jo dokonce i Germáni někde psali, že je Lybra úrovní a kvalitou zpracování (psali to germáni) srovnatelná s Mercedesem třídy C...

06.01.06  08:50

to Vlak: taky mi nějak padla Lybra do oka. Vlastně jsem o ní dřív vůbec neuvažoval kvůli ceně, ale pak jsem byl překvapenej za kolik se prodávají a hlavně ta úroveň základní výbavy! Ve verzi 2,4 JTD už je všechno, ale i nejlevnější verze mají např.dvouzónovou klimu atd. (a to prosím i z roku 1999).
    Ta technika je spíš společná s Alfou - má stejnou podvozkovou platformu a bohužel (z hlediska výdrže) i tu dost složitou přední nápravu. Já teď taky lovím informace o Lybře, kde můžu, ale moc se toho zjistit nedá. Třeba se nám ozve Magic nebo někdo fundovanej aby nám o Lybrách prozradil víc.
    Jediný co jsem zjistil o Lybře na tomto webu je, že dostala tuším v roce 1999 zlatej volant, ale pro jistotu k tomu nedali ani fotku ( asi protože to nebylo z koncernu fauvé >:D )

06.01.06  07:44

« Lybra

Tedy řekl bych, že technika je spíš společná s Fiatem Marea než s Alfou 156, alespoň co se týká motorů. Jinak Lybra je podle mého velmi krásné a (celoevropsky) podceňované auto a ano, bývá za dobrou cenu.

"-- skrytý --" 05.01.06  20:29

« Re: Re: Re: caure Alfisti

Uvazuju o nakupu Lancia Lybra SW 2,4JTD 2002, 110kw. Cenove toto vozitko vychazi velice zajimave, vzhledem k uzitne hodnote a vybave. Navic technika stejna jako AR...ale cenove jeste vyhodnejsi... Nejake komentare, zkusenosti?
    Dik

"-- skrytý --" 04.01.06  17:45

« Re: Re: caure Alfisti

Bolo to tu a to tak, že mockrát. A pořád se to opakuje. TwinSpark 16v byl sice výbornej motor a u novýho auta bych do něj klidně šel znovu, ale u ojetý 156 bych dal přednost 2.4 JTD, pokud možno od roku 99 (tedy 140 nebo 150 koní). Důvody jsou tu popsány ve starších příspěvcích, některé 156 s motory TS mohou být velmi nepříjemné překvapení (pravděpodobně vlivem špatné funkce čidla hladiny oleje se u motorů TS 16v občas stane, že člověk nevědomky jezdí s nízkou hladinou oleje a klika se poté zadře; pravděpodobnost poškození paradoxně klesá při 150.000 km a více a při pravidelné fyzické kontrole stavu oleje. U 1.8 TS 16v vyjímečně při nešetrném zacházení může prasknout hlava).
    AR 156 s motorem TwinSpark bych doporučoval kupovat výhradně v severní Itálii, kde mi na ní (při ceně přesahující zhruba 4.000 Euro) budou ochotni poskytnout záruku (dělají to běžně). Případná závada na motoru totiž prakticky není zjistitelná a oprava stojí cca 50.000 Kč.
    Pokud odláš investovat tolik peněz do auta, doporučuji ti najít si čas a projít toto fórum.

04.01.06  17:03

« Re: caure Alfisti

Kedze stale som nekupil AR 156 (na posledy co som bol jednu omrknut bola dost burana ) mam este otazku ohladne motorov. Povodne som chcel len 1.8 TS alebo 2.0 TS ale cital som niekde na nete ze aj 2.4 JTD je dobra volba tak teraz by som potreboval nejake info ktory motor a preco. Mozno to uz bolo v tejto diskusii povedane ale nenasiel som to
    Vopred dakujem

"-- skrytý --" 02.01.06  11:10

« Re: šťastný a veselý, magicu!

Nápodobně, a to všem! Hlavně žádný bouračky!

"-- skrytý --" 28.12.05  15:44

« šťastný a veselý, magicu!

[odkaz]%F3P%F3R~BmSB… /> >:D >:D :D

"-- skrytý --" 23.12.05  17:26

« zdravim

dlouho jsem tady nabyl,
    ale kdyz jsem byl tak jsme schanel info o 156.
    videl jsem jich spousty a skoncil u 147.
    uz je to tak. jsem majitel KRASNE AR 147
    na trhu je 156 mraky, ale pri konkretni predstave o vybave a stavu jsem
    nejak dosel az k 147.
    je to 2002 2,0TS 80000 najeto
    koupena v cr, se serviskou
    jsem spokojenej a necham se prakvapit co vsechno zaziju
    cekaj me rozvody, kontrola pro 80tiskm a zimni pneu.
    mate nejake navrhy na ty zimaky
    leto mam 205/55/R16
    diky

23.12.05  06:21

« Re: AR 156 2.0 TS

No ja som mal vyhliadnutu jednu AR 1562.0 TS chlapik mi tvrdil ze je OK ze mal len oskrete dvere a tie dal nastrikat ale ze inak jej nic nebolo. Tak som sa previezol a mal som dobry pocit. Nastastie som pred kupou trval ze auto chcem vydiet aj zo spodu a pre istotu som si zobral zo sebou kamosa co opravuje auta. Ten mi hned pri prvom pohlade povedal ze to auto je len nejak polepene ze boli srikane obe strany výfuk bol celý zvárany a ani nápravy ze niesu v poriadku. Takze teraz namiesto vozenia surfujem a hladam nejaku Alfičku na kupu. Dufam ze to stihnem do sluzobky do Slovinska rad by som ju prevetral :D

