Alfa Romeo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo

• « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 19.10.06  13:49

« Re: Re: Re: Hmmmm

To rebby: jo, každý musí začít sám u sebe, to je pravda. Zatím třídim odpad a mám v autě funkční kat. Do města a pro život mám Pandu, na na zábavu starou alfettu. K tomu systému EGR, ten zajišťuje částečnou cca 10% recyklaci výfukových plynů, tj. vede je zpět do sání. Je to berlička, která snižuje výkon na úkor paliva a opotřebení motoru. Nevěřím tomu, že EGR zachrání svět, spíš se dá polemizovat o marketingu. Důležitý je katalyzátor nebo filtr pevných částic.
    To tomaz: 2001 bude mít podle mě na 100% E3, no a hlavní hmatatelný rozdíl je - lambda i za katem = obtížný elektronický tuning motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.06  09:58

« Re: Re: Hmmmm

u egr systemu se uvadi ze umoznuje posunout vykonovou krivku do vhodnejsich otacek. je to mozne?
    jeste mam jeden dotaz, nebude nekdo vedet jaky motor se montoval do AR156 2.0ts v roce 2001? jestli to byl euro2 nebo uz euro3. pripadne jaky je mezi nema rozdil. myslim technicky rozdil, jine casti atd.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.06  22:47

« Re: Hmmmm

Rebby - ne, vždyť píšu, že máš pravdu a že opravdu musíme začít každý u sebe. Já měl na mysli spíš tu technickou drobnost - EGR systém "vyčistí" už tak čisté benzinové auto tak nepatrně, že jeho nepřítomnost změříš jen velmi přesnými přístroji. Rozdíl s- a bez- je prostě téměř nepatrný. Zato stárnutí dieselových motorů, jejich problémy se vstřikovači, čerpadly a nedejbože tuningem jsou opravdické ekologické bomby. O filtru pevných částic jsem již psal.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.06  18:18

« Hmmmm

huml76: Rikam, nechci flame. Ted zacinam litovat toho, ze jsem se nechal unest a vubec jsem tady neco napsal o ekologicke strance veci... Ne ze bych byl potrefena husa, ale ta otazka neprimo na me smerovala, proto Ti odpovim. Auto nemam, do prace jezdim kazdy den metrem a nasledne 3 zastavky tramvaji. O tom, ze si auto koupim uvazuju. Chtel bych starsi Alfu 147 a to je duvod, proc na tyhle stranky chodim. Rozhodne tu nechodim proto, abych tu vedl chytre reci o tom, jak maji vsichni nechat auta doma a jezdit na kole... Ne, proto opravdu ne. Ale proste patrim k tem "naivnim", co donesou do kontejneru na plasty PET lahve, auto nemejou u potoka, vyjety olej nelijou do kanalu a na jezdeni centem mesta bych si nekoupil 4 litrovy offroad (byt to na prazske silnice obcas potreba je). Pokud se Te me chovani dotyka, pak se omlouvam. Nenutim Ti ho.
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 17.10.06  16:27

« Bez nadpisu

tak se pochlub rebby cim jezdis???
    me zase fascinujou lidi, ktery rvou o ekologii, ale nevedi jak vypada MHD a doma maj stary auto s emisema trajektu
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.06  15:26

« Bez nadpisu

ja mam teda EGR ventil v poradku a chip nemam ,ale obcas ,kdyz to z krizovatky poradne rozjedu a podivam se za sebe ,tak je mi temer stydno :(
    taky si to poradne zakouri...
    a kdyz potkam chipovanoum ochcavku 1.9 TDI tak teda huli mnohem vic nez ja a ze tech chipovanych aut jezdi cim dal tim vic....podle me by chipovani melo byt podmineno tim ze motor potom musi splnovat emisni normy....coz si myslim ze vetsinou snad je ale je zase pravda ze chipla ochcavka bude znecistovat podle me mene nez nejakej starej vyrachtanej diesel ,kterej proto aby usetril jezdi na fritak michanej kdovi s cim...
    mozna by nebylo od veci kdyby chlupaty meli nejake prenosne merice emisi a mohli auto rovnou odstavit jako nezpusobile pro provoz na pozemnich komunikacich
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.06  15:02

« Hmmmm

magic: Nechci vytvaret nejaky flame, ale opravdu si myslis, ze je pristup: "Oni delaj sracky, proto muzu taky", tim vhodnym? Ja nejsem zadny sileny ekolog. Jen se mi proste nelibi, kdyz si kazdy mysli, ze jeho osobni odpovednost je malickost. Ono totiz ten celek je slozen jen z malickosti. To je vsechno, co jsem tim chtel rict. V zadnem pripade jsem nikoho nechtel nastvat, urazit ani osocit. Proste si myslim, ze by kazdy mel zacit u sebe. To je vsechno.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.06  14:24

