Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
« dobry servis neznackovy v praze
poprosil bych o pripadne tipy na dobry neznackovy servis v Praze, schopny udelat za slusnou cenu komplet rozvody a prohlidku 147 1.6 TS. (ze kolik tisic se tak rozvody delaji?)
..svagrove tohle auto poblaznilo hlavu,a sla ho temer obratem koupit..ale je z velkeho bazaru,tak ji chci usetrit pripadneho zklamani ev. amoku
diky moc vsem! -
"-- skrytý --" 26.06.06 21:45
« Richie-HK
Poradím ti, pokud je to ještě aktuální. Tam co jsem ti už jednou radil (tuším tobě) na zhasnutí té kontrolky airbagu. Já tam byl minulý týden. Komplet za asi 900,-(vypuštění,vyčištění,vysušení,napuš… oleje a media). Auto Servis Toman Žamberk. Na počkání asi za 3/4hodiny. -
« To Richie - HK
"lehkej kovovej cinkavej zvuk pri teplem motoru": podobný zvuk mi dělal můj V6 2.0 TB. Byla to vačka a zdvihátko ventilu, i když mě taky strašili pístním čepem. Nakonec to nebylo tak hrozné...
Kvůli tomu původnímu podezření jsem taky koupil celý náhradní motor (ze 164 V6 Turbo), který teď nepotřebuju. Kdyby měl někdo zájem, je k mání v Brně... -
« Bez nadpisu
mam problem...mam AR 156 2.4 JTD...a porad se mi z motoru ozyva divny vuk ....servisak povidal ze to klika neni,ze kdyby to byla,tak sezere vyucak...pro jistotu se na ni pry podiva-jen kvuli me,ale tvrdi ze to klika neni....rikal cosi o cepu na ventilu.....nevite nekdo?.....je to takovej lehkej kovovej cinkavej zvuk pri teplem motoru.... -
"-- skrytý --" 22.06.06 20:13
« kejml
Díky za nabídku kol. Už mám půjčené origo 15". Teď je jen obuju. Dneska se byl kámoš taky se 156 s 18" kolama ptát a řekli mu ani náhodou. Tak snad projdu. Mám ji celou v tuningu, ale téměř vše v originálech s homologací TUV. Cadamuro, Lester, HP RAID,..... -
"-- skrytý --" 19.06.06 20:45
« magic
Nic se neděje. To já jen tak, aby řeč nestála. Teď budu radši, když to bude tak za tři týdny (tedy pokud už to nemá hotový). Měl jsem výdaj s chladičem, diagnostikou.......... A to mě ještě čeká STK, na který nevím jak s 18" kolama projdu a sraz ARC Tour. -
"-- skrytý --" 19.06.06 20:42
« magic, kejml and spol.
Rada všem. Tak jsem se v neděli hecnul a rozčalounil sedačku, abych rozlousknul problém se stále se rozsvěcující kontrolkou airbagu a mazání sporadické chyby. Po slušném hlavolamu jsem se dopracoval k tomu, jak demontovat airbag v sedačce a dostat se ke kabelu k němu. Příčina závady je v konektoru, který vstupuje přímo do airbagu a má asi už po těch letech vůli od neustálého nasedání do sedačky (Sportpack1). Po dnešním napíchnutí na diag. to stále hlásilo chybu a po několikerém zamrmlání s konektorem ejhle a bylo po problému. Nicméně preventivně vyměním ten kabel za nový. Cena nic moc (asi 1500,-). Ale přece jen jde o airbag. A samostatný konektory se svorkovnicí se neprodává. Ještě, že už vím jak na to. -
"-- skrytý --" 16.06.06 23:23
« Re: magic and spol.
Já teda zase musím popět chválu na OMP: na 147 TS stojí vložka filtru 1771,- Kč a musím říct, že kvalitativně mi přijde líp udělaná než třeba Sparco (např. měkčí a mnohem přilnavější boční guma, výraznější blow-projev u turbomotorů), o KN ani nemluvě (Green nemohu posuzovat), které jsou dražší. Výkon posoudit nemohu, protože čtyřkola se brzdí dost blbě.
A když už tady opěvuju OMP, tak přední kotouče Racing s děrováním a drážkováním na 147/156 TS 2.0 vychází na 5.876,- Kč/pár vč. DPH a destičky Racing na 2.723,- Kč (1.378,- Kč Road&Sport). Zaručený součinitel tření min. 0,46 v rozsahu teplot 150-950 °C. A to vše pod cenou dílu ve značkovém servisu...