22.12.05  14:06

« něco málo k JTD

Narazil jsem na tohle fórum,viděl pár diskuzí o JTD.
    Já mám už nějakou tu chvíli AR 156 2,4JTD a můžu vřele tenhle motor doporucit.Nejsem nejaky zarytý alfista, ale jízda tímhle autem mně docela nadchla, když jsem to kupoval. Téměř denně dojíždím do práce, mám najeto přes 230tis km. Asi ve 150tis jsem nechal zvednout výkon (podle brzdy) na 129 kW, 398Nm moment a ještě údajně optimalizace křivky momentu a otáček. Motor je pod 2000 ot trošku jenivější, ale to se překonáním této hranice změní. Zátah je opravdu razantní a nijak nepolevuje až do 4500 ot, pak zase o to rychleji vadne. Na 3000 ot jede na 5ku přesně 150km/h a sešlápnutím plynu (když provoz na dálnici dovolí) se bez problémů rozběhne přes 220km/h. No zkrátka jsem spokojený vzhledem k najetým kilometrům. Je teda pravda, že nejezdím jako šílenec. Kolega má taky AR 156, ale 2.0 TS, občas auta na dálnici protáhnem, ale jinak jezdím v klidu.
    Takže JTD, určitě není špatná volba !

"-- skrytý --" 22.12.05  12:43

Znám týpky, kteří umí auto "*" za dobu i podstatně kratší...
    Jinak přepis km v ŘJ - neznám nikoho, kdo by to uměl.

22.12.05  09:27

« pretoceni tachometru u JTD

Setkali jste se už někdy s tím, že by někdo uměl přetočit tachometr i přepsat jednotku u JTD? Zatím všichni tvrdí, že to nejde, zkoušel jsem i naslepo volat různým týpkům z Annonce atd., a nikdy nic.
    Ptám se proto, že jsem si koupil 156 a jak to tak bývá, trochu past i přes prohlídku v servisu před koupí. No to je jedno, spíš mi jde o to, jestli je možné auto tak * za 90tkm, nebo to už někdo umí stočit.

"-- skrytý --" 19.12.05  09:04

K první: 350.000 km má osobně vyzkoušeno na motoru 2.0 TS. Když měl necelých 260.000 km, porovnávali jsme (ne na brzdě, ale jenom na silnici) s autem, co mělo najeto cca 60.000 km a výkonově se moc nelišily. dlouhodobý test s přesným měřením Automobilisma u nového a ojetého auta to v podstatě potvrzuje. U tohoto konkrétního auta byl poté problém s alternátorem a dobíjením (někdy to auto svítilo normálně a jindy jak světluška), s klasickým cukáním, hlučností, atd. U V6 jsem byl před časem na vážkách při nákupu kusu s najetými víc jak 250.000 km a můžu říct, že kdyby byl býval majitel (Švýcar podnikající u nás) trochu "začaroval" s kilometrama, tak bych si liboval, jak je cítit, že to auto má málo najeto. Motor šel jak nový, auto bez jediné funkční závady, naprost tichonké, bez jediného pazvuku z interiéru, prostě super stav.
    146 je mnohem lepší po stránce užitné hodnoty než 156, o tom žádná. Výhodou 156 kombíku proti sedanu jsou jednak dělená sklopná zadní sedadla a asi 2 cm na výšku nad hlavou na zadních sedadlech. Ty 2 cm bych hodnotil jako naprosto zásadní, protože do sedana já si vzadu nesednu, aniž bych hlavou neleštil zadní sklo, kdežto u kombíka můžu vzadu sedět skoro normálně.

"-- skrytý --" 18.12.05  19:53

No 2.0T.S. s najetýma 250.000 nebo dokonce 350.000 km jsem moc neviděl a asi bych netvrdil, že vydrží oněch km bez ůhony. To jsem spíš viděl s těma km 2.5V6 nebo 3.0V6. Ale motor, který se tahá až k 7000ot. a bez ůjmy 350.000? To bych viděl na raritu. A ještě ke všemu bez GO. Možná ty km vydrží, ale bez újmy...?! No nevím. Doufám, že mi ony km taky vydrží při mým vymazleným zacházení a údržbě. Naštěstí mám teprve poctivých 116tis. a jede jako pila. Na sprintu na srazu v Kameni jste se mohli při jízdách 2.0 (156,146,GTV,147) přesvědčit. Nechci se však chlubit. Prostě jsem nadmíru spokojený. A to mám v merku ještě vyměnit váhu a zkusit, jestli pak nepůjde do 3000tis. líp. Už ji mám u známého Boscháka zamluvenou.
    A k SW. Poznatek kamaráda, co je zarputilý Alfista a pár jich už vyzkoušel.
    Ona prostornost sedanu a SW. Určitě je variabilnější díky sklopným zad. sedačkám a vyklopnému víku, ale jestli se nemýlím, má sedan v základu o 50litrů větší kufr než SW. A důkaz? Vozy nesrovnatelné a přesto.... Při stejném kočárku v kufru. 146 tak, tak, tak. 156SW ani náhodou.
    Určitě je pravda to s tou dostupností a to i cenovou dílů. Ale já stejně vybral 156 srdcem, ať si každý říká o Alfě co chce. Toť můj názor.

14.12.05  21:47

« Re: AR

TO Magic: Zajtra ju idem pozrieť zo spodu či nema dolamane kosti a ak nie je moja a v januvari ju prevetram sluzobkou do Slovinska.
    Dam vedieť ako to dopadlo.

