Alfa Romeo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.05.06  16:25

« olej

ahoj magicu,
    mam 1.9 jtd 105k a chtel jsem se zeptat, jak moc je vazne, kdyz obcas mam pod turbem (intercolerem?) na zemi skvrnku od oleje. velikosti asi desetikoruny.
    jinak oleje nijak rapidne neubyva.
    a mam ted pred vymenou oleje. ted je tam 5w30 a chci tam dat 5w40 total9000
    spoustu radobyodborniku mi ale rika, ze tam ma byt 10w40 tak nevim, jestli muzes, porad prosim, diky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.05.06  16:20

« Re: Alfa Romeo 1,9 JTDm má 200 koní, naftové orgie začínají

to si nemyslim. dvoustupnove preplnovani bude na prelomu let 2008/2009
    alespon tak jsem se toho dopatral ja
    (viz taky muj clanek o fiatu stilo II na mem blogu .
  • 00 Reagovat !

foto

23.05.06  12:08

« Alfa Romeo 1,9 JTDm má 200 koní, naftové orgie začínají

co říkáte na tohle? nemáte někdo další info,zda je to dvoustupňovým přeplňováním o kterém Alfa mluví již delší dobu??
    Alfa Romeo 1,9 JTDm má 200 koní, naftové orgie začínají19.5.2006 - AutoRevue.cz
    Italská automobilka Alfa Romeo si přichystala pro modelový rok 2007 opravdovou lahůdku pro příznivce naftových motorů. Do svých modelů 159, Brera a GT totiž nasadí naftový čtyřválec s přímým vstřikem paliva Common Rail o objemu 1,9 l s výkonem 147 kW (200 k), což z něj dělá krále naftových motorů s objemem okolo dvou litrů. Výborná je i hodnota točivého momentu - až 360 Nm.
    Alfa Romeo však tímto nekončí. Pro zájemce o větší naftový výkon bude k dispozici inovovaný agregát o objemu 2,4 litru, který bude naladěn z nynějších 147 kW (200 k) na 165 kW (225 k). Motor bude dosahovat točivého momentu 400 Nm.
  • 00 Reagovat !

foto

23.05.06  09:35

« Punto GT

Jak byste videli srovnani Punta GT, treba s citroenem saxo vts, peugeotem 106 GTI, 205gti a jeste treba s Cliem 1.8 16V?
  • 00 Reagovat !

foto

22.05.06  09:52

« Vaha vzduchu

Caute Alfisti
    Mam AR Sportwagon 1.9 JTD 85KW a budem potrebovat vymenit vahu vzduchu ( nad 3000otacok to nejako prestava tahat) a potreboval by som poradit aky typ by som mal kupit pripadne od akeho výrobcu.
    Ako sa prejavuju problemi s tou vahou ? Mal by som ist na diagnostiku a tam mi to zistia ?
    Niekde som cital ze aj ked kupim novu vahu moze byt chybna co potom?
    Budu mi to robit v servise tak dufam ze to nezmrvia
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.05.06  23:53

« Re: Re:

Jinak, pokud byste někdo měli pochybnost, zda jste neviděli moji Alfu, fotky jsou i tady:
    [odkaz]
    Díky všem za spolupráci!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.06  20:27

« Re:

Omyl, GTV 3.0 24V a Coupe 20v Turbo mají navlas stejných 220 koní. Jenže zase narážíme na to, že koně motor nedělají a motor nedělá auto.
    Coupé: motoricky jednoznačně lepší, motor je pružnější, má menší spotřebu paliva a auto je mnohem prostornější a má dost slušný kufr. To je dobrý. Ale podvozek je dost mizerný, odpružení průměrné (taková Delta HF měla sice stejný podvozek, ale podstatně lepší odpružení, který to umělo eliminovat).
    GTV 3.0 V6 24v motoricky nestíhá, to je fakt. Nejde jen o to, že stovku dělá za 6,7s a Coupé za 6,2, ale hlavně o pružnost a průběh momentu. Dobrý turbo holt ničím nenahradíš...Ale podvozek GTV je naprosto fantastický, je mnohem jistější ve vedení stopy a tam, kde jde Coupé už bokem do kelu drží GTV jak přibitý. GTV je neutrální, kdežto Coupé je setsakramentsky nedotáčivý při akceleraci a dost divoký při decelaraci. GTV je taky o dost tužší, zato člověk * dře o zem a do kufru se vejde tak svačina. GTV je provozně dražší, díly jsu dražší. Brzdy mají stejný, ventilace u obou stojí za starou belu.
    Spolehlivost je srovnatelná, bohužel 20v motor už není takovej nářez jako byl božský 16v, ale i tak je to dobrej motor. Coupé 16v má lepší motor než 20v, ale zbytek auta je u 20v lepší (hlavně brzdy a klima).
    Takže můj tip: GTV s motorem 2.0 Turbo 20v z Coupé... :)
  • 00 Reagovat !

