Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
« Bez nadpisu
Ano to autoje funglovka a stále prebieha akcia aj u nás aj v Čechách, ale neni lacná stála 739tisíc, ale je tam výbava zadarmo za nejakých 100t, 5 dverová karoséria, čierna metalíza, rádio s MP3. daždový a pachový senzor, 17 kolesá Supersport, športový čierny textil, alarm s čidlom náklonu, dvojzónova automatická klimatizácia, športové zavesenie extrasérie, ASR, pal. počítač, v podstate výbava Distinctive, ale bez laktovej opierky a tempomatu.., teraz prebiaha akcia 147 rosso 105CVči tak nejak za 599 sk čo je výbava Progresion v červenej a 5D, nemá elektrony :-( /normálne to u nás stojí cc 660t/ u vás v Čechách by to malo bzť tiež. Pozri www.alfaromeo.cz, www.alfaromeo.sk.... Bál som sa spotreby zatial sa zmestím do 8,5l v meste /1,6 120CV/. Predtým som mal Stilo 103 CV a fakt nejaký veľký rozdiel vo výkone nebadám asi vo výšších otáčkach, ale ani v spotrebe, tá je identická.... -
Mr.Murphy_ 13.06.06 20:57
« Re:
Abarth: matka má AR 147 už 4 roky a najeto 91tkm. Jezdí jí to naprosto bezproblémově, při 80tkm byly akorát měněny nějaké díly na zadní nápravě (těhlice?) v ceně řádově 5tis. Kč. Motor si bere 1-2 dcl oleje na 1000km, takže je potřeba to hlídat (a jak už psali lidi přede mnou stává se z koupě ojetiny loterie, protože nikdy nevíš, jak pečlivě olej hlídal předchozí majitel). Ještě bych možná trošku kritizoval převodovku - řazení z 2 na 3 při vytočení dvojky k 7.000rpm někdy může "škrtnout" a celkově bych řazení (alespoň u toho kusu kterým jezdí máti) označil za pouze průměrné... Jinak podvozek je parádní, zatáček se fakt bát nebudeš... No a to přesné řízení - pocity jak ve Ferrari :-! Interiér občas vrzne, ale 100x to vykompenzuje tím, jak je krásný... Podle mě je AR147 charizmatické auto, které člověku dělá radost, pokud mu dopřeje patřičnou péči... Jo a měň rozvody při 80tkm - nevyplatí se zkoušet, kolik vydrží... -
"-- skrytý --" 13.06.06 20:26
« Re:
Hlavní problémy jsou opět s elektronikou Bosch - debimetry, lamdy, protiprokluz, škrticí klapky, atd. sem tam je problém s Alfa Code. To je ale společný všem těmto elektronickým autům a je fuk, jestli je to BMW, MB nebo AR. Pokud máš na novou, neváhej a ber novou. Kontroluj pravidelně olej a budeš spokojenej. U ojetý je trochu riziko, že bývalý majitel byl prase a ten motor bude přidřenej, což se u TS 16v bohužel občas stává (a nelze to poznat). Tady platí, že čím míň km, tím hůř (nad 150.000 je to o.k. - to už pak vydrží všechno). Nová je bez rizika, akorát musíš pravidelně kontrolovat fyzicky hladinu oleje (není spoleh na signalizaci - v tom je asi celý problém) a používat kvalitní mazivo (a chovat se k tomu jako člověk a ne jako prase).
U TS ty závěsy zase tak moc neodchází (u JTD mnohem víc), když se k tomu člověk chová slušně, po 100.000 km vyměníš spodní ramena, oscilačky a jejich uložení, silentbloky, případně i tlumiče a nejsou to horentní sumy. Díky tomu hornímu ramenu totiž zase vychází tlumič velmi levně.
Rozdíl mezi slabou a silnější 1.6 je menší než by se zdálo. Při denodenním ježdění je to zanedbatelný. Bůhvíjak to nebrzdí, chce to brzdy OMP - alespoň na předek. A pokud bys to měl se satelitní navigací Marelli, tak si neumím představit, kam bych jel, kdyby se podělala...
