Alfa Romeo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.11.06  17:00

« Bez nadpisu

to je jasnyý, ale podle principu chladnější vzduch v sání - menší objem - více vzduchu při spalování by naopak na jihu evropy měli jezdit stejné motory hůře a s vyšší spotřebou než u nás. Ale ono je to naopak...
    Možná by na to mohl mít vliv atmosferický tlak...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.11.06  16:32

« Bez nadpisu

Magic: Takze podla chyboveho hlasenia riadicej jednotky je to cidlo teploty vody.
    Inak dik moc za to telefonne cislo, ale asi bude ozaj lacnejsie vymenit ho za nove. Inac kontrolka poruchy motora svieti len pri urcitej teplote vody, cca 30-40 stupnou. Ak je teplota vysia, alebo nizsia, kontrolka zhasne.
    Este davnejsie sme sa bavili o " spotrebe v zahranici a u nas ". Kedze mam moznost podielat sa na testovani novych motorov ( okrajovo ), zisti som este jednu vec. Zaistujem stalu teplotu pre motor, priamo do sania ( motor je na testovacej stolici, takze je nutne dodavat mu vzduch zo vzduchotechniky), pozadovana teplota je 20 stupnov. Pri kolisani teploty od 13-30 stupnov celzia je rozdiel vo vykone 4-5 PS na 120PS motore.
  • 00 Reagovat !

foto

02.11.06  13:54

« Bez nadpisu

a to znamena ze jsou kvalitni?
  • 00 Reagovat !

foto backer

backer 02.11.06  12:37

« Jurid

Znám Jurid jako brzdové destičky do prvovýroby
  • 00 Reagovat !

foto

02.11.06  10:03

« Bez nadpisu

Dostal jsem nabidku za super cenu na kotouce znacky JURID ...znaze nekdo tuto znacku?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.11.06  09:47

« Re:

Máš asi na mysli čidlo teploty vody, protože čislo teploty vzduchu tam není. Určitě se dá osciloskopem zjistit napětí toho čidla, to není problém. Je otázka, zda nákup nového není lacinější, ale je pravda, že závada nemusí být primárně v čidle (kontakty, vodiče, atd.). Pokud bys chtěl osciloskopickou diagnostiku, zavolej na číslo 377 931 096 a domluv se na termínu. Pokud ti ale svítí kontrolka vstřiku, může být závada i jinde.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.11.06  09:07

« Bez nadpisu

Magic: Dik za radu. Takze az su chyby merania u TS beznou vecou, je mozne, ze prave koli tomu mi riadiaca jednotka vyhadzuje chybu motora? Teda na dignostike mi to naslo chybu, ze teplota od cidla nieje jasna pre riadiacu jednotku. Akurat neviem, ci to je tym cidlom samotnym, alebo sa signal straca kdesi po ceste k riadiacej jadnotke. Je nejaka zarucena metoda ( myslim tym meranie ), ktora mi pomoze zistit, ci je cidlo vadne? Nemyslim tym vymenit cidlo za nove, skor nejaky odpor.... Je to to cidlo, ktore je pri termostate? Je tam len jedno. Dik za radu.
  • 00 Reagovat !

foto backer

backer 02.11.06  07:25

« kontrolka motoru

Tak už to mám v cajku.Byl jsem na examineru.Byla tam chyba překročené množství nasávaného vzduchu.Po vymazání O.K.Mechanik říkal jestli tam nemám sportovní filtr.To nemám a že si to cuclo víc vzduchu , tak nevím , ale je fakt že jsem před tím jel zrovna trochu dravěji.Jinak je to Sportwagon 2004,najeto 25 000 km,mám ho asi půl roku a potřebuju ho prodat. >:D :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.11.06  20:01

« bak

Když 2,4JTDm, tak předpokládám nový auto. Že? Kolik máš rok a ujetých km. Může to být jen hláška ke garanční prohlídce. Kámoš má na 2.0JTS to samé. Prostě to má auto nahrané v ECU a po ujetých km a nebo době se ozve. A nebo je to vážné. Ale to by hlásilo ihned do servisu. To měl ten kámoš v háji jednu z lambd. Jedině Examiner nebo jím podobný ti řeknou víc.
  • 00 Reagovat !

foto

01.11.06  15:00

« Bez nadpisu

tak to ti nikdo asi nerekne....jedine ten poctitac...to muze byt milion veci
  • 00 Reagovat !

foto backer

backer 01.11.06  14:58

« Bez nadpisu

Rozsvítila se mi kontrolka motoru u 2,4 JTDM,hlásí to návštěvu servisu.Poraďte čím to asi tak může být? :-( :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.06  14:03

« Re:

1552,0: tak paradoxně pomalá jízda může motor zahřívat víc než rychlá, ale to nezáleží na otáčkách jako spíš na tom, jestli se kapalina chladí náporově. Takže v zácpách, kdy víc auto stojí než jede a proud vzduchu je takřka nulový (spíš horký výfukový plyny) by těch 98 bylo normálních. 130 ale rozhodně ne, to by byl asi problém buď ve špatný recilkulaci nebo v měřících systémech. Protože teploměr chl. kap. jde přes ŘJ, nesrovnalosti nejsou u TS 16v nic mimořádného.
  • 00 Reagovat !

foto

31.10.06  10:25

« toceni dieselu

mam 2.4 JTD a chci se zeptat jestli motoru hodne ublizuju kdyz ho obcas prozenu do cerveneho....maximalku radsi nezkousim protoze mam zkraceny staly prevod a tak mi to toci vic nez by melo....takze kdyz jedu 200km/h tak jsem uz v cervenym....
  • 00 Reagovat !