« Re: Hmmm

Rebby: hezké, moc hezké. Máš samozřejmě pravdu. Taky do auta vrátím EGR ventil! Přesně v okamžiku, kdy prasatům, co na Octaviích TDI a Passatech TDI "čipují" ECU tak, že se za novým autem valí oblaka černýho dehtu, zuráží někdo pařáty. Až budou pro nový dieselový auta stejně tvrdý předpisy jako pro benzinový - potom opravdu ten EGR na svý auto vrátím. Do tý doby ne.
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 17.10.06  13:44

« Bez nadpisu

samozrejme mas castecne pravdu, ale kdyz srovnas emise 1.6 bez egr ventilu a jakykoli 1.8, natoz pak 3.0, bude na tom 1.6 porad lip.
    pokud se chces bavit o zivotnim prostredi, je treba vyrazne omezit hmotnost aut a vykony motoru. dokud budou na trhu lamba a GTA, nech 1.6 bez egru spat :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.06  10:37

« Hmmm

OT - Timhle pristupem si sereme do vlastniho hnizda, mily Gtv6... Opravdu Te nezajima, co budou dychat tvoje deti a deti tvych deti? Zni to jako populisticka rikanka, ale pred sto lety taky vetsina populace neumirala na rakovinu, ze...
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 16.10.06  21:10

« Re:

EGR - ucpat nebo odmontovat, pokud je otevřený, pokud je zavřený neřešit. Zkusmo zajet na emise, za stovku to změří a pokud jí jede kat bude to v normě, ale jestli sestra symaptizuje s greenpeace tak ho určitě bude chtít opravit......
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 16.10.06  13:02

« Bez nadpisu

ja jsem si myslel ze je to tohle... segre odesel na astre. ale tvrdili ji, ze to zvysuje spotrebu a snizuje vykon. znamena to snad, ze je stale otevrenej? tzn. ze recykluje ty splainy? nebo je naopak zavrenej, coz by melo opacnej efekt, doufam...??
  • 00 Reagovat !

foto

16.10.06  12:55

« Bez nadpisu

egr ventil pousti do sani spaliny na opetovne spaleni...jeho hlavni ucel je zlepseni emisnich udaju......a tobe nefunguje?
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 16.10.06  11:40

« poradite?

chci se zeptat jakou funkci ma egr ventil a zda je nutne jej vymenit, nebo se na to vykaslat?? diky
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.06  07:38

« Bez nadpisu

Prosim vas, potreboval by som poradit, ci sedi remenica vyfukovej vacky na 2,0 TS 16V aj z nejakeho ineho talianskeho auta. Trebarz z Fiata bravy 1,8 GT, alebo niecoho ineho? Su rozmery a uchytenie identicke aj z mensich objemou? ( 1,6 1,8 TS...)
  • 00 Reagovat !

foto

13.10.06  21:15

« Bez nadpisu

I po změně čísla originál zůstává v e-peru
  • 00 Reagovat !

foto

12.10.06  10:29

« pro vsechny

tak ok....vsem dekuji za rady...nakonec jsem rozhodl po nekolikdennim premysleni ze tam necham stvajici prevodovku.....musim bohuzel prekousnout to ze mi to toci o 1000 vic.....takze nebudu jezdit 200 ale pouze 180 Smile ....ale to nevadi...po dalnici vubec nejezdim a 50/90/130 to zvladne....
    a zase mam sprintera...na krizovatce nepotkam moc aut co by mi ukazali vyfuk Smile a spotreba je navzdory vetsim otackam vice nez prizniva a tak moje posledni slovo je : NEVYMENUJI .... Smile
  • 00 Reagovat !

foto

12.10.06  08:01

« najde se?

shanim stale nekoho z Hradce Kralove a okoli kdo ma alfu 2.4 JTD 100kw abych si overil funkci prevodovky....kolik to toci na jednotlive rychlosti....prosim prosim...
  • 00 Reagovat !

foto

12.10.06  07:57

« Bez nadpisu

jo tak me to vadi :-) takze kdyby nekdo chtel zkracenou prevodovku na 2.4 JTD...treba pro zavodeni do vrchu :-) tak je k dispozici :-) zrychleni to ma uzasny :-) ale na dalnici to moc neni :(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.10.06  22:55

« Re:

Může se jednat o standardní převodovku, které někdo zkrátil stálý převod. U některých vozů velmi žádaná a drahá záležitost. jestli ti to vadí nebo nevadí si musíš rozhodnout sám.
    To, že číslo momentálně neexistuje nemusí nic znamenat, čísla se pravidelně mění.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…