Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
"-- skrytý --" 12.03.07 07:35
« Bez nadpisu
Magic: dik, teraz uz v tom mam o mnoho jasnejsie. Praca je to hodne neprijemna, musel som povolit aj napravnicu z jednej strany....
Potreboval by som este vediet, kolko stoji u vas variator, u nas je to okolo 10000 Sk a neexistuje zan ziadna nahrada, je mozne kupit ho iba v originali od alfy. -
"-- skrytý --" 09.03.07 14:02
« Re:
155 2,0: ide iba o to, že za celé kompletné repasované riadenie zaplatíš necelé 4000 Kč a iba tie 3 maličké kusy, ktorými je uchytené ku klúbovému hriadelu čo vedie ku volantu je dobré kúpiť nové (lebo sa to vymačkáva a keď už to máš rozobraté...). Spojovačky aj tak dáš nové (tie aj mám doma a nepotrebujem, lebo Q4 má iné). Celkové náklady v materiáli sú cca 4400 Kč a pravda - dosť nepríjemná práca, no za tieto peniaze máš riadenie ako u nového auta a nemusíš nič riešiť. Prežije auto nekolkokrát. -
"-- skrytý --" 09.03.07 07:41
« Bez nadpisu
Magic: neviem, ci by bolo rozumne zhodit to auto zo skaly, lepsie by bolo zapalit ho... Keby som ho zhodil zo skaly, zase by som ho chcel dat do kopy....
Rozmyslal som, ze si to puzdro vytocim sam na sustruhu. Az budes mat naladu, mozes mi popisat prosim ta presne, co mam robit s tym silenblokom, tamponom ( to ani naviem co je, vlastne viem, ale to asi nemas na mysli. Alebo zeby moja alfinka potrebovala tampon? :-O ) A ako si myslel to prichitenie k riadiacej zrdi?
Dik... Jsem s toho nejakej zmatenej... -
"-- skrytý --" 08.03.07 17:50
« Bez nadpisu
155 2,0: tak neviem, nebolo by lepšie to auto shodiť zo skály? Kompletná prevodka riadenia v Azzurra2 v Brne stojí okolo 4.000 Kč, je to repasia z Talianska, no vďaka tejto cene nemá zmysel čokoľvek iného na riadeniu riešiť. Iba potrebuješ kúpiť silenblok, tampón a prichitenie k riadiacej žrdi, čo stojí celkom asi 180 Kč. Pozor iba na to, na 155 sú 2 druhy riadenia: dlhé so závitom M12 a skrátené s M14. -
"-- skrytý --" 08.03.07 16:09
« Bez nadpisu
No ja by som zacal prave u tych filtrov..., vsak uvidis ako sa to bude spravat po vymene. Mozno by bolo treba pozriet aj vstrekovace, v akom su stave a nastavit ich, pripadne vymenit... horsie bude, ak je nieco s cerpadlom. Ta dymyvost sa ti zacala prejavovat az teraz? Podla tvojho udavaneho vykonu to mas pravdepodobne aj nacipovane, tu dymivost by som prisudzoval aj tomu cipu. -
"-- skrytý --" 05.03.07 07:41
« Bez nadpisu
Riadenie: stretol sa uz niekto z vas, aby mal vybite vodice piestnice na servu? Ja som na alfe vymenil ramena, koli tomu, ze mi to lietalo po ceste a tie ramena boli aj zle. Kedze mi ta vymena ramien nejako nepomohla, zacal som hladat zavadu. Po hodne dlhej chvili som prisiel na to, ze je to tym spominanym vodicom piestnice ( dal som dole manzetu a okolo piestnice je vodic bud zo silonu, alebo s teflonu?, bielej farby, zaisteny segrovkou ). Ta piestnica ma vykyv smerom nahor, aj smerom nadol, rovnako ako aj do prava a dolava, teda vsetkymi smermi, zatial este netecie.
Stretol sa niekto z vas uz s takymto problemom? Aky je postup pri tejto oprave? Je to dostacujuce vymenit to vymedzenie a da sa to niekde kupit? -
"-- skrytý --" 03.03.07 00:59
« gtv v6 turbo benzín
Díky za info magicu,ale bojím se toho že bych tu verzi v6 turbínu asi neutáhl. :-! Co je u toho 16v twins parku nejčastej za závady?Hodně lidí říká že alfy jsou nespolehlivé atd,ale myslím si,že nic horšího než vectra asi nebude,akorat ted nevím jak je na tom gtv v cenách dílů??Je to zhruba stejné jak na 156 ,nebo dražší??? :idea: -
"-- skrytý --" 02.03.07 17:55
« Re: Re: Re: Malovane alfičky :)
opel vectra: určítě TwinSparka výhradně a pouze z Itálie, ne z německa a pokud z ČR, tak jen od člena klubu, který o něj pečoval jak o prvničku (těch je málo a většinou neprodají). TwinSpark je motor, který může člověka nepříjemně pozlobit, takže já osobně bych dal přednost verzi 2.0 V6 TB, která je na trhu ojetin ale citelně dražší.
Richie-HK: pokud tam nic nefučí, tak je to lepší, než kdyby fučelo pořád. Kouřivost to zvyšuje, ale nijak dramaticky a naopak se lehce sníží spotřeba paliva a lehoulince výkon. Většinou motor líp běží na volnoběhu a neprojde emisema legálně.
JB: při nájezdu kolem 25.000 km ročně bych já osobně rozhodně volil pěknou V6 dovezenou z Itálie. Jen já osobně nemusím to dřevo, které na většině V6 v interiéru dominuje.