Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
"-- skrytý --" 21.11.06 08:04
« Bez nadpisu
To sa mi nejak moc nezda, myslis, ze kompresor bezi aj ked nepotrebujem chladit? V tom pripade by ho ale stale vypinalo minimalne tlakove cidlo. Ja myslim, pokial nieje vonku prilis teplo, ( priklad: vonku je 15 stupnov, ja chcem mat v aute 25 stupnov, momentalne je tam 27, bude mi namiesavat vzduch z vonku, pokial mi neklesne teplota na 25 stupnov, ak by nie, potom zapne chladenie ), nema dovod spustat klimu, hlavne ked chces kurit na polohe HI, aj v automatickom rezime. Ale je mozne, ze sa mylim.... -
"-- skrytý --" 20.11.06 22:16
« Re:
No nevím to teď jistě, ale poloha HI je pouze topení na maximum. Ale pokud to neblokuje vnější teplota nebo tlakový čidlo, tak kompresor klimy běží pořád. Vypnout jde tlačítkem ECON. Je to trochu vidět i na zakolísání otáček... Tím samozřejmě netvrdím že nemáš v háji něco u ventilátoru, jen aby jsme vyjasnily funkci tý klimy... -
"-- skrytý --" 20.11.06 16:09
« Bez nadpisu
Dik za radu, ale mne ten ventylator bezi, aj ked mam poziadavku na kurenie " HI ", cize na mximum kurenia, takze nevidim dovod, preco by sa mal spinat ventylator. Jedine, ze by mala ta klimatizacia takzvany REVERS, cize vonku by chladila a do vnutra kurila. Nemyslim si zeby moje auto malo takuto klimatizaciu. Alebo sa mylim.....?
Mna skor trapi to spinacie cidlo na chladici, hlave to, ci riadiaca jednotka vie o tom, ze je zopnute. Vysvetlovalo by to chybove hlasenie riadiacej jednotky. Skor som rozmyslal, ze az by si riadiaca jednotka porovnavala teplotu z cidla na termostate a s cidla na chladici, bolo by jej nejasne, preco pri studenom motore bezi ventylator. -
"-- skrytý --" 20.11.06 07:51
« Bez nadpisu
Potreboval by som poradit. Ma nieco spolocne spinacie cidlo ventylatora na chladici s riadiacou jednotkou? Respektive, moze riadica jednotka hlasit jeho chybu? Cidlo na termostate uz mam vymenene, takze nemal by v nom byt problem. Stava sa mi, ze pri studenom motore samo zapina ventylator. Sem tam mi preblikuje kontrolka, riadiaca jednotka hlasi poruchu. -
« Bez nadpisu
tak jsem to uz vyresil....dam tam sellenii turbodiesel 10w-40 a pristi vymena bude za selenii wr diesel 5w-40...a pak uz jen ta....jinak jsem volal do HK do fiatu a rikam chci olej do 2.4 JTD ..a on povida sellenia racing...ja povidam do dieselu?? a on ...jo to je diesel??...no a mel jsem jasno ohledne kvalifikace tohoto technika -
"-- skrytý --" 08.11.06 09:53
« Bez nadpisu
1552,0: V návodu na motor Honda mám napsáno: Při provozování v nízké nadmořské výšce je nutno provést jiné nastavení karburátoru. Při trvalém provozu v nadmořské výšce vyšší než 1200 m n. m. je nutno provést přetryskování karburátoru, aby nenastal pokles výkonu. A to je jednoválec OHC na sekačce na trávu...... -
"-- skrytý --" 08.11.06 08:17
« Bez nadpisu
Ja si kazdopadne myslim, ze pri mori bude o hodne vlhci vzduch. Ja by som to cele asi typoval na tu nadmorsku vysku kde sa hodne meni tlak vzduchu. Kdezto my ako osoby zmenu tlaku nejak vyraznejsie nepocitujeme, je mozne ze na vykon motora to ma vpliv. -
"-- skrytý --" 07.11.06 20:04
« Bez nadpisu
Ten valivej odpor, to je rozumná věc. V It jsou slinice jedna báseň, narozdíl od germanofilní části evropy, kde je dobrejch jen pár dálnic a silnice v bavorsku.
Ale nezdá se mi to s tou vlhkostí. Nevím, otázka je, jestli na jihu evropy je vzduch vlhčí, a nebo díky přímořskému klimatu ( jih itálie je znatelně ovlivňován subsaharsky, z afriky) nebo sušší. ( ikdyž alpy, to je jasná, jenže tam zas člověk těžko může porovnávat vzhledem k rovinkám u nás)
Záhada no ;o) -
"-- skrytý --" 07.11.06 16:33
« Bez nadpisu
Ono to bude urcite viac faktorov. Ale som presveceny, ze jeden sa tam bude podielat v ovela vecsom mnozstve, ako tie ostatne. Mna tato tema zaujima koli tomu, ze uz som to pocul od viacerych ludi, takze to
nepovazujem za vymysel.
Ked tak nad tym rozmyslam, ja mam moznost menit frekvencnym menicom aj tlak privadzaneho vzduchu do sania, takze az ho zvysim z 500 Pa, na 1000 Pa, urcite by sa to malo prejavit na vykone motora. ( to je ten spominany efekt turba ) Aspon vidim ako pravdive su informacie o vykone na vystupnej kontrle. Skoda, ze nikoho z kompetentnych to nejak moc netrapi.... -
"-- skrytý --" 07.11.06 15:28
« Re:
Možná vlhkost a složení. Vlčí vzduch je těžší. Nebude to asi zásadní hodnota pro turbo (ve smyslu brzdění lopatkového kola kompresoru), ale bude bohatší na kyslík a tím pádem bude líp hořet a bude se vytvářet i víc páry, která nejnže odvede nějakou práci, ale lépe ochladí spalovací prostor. Navíc vlhký vzduch bude díky zhoršenému přestupu tepla líp ochlazovat intercooler, takže teplota vzduchu vstupujícího do sání bude asi paradoxně nižší, i když je klima teplejší.
Mně ani tolik nezarazil fakt, že to auto chlastá míň (při stejný jízdě) jako spíš o kolik. Ten rozdíl mi přijde hrozně velikej. Na rovinu říkám - kdyby to tu někdo napsal, vysmál bych se mu. U jiných verzí jsem si toho tolik nevšiml. Ani třeba u Dedry s turbínou jsem si toho nikdy nějak extra nevšiml, ale možná jen proto, že jsem tu spotřebu prostě neměřil. Ale jak člověk stárne, dělá spoustu pitomostí a apk jen kroutí hlavou...

>:-[] >:-[] >:-[]
Zrejme nejsem sam kdo taky vaha... :P
[odkaz]