Alfa Romeo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo

• 00 Reagovat !

foto

24.07.06  17:05

« Bez nadpisu

magic sak si pamatam...ale ked v autorizovanom servise povedia ze kluka ide vybrusit...a aj ju vybrusili a ze bola dobre vybrusena ze to sedelo ako serbel na zadku...ani skrutena...iba skrabnuta od rozsypaneho loziska....tak ja som im akosi uz nechcel do toho kecat...Heh...ale aj mechanik sa zdal vcelku inteligentny a veci sa vyznajuci clovek...
    Toz platil som okolo 43 000 ked sa dala kluka brusit...takto sa to navysi...lebo kluku treba novu...a oni sa budu na cene nejakou castou podielat...cize v konecnom dosledku sa oprava aj tak bude pohybovat tak ako si pisal ty...
    ja len dufam ze ked sa to opravi tak to nebude trhat ako som spominal...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.06  00:08

« Bez nadpisu

Weslake: jsi si tím jist? Já mám pocit, že ne, ale rozhodně bych se o to nehádal. Myslím si, že vodní pumpa je ta zadní řemenice na 3 šroubech, ne? Ale je fakt, že nad tím je ještě jedno kolo rozvoďáku, který jsem vlastně ani nezkoumal, k čemu je. Vodní pumpu jsem z toho v životě vyndanou neviděl, takže možná blábolím nesmysly. Ropáci jsou trochu mimo mě...
    dano: Dyť jsem ti psal, že tu kliku nevybrousíš. No co, teď už to víš. Moc bych se nedivil, kdyby olej. čerpadlo bylo v pořádku. U spousty aut není klika brousitelná, s tím nic nenaděláš. A ty, co kliku brousitelnou mají, ji mají zase těžkou.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.07.06  20:30

« Re: Re: Re:

Vodní pumpu 2.4 jtd skutečně pohání rozvodový řemen :-) a olejové čerpadlo řetěz (včetně vyvažovacího hřídele v bloku motoru) :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.07.06  15:58

« Neni servis, jako servis

Tohle vypada na s gustem odflaknutou praci.
  • 00 Reagovat !

foto

21.07.06  14:57

« Bez nadpisu

dal som opravit tu zadretu kluku...v aprili som tu o tom pisal...
    ale stala sa taka vec ze po skusobnej jazde, ktora cinila zhruba 30 km sa opat zadrela...tak som im to zaniesol opat do servisu...mechanik bol z toho prekvapeny - aj sklamany...on sam na tom vral najazdil okolo 10 km po oprave...
    tvrdil ze asi bolo nefunkcne olejove cerpadlo...Ale nejde mi do hlavy ako moze mechanik iba "vizualne" skontrolovat olejove cerpadlo a bachnut ho tam naspat...nie je na to nejaka skusacka?...vraj pozrel iba nejaky "ventil" co je na tom olejovom cerpadle a ten bol v poriadku...
    a este...opravoval to autorizovany servis fiat...teda vlastne to stale opravuje...
    ...no a este ked som na tom jazdil tych 30 km ja...tak v otackach okolo 3500 bolo citit dost silne trhnutie...to mi odovodnoval tym ze by sa patrilo vymenit sviecky...lenze sviecky su predsa tie iste co boli aj pred zadretim a vtedy to netrhalo vobec...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.06  07:10

« Re: Re:

nechci se hadat,ale jste si jisty ze je vodni pumpa u 2.4 JTD pohanena pres drazkovyna remen a ne pres rozvodovy remen?
  • 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 20.07.06  21:49

« Bez nadpisu

o.k.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.07.06  01:20

« Re:

ee, je to standardní Lančácká konstrukce = vodní pumpa je hnaná plochým drážkovaným řemenem a olejový čerpadlo je na klice.
  • 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 17.07.06  23:13

« Bez nadpisu

to RHK: no, vodní pumpu měnit nemusíš, ale je podle nákresů hnaná rozvodovým řemenem, samozřejmně pokud se bude přidírat tak ti zničí rozvodový řemen a tím i motor. Takže je to jen na tobě, jestli ji vyměnit či ne. Olejové čerpadlo se zdá, že pohání kliková hřídel, mám jen ricambi CD a podle nákresu to příliš nepoznám.
  • 00 Reagovat !

