Alfa Romeo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.06  17:47

« Bez nadpisu

dano: jde, ale je to prasárna, která nevydrží. Je potřeba vzít manuál a zúhlovat to pořádně včetně přesahů. Jinak je to na nic a zase se to vysype.
    HAROUS: hele, a zkusil jsi jestli je opravdu závada jenom v tom spínači nebo někde cestou? jestli jde k těm budíkům proud? Co když je vada u Borlettiho a ne u Bosche? Co když je v tom to čidlo nevinně (máš už druhý, ne?) Já dělal podobnej pokus se dvěma 155 2.0 16v TS a obě okamžitě signalizovaly správně (při nákupu upustíme litřík oleje a hned se vidí; pokus za 350 ,- Kč, akorát se člověk trochu zasere).
    Jedna akorát už rok tvrdí, že je debimetr někde a pořád jezdí jakoby nic... A pak se v tom vyznej!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.06  11:15

« Re: Re: Re: razeni zpatecky

Nevim jak to presne funguje, ale ty svetla by mel spinat spinac umistenej v prevodovce. Takze spis obracene - kdyz se nerozsviti, tak ta zpatecka neni zarazena v prevodovce na 100%. Myslim tim, ze nedoslo k pohybu hridele, ktera by sepla ten spinac. A v tom pripade to muzou byt ty lanka nebo tahla. Ale cert vi jak je to v tech prevodkach delany...
    Takhle mi prijde ze vlastne ani nevis jestli v ty prevodovce za neco tahas.
  • 00 Reagovat !

foto

10.05.06  11:14

« Bez nadpisu

magic...vidim ze sa vyznas...este mi porad ci je mozne kluku vymenit aj bez uplneho rozobrania motora?
    vraj za istych okolnosti to ide aj s motorom v aute...nejak zboku to rozobrat, vytiahnut a dat novu kluku?
    cas na rozobranie a spatne zlozenie motora (uplne rozobranie pri vymene kluky) sa pohybuje okolo 18 hodin?...je to spravny udaj?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.06  11:02

« Re: Re: razeni zpatecky

a jak to poznam ?....kdyz se rozviti svetla a nebude tam ,tak co to znamena?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.06  10:48

« Re: razeni zpatecky

Co tem autum proboha porad delas? ;-)
    Je to divny, kdyz ti fofrklacek zapadne a je tam neutral... Rozsviti se pri tom couvacky? Spinac couvacek by mel byt v prevodovce, ne na fofrklacku. Podle toho by si moh poznat jestli je problem s tahlama/lanovodama nebo prevodovkou...
  • 00 Reagovat !

foto

10.05.06  10:25

« razeni zpatecky

.mam AR 156 2.4 JTD a mam problem se zpateckou......nejak mi nejde zaradit...nejdriv to bylo jen obcas myslel jsem ze je to nahoda ale ted je to cimdaltim casteji....proste tam dam zpatecku a mam tam neutral...nedela to zadnj divnej zvuk ani nic jineho....jen tam poste neni vsechny ostatni rychlosti jdou radit vpohode....nevite cim by to mohlo byt?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.06  10:24

« Re:

tak to nech sycet a najdi kde to syci...nejspis nejaka hadice...
  • 00 Reagovat !

foto

10.05.06  09:51

« Bez nadpisu

na mojej 166 2.0 V6 sa rozsvietila kontrolka vstrekovacov :?: doprevadzana sicivim zvukom ktory vychadza niekde medzi protipoziarnou prepazkou a motorom myslite ze to ma nieky suvis pripadne stretli ste sa uz s niecim podobnym???
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.06  09:30

« Olej

Dnes sem menil olej na 155 2.0 16V TS. kdyz byl motor bez oleje, tak sem si vzpomnel, ze vyzkousim cidlo hladiny oleje. Nevim jak to pan Bosch dela, ani me to neprekvapilo, ale podle AlfaControlu bylo vse OK. :*)
    Takze :!:
    Kontrolujte olej na merce a nezapomente, ze kontrolka je pouze doplnkova informace. Pak ty motory nemaj vypadat, kdyz lidi cekaj na doliti oleje az se jim rozsviti kontrolka... >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.05.06  23:35