"-- skrytý --" 14.12.05  21:42

160.000 km je prd. Naopak, pravděpodobnost závady na klice je minimální. Ten motor umí přes 350.000 km, přičemž na 250.000 nevykazuje nějak extra vysoký stupeň opotřebení. jde hlavně a jedině o stav konkrétního auta. V ČR bych to koupil jen od setsakramentsky dobrýho kamaráda nebo známýho perfektního servisu, jinak výhradně dovoz Itálie.
    A s tím srdcem - upřímně řečeno, já spíš volím rozumem. Takže krom Bosche nízká cena náhradních dílů, blesková dodávka + většina věcí v ČR skladem, rozumné provozní náklady při nadstandardní dynamice, bezpečná konstrukce zejména v otázce aktivní bezpečnosti. U 156 vidím jako problém já osobně v nízké užitné hodnotě. U SW je to podstatně lepší. Ale záleží na nárocích. Z hlediska jízdy a ovladatelnosti nejlepší volba.

"-- skrytý --" 13.12.05  20:20

« Peter1

Já bych Ti řekl své zkušenosti. Koupil jsem loni 156 2.0T.S. a se Sport Packetem na origo 16"+Dunlop 205/55/16. Nebylo to špatný. Jel jsem dovolenou něco kolem 8litrů, sedělo to slušně. Ve městě nebyl problém jít na 12litrů, ale vždycky bych volil min. 2.0T.S. Jestli chceš šetřit na pojistce, benzinu apod., nekupuj si srdeční záležitost jménem "Alfa Romeo". Vždycky Tě dožene k tomu sešlápnout plyn a točit a točit až k 7000ot., ale pozor!!!!! Zahřát předem motor na provozku. Jinak já mám vytuněnou 156 ve Cadamuro designu+kola Alessio Mito v 18"+Marshal 225/40/18. Magic jí viděl. Samozřejmě červená. Spotřebu neřeším a jezdím.Kámoš z RK, magic ho asi taky bude znát, má vytuněnou stříbrnou 156SW taky na 18" Alessio+225/35/18. U těchto kol a pneu počítej s dardou. Kdybych to bral na ceny, co by to stálo na krámě, tak si připrav 50.000,-. Teď vím, že kdybych kupoval 156, tak s 2.5V6, nebo šetřil na GTA 3.2V6. Já bych být tebou volil 2.0T.S. na zimu 15" a na léto 16". Kluci na klubu ARC mají většinou 17". Já je mám v TP z NDR napsaný, ale zdály se mi malé. Jinak na Carlone-Tuning.ch uvidíš, že lze i 19" kolo a dokonce jsem už viděl a někde mám obrázek 20". Jinak na motor bacha. Hodně poslouchej. Kolísání otáček, diesel zvuk,rachtání apod. 160tis. je dost, ale záleží na majítelích před tebou.

"-- skrytý --" 12.12.05  10:12

« Re: Re: Re: Re: Re: spotreba 2.0 TS

tomaz: jestli chcipe za studena, tak tam nefunguje obohacení - tzn. usuzoval bych na lambdu. Přes Fiat vyjde paradoxně asi o 500 levněji než přímo přes Bosch, ale raději si zjisti, jestli ji nevrábí i někdo - kdokoliv - jiný.
    Peter1: 156 je homologovaná na kola 15, 16 i 17" (GTA i 18). Na 15" je potřeba použít vyšší profil gumy, což má svá negativa ("ohýbání" boku pneu v zatáčkách - chce to vyšší tlaky). 15" je vhodné obutí na zimu. Na léto doporučuju jako ideální kompromis 16", protože v 17" jsou ty gumy už dost drahý.

11.12.05  08:54

« Re: Re: Re: Re: Re: spotreba 2.0 TS

cau a aku mas spotrebu ?
    Diky

"-- skrytý --" 10.12.05  20:23

« Re: Re: Re: Re: spotreba 2.0 TS

magic by ti o tom napsal vic. dej si vyhledat nekde na nemeckych inzertnich serverech alfa 156 + motorschade a uvidis... italie, francie je na tom prej lip. 160.000 je dost, ale zase pokud ten motor je ok tak uz by mohl vydrzet. sam mam 156 2.0ts a neni uplne ok, po nastartovani musim pockat, protoze pokud bych chtel hned jet tak se to chova tak ze pri pridani plynu to chcipne. na druhou stranu tomu pockani na zahrati jen prospeje :-) u 156 2.0ts byly vramci zaruky menene ridici jednotky. nevim jestli ta moje byla nebo nebyla menena. kazdopadne tam mam jeste zavadu (sviti kotrolka vstriku) takze to neni uplne relevantni.

10.12.05  18:43

« Re: Re: Re: spotreba 2.0 TS

No skutocne som myslel AR 156 2.0 TS ma najazdenych 160 000 Km :-)
    Pises ze najviac problemou je prave s 2.0 Kde si ziskal tieto info ?

"-- skrytý --" 10.12.05  18:03

« Re: Re: spotreba 2.0 TS

15 palcu sirka pneu musi byt maso! to musi stacit :)) na 15 palcu disk to bude asi sirka 205, ne? myslim ze sirka pneu (jestli je to 205 nebo 225) nebude mit v tomto pripade az takovy vliv jak styl jizdy. ono vliv ma i jak jsou pneu nafoukane.
    a ktery vlastne myslis model? uvadis jen motor, napadlo mne ze asi myslis 156, uz jsem se parkrat setkal ze nekdo rekne alfa romeo a mysli 156. u 156 (u 147 predpkladam podobne) rozdil ve spotrebe 1,8 a 2,0 nebude nijak zasadni, vyrobce udava tusim skoro stejne. styl jizdy a stav auta udela vetsi rozdil. rozdil v pojistce bych s ohledem na dalsi investice taky neresil. jina vec je pravdepodobnost problemu s motorem. tady se uvadi 2.0 jako jasny favorit :)

10.12.05  17:46

« Re: spotreba 2.0 TS

Zdravim ta Magic a ostatny fandovia AR Vedel by si mi povedat kolko papa AR 2.0 TS ? 1.8 TS
    Da sa nejako znizit ( technicky ) viem ze velky vplyv ma styl jazdy
    Ta Alfa co si ju asi kupim je 2.0 ma 15 palcove gumy je to dost alebo treba sirsie ? Myslim ze pre spotrebu su sirsie gumy horsie
    Dakujem

"-- skrytý --" 06.12.05  14:29

« Re: Re: Re: Re: AR 166

Prodával, jen po něm nebyla velká poptávka. 166 se Selespeedem opravdu není. Jedna tmavá tu jezdí s motorem po GO, ale vůbec to auto nejede, takže nebrat.

