Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
"-- skrytý --" 16.05.06 10:35
« Re:
:cry: :'-( :'-(
* co se to deje??? Uz na Alfaklubu nekdo psal, ze mu slohli AR 75 1.8Turbo na Brnensku a ted Tvoje Q4???
Co s tim chtej delat proboha? Rozrezat to nekde na vrakaci???
Za to by se mely sekat ruce!!!
Romane jestli muzu nejak pomoct (obvolavat nebo objizdet vrakace, ci cokoliv podobnyho) tak se ozvi!!! -
"-- skrytý --" 16.05.06 10:23
« Bez nadpisu
PROSÍM VŠECHNY ALFISTY NALÉHAVĚ O POMOC PŘI HLEDÁNÍ AUTA - V NOCI Z 15. 5 NA 16. 5. 2006 BYLA ODCIZENA STŘÍBRNÁ ALFA ROMEO 155 Q4!!! Na zadním pravém blatníku měla cca 30 cm šrám od parkování, jinak se jedná o jedinečný kousek, nikdy nebouraný, v perfektním technickém stavu. Nové pneumatiky Ceat Tornado, nové přední brzdy OMP (vrtané a frézované kotouče), při ubrání plynu trochu syčí, modré hadičky Samco na turbu, kovaná kola Speedline s 24 malými šrouby na obvodu, mezi řadicí pákou a ruční brzdou byly přepínače tlumičů AUTO/SPORT, interiér mavěšedá kůže kombinovaná s tmavou látkou. Jedná se o jedinečný kus v ČR. Každou informaci vedoucí k nelezení auta odměním!!! -
« Vaha vzduchu
Caute Alfisti
Moje JTD mi nejako zacalo vednut nad 3000 otacok a s urcitostou budem musiet menit vahu vzduchu.
Moste mi poradit od akeho vyrobcu su najlepsie a kolko asi mam pocitat ze to stoji Dakujem.
DANO: v tvojom okoli nepoznaju nikoho co by sa chytil na ten tvoj motor. -
Mr.Murphy_ 13.05.06 09:08
« Bez nadpisu
Ahoj všichni, pro potřeby alfaromeoclubu překládám takového nákupního poradce pro ojetou AR147. V podstatě už to mám, ale potřeboval bych pomoci s následující pasáží:"Suspension has a number of areas to check these are the upper wishbone(image) which can have play at either end and may manifest itself as a creak coming from behind the dash these cost about Ł30 each, the rear suspension rear arm bushes wear as do the bushes in the rear hub(image), again these are not expensive the bush costs Ł5 and the arm costs Ł27 there will often be uneven tyre wear associated with worn suspension bushes and this is usually on the inner edge of the tyre. There may also be creaks coming from the front anti roll bar on older cars and to rectify this you will need a new anti roll bar at about Ł60 for the part." celý text je na [odkaz] Až ten text budu mít, ještě ho dám majitelům 147 k připomínkování a pak to i s jejich komentáři dám na www.alfaromeoclub.cz. Tak díky za pomoc, pro člověka s technickou erudicí a znalostí angličtiny je to práce na 10min, tak pomožte dobré věci ;-) -
« Re: Re:Dano a Magic
Mozem len potvrdit tvoje slova Magic
Mne zacal servis na Alfe robit moj dobry kamarat ale po par podrazoch som zacal chodit do servisu Jarovi Krajčimu (pretekar do vrchu) jeho mechanici sa rýpu v jeho pretekarskej formule a Audine a popri tom opravuju aj auta [odkaz]
Zatial mam 100% spokojnost
DANO ak nenajdes niekoho v tvojom okoli tak ti dam kontakt na nich a mozes im zavolat . -
« Bez nadpisu
tak to musim potvrdit...a ani autorizovany servis neni vyjimka...treba BOSCH...tak tam mi rekli ze musim koupit novy intecooler....a nakonec jsem zjistil ze to vubec nebyl intercooler ale skocene rozvody...chce to nekoho kdo tomu rozumi.....jinak v autorizovanem servisu nesjou opravari ale "vymenovaci" -
"-- skrytý --" 12.05.06 09:13
« Re:
Bohužel na Slovensku neznám nikoho. Ale jednoduchá obecná rada - tyhle auta nejlíp "sedí" závodníkům, takže zkus různý dílny, který se věnují závodům či soutěžím. Nebo mrkni na diskusi www.alfa-romeo.cz a třeba ti někdo poradí.
Na druhý straně musím říci, že přístup "tvého dvorního" mechanika je naprosto profesionální a měl bys jej ocenit, protože se bezhlavě nepouští do něčeho, u čeho si není jist. U nás v Česku je to většinou tak, že všichni o sobě prohlašují jak nic není problém, všechno umí, všechno znají, všude byli stokrát a pak zkurví na co sáhnou. -
« Bez nadpisu
no auto mam odstavene v trnave...ale aj tak som momentalne v prahe...
ono mne je v podstate uz jedno kolko zaplatim za opravu ci 30 tis. alebo 60. tis. , len nech to je poriadne urobene...proste rozobrat motor a znova ho zlozit chce cloveka ktory tomu aj rozumie.
Napriklad udrzbu mi tiez robi neautorizovany servis...ale pytal som sa toho cloveka ako je na tom, teda ci by vedel opravit motor tejto alfy...a ked mi zacal rozpravat ze taky motor nemal rozobrany a ze by si musel zadovazit vykresovu dokumentaciu tak som len "gulal" ocami...Ale vraj ma za sebou rozobranych uz niekolko desiatok ba az stoviek motorov ford, skoda...Sice by to vyslo lacnejsie dat to opravit takemuto servisu ale aby maturoval nad tym motorom tak to nie... -
« Bez nadpisu
magic to auto pozeral majitel servisu a predajne Fiat v Trnave...mal som pocit ze je odbornik a ze Alfy pozna...nakolko mal tiez Alfu 156 JTD.
Nevies mi poradit na ktory servis sa obratit na SR a na akych ludi co sa vazne vyznaju v Alfach a mali by zmaknute tieto motory?Nerad by som to daval nejakym fuserom aj ked si hovoria ze "autorizovany servis".