Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
limach 14.02.06 08:18
« Olej
to hgt: tu třicítku do Alfy nelej. Ideální pro Alfy, ať benzín nebo diesel jsou specifikace 5W-40 nebo 10W-40, příp. to druhé číslo vyšší na 50 nebo 60. Řekl bych že oleje s číslem 30 byly dělány spíš pro dlouhé servisní intervaly, jaké má třeba VW, ale u Alfy to měníš do 20 tisíc nebo ročně, takže tohle je moje úvaha. Já do své "malorážky" 147 1.6TS 88kW leju Valvoline Racing F-1 s 5W-50 a jsem moc spokojený, zvlášť když tohole je olej speciálně na otáčky - a že je využívám dosytosti. >:D Kdysi mi to na brněnském autosalonu doporučil jeden starý fachman od Essa, který se účastnil testů a vývoje olejů na konkrétní motory, včetně toho mého. Byla to zajímavá debata. Ty 2 hodiny s ním uběhly jako voda :) -
« Video
Magic, prosim ta, myslim, ze ty si pred par mesiacmi uverejnil likn na video klip AR 155 Q4 zavod do vrchu. Mam syna teraz v Nemecku na studiach a chcel by som mu to ukazat. Mohol by si to prosim Ta este raz uverejnit? Ked si totiz nedavno spominal, ze je jedna takato alfa v Taliansku na predaj, zacal som uvazovat, ze by som mozno taky stroj aj kupil. Ide mi vsak o mladsi rocnik, najradsej posledny 1996 alebo 1995. Rad by som vyuzil rocny pobyt syna v Nemecku, aby sa mi popripade so svojimi znamymi po nejakom takom kusku poobzeral. Len on je este trdlo, ma iba 17 a auta este nie su jeho parketa. Vdaka
Lubos -
"-- skrytý --" 13.02.06 16:32
« Re: Re: Re: Re:
jenze to se projevuje pri vyssich otackach, ne pri nizsich!!!!
a jen kdyz slapnu na plynovy pedal a zatlacim ho az napodlahu!
Kdyz pridavam postupne (pozvolnam, necham pedal v jedne pozici a postupne zrychluji) ono cinkani se neprojevuje nebo resp. neni tolik slyset
olej je tam 5W30 selenia -
« AR 156 1.9 JTD 85 kw COMBI
Ma niekto tento motor ?
Potreboval by som vediet aku to ma maximal. rychlost, aku to ma spotrebu a cokolvek co viete o nom.
Prípadne na co si mam dat pozor pri kupe.
Idem pozriet uz druhu AR 156 ta prva bolo v strasnom stave a tak dufam ze tato bude OK
Díky -
jestli je to cinkání při plném plynu a nižších otáčkách tak to bude zcela evidentně vůle na ventilech, za vysokých otáček by se to mělo vytratit úplně nebo znatelně ustat.. Doporučoval bych se ujistit zda je tam olej přesně dle specifikace výrobce, pokud ano, zkusil bych tam nalít olej o stupeň hustější. třeba místo 5W40 tam dát 10W40, eventuálně místo 10W 15W atd...
Pokud tam byl chybný olej a po oleji dle specifikace výrobce se to upravilo do normálu, tak máš vyhráno. Pokud nikoliv a cvaká to dál, nebo se to hustějším olejem jen mírně zlepšilo, tak patrně budou špatné, či zanesané hydrostavy zvedátek ventilů. Což znamená výměnu. Což by ovšem nemělo být nijak zásadně finančně náročný u DOHC 4 válců do řady, bych řekl že je to brnkačka. -
"-- skrytý --" 10.02.06 15:11
« Re: Re: ...
limach, RV: jo, melo to jinou barvu narazniku :-)
jinak kluci, nevite co to muze byt, kdyz jedu se svoji alfici JTD 105 tak kdyz prudce slapnu na plyn az na podlahu tak se ozyva z motoru jakoby nejake cinkani, cvrlikani nebo jak to mam nazvat, nevite, cim to muze byt? diky
Ale zase nechci tahat 30 MB pres mail... :?
Odkazy: