Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
No kappa - to sice jo, ale vzhledem ke komfortnimu nastaveni podvozku je ji vykon na prd. TypeR spojuje vykon s podvozkem. ...... To VOSA - Sportwagon je pekne auto, nevim, co se ti na nem nelibi. Sedan je sice hezci, ale ne prakticky. A k Seatu - auta pro tebe to opravdu nejsou, jsou totiz ukrutne tvrda podvozkove i sedadly a maji tluste volanty. Me naprosto vyhovuji. -
wolff 28.06.00 08:50
No nevím jak si přišel na to, že Fiat není evropský, když patří Agnelimu. 20% má sice GM, ale jen ve Fiatu, Alfě a Lancii.
To je stejné jako by si tvrdil, že GM je Evropský, když Agneli má 5%
Hodnotově jsou 20% z Fiatu = 5% z GM.
Nazval bych to smlouvou o neutočení, která se však nevtahuje na asijský(zejména čínský) trh.
Jo jinak Kingu - to Acco R type není úplně špatný, ale výkonem 156 kW se mu vyrovná i Kappa(sice s turbem), nebo i blbá S3. Ale jinak fajn auto za přijatelnou cenu v porovnání s S3 -
« Re: AR 147 to King
No, jak "odchazeji" Hondy se muzes podivat do libovolnych statistik, rozhodne podstatne lepe, nez drtiva vetsina nizkootackovych evropskych motoru vcetne vasich Alf, takze spolehlivost nevim nevim, jestli by to byl zrovna argument proti Honde. Bohuzel ten design neni zrovna to prave orechove, s vyjimkou prave sportovnich verzi vsech modelu. Blbe je, ze tak dobre nevypadaji vsechny typy, jako u Alfy. U ni je jedno, jestli koupis 145/1,4, nebo 2,0. Stejne tak u 156. Vsechny jsou nadherne. Svuj vliv hraje jiste i euro-patriotismus, protoze lepsi si koupit Alfu, kdyz penize zustanou "doma", nez kdyz jdou do japonska. Ale ani koncern Fiat uz neni evropsky, tak je to skoro fuk. Vzhledem k tomu, ze podobne pocity mam i ja, hledam vztah i k evropskym sportovneji orientovanym znackam. Prestoze BMW je bohuzel nejlepsi (to tady ale neresme, nedokazal bych ho ucinne obhajovat prave proto, ze ho nemam rad), hledam jinde. Alfy se mi libily vzdy, odrazovaly me ale informace o kvalite. Ta ted jde nahoru, takze se muzu stat ctvrtinovym alfistou. O druhou ctvrtinu se deli nase Skodovka (patriotismus) se Seatem. Presto, ze nad nim budete ohrnovat nos, zacinaji delat fakt dobra auta, kuprikladu Leon mi asi BMW ovladanim a tuhosti perovani pripominal BMW nejvice. Poslednim duvodem proc prave tyto znacky je to, ze Honda nema TDI. jeste pred 1/2 rokem jsem byl fanaticky odpurce nafty, ted ale po zdrazeni moji oblibene stavy premyslim vice hlavou. Jezdit za 9-12 l benzinu, nebo nejvys za 7 nafty (pokud to vubec dlouhodobe jde tak honit) je dost rozdil. Takze me vitejte ve svych radach, budu ale trochu neverny. -
« Re: ND - vrakoviska
2matuS: klasicka 12V 164 3.0 V6, 8/92, sedocierna metaliza. Vymenil som ju za Favorita :-) Chlapik sa zadlzil, ale bez auta zostat nechcel. Jazdi dobre, par "drobnosti" je treba opravit. Napr. klimu. Mile auto. Kopa miesta, pohodlne. Nerozobratelne :-) Nepodarilo sa mi uplne dat dolu ani calunenie dveri. Neviem, co by som ti take o tom povedal, zorganizuj con a pridem ukazat. -
JTF 26.06.00 08:26
Můj známý kupoval cca před 2 měsíci AR 146 1,9 JTD, v modré metalíze, má 4x Airbagy, ABS, vše v el. Zatím má najeto cca 4t.km a je nadmíru spokojen. Jeden bratranec v Itálii má 145 1,4 T.S. cca rok a také s ní nemá žádné problémy, prý je již "vychytaná". Já mám 156ku a zatím jsem také spokojen. Se servisem prozatím žádné zkušenosti nemám, takže v tomhle Ti nepomůžu. Pokud Tě bude zajímat něco konkrétnějšího, pokusím se odpovědět. -
« ND - vrakoviska
Mam problem :-) Potrebujem zohnat par drobnosti na moju 164. Zatial som bohuzial narazil len na nespolahlivych "dodavatelov". Neviete o niekom, kto vozi diely na Alfy, pripadne o dobrom vrakovisku? Idealne je okolie Bratislavy, vhodna aj Morava po Brno, pripadne Rakusko. -
« Re: AR 147 to King
Mily Kingu, vzhledem ze ctu pravidelne prakticky vsechen motoristicky tisk co u nas vychazi, tyto papirove udaje jsou mi znamy. Je to sice moc hezky, ty udaje o vykonech (nic proti, techniku ma Honda spickovou), ale co s tim? Cim je maloobjemovy motor vykonnejsi a slozitejsi, tim drive odchazi. Me japonsky vozy prilis neimponujou. Ano, Integra Type R asi neni spatny auto a Accord Type R taky ne.... ale proste mam radsi evropskou automobilovou produkci (Anglie, Svedsko, Italie). -
« Re: ALFA 164 problem?
Tech moznosti, proc to vibruje je vic. Chtelo by to lepsi specifikaci o jake vibrace jde. Ale moznost je, ze se jedna o utrhane silentbloky agregatu ( v tom pripade by se jednalo o bouchani do podlahy). Pokud jsou to pouze lehke vibrace a jsou vyraznejsi pri vyssim prevodovem stupni, tak by to mohlo byt lozisko na predlohove hrideli.