Ale není to zrovna malý a lehký auto, já bych preferoval 2.0 TS (teda raději 2.2 JTS, ale to mám Smolíka, ta se nedělá). Hlůavně kvůli průběhu nmomentu, 1.6 je v nízkých otáčkách citelně slabší a musí se víc vytáčet, takže spotřeba je nakonec velmi podobná. -
« Bez nadpisu
Ja mám tú zmodernizovanú 147 edícia Sport 120CVa som z nej uplne nadšený, /predtým som mal Stilo/ od pôvodnej verzie sa okrem exteriéru odlišuje novými materiálmy v interiéry a má ináč riešené budíky, už nie sú v tých "rúrkach" čo sa týka dielenského spracovania, nevidím ziadnu resp. skoro žiadnu chybu /vid nižšie/a nechápem ako to môže niekto spochybnovať, ked som si sadol po Alfe do GolfaV pripadal som si v nom ako v Trabante :D, jediné čo ma trápi je vrzganie umelej hmoty na kufrových dverách, už som sa tu na to pýtal, ale som ešte nedostal odpoveď, čo sa stým dá robiť. A to najlepšie na záver: podvozok, auto je na 17 palcových kolesách a má športové zavesenie kolies, to je jednoducho radosť z jazdy.....Otázne je ako dlho vydrží na našich cestách, jazdím hlavne po mesta BA. -
« Bez nadpisu
No já bych chtěl tu 147 s tou silnější 1.6 tak by mě zajímalo jak se to chová, jakej to má zvukovej projev, jízdní vlastnosti v extrému, tlumení nerovností kvalita dílenského zpracování i když na tý mi zase tolik nezáleží protože jsem zvyklej z Fiatu na ne zrovna nejlepší kvalitu. Dále nějaké závady napište co jste s tím tak měli za problémy, životnost motoru a podvozkových dílů. A jestli nevíte jaké jsou rozdíli kromě vzhledu v základní AR 147 a té modernizované. Chtěl bych jí koupit až tak příštím rokem tak už bych spíš uvažoval na té modernizované verzi. Jinak pořád ještě zvažuju, že když schrastim dost peněz tak bych šel do nový tak můžete taky připsat pokud někdo kupoval novou zkušenosti z dealerama a servisama šel bych asi do tý základní verze protože myslim že co se týče výbavy mi bude dostačovat. A jestli třeba dávaj nějaký slevy protože na netu nejsou žádný uvedený kromě nějakých limitovaných sérií atd. -
"-- skrytý --" 09.06.06 11:11
« Re: AR 156 2.5 V6
"Kupujete si auto,nebo skla!!!!!!!! Důležitý je to, co je v techničáku!!!!!"
Po svejch zkusenostech s bazarama u nas bych tam uz auto nekoupil, ale kdyby k tomu melo dojit a bazarista by mi tohle rekl... Asi by to bylo to posledni co v zivote rekl a to posledni co bych ja slysel na svobode... ;-) -
"-- skrytý --" 08.06.06 23:52
« Bez nadpisu
jo. v nemecku ma kamarad znameho, ktery tam zije a dela do aut. kdyz na nejake vola, uz vi, jestli je to turek. ale jednou jsme od turku auto brali, reknu vam, tak solidniho turka jsem jeste nevidel!! fakt. lepsi, nez jakykoliv nemec.
ale jinak s tou italii ma magi pravdu.... -
"-- skrytý --" 08.06.06 23:07
« Re:
mobile.de ne, to je samej tureckej vekslouš, co to koupil za pár euro v Itálii a stočil kilometry. Dovoz z Itálie je to nejlepší, co ti můžu doporučit (teda kromě Japonska, ale to je kapku z ruky). a já nekupuju techničák, kupuju auto...
Je teda pravda, že na roku výroby nesejde - je to ta nejmíň důležitá věc při koupi auta. Myslím to smrtelně vážně - kdo přijde a chce auto max. 3 roky starý, je idiot a patří mu, když ho áčkaři natáhnou. Raději strarý v perfektním stavu než novej vrak. Než jsem koupil svoji Q4, prošel jsem snad všechny bazary v týhle zemi a sháněl cca pětiletou 156. Samý vraky. A pak jsem z Itálie přivezl 11 let strý auto a nemůžu si ho vynachválit. A potom jsme koupili z I další kolem 8-10 let a ani jeden problém! Takže rok výroby vzal čert. Kilometry do 200.000 jsou taky fuk, u TS 16v naopak- čím víc, tím líp. Hlavní je: nebouraný, nelakovaný, pravidelně a odborně servisovaný po 1. max. 2. majiteli. Kouknout so servisky, zavolat do servisu a oni už řeknou. -
« Bez nadpisu
Zdravim všechny alfisty jsem majitelem druhého fiatu. Nejdřív Uno ted Bravo byl jsem s oběma nadmíru spokojen a s tím bravíčkem jsem teda pořád mám 1.6 sx. Ale přeci jen už má léta taky nějakej ten škrábanec. Zvažuju koupi bud nového GP 1.4 16v sport a nebo chci sehnat nějakou lehce jetou AR 147 tak dva tři roky nejlépe starou do dvou let třeba převzít po někom leazing. Je tady nějakej vlastník AR 147 ? Já jsem do toho auta zamilovanej >:D teda spíš jsem zamilovanej do všech alf, ale 147 je pro mě asi jediná cenově dostupná nebo nějaká starší ale z toho mám trochu strach protože bazary k nám tahaj samý bouračky ze zahraničí tak jim moc nevěřim. Tak pokad někdo máte zkušenosti pište :) -
« AR 156 2.5 V6
Doufám,že nikoho moc neotravuju s mým nákupem auta a jesli jo tak se omlouvám.Dneska jsem prohlížel další kousek,sw-éčko,černý,r.v 01 za 179 tis.Vcelku pěkný až na nějaký ten detail a to:Podle toho ohmatanýho volantu mě neseděli km (prý 87 tis.).Jelikož jsem před rokem vlastnil 156,která měla najeto 175 tis.,tak jsem trochu v obraze jak by ten volant měl vypadat.Pak jsem zjistil podle skla,že nesedí rok výroby a když jsem na to poukazoval,tak bazarník řekl "Kupujete si auto,nebo skla!!!!!!!! Důležitý je to ,co je v techničáku!!!!!"Takže ta koupě asi bude běh na dlouhou trať.