foto Mr-Murphy-

Mr.Murphy_ 31.10.06  09:15

« k té 147 1.6 TS

no, ono to s ní snad nebude tak zlé... Máti to auto má a po najetí 105tkm neměla žádný vážný problém. Pravda je, že olej žere (2,5dcl/1tkm) a variátor je už slyšet, takže v dohledné době nás čeká jeho výměna. Mimochodem už delší dobu jsem se chtěl zeptat, jestli variátor, který způsobuje, že auto celou dobu (tedy nejen po nastartování) zní trošku jako diesel, je problém čistě "estetický", nebo může způsobit něco horšího?? Rozvodový řemen se měnil v 80tkm (a mám známého, který tuhle výměnu neudělal a v 85tkm mu prasknul). Jinak kromě jedné výměny dálkového ovladače centrálu to auto nebylo ani jednou v servisu, kromě pravidelných prohlídek... tož asi tak...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.06  08:18

« Bez nadpisu

Magic: Uz davnejsie som sa chcel opytat na tu teplotu motora, ktoru si tu spomenul. Mne to ukazuje troska cez 90, cca 95-98, na budiku. Teplomerom priamo v nadobke som to este nemeral. Je mozne ze je vadny ukazovatel teploty? Viem, ze trebars u starych audi 80, to bol bezny jav, ktory nahanal majitelom hrozu. V lete pri velkych upaloch to ide kludne pomaly az ku 130 !!! Najhorsie na tom je to, ze pred mesiacom mi odpalilo poistku na saharu, a motor sa mi zvaril. Zavada bola na pridavnom vykonovom odpore namontovanom na chladici. Ked som ho vyradil, zas to funguje spravne. Hned na to som kompletne vycistil chladice na klimu a na vodu. Stale sa mi ale zda divne, ze pri 15 stupnoch okolitej teploty, nie pri prilis razantnej jazde ( max 4000 rpm ), sa mi pocas jazdy spusta ventylator.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.10.06  22:24

« Bez nadpisu

huml76: co se týká motorů TwinSpark 16v tak je to opravdu horší než strašný. Kromě závad elektroniky Bosch - ŘJ, debimetry, lambdy, rezistory škrt. klapek jsou u modelů od r. 2000 navíc problémy se servomotorkem plynu a jeho řízení, antiprokluzem, atd. Dejme tomu, že to je Bosch a je pravda, že na Audi, BMW nebo MB to je spíš ještě horší než u AR, ale na druhý straně třeba na Lanciích jsou ty stejný problémy minimální (!?) Průser je ale v tom, že se často vyskytují závady na uložení kliky (v průměru každý 3. auto!!!), závady variátoru, skočený vačky, přehřívání, atd. = závady konstrukčně-mechanické. A to nikdy nebylo!
    Píšu to pořád dokola a nerad, protože AR 75 s tehdy revolučním motorem 2.0 TwinSpark (8v DOHC) představovala jedno z nejpokrokovějších a konstrukčně nejzajímavějších aut své doby (1986). Jako dneska si pamatuju, jak jsem se učili ve škole, že se něco dělává tak a tak a výjimkou je Alfa Romeo, protože ta už je v budoucnosti, dělá se tam vývoj pořádně a vyrábí bez ohledu na výrobní náklady (taky vzápětí AR vyhlásila bankrot). Sám jsem to auto po letech měl a ten motor byl výborný - výkonný, moc nežral, s lehkou 75 docela lítal a byl snad nezničitelný. Pravda, kardan, hydraulika a občas i převodovka měly svý mouchy, ale člověk za tu přeci jen trochu větší péči taky něco dostal. TwinSpark 16v je ostuda označovat nálepkou Alfa Romeo a krom výbornýho podvozku a vynikajícího řízení 156 2.0 TS 16v nic moc nenabízí. Pravda, není to málo, ale bývalo podstatně líp...
  • « 00 Reagovat !

foto gtv6

gtv6 30.10.06  21:58

« Re:

jo 147 120cv, mám stále tu zkušenost, mám ji v rodině 6 rok, v 56.000 km stržený zuby na rozvodovým řemenu - no warranty, prej byla 30x v omezovači. Jinak standartní neduhy, jako nabouraná na LP jako většina, asi tlustej A sloupek. Variator v 70 tis, jezdí s ní máti a i tak si vezme 2 deci na 1000 km. 5 x vybitá baterka při zamčeným autě. najeto 85 tkm.
    to mag: díky za nápovědu, zatím předělám to miniaturní sání, asi tam půjde ze 24V.
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 30.10.06  20:31

« Bez nadpisu

ty voe magicu, ted desis i me... to je to fakt tak drsny??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.10.06  17:15

« Re: Re:

V Brně se obrať na firmu Autogamma, Úvoz 5. Vozí auta z Itálie a zatím jsou všichni, které znám a koupili tam, spokojeni.
    Ale důrazně t varuji před problémy motorů TwinSpark 16v (všechny benzinový 147).
    gtv6: Myslím si, že by to chtělo vyndat ten hliníkovej odlitek a zvětšit (vykutat) maximálně jeho vniřní objem nebo přímo svařit novej, větší, a dát i průměrově větší trubky k ventilům + vybrousit kanály.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.06  12:52

« Re:

Já tomu stejně nerozumím...takže by mi to moc nepomohlo. Navíc fotky taky něco řeknou a ten člověk co to dováží tomu rozumí a je to z rodiny tak mě snad nepodělá...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…