« Bez nadpisu

Brousitelnost kliky je daná: 1. její tvrdostí 2. materiálem 3. předsepsanými úchylkami a dodávanými pánvemi. Klika je na zadřeném TS 16v prakticky vždycky zkroucená a míře vydření neodpovídá ani rozměr dodávané pánve (uložení by bylo moc tenké). Fiat dodává zlevněnou náhradu, cena opravy motoru potom vychází kolem 50.000 Kč. Výrobce zkrátka s touto možností nepočítal (protože na TS 8v se to nikdy nikomu nestalo).
    Vysokootáčkový motor TwinSpark s podčtvercovou charakteristikou je stavěný s ohledem na minimalizaci momentu setrvačnosti a proto je jeho klikový mechanismus výrazně lehčí než třeba na těch Lanciích (nadčtvercové silové motory s velkým momentem v nižším a středním pásmu otáček). Tím pádem má vyšší měrný výkon při nižší měrné spotřebě paliva, ale nevýhodou je menší robustnost konstrukce (s TwinSparkem odejdou 2 lidé, s Lanciáckým čtyřválcem nehnou 4). Spousta motorů je ještě mnohem víc odlehčena právě kvůli výkonu (Cosworth, M-Power, AMG, atd.). Takové motory se nezřídka ani nedožijí 100.000 km.
    Je vidět, že ten člověk nemá s těmito auty asi moc zkušeností - ta klika je za cca 36.000 Kč jako zlevněná náhrada. Mám pocit, že původní cena byla kolem 50.000. Mimochodem - na tu Lancii turbo 16v stojí 72.000 Kč....
  • 00 Reagovat !

foto

04.05.06  18:15

« Bez nadpisu

magic tu spominal ze na TS nejde kluku vybrusit...
    o tej kluke som pisal par stranok dozadu ja
    ako to je mozne ze nejde vybrusit?...ten typek vo fiate vravel ze za istych okolnosti by sla...pokial som na tom dlho nesiel...od casu ked to "prdlo"...
    samozrejme schematicky viem ako motor pracuje, no odbornik nie som...objasnite mi termin "vybrusit kluku" a co sa vlastne s klukou stalo ked ju treba vymenit resp. vybrusit?
    tu cenu novej kluky mi odhadol na zhruba 25 000 Sk...tu sa spomina 35 ale Kc,
    Vy co sa do toho vyznate...neviete o nejakej kluke z nejakej buranej alfy ktora by ma vysla nie tolko vela prachov?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.05.06  17:53

« Bez nadpisu

asi budu muset prodat sve auto- AR 145 JTD 500 LIMITED EDITION !!!
    chca nechca kvuli penezum ..
    ale jen alfistovi a vaznym zajemcum!!!
    vic info po mailu hgt@seznam.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.06  17:41

« Re: AR 156

V alfaklubu se došlo k názoru, že se to musí měnit celé.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 02.05.06  16:19

« Re: AR 156

většinou jsou vymlácené horní ramena, v tom horším případě po Praze mají životnost cca 20 - 30. tis km, což hraničí s vadou materiálu, ale když se podívám na ty cesty, tak na nich obstojí uložení minimální velikosti chlapácké pěsti, ne ty titěrnosti co tam jsou. :(
  • 00 Reagovat !

foto

02.05.06  14:49

« AR 156

Zdravim priaznivcov AR
    Mam trochu problem s prednou napravou, pri prejazde cez nejaku jamu alebo nerovnost sa mi ozýva nepríjemný buchot
    Vymenili mi silenbloky a tycky stabilizatora a ten hnusny zvuk sa ozyva stale. Ze treba vymenit aj gumy stabilizatora.
    v servise mi tvrdia ze gumy stabilizatora sa daju menit len s celym stabilizatorom. Je to tak ?
    Comi moze este sposobovat ten zvuk ?
    Dakujem
  • 00 Reagovat !

foto

02.05.06  12:49

« Magic

Magicu ty osobně znáš p.Mikova ?
  • 00 Reagovat !

foto

02.05.06  09:29

« Punto GT

Zdarec taliani. Nemate nekdo zkusenost s vozem Fiat Punto GT? Zajimaji me jeho vlastnosti, chyby atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.06  14:18

« to magic

ha...tak nevim nevim...mluvil jsem ted s tim borcem co mi montuje auto....rikal ze ten silenej zvuk pry nedela ani intercooler a ani ten vzduchovej filtr....ze pry to leze primo ze sani....ze pry by to mohly delat rozvody??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.06  13:49

« Re: to magic

Tak to vypadá spíš na elektronickou závadu. Zase ti neporadím nic jinýho, než osciloskop. Vypadá to takhle od stolu spíš na souhrn několika závad.
  • 00 Reagovat !

foto

25.04.06  08:03

« to magic

no auto po prudkem pridani plynu poradne kouri....o motor zabira na plno jen obcas...slapnu na plyn a pomalu to leze nahoru a najednou to zabere ale jen na chvilku,pak to zase jede utlumene....a pak to treba zase zabere.....je to jako kdyby turbo spinalo proste jen kdyz se mu zachce....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…