Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
« Bez nadpisu
Ahoj,
vidím, že Magic je tady :-! , tak pár otázek:
Jak často jezdíš do Itálie a bylo by možné jet s tebou? V případě koupě vozu, bych rád měl vedle sebe odborníka. Je jasné, že nemůžeš brát každého s sebou, ale mohli bychom se domluvit na fin. vyrovnání, aby se to rentovalo i Tobě. Já bydlím až do dubna v Zeltwegu(AT) což je 1,5 hod od IT hranic, takže by byla možnost i kde přespat.
Zkus juknout na tento odkaz. Ty ceny se mi zdají až podezřelé(jestli tedy nejsou bez DPH)
[odkaz] -
"-- skrytý --" 12.09.06 09:15
« Bez nadpisu
Může to být cokoliv. Vadné detonační čidlo, vadné čidlo teploty, vadný debimetr, vadná lambda, špatné ukostření... doporučuju alespoň výpis ze seznamu závad a určitě se tam objeví chybová hláška. Když je něco v nepořádku a objeví se signál na kontrolce, je to snadné. Horší je to v případech, když ŘJ žádnou závadu nezaznamená a auto přesto nefunguje... -
"-- skrytý --" 12.09.06 07:49
« Alfa romeo-palivovy system 155 2,0
Dobry den. Potreboval by som poradit s takouto vecou. Pred mesiacom som si kupil alfu 155 2,0 16V. Po oprave podvozku (brusenie a zakonzervovanie) som bol nuteny vymenit nadzdvihadka. Motor sa pekne stisil a s pocitom, ze uz "neodpalim vacku", som pokojne zacal motoru riadne "zakurovat" ( 7000 otacok...). >:-[] Vsetko bolo v poriadku az pokial mi nezacala svietit cervena kontrolka vstrekovacov. Zacal som tym najjednoduchsim a vymenil som palivovy filter. Nepomohlo to. Kontrolka nesvieti pri kludnej jazde ( do 3500 rpm). Pri podrzani plynu nad 5000 rpm, sa rozsvieti. Sem tam sa mi uz stalo ze motor troska vynechal. Pripadalo mi to ako nedostatok paliva. Mozete mi prosim Vas niekto poradit ako pokracovat v rieseni problemu? Dakujem. -
"-- skrytý --" 30.08.06 23:24
« Bez nadpisu
RV: byl jsem na Kozlu, snad se objevím i na Kameni, ale neslibuju.
luckash: breru jsem nezažil, ale 159 Q4 je fakt líná vrána. Jenže u MPS bych se bál toho, že zatím všechny 4x4 od Mazdy, co znám, byly dost poruchový. M6 je výborný auto (až na ty brzdy a pár krávovin), ale ve verzi 4x4 noční můra. Do starých 323 GT-R se dávaly komponenty z Integrale, protože byly konstrukčně podobný, jen v tý Lancii asi 3x víc vydržely. Takže bych raději počkal na nějaké relevantní reference.
Na sportovní jízdu je tu Lancer Evo a Impreza STi. Na ně stejně nikdo nemá... -
"-- skrytý --" 26.08.06 13:19
« Bez nadpisu
Ač jse mi to těžce říká, tak MPS bude na sportovní jízdu asi přeci jenom lepší volba než 159 3.2 JTS :'-( . Menší hmotnost + vyváženější a rozhodně propracovanější 4x4(visco špéry). Alfa brzdí opravdu fantasticky, jak mazda nevím. Řízení je taky na špičkové úrovni, tam bych řekl, že na alfu romeo pořád ještě nikdo nemá(opět ale nevím jak je na tom MPS). Kterej motor bude sám o sobě působit lepším dojmem to je otázka. Ale 3.2 JTS v Breře mě zas tak neohromilo. Shodou okolností mě vzápětí vezl kamarád v GTA, a už jenom po zvukové stránce je ten starej motor uplně někde jinde. :shock: Celkově bych tipnul, že na dálnicích, nebo rychlých táhlých zatáčkách to bude více než vyrovnané(tam je 159 dokonce rychlejší i než 156 (vyzkoušeno).), i na okreskách je alfa přes hmotnost pořád rychlejší než konfekce, ale oproti MPS? To teda nevím...
MPS bude asi volba řidiče, 159také, ale jinak zaměřeného....
