Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
"-- skrytý --" 23.07.06 00:08
« Bez nadpisu
Weslake: jsi si tím jist? Já mám pocit, že ne, ale rozhodně bych se o to nehádal. Myslím si, že vodní pumpa je ta zadní řemenice na 3 šroubech, ne? Ale je fakt, že nad tím je ještě jedno kolo rozvoďáku, který jsem vlastně ani nezkoumal, k čemu je. Vodní pumpu jsem z toho v životě vyndanou neviděl, takže možná blábolím nesmysly. Ropáci jsou trochu mimo mě...
dano: Dyť jsem ti psal, že tu kliku nevybrousíš. No co, teď už to víš. Moc bych se nedivil, kdyby olej. čerpadlo bylo v pořádku. U spousty aut není klika brousitelná, s tím nic nenaděláš. A ty, co kliku brousitelnou mají, ji mají zase těžkou. -
« Bez nadpisu
dal som opravit tu zadretu kluku...v aprili som tu o tom pisal...
ale stala sa taka vec ze po skusobnej jazde, ktora cinila zhruba 30 km sa opat zadrela...tak som im to zaniesol opat do servisu...mechanik bol z toho prekvapeny - aj sklamany...on sam na tom vral najazdil okolo 10 km po oprave...
tvrdil ze asi bolo nefunkcne olejove cerpadlo...Ale nejde mi do hlavy ako moze mechanik iba "vizualne" skontrolovat olejove cerpadlo a bachnut ho tam naspat...nie je na to nejaka skusacka?...vraj pozrel iba nejaky "ventil" co je na tom olejovom cerpadle a ten bol v poriadku...
a este...opravoval to autorizovany servis fiat...teda vlastne to stale opravuje...
...no a este ked som na tom jazdil tych 30 km ja...tak v otackach okolo 3500 bolo citit dost silne trhnutie...to mi odovodnoval tym ze by sa patrilo vymenit sviecky...lenze sviecky su predsa tie iste co boli aj pred zadretim a vtedy to netrhalo vobec... -
gtv6 17.07.06 23:13
« Bez nadpisu
to RHK: no, vodní pumpu měnit nemusíš, ale je podle nákresů hnaná rozvodovým řemenem, samozřejmně pokud se bude přidírat tak ti zničí rozvodový řemen a tím i motor. Takže je to jen na tobě, jestli ji vyměnit či ne. Olejové čerpadlo se zdá, že pohání kliková hřídel, mám jen ricambi CD a podle nákresu to příliš nepoznám. -
« PROSÍM O RADU - ALFA ROMEO 156
Ahojte, měl bych na vás pár dotazů ohledně nákupu auta. Do konce roku plánujeme koupit ojetý vůz, hodně se mi líbí AR 156. Na netových stránkách jsem našel tento typ a zjišťuji, že se těší velké oblibě. Chci se zeptat, kolik "žere" 1.9JTD při normální předpisové jízdě a dále pak rychlejší (nemyslím tím žádné extra závody - hrátky na piráty silnic, ale spíš svižnější rychlejší jízdu, s občasným překročením zákona). Do kolika km se vyplatí koupit toto auto? Má smysl jít pod r. v. 2000? Jaké jsou nejčastější závady tohoto auta? ... A ještě takové srovnání - měli jsme limit do 150 000 Kč, ale u tohoto auta budu muset připočítat min. ještě 30 000. Je to celkem dost peněz (alespoň pro mě). Tak jsem ještě na netu našel Peugeot 306 kombi 1.9D r.v. 2002, najeto 125 tkm, cena 125 000 Kč. Pro kterou variantu bych se měl přiklonit? Děkuji za Vaše odpovědi. MiD -
« alfa 146
Chtěl bych si koupit alfu 146, ale popravdě mam z toho trošku obavy. >:D Máte někdo s touhle károu zkušenosti a poradili byste? Chtěl bych 1.6, ale nevim jestli je lepší boxer, nebo twin spark. Někde píšou že ts jsou lepší, jinde zase že to jsou totální šmejdy, tak nevim. Budu rád, když se podělíte o svoje zkušenosti a poskytnete mi nějakou radu. Muj
e-mail je ogarpetr@seznam.cz Díky...

Toz platil som okolo 43 000 ked sa dala kluka brusit...takto sa to navysi...lebo kluku treba novu...a oni sa budu na cene nejakou castou podielat...cize v konecnom dosledku sa oprava aj tak bude pohybovat tak ako si pisal ty...
ja len dufam ze ked sa to opravi tak to nebude trhat ako som spominal...