Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
jo jeste jednu vec....uz jsem to tady psal...brumlal mi intercooler....tak jsme ho vyndali ven a na boku mel diru velikosti petikoruny....diru jsme zalepili a nasledne vyzkouseli tlakem 8 atmosfer jestli drzi....nikde neutikal....zamontovali jsme ho zpet a stale brumla....netusite nekdo cim by to mohly byt.....jeden kolega kamosovi rikal ze je mozny je se jedna z prepazek uvolnila a vzduch uz nechodi presne tudy kudy ma ale jde vic naprimo a tak to brumla... -
mam otazecku ...koukal jsem na to oznaceni te vahy vzduchu co tam mam...je tam BOSCH02810021990 a na netu jsem nasel jeste jednu ktera ma oznaceni BOSCH0280218019 ...volal jsem do Bosche a tammi rekli ze je to asi jedno kterou tam dam...ze jsou obe pro ALfu 2.4 jtd z 97 ....jaky na to mate nazor? nevit nekdo jaka tam ma byt z vyroby? -
"-- skrytý --" 12.04.06 12:17
Otazka prave je, jestli ti neco reknou. Ja mam pocit, ze kdyz to jen staticky pripojis a koukas na seznam zavad, tak se vaha vzduchu ukazat nemusi... Aby si nejancil co s tim je a ono to stejne bylo tou vahou... Ja bych to urcite zkusil vycistit, pak musi bejt nejakej rozdil poznat. Nestoji to nic a kdyz budes opatrnej, tak ji ani neublizis... Ty ceny novejch sou ted dobry, ale pred par rokama byla jen Bosch za 11 litru. 8-s :? -
dik...juknu na to jestli je nejak zasvinena nebo neco....za 2450 kc muzu mit novou...ne teda BOSCH a le nejakou nahrazku... z auto.klucka.cz ...tam maj toho bosche za 5600...ale myslim ze bude stacit za 2450 :-) jen nevim jestli to mam vubec rozdelavat dokud nezajedu na tu diagnostiku....nejspis pockam co mi reknou na diagnostice a pak se uvidi... -
"-- skrytý --" 12.04.06 11:23
Ta vaha vzduchu to byt muze. Vic ti rekne diagnostika, ale opravdu diagnostika. Jestli ta vaha ukazuje bludy, tak pouhy pripojeni a precteni z chybovyho registru stacit nebude.
Ted ji nekdo nabizi na Alfa klubu za 2300,- novou. Ja se na ni taky chystam, i kdyz ted sem spokojenej. Zkus mu zavolat odkud je a kdyz by to nebylo pres celou republiku, tak tam zajed a zkus ji vymenit. Kdyz to pomuze, das mu 2300 a hura domu. Nebo ji zkus vycistit, muze to pomoct, nebo ji pri neopatrny manipulaci zkurvis uplne a stejne budes muset koupit novou... Postup cisteni u 2.0 16V TS mam na webu, na 2.4 JTD by mela byt stejna. Kazdopadne kdyz to pomuze, vis na cem ses.
"-- skrytý --" 11.04.06 20:33
« Re: pomoc :(
a co to takhle zavest na diagnostiku ... dedru jsi asi mohl zaplatovat .. tady budes hledat a vztekat se a pritom staci vysolit par stovek a hned bues vedet, co s tim je ... pokud budes setrit ... nakonec propalis mnohem vic .. jo .. prudky pokles ma za nasledej vetsinou spatne cidlo vahy vzduchu ... ale trebas to nebude ono . vymenis to a bum . zbytecna investice .. kazdopadne .. urcite ho majitel neprodaval, kdyz by bylo OK, ne? ;-) na to je potreba pamatovat -
« pomoc :(
uz se asi pujdu objesit :(
nedelam si srandu...uz fakt nemuzu..co jsem komu udelal ze se mi auto porad sere....diru na intercooleru zalepil a uz na 100% nikde neuchazi...prepazka v nem zrejme taky nerachta ,ale brumlavej zvuk se ozyva stale....!!!!!!!!!!!!! svody a sani je take v poradku.....ale co je nejhorsi ze vykonove "diry" tam jsou stale....proste to zacne vyborne zrychlovat a kdyz se to dostane do 3500-4500 tak tam to uplne ztraci vykon....pokazde jinde....jako kdyby jste lehce pousteli plyn.....nevite cim to muze byt?.....rikal neco o vaze vzduchu....myslite ze bo to mohlo todle delat ? pprosim pomozte....ja uz nemam silu porad neco shanet a opravovat...to jsem si mohl nechat dedru -
"-- skrytý --" 09.04.06 15:21
« Re: Re: Re: Re: Re: AR 156 SW
Kdyz oddelas plastovy kryt u zamku dostanes se na machanizmus otevirani patych dveri, je tam elektromagnet, ktery je propojen tahlem k zamku. Vetsinou byva ulomeno prave to propojeni (plastova spojka) mezi elektromagnetem a tahlem. Bez rozdelavani to muzes zkontrolovat tak, ze zmacknes ovladac na klici a jestli uslysis odskocit elektromagnet, jedna se o prasklou plastovou spojku.