foto

20.05.06  18:24

« Bez nadpisu

4 valec turbo....ten co se dava do Lancie Kappa coupe ma svoje dost velke mouchy....nesmite s nim jet delsi dobu velkou rychlosti....stava se pak ze tam vznika podtlak a vycucne vam to olej a zadrete motor ...
  • « 00 Reagovat !

foto Charger

Charger 20.05.06  17:55

« Re:

Já jsem zas slyšel, že to auto stojí za to jedině s pětiválcem..
  • 00 Reagovat !

foto

20.05.06  15:34

« Bez nadpisu

a co treba atmosfericky 2litr popr 4valec turbo? Ten je pry to same, co byvalo v lanciich, pry je temer neznicitelny :)
  • « 00 Reagovat !

foto Charger

Charger 19.05.06  17:33

« Re: AR GTV vs. Fiat Coupe

Coupé s pětiválcem (220 koní)...dle mě asi ta nejlepší věc, co kdy Fiat vyrobil. sice se těžko shání, ale dává hodně velký smysl a ještě víc zážitků ;-)
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 19.05.06  17:28

« Bez nadpisu

Já ybch volil Coupe v poslední verzi s 2,0 turbo.
    Mělo to 164 kW, což ta Alfa ani s nëjsilnějším motorem nemá.
    Další důvod je ten, že je Coupe dalek víc prostorné a celkem komfortně na to, že je to Coupé odveze 4 lidi a to má ještě 280 l kufr, tedy větší než Fabie a stejně velký jako Punto.
    AR GTV je hezčí, ale asi krapet náročnější na údržbu...
  • 00 Reagovat !

foto

19.05.06  16:20

« AR GTV vs. Fiat Coupe

Ktere z techto aut a proc by jste zvolily a v jaké motorizaci? A na co je treba si dat pozor?
  • 00 Reagovat !

foto

19.05.06  14:35

« Kdy řadit s 2.4 JTD ?

muzete me prosim nekdo poradit kdy je optimalni radit u 2.4 JTD abych ziskal nejlepsi zrychleni...mel jsem predtim benzin a jeste jsem neprisel na to kdy presne radit....diky
  • 00 Reagovat !

foto

18.05.06  14:10

« to magic

snad nebude...nadejej umira posledni....jeste nehazej flintu do zita....treba se najde.....policajti nekdy delaj zazraky...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.05.06  13:39

« Re: Magicova alfa

Díky za prjevy soustrasti. Fotky jsou na www.alfaromeoclub.cz.
    Teď je otázka, co dál...
    I kdyby se našla, bude to už šrot a možná z toho půjde použít pár dílů. Ale auto jako takový asi ne., nemá někdo papíry na 155 2.0?
  • 00 Reagovat !

foto

18.05.06  09:23

« Magicova alfa

Je mi to skutocne strasne luto.
    Rozmyslam, co vsetko by sa dalo urobit... snad skusim poslat dotaz na AR kluby v Madarsku a v Chorvatsku. V Chorvatsku chystaju teraz velku stretavku 4.6.06.
    Samozrejme budem si este lepsie vsimat vsetky okoloiduce alfy....
    L.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.05.06  15:11

« Richie

Ono moc 155 Q4 nejezdi. A uz vubec ne ve stribrny barve. O top stavu a OMP kotoucich ani nemluve...
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.06  15:02

« to magi

ale fakt by to chtelo nejakou fotku...takle bych ji nepoznal i kdyby stala predemnou...
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.06  15:00

« Bez nadpisu

A cloveka moze aj slak trafit...
    Pokial by som v Prahe nieco podobne zazrel tak dam vediet.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…