"-- skrytý --" 05.12.05  11:03

« Re: Re: Re: AR 166

No automat urcite ne. Mozna jeste tak selespeed, ale ten se,pokud vim, do 166 nikdy nedaval. Kdyz jsem tak prohlizel inzeraty, tak jsem narazil na 166 2.0V6 TB s poznamkou "koupeno v CR". Ale jestli se nepletu, tak se u nas tenhle motor snad nikdy oficialne neprodaval,ne?

"-- skrytý --" 05.12.05  00:50

« Re: Re: AR 166

Tak cena povinnýho ručení jasně hovoří proti 3.0 nebo 3.2. Já bych volil mezi 2.5 nebo 2.0 TB. Osobně mám jasno - turbo. Nejenže se čipem za 150 Euro dostanu i nad výkon a krouťák toho třílitru za cenu ručení do 2.5, ale za nižší spotřebu paliva. Nákup je riskantnější, tzn. opět bych volil výhradně dovoz I. Turbo samo o sobě není až takový problém, v nejhorším případě připočtu cca 20.000 Kč za jeho repasi. Pokud by to byla jediná vada na tom autě, tak by to bylo fajn. Hlavně ale: žádný automat! Jinak ta 2.5 je sice výkonově shodná se 156, jede ale trochu jinak - je silnější hlavně na spodku (což je dáno tvarem výfukového traktu díky tomu, že je tam víc místa). Ještě takovej malinkej trik - když se druhá sací komora vymění za ten samý díl ze 156 2.0 TS (vypadá jinak - chce to takovou malou úpravu), tak to jede ještě líp. Podvozek je opět dán životností pružných uložení náprav, je ale samozřejmě o něco líp dimenzován než na 156. Na 166 se mi zdá, že se spíš stávají příhody na zadních ramenech.

03.12.05  12:48

« Re: AR 166

Rekl bych, ze jedina rozumna motorace pro 166tku je ten trilitr. Ta 2.5V6 proste z toho ten sportovni sedan neudela a navic jeji spotreba se od spotreby toho trilitru prilis nelisi. Do 156tky je to urcite dobra volba, ale 166tka chce uz silnejsi motor.

"-- skrytý --" 03.12.05  11:49

« AR 166

Jelikoz se jedno nase auto odebira pomalu do vecnych lovist, tak uvazuju o nahrade. Uz delsi dobu se mi libi 166. Ale nejsem si jisty motorizaci. 2.4JTD mi prijde jako "rozumna" volba, ale nafta moc neni moje krevni skupina. Docela se mi libi motor 2.0V6 Turbo, ale tam mam celkem strach z zivotnosti toho turba. No a pak zbyva 2.5V6 a 3.0V6. Ta 2.5 mi prijde jako rozumny kompromis, co se tyce vykonu a snad i spotreby. Nebo uz mezi 2.5 a 3.0 uz ten rozdil neni takovy? Zvazuju i moznost 3.0V6 predelat na LPG. A co treba 3.0V6, ktera ma nalitano pres 200tis. km? Mam pocit, ze by to nemel byt pro ten motor problem,ne? A jak je to s cenou nahradnich dilu v porovnani s AR 156? Myslim tim ramena, kladky, rozvody, apod.
    No a ted babo rad (i kdyz magic by to mohl vedet lip >:D )

02.12.05  15:50

« ..

To je předváděčka, jezdí to všude na hengru >:D

"-- skrytý --" 02.12.05  15:10

« Re: To je mazec!!!

Hmmm, já nevím, ale u mě není převodovka spotřební materiál. A měnit spojku s poloosama každej tejden, to dík! Jen by mě zajímalo, čím to brzdí. Jestli těma origoš Girlingama 284 mm, tak nechápu, jak je možný, že je to auto ještě celý.

01.12.05  18:38

« .....

Milouši, já to snad nevydržím, já snad vyjedu >:-[]

foto gtv6

gtv6 01.12.05  15:14

« Re: Re: To je mazec!!!

No celkem masakr, lamač vazů, děťátka vzadu nelobte tatínka nebo šlápne na plyn....... Nachystat blicí pytlíky a jedem........

30.11.05  21:11

« Re: To je mazec!!!

To je kus poriadneho auta!!!!! :)

"-- skrytý --" 30.11.05  10:59

« To je mazec!!!

Alfa 156 2.5V6 biturbo...
    Probuh co je to za upravu? Ale jestli to ma fakt tech 330 koni, tak to muze bejt dost zajimavy... >:-[]

"-- skrytý --" 28.11.05  12:26

to vis ze jo, uz jsem tam chvili .. mam nick ElVita :-) kurna, mi je tak zle, ze nemam ani tuzku (bohus) :-) uz aby byl patek ... asi ale bulnu skolu a pujdu si pro ni driv ..... sodoma .. ja to nemuzu vydrzet .. co to je? .. ta alfa me fakt dostala :-)

foto limach

limach 28.11.05  09:41

Vitej mezi postizene >:D . Uz jsi se zaregistroval do Alfa Romeo Clubu?