foto

16.07.06  20:43

« 156

Zdravim alfisty.Nevíte jestli má 156-ka model 03 systém uchycení dětské sedačky Isofix? a nezná někdo link na italský internetový bazary?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.06  14:48

« Re: Re: PROSÍM O RADU - ALFA ROMEO 156

ja mám síce 147 /sport/ 88kW spotreba medzi 8-9 litrov čo až taký rozdiel nie je...ale čo sa týka tej radosti z jazdy....iné auto už nechcem....dúfam ,že to nezakríknem....kam sa hrabú tie Oktávky, Golfy čo Megany... 8)
  • 00 Reagovat !

foto

12.07.06  10:33

« vodni pumpa

musi se u Alfy JTD menit pri vymene rozvodu i vodni pumpa?
    a nevite jestli je olejove cerpadlo u 2.4 JTD pohanene retezem?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.06  12:07

« Re: PROSÍM O RADU - ALFA ROMEO 156

Ja sam mam JTD 85 kW a uplne mi staci Spotrebu mam okolo 7 litrov a to jej davam pekne zabrat. A pri dnesnych cenach paliv by som nechcel tankovat benzin.
    Inak jazdit na Alfe je to asi jedine co ma v poslednom case este bavi >:D
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.06  19:59

« Bez nadpisu

Když nemáš peníze,tak si tu alfu radši nekupuj protože ty případný investice do ní bys nemusel rozchodit.Já nevím,ale s tou "hrkačkou" 1.9D musí být svezení leda tak pro masochisty.
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.06  14:26

« PROSÍM O RADU - ALFA ROMEO 156

Ahojte, měl bych na vás pár dotazů ohledně nákupu auta. Do konce roku plánujeme koupit ojetý vůz, hodně se mi líbí AR 156. Na netových stránkách jsem našel tento typ a zjišťuji, že se těší velké oblibě. Chci se zeptat, kolik "žere" 1.9JTD při normální předpisové jízdě a dále pak rychlejší (nemyslím tím žádné extra závody - hrátky na piráty silnic, ale spíš svižnější rychlejší jízdu, s občasným překročením zákona). Do kolika km se vyplatí koupit toto auto? Má smysl jít pod r. v. 2000? Jaké jsou nejčastější závady tohoto auta? ... A ještě takové srovnání - měli jsme limit do 150 000 Kč, ale u tohoto auta budu muset připočítat min. ještě 30 000. Je to celkem dost peněz (alespoň pro mě). Tak jsem ještě na netu našel Peugeot 306 kombi 1.9D r.v. 2002, najeto 125 tkm, cena 125 000 Kč. Pro kterou variantu bych se měl přiklonit? Děkuji za Vaše odpovědi. MiD
  • 00 Reagovat !

foto

06.07.06  16:37

« ventilator

chlapi ma niekto z vas skusenost s vyberanim ventilatora co fuka vzduch do kabiny (ten co je za protipoziarnou prepazkou, neviete niekto ako ho odial dostat von aby nebolo treba vypustit klimu????) auto je 166 V6
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 05.07.06  20:33

« Re: alfa 146

Jedině TS 1.6 - 2.0 co nejmladší, netuněnej a servisovanej kus. Boxery nebrat, technika 33 v novým kabátě i s neduhama.
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 05.07.06  20:30

« Re: dobry servis neznackovy v praze

Ve Svahu 1038, 147 00, Praha 4, +420 241 43 2642, název si najdi na netu. Budeš to mít od profíků a za lidovku.
  • 00 Reagovat !

foto

01.07.06  07:51

« alfa 146

Chtěl bych si koupit alfu 146, ale popravdě mam z toho trošku obavy. >:D Máte někdo s touhle károu zkušenosti a poradili byste? Chtěl bych 1.6, ale nevim jestli je lepší boxer, nebo twin spark. Někde píšou že ts jsou lepší, jinde zase že to jsou totální šmejdy, tak nevim. Budu rád, když se podělíte o svoje zkušenosti a poskytnete mi nějakou radu. Muj
    e-mail je ogarpetr@seznam.cz Díky...
  • 00 Reagovat !

foto

29.06.06  18:41

« Bez nadpisu

to nvim...zkusim se optat servisaka....diky za tip
    jednomu znamemu to dela na Fiatu Marea a ve Fiatu neprisli na to co to dela.... :(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…