Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
"-- skrytý --" 08.03.06 22:41
luckash: jasně, ale jde o cenu. Problém je, že nemáme autorská práva...takže jenom a výhradně pro soukromé účely. Žádný kšefty.
Jinak to technicky není problém. Loga v Illustratoru mám (snad všech automobilek). Co není, dá se vytvořit. Je ale potřeba shodnout se na několika výšivkách, aby každý nechtěl něco jiného. To by mu zabralo spoustu času. Potom je jen důležitý v jeden den doručit textil, na nějž má být něco vyšito. Dá se i koupit, ale zaplatí si to každý sám. -
« zhavenie - blikanie
zdravim - mne to tiez robilo (blikalo) po nastartovani na 2.4 jtd. Robilo to aj v lete, takze zimou to asi nebude. Auto vsak vzdy startovalo v pohode asi to teploty -5. Ked ale bolo raz -20 tak som myslel, ze mi roztrhne motor....
takze, aby som to uzavrel - ked blika zhavenie po nastartovani signalizuje to jeden alebo viacej vadnych zhavicov. cloveka to vsak na jtd nemusi vobec trapit pokial neklesnu teploty tak ako tuto zimu, lebo ako to tu uz bolo povedane jtd motor zhavice skutocne potrebuje len ked je "sibirska" zima.
inac ja som zhavice vymenil a blikanie prestalo. mechanik potvrdil, ze niektore boli uplne nefunkcne... takze to bol skor zazrak, ze to vobec nastartovalo... -
Dělá mi to i po nastartování, ale řekl bych že to je právě kvůli té teplotě, jako že jim tam chybí nějaká zpětná vazba která by tý kontrolce řekla: Ty jedna zlobivá kontrolko! to nevíš že už je nastartováno! tak proč blikáš! >:D jojo kdybych měl manuál tak se do něj mrknu ... -
« žhavení
:D Tak sem zase o kousek dál, řekl bych. Kontrolka bliká pouze když je motor pěkně vymrzlej a to i bez nastartování, prostě ráno přijdu do auta otočím kličkem, začne žhavení, po cca 2 s vypne kontrolka, po cca dalších 5 s začne kontrolka blikat, zhruba v půli blikání vypne žhavení.....z čehož usuzuju, že to nesignalizuje chybu ale spíš jen upozornuje řidiče na to že už měl dávno startovat a nebo možná taky ne...:D když nemí motor uplně vymrzlej tak to nebliká vůbec (menící se teplota, měnící se odpor..což by odpovídalo že to dělá jen pod určitou teplotou)??kdo ví, tak zatim -
to aby si věděl, kdy můžeš otočit klíčkem :D. Ostatní tě nemusí zajímat.
To, co uvádíš (přímé spojení) má např. multikára. U multikáry dokonce žhavíš, jak dlouho chceš - je tam taková páčka na přidržení.
No trochu jsme sešli z cesty - ale pro pochopení je to lepší. -
« re:
Stenly:to potom nechápu proč tam tu kontrolku dávaj, když to žhaví i dýl, dá se to napárovat (svit kontrolky + skutečná doba žhavení) :?: to blikání je možná o něco delší asi tak 10 max 15 s. ale 30 to určitě nebude, zkusim to změřit, co by to mohlo být za chybu, špatný žhavičky nebo něco jinýho?? -
žhavení
1/ nevypne při zhasnutí kontrolky, žhaví to dýl - musel by sis to stopnout na relátku, pokud by tě to zajímalo přesně.
2/ kontrolka blikat nesmí, značí to chybku. Ovšem ještě jsem neslyšel, že by blikala 5s, bliká obvykle 30 s. Stopni si to.
3/ JTD chytá i bez žhavení - mám na mysli úplně bez žhavení (= bez relátka, prostě nula energie na svíčky), v létě na první otočení motoru, v zimě hůř, pod -10 už nechytne.
Pokud bys něco kolem žhavení řešil, ozvi se, už jsem se tím prohrabal.
Zku..venej boš.
tsuuusss -
« re
Magic: ono to asi bude normální u Alf, někdo mi třeba řekl že to blikání kontrolky mu po výměně žhaviček zmizelo...pár lidí na forech taky psalo že už jim ten teploměr ukazuje správně, jenomže předtím vždycky vyměnili půlku auta:) To se mi nechce podstupovat. Jinak musim říct že je to super kára.. Zatím sem našel jen pár drobnejch vad, furt nechápu proč to ten majitel prodával tak levně, 145000Kč, 1998, 1,9JTD, interiér je jako novej!!, sedačky v kůži - nepopraskaný, 4xbag, 8x repro, MP3, cd changer, el okna + zrcátka..najeto má 166tis. Furt někde čekám nějakou zradu..doufám že nic nepřijde..S tím spodním prádlem to nějak musím vymyslet :idea: , až to bude tak to nafotím a hodím sem odkaz:)tak zatim -
Zdravim všechny Alfisty, po půl ročním rozmýšlení, jsem se konečně rozhoupal a jednu 156 si pořídil. Co se týče jízdích vlastností, komfortu atd. jsem plně spokojen, ted už jen doladit nějaké ty drobnosti, první problém: Teplota, při standartní jízdě je kolem 70 stůpnů, jinak se mění se stylem jízdyod 60 do 90, vím že to je celkem časté téma, tak prosím má někdo přímou zkušenost, třeba výměna termostatu, značku? problém č. 2: Při startování, se mi strašně rychle vypne žhavení, když je motor relativně zahřátý tak do 1 až 1,5 s, ráno to bylo tak max 2,5 až 3 s., motor sice nastartuje bez sebemenších problému, ale zdá se mi to poněkud rychlé? Navíc bezprostředně po nastartování mě ta kontrolka na žhavení začne blikat cca 5 sekund. Má s tím někdo zkušenost..je to 1.9 JTD 8 Ventil. Dál už jen trochu volněji, neví někdo o nějaké firmě která která by se zabývala výrobou Dámského spodního prádla v motivech Alfa...:D ( to je nápad mojí přítelkyně, vona mě ted né a né dostat z garáže:)) Díky všem -
limach 04.03.06 11:50
« Nabídky Alf v bazarech
to oxygen: tak sis prošel to, co já. Před nějakými 5 lety jsem takhle "kupoval" 156-ku. Po dvou letech chození po bazarech a individuálních dovozcích jsem to vzdal a vzal na leasing 147-ku. Tehdy jsem ještě informace jako třeba odvozy z Itálie neměl, v CH byly krásné, leč šíleně drahé, pokud byla slušná cena, dopadl jsem vždy jako ty v Berouně. Havárky, slepovačky, a hlavně - neuvěřitelné lhaní dovozců či majitelů a falšování papírů, hlavně servisek. Proto jsem to vzdal a koupil novou. Sice jsem na 3 roky trochu zadlužil rodinu, ale teď už je moje a nelituju ;-) -
« AR 166
Tak jsem v Berouně neuspěl... Na fotkách vypadala moc pěkně, ale skutečnost byla trochu jiná. Prodělala havarii předku, což o to, to bych ještě přežil, ale jedno kolo při plném rejdu dřelo o podběh (bylo o cca 15 mm posunuté dopředu, oproti kolu druhému). K autu nebyly kódy k ICS atd, atd 8-s No takže nic. Nevíte někdo o něčem slušném tak do 180 000,- ?
Nejak mi blbe stiraj sterace, tak sem zacal hledat cim to je... Je nejaka moc velka vule v tech osickach, takze az se otepli a prestanou padat tuny bilejch sra..., tak to musim rozebrat a cekat co se na me vysype... 8)