"-- skrytý --" 28.11.05  09:04

diky magicu za vsechny informace, ktere jsi ctenarum na tomto webu poskytl.
    diky nim se v patek stanu stastnym majitelem alfy 145 1.9 jtd 105 limited edition ... jakmile jsem si pred koupi prohlizel uz mi zacalo tepat cuore. potom, kdyz ten naftak v mrazech naskocil na cvrnknuti, drzel otacky nevydaval zadne zvuky ... nedalo mi to a rekl jsem bazarnikovi at to jedem projet. bazarnik, patricne natesen, ze mozna proda auto,ochotne svolil po chvili se jelo. ale ten magor to zacal hullit uz za studena. magor magor vymazanec jeden.
    nicmene auto bylo v poradku, nikde nic nebouchalo, nevrzalo ... pak, kdyz jsme to dali na rampu, podvozek byl uplne v pohode. nikde, nikde stopy po korozi, vyfuk jako novy. presto original z roku 2000. je to nadherne auto. nekdo rekne ze je to krabice. to sice ano, ale pekna. bez mekcenych plastu az po bradu, bez tupeho rizeni, a hlavne bez strohosti v interieru. alfa delala auta s emoci, vasni, s touhou. ani kdyz jsem mel punto hgt tak jsem se na nej tak netesil. na alfu se rano, kdyz vstanes tesis, potom, v noci kdyz usinas, tak na ni opet myslis. alfa je zkratka zivotni styl.
    diky magicovi za informace. l

25.11.05  22:42

« Prodej

prodám alfu romeo 156 T.S.
    Zde je odkaz: [odkaz]
    úplně poslední

24.11.05  06:21

Magic: Děkuji uctivě za kontakt. :D

matuS 22.11.05  13:10

magic, ja to chapem.
    ale ludia, ktori rozmyslaju ako ty je 1/100 z potencionalnych zakaznikov.
    tym padom je cela strategia fiatu naprd, pretoze vyrabaju sice vyborne auto, ale nikto ho nechce.

"-- skrytý --" 22.11.05  11:35

RV: 731 149 078 - Pavel Novotný, HK.
    matuS: myslim, že tak trochu sčítáš hrušky s lokomotivama. Cílová skupina zákazníků AR Croswagon není ta samá jako u Octavie. Alfa Romeo vždy byla synonymem pro špičkovou až závodní techniku, vynikající a pečlivé zpracování a sportovní vyžití při zachování nabídky s vysokou už. hodnotou. Od převzetí automobilky Fiatem se tyto atributy střídavě vytrácejí; 155 byla moc lidová a užitná hodnota převážila nad sportovním srdcem a 156 zase naopak, přičemž ale toho sportu tam bylo omezeně, protože chyběl jakýsi vrcholný model. On ten přechod na přední pohon není pro tak vyhraněnou značku snadný a hlavně - vznikl problém, který se jim dodnes zcela nepodařilo vyřešit = začlenění 3 navzájem si konkurujících (dříve) značek AR, Lancia a Maserati. Alfa Romeo nikdy nepředstavovala laciné auto - v historii vždy byly tyto vozy mnohem dražší a ceněnější než nějaké "sociální" BMW. Škoda stojí na zcela jiných atributech - co nejvíce užitné hodnoty za co nejméně peněz. Octavia je paskvil, kdy na podlaze nákupní tašky staví auto střední třídy. Výsledkem je hybrid, který za střední třídou zaostává, na nižší střední je zase moc velký. Hlavním argumentem pro nákup Škodovky je cena a spolehlivost, u AR je to úroveň techniky a sportovní vyžití. Pokud má tvůj kamarád pocit, že je ten Crosswagon ve srovnání s Octavií moc drahý, tak já mám naopak pocit, že drahá je ta Octavia a že Crosswagonu chybí spíš větší rozpětí dodávané techniky (především silnější motorizace). Ono stačí se s těma autama projet a je jasný, že za dvojnásobek ceny dostávám desetinásobek technické úrovně.

"-- skrytý --" 22.11.05  11:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NEUVĚŘITELNÉ!!!

vsak ja na ne neplivu. a servis bude resit magic :)

matuS 22.11.05  10:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NEUVĚŘITELNÉ!!!

servis lanceru EVO by som neriesil, ved tie auta su dvojlitre s vykonmi 5 litrov...

"-- skrytý --" 22.11.05  10:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NEUVĚŘITELNÉ!!!

matuS - ale vzdyt ja jsem nesrovnaval kvalitu alfy a subaru :-) subaru jsem uvadel jako priklad toho ze si nekdo koupi i takove auto bez toho ze by vyuzil ten potencial jen kvuli tomu pocitu ze to neni zadna technicka ochcavka. kvalitu subaru jsem vubec neresil ..i kdyz jsem uz parkrat slysel zvesti o tom ze treba vymena motoru u subaru neni zas tak nepravdepodobna jak si lidi obecne mysli. a co se tyka treba lanceru, jeden tady ma evo VII nebo VIII ted nevim a od vicero lidi kteri jej znaji jsem slysel ze je sice s vlastnostma auta spokojeny, ale v servisu je vareny peceny. nevim nakolik to muze zaviset o stylu jizdy. a koneckoncu muzes srovnavat dve auta i bez ohledu na kvalitu, stejne jako bez ohledu na design atd. samozrejmne musi byt jasne co se srovnava.
    a co se tyka AR147, info o tom ze by to snad melo byt jen kupe se mi nezda. nevidim moc duvod proc by tomu tak melo byt.

22.11.05  10:10

« Re: Re: Re: Re: NEUVĚŘITELNÉ!!!

