Alfa Romeo

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo

• « 00 Reagovat !

foto

10.06.00  08:13

« Re: AR 147 to Alex

No, nerad bych urazil vase designerske citeni, ale podobnost s 206kou? No to nevadi. A k Honde. Nedivil bych se, kdyby ti nic nerikal design Hondy. Oni se nejak ne a ne najit, ale zlepsuje se to. Cloveku se asi libi proto, ze je ma rad, ostatni moc neoslovuji. Ale divim se, ze ti nic nerika vesobecne. Je to totiz stejne jako Alfa a BMW znacka se sportovnim image a to bys mel brat v uvahu, kdyz hledas konkurenty k alfe (samozrejme technicky, protoze tobe asi zase prijdou nejkrasnejsi alfy - me v posledni dobe taky:-)). ne nadarmo se ji rika japonske BMW. A pokud bys rad vedel neco o technice, zkus se prekonat a navstivit dealera a vyzvednout si technicke tabulky. Motory jsou vzdy lehce vykonove nadprumerne, s vyjimkou vozu s pridomkem VTI a Type R. Pro zajimavost - civic s motorem 1,6 dava 118 kW, s 1,8 ma 124 kW a japonska verze TypeR ma z 1,6 l dokonce 138 kW a je to co do litroveho vykonu druhy nejvykonnejsi motor sveta. Po BMW M3 ctvrty nejvykonnejsi se nachazi ve voze Integra Type R a z 1,8 l ma 140 kW. A nejvykonnejsi motor sveta najdes v novince, ktera by se ti mela libit i designove - roadster Honda S2000 - 2,0 l/177 kW s zadnim nahonem. Bez urazky - o tom se muze alfam jen zdat. Jinak maji Hondy velice dobre podvozy a u zminenych sportovnich verzi vynikajici.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.06.00  14:42

Petousi, jeste neco: Bravo/Brava uz faceliftem prosly (velmi decentnim) loni. Na rok 2001 se pripravuji nastupci (resp. jeden nastupce ktery bude mit udajne jedno jmeno). Predpokladam ze 1,9 JTD ze 147 se v nem objevi, mozna bude mit snizeny vykon vzhledem k image Fiatu. Kingu: to jsem nevedel ze je to Honda. Me na ni osobne nic moc neimponuje, ale to je muj mazor. Ba ne, do HRV bych sel, zatim spise do 3 dverove. Hezky auticko.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.06.00  14:38

Jo, zadek je dosti podobnej 206ce (a udajne jeste vice pripravovane 207icce, RSD videl zrejme v AutoBildu skici). Jak jsem jiz rikal, fotky mam od Tomase. MatuSi: Alfa 147 by mela byt pristi tyden tady na auto.cz. Doufam ze budou znamy i blizsi technicke udaje, to co se objevilo na autonews byl preklad dokumentu ktery mi Tomas poslal a tam toho vic opravdu nebylo.... Na ceny si musime pockat nejmene do rijna, pokud se nepletu AR 145 zacinala nekde na 400 tisicich, 147 se zakladnim 1.6 motorem bych tipoval na nejakych 450 tisic Kc. Ale to jsou jen odhady....
  • 00 Reagovat !

foto

09.06.00  13:17

« Zdravím

Ahoj Alfisti chci se zeptat jestli někdo z Vás neví o nějakém srazu, chtěl bych se v létě setkat se stejně pošahanejma lidma jako jsem já a pokecat o jediném autě se sportovním srdcem.
  • « 00 Reagovat !

foto petous

petous 09.06.00  07:29

Nemuzu si pomoc, ten zadek mi pripomina 206, ale jinak je sva. Urcite bych ji koupil radsi nez 156. Nejsou nekde k mani podrobnejsi tech. data nez na autonews ? Zajimavy asi bude to nove JTD 1.9, mozna by ho mohli davat do Brava po faceliftu, ne ?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.06.00  07:21

Jen jeste trochu buricska poznamka: Alfa 145 byla diky svym ostrym hranam a klinovitemu tvaru mozna vice svebytna, kdezto soucasne trendy uz 147cku donutili zaoblit a tudiz nechat vice spolynout s davem. Ted nemam pochopitelne na mysli pohled zepredu, nebo z vetsi blizkosti, ale spise v situaci, kdy sledujes treba z 50m prazskou magistralu. Ale o to ani moc nejde, dulezite je, ze tu 147 je a ze rozhodne nebude spatna.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 08.06.00  22:32

« Re: Re:

ales> no, skusim sa lepsie pozriet...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.00  15:24

