Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
"-- skrytý --" 05.04.06 08:55
« Re: shanim
Richie me se porad nezda ze by ti to delal ten intercooler. To co si popsal mi delalo u benzinu kdyz praskly parohy... Nemas problem spis v ty vejfukovy casti? Vyfoukly tesneni, neco prasklyho, neco co by proste vyrazne zmenilo tlakovy pomery ve vejfuku. Taky by asi sla nahoru spotreba... -
« shanim
mel bych dotaz...nemate nekdo zbytecne repraky do prednich dveri-tim myslim kulate stredobasy dole a vejskace nahore...urcite jste nekdo davali lepsi a ted se vam ty puvodni vali doma :)..........................a jeste bych se chtel zeptat jestli se nekomu doma nepovaluje zbytecnej intercooler na 156 2.4 JTD -
« Re: klika u 1.8TS
Harous má pravdu, je to prasečina předchozích majitelů, kteří dávají motoru do těla bez ohledu na teplotu motoru a na mazací podmínky (nehledě na odfláklé výměny oleje, který má mít viskozitu 10W, aby mělo mazání řádný tlak). Moji bývalou 164 2.0TS taky zhuntoval předchozí majitel, motor mezi 3000 a 5000 rezonoval, díky mé vzorné péči to vydržel 25000km a pak odešla ojnice... Alfa potřebuje svoje a pak se majiteli odvděčí spolehlivostí a dynamikou, krásná je už od narození... -
« Re: Re: Re: Caute Alfisti
Já jsem viděl několik nízkoprofilových gum rostržených po nárazu v rychlé jízdě na ostrý okraj díry nebo na upadlý šroub a podobné "pozůstatky"... Profil 55 považuji za adekvátní našim silnicím a městským ulicím, níž mne nic neláká z výše uvedeného důvodu a kvůli vyššímu riziku aquaplaningu (u širší gumy s nižším profilem) a zoufalému chování ve vyjetých "kolejích". Není to na extrémní sportík, ale na svižný průjezd zatáčkami a na uspokojení z protažených ksichtů "rádobyzávodníků" to bohatě stačí :-) Na tlumiče má vliv způsob jízdy a kvalita vozovky, hmotnost kola se tak moc neliší, aby to stálo za řeč... -
« To Tomy156
jeste mam malou radu....bracha ma Leganzu a jezdil pul roku do oficialniho servisu,kde mu porad cistili klapku a vymenili krokovy motorek -vrazil do toho dohromady 7000 a porad nic.Nakonec to odvezl ke kamosovi a ten to zkoumal a nakonec zjistil ze jak je hadice na odvod vzduchu z motoru do sani,ktera ma asi 1cm v prumeru mela pouze asi 2 mm protoze byla vevnitr uplne zasvinena...hadici procistili a bylo uplne po problemu...a zadarmo :) -
« Re: Kolisanie otačok
Pokud je u 1.6TS stejny system jako u 1.8TS na me 156 s regulaci volnobehu pres skrtici klapku, tak by melo pomoci vycisteni skrtici klapky. Pekne to popsal nekdo (tusim ze Diamodai) na foru ARC. V podstate jde o to, ze skrtici klapka v urcitem miste "zadrhuje". Pri poklesu otacek je krok. motorkem pootevrena, ale uz se neni schopna vratit. Tim padem vyhoupnou otacky, podtlak pomuze vratne pruzine, klapka prekona odpor a vrati se. No a takhle se to opakuje. Pomuze teleso s klapkou demontovat, poradne vycistit benzinem a je po problemu. -
« Re: Caute Alfisti
Ad 1: Je docela mozne, ze si Taliani doporucuji svoje, nicmene vcelku nevidim duvod, proc tam lit neco jineho... Cena Selenie neni nijak neprizniva napr. na www.oleje.cz
Ad 2: Jde o to, co u Alfy preferujes. Pokud hlavne pohodlnou jizdu a nizkou cenu pneumatik, pak asi nema cenu kola menit. Pokud chces, aby auto o neco lip sedelo a treba i lip vypadalo, pak zvol nizsi profil. Ja jsem Alfu koupil s 215/45/17 a mel jsem z toho docela obavy. A pak jsem se divil, jak prekvapive dobre se s hrboly podvozek vyrovnava a nejsou citit zadne rany pri prejizdeni nerovnosti. Vice Ti ale reknou ti, co kola menili.
Ad 3: Nevim presne, jake veci mas na mysli. Pokud jde o nahradni dily, tak v Cesku napriklad
www.autokelly.cz
auto.klucka.cz -
« 2 Dano
Jak uz psal Harous, probiralo se to tady mnohokrat.
Co se tyka tech moznosti opravy, tak bych to asi resil s motorem v aute. Vyhodit ven prevodovku, vytahnout kliku z motoru a nechat vybrousit. Problem muze nastat v pripade, ze by klika byla ohnuta a tudiz uz vybrousit nesla - v tom pripade by se musela bud koupit nova nebo sehnat nejaka starsi.
A muzu te uklidnit, videl jsem nekolik motoru s pridrenou klikou a prekvapive to bylo i na jinych nez italskych autech. Proste ignoranti, kteri jezdi bez oleje se najdou vsude... Takze nadavej spis predchozimu majiteli. -
« Caute Alfisti
Mam zopar otazok.
1. Idem menit olej na mojej kocke AR 1.9 JTd a ide mi o to
Preco je odporucany olej Selenia ? co ma lepsie ako napr. Castrol ?
Nieje to len to ze Taliani si podporuju svoje ?
2. Ma zmysel prejst s 15"kolies na 16"sky s nisim profilom ?
Nebude to prilis tvrde ? Nebudu odchadzat napravy a pod. ?
3. Viete nejaky inter. obchod s nejakymi vecami na alfu v SR alebo CR ?
Dakujem a prajem vela Km bez nehody -
"-- skrytý --" 03.04.06 09:04
« WTCC
Tak jsem na Eurosportu sledoval WTCC, kvalita obrazu byla teda nejaka silena, asi jako kdybych to tahal pres modem, ne pres satelit. >:D
V prvnim zavode se krasne cvakly Alfy, pak byla skoda ze Farfus pred cilem spadnul na 8. misto. Priaulx tak dovez BMW docela v klidu na prvnim miste. Za nim byla docela rez, prekvapenim pro me byl Seat.
V druhym zavode to bylo jeste vetsi maso, jet se to na 20 kol, tak asi dojedou 3 auta. >:-[] Kazdopadne zavod udelal Zanardi a Farfus... Pak to Zanardi prehnal a mel po ptakach...
Takze prvni zavod:
1. A Priaulx BMW 25:44.220
2. Y Muller SEAT + 3.534
3. J Thompson SEAT + 4.378
4. D Muller BMW + 4.667
5. G Tarquini SEAT + 7.332
6. R Rydell SEAT + 7.639
7. A Zanardi BMW + 8.339
8. A Farfus Alfa Romeo + 12.908
9. A Balzan Alfa Romeo + 14.480
10. A Menu Chevrolet + 14.871
21. J Janak Alfa Romeo + 33.624