Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
« Bez nadpisu
magic: skvělé, stěstí v neštěstí. Doufám, že Tvá Alfice není nijak poznamenaná prožitým stresem a že se třeba potkáme 1. července na ARC Tour
chemic_ali: párkrát už tu o tom šla řeč. V6 TB je o něco (málo) slabší než V6 3.0 24V a tudíž i než 2.0 20V ve Fiatu. Je to ale sladký motor, s krásným zvukem a neskutečnou chutí do otáček. Výhody: nižší povinné ručení, máš něco extra (dvoulitr šestiválec turbo jinak široko daleko nenajdeš) a (asi) i snadné "ladění", což je ovšem podle mého zbytečné. Nevýhody: méně běžný motor (o něco horší shánění dílů, ale není to tak zlé) a v městském provozu to není úplně ono (v nízkých otáčkách než zabere turbo je sice kultivovaný, ale moc netáhne). -
"-- skrytý --" 27.05.06 23:32
« Re: AUTA
Dobrá zpráva (tedy jak pro koho)!!! Moje AR 155 Q4 nalezena!!! Dnes v 15:18 jsem nalezl v Ketnerově ulici v Praze 5-Stodůlkách své oplakané auto za významného přispění nejen alfaklubu, ale také tohoto fóra - zejména velmi významě pomohli Zachs a HGT, a Jirka z fiatbravofóra - a tím pádem mají u mne slíbenou odměnu. Tudíž je žádám, aby se ozvali! A zároveň strašně moc děkuji všem, kteří se jakýmkoliv - byť třeba neúspěšným - způsobem na "pátrání" podíleli. Díky všem, které to vůbec zajímalo, kteří se třeba jen dívali kolem sebe víc, než bylo nutné. Je fantastické vědět, že jsou mezi námi ještě lidé, kteří nejsou lhostejní a kteří hasí i to, co je momentálně nepálí. Upřímné díky.
A doufám, že tuto službu nikomu z vás nebudu muset splácet, protože se vám to zkrátka nestane. Ale kdyby přeci jen - pomohu samozřejmě rád! -
« 147 Sport
mam novú Alfu 147-Sport, som zatiaľ maximálne spokojný, je to naozaj radosť z jazdy, trápi ma všake vŕzganie plastu na dverách od kufru, dá sa s tým niečo robiť? Druhá vec je zadný blatník, kde sú odhadzované predným kolesom (17´)kamienky a cca po týždňovom jazdení som tam mal na dvoch miestach už obitý lak, riešil som to nalepením ochranných fólii, je to "slabosť" 147? Má s tým tiež niekto problém? Ď -
« Bez nadpisu
mam alfu 156 2.4 JTD a je tam automaticka klima....kdyz nastartuju tak se mi pokazde hnedka zapne....poradte prosim jak to vypnout....uz me nekdo radli takovej silenej postup s koleckam od foukani a s klicem ale to funguje tak do druheho startu....chci si klimu pustit kdyz chci ja a ne kdyz chce ona :) -
« Bez nadpisu
no je to nazor kazdeho ale co jsem slysel od jednoho znameho ktery ma komose ktery dela v Alfe Romeo a byl v Italii na nejakych predvadecich testech jak pracuje v italskych autech Sellenia,tak uz bych jiny olej nez Sellenii nedal...pry je to az neuveritelne jaky mela ta Sellenia vysledky...ty oleje jsou delane primo na ty motory....rjak jsem uz psal...rozpousti co maji a nerozpousti co nemaji... -
« OLEJE
Asi o mesiac budem menit rozvody a aj olej a uvazujem jedine o Castrole
K olejom mam svoj nazor kazdy vyrobca odporuca ten alebo onen olej a ked si vsimnete aky olej odporucaju francuske,talianske atd. automobilky tak som presvedceny ze keby sa ten Castrol robil v Taliansku tak by ho tiez odporucali. -
« Bez nadpisu
bylo mi receno ze plna syntetika nedela JTDcku dobre...dal jsem tam Valvoline a muj servisak mi dal za usi....at tam nedavam jinou znacku nez Valvoline...povidal ze Valvoline je dobra znacka ale ne do itala a kdybch tam dal plnou syntetiku tak by to pry bylo jeste horsi...