Omyl Alexi - moje znacka je Honda, velke sympatie ale chovam i k Alfe (s jistymi vyhradami ohledne kvality) a posledni dobou take k Seatu (facelift ibizy a leon jsou velice dobra auta, image Alfy zatim nemaji, ale to prijde, kdyz dostano uvolnou ruku od Piecha) - z praktickeho hlediska - nejsem si jisty, zda si pri cenach benzinu budu moct dovolit Hondu, musim se tedy podivat po naftove konkurenci:-)). Ten "vopruz" a 156 byl jen recnicky obrat, abych vyjadril, jak moc se povedla 147cka. Nema jedine hluche misto a dela cest italskemu designu. (Zkus porovnat treba s Puntem - vsimni si, jake hruzne tvary se pred tebou postupne objevuji, kdyz ji predjizdis - brrrr)- a to se mi zprvu tridverak libil. Na zadi 147 je patrna mirna inspirace Bravem, ale vic vypiplana, zaroven to je ale na prvni pohled Alfa. Predek nema chybu, je to super styl, moc se nepovedl jen u 166 - tam je mirna disproporce mezi velikosti pride a prtavouckymi svetlomety (ale da se nad tim prihmourit ocicko, mozna i obe:-)). Profil zatim posoudit nemohu, fotka cisteho boku zatim neexistuje, nebo se ke mne nedostala. A interier je podstatne elegantnejsi evoluce toho u 156, jen se mi podle fotek zda volant nejaky uzky. Pokud chcete videt nejaky fotky, tak uz je 147 v novem Auto Motor a Sportu a behem par dni ji bude asi mit i Automobil Revue a rozhodne tydenik Svet Motoru a urcite i Auto Tip.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.00  12:09

« Re: Re:

matus ten rok vyroby je na tom skle ve formatu ..9 . U 166 tam muze byt 8, 9, 0 zaci to pouze konec letopoctu.
  • 00 Reagovat !

foto

08.06.00  08:21

« Je hezká

Novou AR 147 musím pochválit, po designové stránce je moc hezká, stejně jako 156 a 166. Nevíte za kolik se bude prodávat? Měla by asi být levnější než 156. Taky by mě zajímalo, jestli na ní dají 3 roky záruku.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.00  08:12

« Re: AR 147

MatuS: bohuzel, uz jsem si je vzal domu na diskete a pristup na net doma nemam... Urcite budou v nejblizsi dobe tady na auto.cz, treba hned pristi tyden....
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.00  05:32

Máš pravdu. Z talianska by som si nekúpil ani bicykel!!
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.00  05:14

tomu rikate nadhera? Tak to teda fakt nevim. Designeri se na tom mozna vyradili, ale pekny to auto opravdu neni. Mozna ze zadu, ale ten predek je hnusnej. Podobne jako u 156. Ta se me prvni rok strasne libila, ale casem se to okouka a dneska bych si takovy auto uz nekoupil.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 06.06.00  22:23

alex> aj ja by som rad tie fotky...nemozes to niekde hodit na www...?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.06.00  18:00

« Re: to Pvel KR_5

Protoze ten motor proste treba vzhledem k Nemeckym motorum cerpadlo/tryska neni konkurenceschopny. Je hlucny, ma nevyrovnany chod, nizky vykon a vysokou mernou spotrebu paliva. Navic jsou s nim problemy (kozlik, zavazicka na zdvihatkach, atd....). Nemohu s cistym svedomim doporucit. Verim, ze muzes mit s timto motorem ty nejlepsi zkusenosti, ja mam ale spise ty opane. 2.0 TwinSpark zere jen o neco vic a je perfektni. Sice s tim autem taky moc necvici, ale pro pohodovou jizdu to staci. Alespon podle mne.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.00  14:25

Kingu, sice nevim k jake znacce mas naklonnost, (nejspis asi nejake nemecke?) ale souhlasim s Tebou ze 147 je nadhera! Prave jsem od Tomase z auto.cz dostal sest fotecek a world preview. S tim ze je 156ka vopruz ja jako fanousek tehle znacky (krome nekolika anglickych a svedskych) samozrejme nemohu souhlasit.... Ale za Tvuj nazor Te bit nebudu :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto JTF

JTF 05.06.00  15:54

« Re: Potrebuji radu

Komůrkový motor 1,9TD s 90PS se dával do AR 145,146, Fiatu Tipo, Tempra, Lancie Dedra, Delta, potom byl nahrazen motorem JTD s výkonem 77KW(105PS).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.06.00  14:59

TO Pavel_KR5. Asi tomu moc nerozumim, ale ve ktery ALFE byl motor 1.9TD a jeste s 90PS. Vim ze je v nekterych FIATECH, ale to uz je to nejslabsi JTD, to ma taky 90PS, ale do ceho se davali 1.9TD s 90PS? Dekuji za vysv.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 03.06.00  15:00

« 156 SPZ

som videl v blave jednu 156tku, ktora nemala SPZtku tak na strane, ale v strede pod naraznikom, zrovna tam ako je diera do chladica. nezhorsi mu to potom chladenie??
  • « 00 Reagovat !

foto

01.06.00  12:02

To Magic: nedoporucuješ žádnou AR s TD před JTD. Co máš konkrétně proti 1.9TD/66kW? Dík za názor, Pavel.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…