Uvidíme co 159 GTA, ale tam je opět jasné zaměření jinam...M3, S4 apod. :roll: -
"-- skrytý --" 26.08.06 12:52
« Alfa 166
V čera jsem byl v Imofě a 166 tam neměly. Prý jí ani neplánují objednat, bo se vůbec neprodává (co vyšla ta 159 tak o ní nemá nikdo zájem, slova prodejce)
Pořád mě přesvědšovaly at jdu do 159, prý je na prostor skoro stejná a technicky je mnohem lepší než AR 166(říkal prodejce).
Tak jsem si projel 159 s 2.4JTD 200Kobyl (mam zájem o 3.2 V6, ale tu tam neměly) . No byl to záhul, pěkně dokázala zatlačit do sedadel, jak na kolotoči. Hodně jsem studoval kvalitu díl. zpracování, bo sem v roce 2000 kupoval novou 156 a tam to bylo nic moc. Po technické stránce, jízd. vlastností jsem byl s 156 max. spokojenej, nikdy mě nenechala ve štychu, ale ty pazvuky při jízdě po kostkách mě ničili. V servisu to vubec nemělo smysl řešit, koukali na mě jako z jara proč chci odstranit pazvuky, když to k Alfě patří. Surprised No a musim konstatovat, že posun k lepšímu tam rozhoně oproti 156 je. Jak v použ. materiálech tak slícování, vše drží fest nic neplandá, ale!!! Při jízdě po kostkách drnčel plastovej rámecěk na stropě mezi slun. clonama ve kterým jsou umístěné čudlíky na osvětlení interíéru a čtecí lampičky! A taky nedoléhala lišta imitující kov na schránce spolujezdce. Na jedné straně odstávala. Škoda, že nejsou Italové pečlivější při výrobě a zpracování interiéru. Pro čistokrevný Alfisty toto není problém, ale normální lidé, kterym se Alfa jinak líbí ale zároveň jsou to estétové a puntičkáři jako já to sráží body dolů. Vždyt je to auto za 1. 350 000 Kč (V lepší výbavě s motorem 3.2 V6)
No v Pondělí si jdu do Auto palace projet Mazdu 6MPS počet kobyl stejný (260) ale lepší krouťák i zrychlení než AR 3.2 V6 :P -
« For Magic
Ahoj Magicu !
Moc rád bych Tě viděl na jednom z největších Alfa srazů sezóny co se u nás koná. Myslím, že i víc Alfistů by Tě rádo vidělo, kvůli Tvým znalostem o italských autech. Už několik let bych se s Tebou rád setkal a pokecal o autech a zvu Tě na srazy a stále si mi to nedaří :'-( Tak snad teď : sobota 2. září, letiště Kámen (blízko u Pelhřimova) viz. Alfaromeoclub.cz. Ostatní Alfisti jsou samozřejmě taky zváni. -
« Re: Re:podvozok
ked to môžem porovnať /predtým Stilo 3D/ nevidím čo sa týka komfortu pri prejazde našimi rozbitými cestami signifikantný rozdiel a to mám športové zavesenie extrasérie a 17 palcové kolesá /facelifovaná 147/, zato neporovnatelný rozdiel v jazdných vlastnostiach v prospech 147ky..naozaj sedí ako na kolajniciach...:-) neviem posúdiť aké to je pri komfornom zavesení kolies...ale že by to zo mna vytriasalo kosti sa nedá povedať, bol som velmi milo prekvapený..jedine mám strach ako dlho tento zložitý podvozok+17 na našich cestách vydrží, jazdím po BA a snažím sa inkriminované úseky naširoko obchádzať...ináč tá spotreba sedí, papierových 11,2 v meste som nastastie ešte nedosiahol, teraz mám 8,5l /1.6 /120CV/čo je prakticky rovnaká spotreba ako na Stile 1.6 16V /103 CV -
« Re:
Mám 147 JTD 16v r.v.2003 třídvéř, kupovaná jako nová. Maximální spokojenost, spotřeba kolem 6 litrů. Čekal jsem , že to auto bude hodně dobrý , ale i tak jsem byl mile překvapen, hlavně podvozkem a brzdama. Vpředu zmiňované Golfy všech generací jsou tak o deset let zpátky. Za volantem Alfy se i všední den stává svátkem. Ano silentbloky zadních ramen odchází a časem i předních, ale rozdodně to nezruinuje rodinej rozpočet jako třeba ramena u Pasatu. U 1.6 TS kontroluj olej skoro pořád, ze začátku některý motory berou olej. -
gtv6 23.08.06 22:36
« Re:
Spotřeba 147 1.6 120CV rv. 2000 plné výbavě se pohybuje 8 - 10 L, klidně kup i 2.0 spotřebu budeš mít stejnou. Pokud si můžeš vybrat, tak raději facelift který má poddajnější podvozek, první verze je dost tuhá i na hloupých 15" při 17" z tebe vytřese duši, každá díra na cestě tě bude znervózňovat. Bohužel po 80 tkm budou vymačkaná zadní ramena, bude to mlátit, pokud nebudeš pravidelně trefovat díry a auto bude jezdit na 15" tak zbytek vydrží věřím i 150 tkm, samozřejmně mluvím o prvních kusech výroby roku 2000, všechno je o tom, jak se budeš k autu chovat. Poruchovost průměr. Na 1.6 120CV je nutno měnit po 50 tkm rozvodový a vyvažovací řemen, po 100 tkm měnit i kladky. Motor = kontroluj olej po 2500 km. Brzdy předek 70 tkm. A hlavně to chce šťastnou ruku při výběru auta. -
« Re:
to scooter_x: ja mám facelift. 5D 147- ku edícia Sport čiže 1.6 120CV, športové zavesenie podvozku, 17 kolesá Supersport, dvojzónová klíma....atd čiže taký modifikovaný TI paket pre náš trh, k poruchovosti sa neviem ešte vyjadriť, zatial jedine vrzganie plastu na dverách od kufra /ale to je asi jediná slabosť talianov, plasty:-)/ krásny interiér /po nasadnutí do Golfa V či Oktávie som si pripadal ako v trabante:-)/ vynikajúce dielenské spracovanie, super športové sedadlá..ale to najlepšie je chovanie auta na ceste, naozaj sedí ako pribité na takom podvozku som sa ešte neviezol a to som jazdil na Stile, Golfe IV, Golfe V a v Mazde 3/má tolko ospevovaný podvozok z Focusus, ale kde sa hrabe na 147..ku:-))/ stačí sa pozrieť do speťáka ked sa na mna tlačí najaký Oktavián ako rýchle zmizne za najbližšou zákrutou, kde sa proste nechytá..:)spotreba 8,5-9l v meste /na viac som sa naozaj nedostal/ za autom sa naozaj ešte stále každý otočí, nevidíš ho na každom rohu, možno trošku nekritické, ale do toho auta sa človek každý den naozaj teší...môžem doporučiť:-)) ak máš ešte nejaké dotazy napíš -
« help
Nejazdil som na svojej 166 asi 6 tyzdnov a dnes rano ked som k nej prisiel ani mi neodomkla (nieco asi vymlatilo baterku) problem je v tom ze mi neche otvorit kufor (nejde otvorit ani klucikom) neviem ci to ma nieco spolocne s tym ze som mal pusteny alarm alebo tam je niaky iny problem prosim pomozte dik -
CtvrtSardel 22.08.06 21:12
« Bez nadpisu
to luckhash: Diky za radu, ale to uz sem udelal a ty desitky fundovanych odpovedi sem nejak nenasel...alespon me neuspokojili ve vsech ohledech...proto sem polozil svuj dotaz a prosbu, aby alfiste znovu napsali par slov. Jestli to Tebe obtěžuje, tak můj příspěvek ignoruj...
Jak už sem řekl, 147 je impozantni auto, nadherný, přitažlivý, sexy, ale vím moc málo o jeho vnitřním světě a životě, proto mě potěší, když se někdo se mnou bude chtit podělit o zkušenosti s chovem téhle italské šelmičky... >:-[] -
CtvrtSardel 22.08.06 16:45
« AR 147
Zdravim vsechny priznivce i odpurce AR! Chtel bych se zeptat zasvecenejsich lidi, nez sem ja, pac o Alfach toho moc nevim...Premyslim o koupi AR 147, asi 1.6 TS, zajimalo by me, jestli tady nekdo takove auto ma, jake jsou zkusenosti ohledne spotreby, poruchovosti, tvrdosti podvozku,... Jak je to s zivotnosti 100 tkm a podobne famy, ktere sem tu astacil precist!
Je to nadherny auto, proto se snazim mu trosku porozumet;)Predem diky! -
« Bez nadpisu
Dakujem za uzitocne rady. Snad este jedna prosba. Nemenil som zatial na tom este brzdove platnicky. Vie niekto doporucit nejaku vhodnu znacku, resp. mam sa spolahnut na doporucenie znackoveho servisu? A vobec ma zmysel vymyslat v tomto, ked su na tejto alfe vpredu este nevetrane kotuce? Ja by som mozno vymenil aj tie za nejake lepsie, len neviem ake. Vie prosim niekto odporucit nejaku rozumnu alternativu?