Nemyslím, že 149 ka by mala byť nejaké kupé, jednoznačne Alfa chce v tomto segmente konkurovať Golfu, tak si nemôže dovoliť nejaký experiment v nižšej strednej triede, ja na ňu už netrpezlivo čakám :-! , ináč 147 je podľa mňa po faceliftingu jednoznačne najkrajšie auto v nižšej strednej triede.

matuS 22.11.05  09:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NEUVĚŘITELNÉ!!!

tomaz - ja si nedovolim porovnavat subaru a alfu, z dovodu kvality. nech si magic hovori co chce, europska produkcia zatial nema kvalitu aut vyrobenych v japonsku. preto som alfu dal priamo do porovnania so skodou

22.11.05  06:24

« Brzdy OMP-for Magic

Magicu, nemáš prosím kontakt na člověka co dodává věci od OMP ? Kdysi jsi to sem dával, jedná se mi o kotouče na A147. Dík

"-- skrytý --" 22.11.05  01:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: NEUVĚŘITELNÉ!!!

nekteri si koupi treba subaru kvuli technice (kvuli designu asi ne :-) a pritom to ani nevyuziji. respektive 4×4 vyuziji, ale do te miry ze by jim stacila ta oktavka. a vyber aut s poctivou technikou v tomto smeru neni zas tak velky. imprezu a lancera bych vyradil hned na zacatrk kvuli designu, ale uznavam ze to je krapet subjektivni :)

matuS 22.11.05  00:11

« Re: Re: Re: Re: Re: NEUVĚŘITELNÉ!!!

ja napr nechapem ten ich crosswagon - OK, chapem ze to auto ma v sebe poctivu techniku, ale NACO?
    idem s kamosom po ulici a vidime crosswagon, paci sa mu, povedal som mu co toho stoji a on ze ci talosom nesibe, za tie prachy? ved za menej je napr oktavia II 4x4 v plnej vybave...
    tak sa mu snazim vysvetlit, ze jasne, ta oktavia neni az taka uplne zla ale to sa s tymito diferencialmi atd neda porovnat, ale myslite ze to pochopil?
    myslite, ze clovek, ktory kupuje taketo auto, potrebuje aby to malo az taku techniku, aku tam dali talosi?
    kazdy "magor" (lebo podla mna magori si kupuju tieto akoze SUV, ktore su nahovno na ceste aj na teren) ktory si taketo auto kupi, s nim pojde max po polnej ceste a tam tu techniku nevyuzije!
    takze mne pride crosswagon ako zbytocny vystrel do neznama.
    alebo nieco nechapem a prosim o vysvetlenie.

"-- skrytý --" 21.11.05  17:21

« Re: Re: Re: Re: NEUVĚŘITELNÉ!!!

to je skoda, bo designove je to celkem povedene (IMHO)
    jo, nekdy proste staci dosadit na spatne misto spatneho cloveka a to se pak deji veci panecku ..
    skoda

"-- skrytý --" 21.11.05  17:02

« Re: Re: Re: NEUVĚŘITELNÉ!!!

Ona 159 je opravdu takový BMW made in Italy...plasty až po bradu, tlustý okna, tuny izolačních hmot...ač marketingově má být nástupcem 156, fakticky je to přepracovaná 166. Stejnej rozvor, podobná šířka, zadní náprava, brzdy - a hlavně stejná filozofie = luxusní křižník, žádný Cuore Sportivo. Takže i závěr, že pro ITC je těžká a neohrabaná je vlastně správný, byť se jedná o dezinterpretaci. Pokud ale 149 opravdu bude kupé (jakože zatím to tak vypadá), solidní sportovně střižený čtyřdveřový sportovně-rodinný auto ve čtyřapůlmetrový třídě s 1300 kg se značkou Alfa Romeo je historií. Poslední byla AR 75; 155 už byla moc lidová (ale alespoň to dohnali s Q4 a GTA) a 156 už zaostávala jak v užitných vlastnostech, tak jí chyběla i taková ta skutečná špička v nabídce (s pohonem všech kol). Nemyslím si, že je to dobře, ale holt trh zřejmě takovou filozofii žádá. Mám pocit, že 159 měla mít značku Lancia a ne Alfa Romeo. No nic, už mám doma servisák na Lancera...

"-- skrytý --" 21.11.05  16:52

« Re: Re: NEUVĚŘITELNÉ!!!

u bmw by ho s italskym menom nechteli :)

matuS 21.11.05  16:26

« Re: NEUVĚŘITELNÉ!!!

a preco ma ten ich genialny strateg nemecke meno?

"-- skrytý --" 21.11.05  15:32

« Re: NEUVĚŘITELNÉ!!!

pravdu mas. jen bych k tomu dodal ze by to chtelo si precist original te zpravy. preci jen par dnu zpet vysla zprava o tom ze se alfa stahne z WTCC a vrati se az s nastupcem AR147 protoze jim to lepe zapada do marketingovych zameru. na autorevue.cz to bylo prelozeno jako "nase AR159 je tak tezka a nepouzitelna ze radeji ani nebudeme pokouset ostudu"

"-- skrytý --" 21.11.05  14:46

« NEUVĚŘITELNÉ!!!

DOPORUČUJU PŘEČÍST ČLÁNEK [odkaz]
    Zvláště doporučuji toto: "Kvalita se musí zlepšit. Šéf strategického plánování značek Alfa Romeo a Maserati Karl-Heinz Kalbfell k tomu řekl: „Musíme být lepší než naši rivalové, abychom dokázali, že myslíme vážně, co říkáme. Když se podíváte na 159 nebo Breru, poznáte, že jsme udělali obrovský krok kupředu.“ Kalbfell nechce zvýšit pouze kvalitu produktů samotných, ale zlepšit rovněž zákaznický servis a více zapojit dealery i dodavatele. Kdy Alfa Romeo úrovně německých rivalů dosáhne bohužel nesdělil."
    Myslím si, že nejvíc tenhle článek vypovídá o PR Fiat versus zbytek světa a ukazuje, proč je Fiat neprodejnej i když vyrábí výborný auta. Umíte si představit, že by takovýhle blábol poslal do světa někdo od VW, Fordu, BMW, MB, ...? Ještě ten den by měl padáka a druhej den by ho našli v nějaký řece bradou vzhůru jak nešťastnou náhodou utonul, když mu nešťastnou náhodou povolily brzdový hadičky u auta (všechny 4. Náhodou). Jestli chce Fiat prodávat auta (což evidentně nechce), tak musí zásadně omezit demokracii ve styku s novináři, aby si každej nacionalista vykládal nějaký kydy o nadřazenosti tý který rasy a přitom jedním dechem říkal: "vyrábíme šmejdy, ale snažíme se". Ten hlupák mi trochu připomíná Václava Havla a jeho projev v Rudolfinu v roce 1995. Faux-pass jako Amerika. Dokud takoví lidé budou mít přístup k novinářům, do tý doby se nemusíme bát, že by Fiat získal zpátky svoje postavení, které mu náleželo od první války do konce osmdesátých let. Přeci jen, bylo to v minulým století...

31.10.05  16:33

« Alfetta:

Bouračku bych v tom hned nehledal.
    Na novém a nebouraném autě to dělá jednomu známénu od té doby, co vymetl díru na našich krásných silnicích. Má tam už jiná kola, ramena, geometrie je OK, kola jsou v ose, takže není ani jedno posunuté třeba dopředu či dozadu. Možná se hnul uchyt ramene, čert ví. Dodnes to nevyřešil a už na to rezignoval.

28.10.05  22:16

To někdy dělávají bouraná auta ....

27.10.05  12:39

Ahojte, potreboval by som poradit. Mam AR 147, 2 rocnu (naj. 27 000 km), kupenu z druhej ruky. Hned po kupe som na nu namontoval uplne nove orig. AR GT 17´kolesa a uplne nove pneu Nokian 215/45. Alfa potom zacala mierne tahat do lava. Dal som teda v orig. servise Autotyp v BA urobit geometriu, ale alfa si veselo tahala stale dolava. Tak som to reklamoval a povedali mi ze PP rameno ma volu, tak som ho dal vymenit a urobit znova geometriu, ale alfa stale tahala mierne dolava. Takze opat reklamacia a to som sa uz rozpraval s veducim servisu a ten mi povedal, ze to bude asi kvoli tym sirokym kolesam. Toto tvrdenie doložil vlastnou skusenostou s Puntom, na ktore si dal tiez namontovat siroke kola a odvtedy mu to tiez taha mierne dolava a po viacerych pokusoch o nadstavenie to vzdal a zmieril sa s tahanim. Ja sa vsak s tym zmierit nechcem a tak som na nich tlacil, aby sa pokusili s tym nieco urobit. Skusali nadstavit odklony, ale ta alfa je kurevsky tvrdohlava a stale taha do lava. Podotykam, ze pneumatiky su nahustene presne a skusal som vymenit gumy zpredu dozadu a ostane podvozkove skupiny su podla servisu v poriadku. Je ale pravda, ze tato AR nema v TP uvedeny tento typ kolies, na druhej strane ale nove 147 sa s tymyto kolami dodavaju a podla tvrdenia servisu je podvozok starej a novej 147 totozny az na komfortnejsie perovanie. Nevie niekto poradit co s tym? Vdaka.

24.10.05  19:58

« Re:SELESPEED

Aby nešla za chvílu do kytek.

21.10.05  20:43

« SELESPEED

Měl tady někdo problémy s převodovkou SELESPEED ? Té mojí se občas nechce (po rozjezdu za studena) dál než na 2 stupeň. Po pár stech metrech jde už normálně...

foto Radim70

Radim70 20.10.05  15:40

« pořiďte si nějaký alarm

nejlépe s pagerem.Netvrdím že to pomůže 100%, ale může to zloděje odradit.Třeba na www.4car.cz mají takové typy.

"-- skrytý --" 18.10.05  12:00

To máš těžký. Když mi poprvé ukradli Themu, byly zničený všechny zámky a spínačka vejpůl. Koupil jsem komplet sadu zámků s originál dvojicí klíčů. Podruhý to auto ukradli, aniž by už poškodili jedinej zámek. Tomu se holt asi dost dobře předejít nedá.

17.10.05  17:01

Zdá se, že zaslepit to nikdo neumí (pokud bys to dokázal, dej vědět!). Musí se udělat ten čudlík, což by asi šlo, ale to stejně neodradí smažky, které rvou pod kliku páčidlo nebo berou na ten čudlík hasák... Lezli do mé 156SW taky asi 4x, chrom z kliček je úplně servaný, čekám na nějakou pěknou pojistnou událost, sám to platit nehodlám. Klika z vrakáče 1.000, přestavení zámku 800 + práce. Jednou tam byla návštěva, aniž by bylo cokoli zničené, ale to podezřívám sebe, že jsem nezamkl. Nakonec jsem si pořídil garáž...

17.10.05  11:31

Zdary, potreboval bych poradit. Mám 156 SW, behem posledních 2 mesícu me dvakrát vykradli. Dostali se dovnitr pres zamky u prenich dveri. Co me nejvic udivuje, je ze ani jednou alarm nezaregoval. Nevite cim to je, nebo jak to mohli udelat? Pramysil o zaslepeni zamku, pomuze to?
    Diky moc. Vitek

"-- skrytý --" 16.10.05  19:44

« to: red-white

Kolísání jsme probírali na ARC. Teď ještě s Petrem146 jsme si potvrdili, že pomůže vyměnit ten krokáč na škrtící klapce. Já to ještě nezkoušel, ale on na své 146 T.S. ano a o.k. Vím ještě o jedné 156 T.S. a o.k. Klapku jsem čistil dvakrát dekarbonizérem a nic. Vyměnil variátor a nic. Zkonfiguroval ř.j. a nic. Tak co by to ještě mělo být? V Regio Autu v HK my řekli, že nějaké to kolísání je povolené (asi 200ot.), ale mě to při dojíždění do křižovatky na volnoběh houpe třeba od 500ot. až do 2000ot. Po zastavení o.k. Zaplať pán bůh, že nechcípne jako kámošovi u 145 1.4T.S. On jede na výměnu krokáče teď. Dám vědět, jestli to pomohlo.

16.10.05  13:12

« Re: Spojkové ložisko

Ahoj mě spojkový ložisko hučelo asi rok a pak šlo do kopru, ale koupil jsem auto už s hučícím ložiskem, takže nevim jak dlouho hučelo celkem >:D každopádně ve chvíli kdy začlo i pískat, odešlo ještě ten den :o)) Takže bejt tebou nejezdil bych na dovolenou do Chorvatska, nebo tak něco ... >:D :D

16.10.05  09:36

« Kolísání otáček

Když jsem ještě měl alfu,tak mě to taky dělalo.V autorizáku mě řekli "nech to ležet",že to ten T.S dělá.Kdesi tady fóru je to už probíraný.Je tam něco takovýho jako vyčistit nějakou klapku,ale možná že kecám,protože je to už dlouho.

15.10.05  23:20

« Spojkové ložisko

Při volnoběhu mi píská, když trochu šlápnu na pedál, je ticho, Když vyšlápnu spojku na podlahu tak hučí. Kolik mu dáváte času? Dá se jednoduše vyměnit nebo třeba jen namazat? Díky za rady.

12.10.05  11:12

« AR 156 SW 2.0 JTS

Ahoj jenom chci říct že ten inzerát byl reálný . Auto jsem koupil je v super stavu . Blatníky jsem opravdu vyměnil ale bylo tam toho ještě víc ,PP dveře výměna,LP-plast podběh,část vzuchového filtru,LP- držák blatníku , LP-těhlice kola ,LP- uložení tlumiče - rovnání.Tu firmu od které jsem to koupil znám asi 5 let a musím říct že jejich jednání je jedno z nejsolidnějších které znám . Aut jsem od nich měl asi 15 a bez problémů.
    Nákup od nich můžu jenom doporučit.
    Teť jim tam zrovna stojí jedno SW 2000
    PS:Z cen které jsou uvedeny pokeždé slez minimálně o 10 tisíc,to JTS jsem pořídil za 190 .
    :Tak zatím a jsem rád že jsem našel stejně nadšené lidi jako jsem já.
    :!: motor 2.0. T.S.Alfa Romeo 156 k 2.0i 16V 7/00 Stáří inzerátu: 1 den
    Metalický lak: Ano
    » zobrazit další fotografie
    Bouraný vůz, Servisní knížka
    Výbava:
    El. všechna okna, Posilovač řízení, El. zrcátka, Vyhřívaná zrcátka, Klimatizace, Příprava pro autorádio, Centrál na DO, Imobilizér, Tónovaná skla, Vyhřívané přední sklo, Výškově nast. sedadla, Dělená zadní sedadla, Otáčkoměr, Palubní počítač, Venkovní teploměr, 4x airbag
    Manuální přev., Protiblok. systém (ABS), Zadní stěrač, Alu kola 16"
    Střešní nosič, Nastavitelný volant, Multifunkční volant, Loketní a bederní opěrka
    Poznámka:
    převodovka Selespeed, airbagy OK, vůz lehce poškozen, rozumná cena

11.10.05  20:22

« Kolísání otáček

Zdravím pánové, mám prosbu. Na mé AR 156 2.0i 16V TS před každým zastavením a nasledně běhu na volnoběh se sami začnou přidávat otáčky. Vyběhne to na 2000, pak to spadne na 900, pak zase 2000 a tak dokola. Po chvilce se to zklidní a drží to nějakých 850, ale dnes to trvalo už docela dlouho.Nevíte prosím, čím to může být? Vadná váha vzduchu, svíčky, škrtící klapka :roll: atd? Díky za každou radu. ;-)

"-- skrytý --" 10.10.05  18:55

« Re: Re: Re: Re: AR159

AR 159 2.4 JTDm je ve verzi Q4 (s trvalým pohonem 4x4) jako optional (k dodání ale až koncem roku). Model 3.2 V6 24v JTS/260 koní bude výhradně dodáván jako Q4. Dodávky automatických robotizovaných převodovek na Q4 ale předpokládají koncem února až března 2006. Ještě jsem asi nedodal jednu věc, ale už jsem ji psal: jestli je na tom autě něco naprosto dokonalý, jsou to brzdy! Vepředu obrovský čtyřpístový Bremba (větší než třeba na Coupé 20v Turbo, Kappě, AR166 V6, atd). To mě naprosto odrovnalo!

10.10.05  00:08

« Re: Re: Re: AR159

magic: Vida, ještě to být zadokolka nebo trochu živější čtyřkola, pak aby tu na tom taky uměl někdo normální dělat a hned bych po tom začal toužit. Jestli mě na BMW něco vždycky sralo, tak to bylo právě řízení. Proti ostatní Německé konkurenci vrací v úhlu do ruky informací tak akorát, ale střed je nebetyčně tupý a převod příliš dlouhý.