Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
"-- skrytý --" 31.07.00 11:23
« Re: to Jarous
156GTA mela byt uz v Zeneve 1999 (156 Q4 ve Frankfurtu 1999 a 166 Q4 na podzim 1999). Jiz to o ledacems svedci. A navic - 156 GTA stejne nema mit pohon vsech kol. Melo by se jednat o pohou designovou a interierovou upravu + drobne zmeny podvozku a brzd. Takze opet nic sportovniho. Se 155 Q4 GTA to nema mit nic spolecneho. Alespon podle vyjadreni Fiatu CR. -
JTF 28.07.00 09:46
« Re: Magic
Docela Tě nechápu s tou 156kou. Nejsem sice žádný závodní jezdec, ale pokud jsi se svezl s 2,5V6 a nebyl jsi spokojen, pak Tvoje nároky již musí být hóódně vysoké. Akcelerace 0-100km/h za 7,4 je více než slušná. Navíc příští rok Alfa představí ještě výkonější model 156GTA. -
"-- skrytý --" 27.07.00 13:28
« Re: to wolff
Ale kdy? A navic - s tim prodejem si nejsem tak jist, ze se u verzi Q4 jednalo jen o par kusu. Podle mych informaci to bylo od 7 do 16% celkove produkce v letech 1993 az 1996. To neni tak malo a mohlo byt vice, kdyby se do nich nemontovaly jenom "prozrane" motory. Ale hlavne, jde preci o prestiz automobilky, i kdyby to nemel koupit ani jeden clovek. Kolik lidi koupi Audi S4? Kolik proti treba Delte Integrale? -
« Alfasud
Pozdrav všem AR fans. I když s přibývajícím věkem jsem se přeorientoval na severské koráby, tak asi nikdy nezapomenu na Alfasuda, se kterým jsem drandil v polovině 80tých let. Byla to jen 1,2 l boxer a čtyřdveřák - ale 68 koní, 5ti kvalt, všechny brzdy kotouče od Lockheedů, malý (30 cm) kožený volant a anatom. sedadla. Hnila kastle i výfuk ale tak krásně jel, že mi to vůbec nevadilo. Ještě na 5ku v 110 km/h dokázal zrychlit jak na gumičku. Pak jsem litoval, že šel z domu ale už jsme nezvládali s kámošem opravy a tak si ho vzal nějaký zapálenec a dlouho mu sloužil. A pokud neumřeli, slouží dodnes... -
-
"-- skrytý --" 19.07.00 13:22
« Re: king a wollf
To o tech quattrech bych nebral vazne, to uz tady bylo nekolikrat. Pry revolucni pohon vsech kol. Prdlajz. Uz jim neverim ani slovo. A co se tyka toho vzhledu, na ten jim s..., kdyz se tam kvuli krase nevejde ani poradny vyfukovy potrubi. Navic se dovnitr nevejdu uz ani ja. Civic u me neni zadny sportovni auto a 156 na nej staci kdykoliv - to neni meritko. Kdo zna treba 155 Q4 GTA, tak vi, nad cim placu. A s odchodem Abartha se to uz asi nikdy nevrati. -
« Re: Imofa
Jak tak na to koukam, tak bych se mel začít bát o svoje auto! Do IMOFy jsem přešel od Vavřince a zatím jsem tam reklamoval pískající brzdy. Je fakt, že péče o zákazníka není nic moc, jsem ochoten jim poskytnou školení, včetně návrhů úprav interiéru. Ale to může bejt na druhou stranu krásný, že budu sedět v kožený sedačcce, srkat kafe, ale pokud bude servis stát za prd, tak mi to stejně nepomůže. Co musím ale pochválit jsou www stránky IMOFY, které jsou dokonalejší než oficiální stránky AR www.alfaromeo.cz. Ty vypadají, že si je někdo dělal jen tak na zkoušku. -
« Alfa Romeo 146, 1,6 TS
Tak si tady musim postezovat. Pred rokem jsem koupil vyse uvedenou Alfu (stale je v zaruce) a od te doby jsem skoro ob mesic v servisu - elektrika, central, brzdy, posledni "mensi" zavada byl prorezively cep u prednich dveri, ktery se odtrhl. Mate nekdo podobne zkusenosti???
Jinak jizdni vlastnosti jsou uzasne, pred tim jsem mel Golfa a neda se to srovnat (bohuzel jak po strance jizdni, tak po strance poruch). Pozitek z jizdy je fantasticky. -
« Re: Servis Vavřinec
Ze servisu Vavřinec jsem prchnul hned po prvnim setkani s jeho servisem. Rozbil se mi central a tak ho vymontovali a rekli mi, ze do tydne bude na sklade a ze se mi ozvou. Tak jsem po tydnu zavolal, ze ho jeste nemaji. TRVALO TO CELY MESIC!!! Tak jsem si stezoval na zastoupeni Fiat CR a odkazali mne na IMOFU -
« Perlicka
Tak som menil servomotor kurenia na svojej 164. Je to maly motorcek, ktory je vidiet cez dieru v odkladacej schranke, ale treba kvoli vymene rozobrat celu palubnu dosku. Vymenu sme s kamosom automechanikom robili 7 hodin. Niekde na alfa.digeste som sa docital o desiatich, takze sme boli dost rychli ;-) Uz si nepamatam vsetky kamosove nadavky na Talianov, kazdopadne vzdy ked sa nam nieco podarilo odmontovat, narazili sme na este horsi problem a vzdy smutne vyhlasil, ze konci sranda. A raz ked som videl trcat len nohy, tak sa niekde z oblasti stredoveho tunela ozvalo, ze Pininfarina je * ;-)) -
« Re: to King
No, koukam, ze te drapla melancholie. Doufam, ze podobny osud nepotka sportovni varianty Hondy:-)). Ale nebrec, 2,5 V6 u 156 je docela obstojny a stejne tak 147 bude s dvoulitrem docela litat. Na Hondy to sice stacit nebude, ale o to zas tak moc nejde. Cuore sportivo je nejen motor, ale i vzhled karoserie (kdybys videl noveho civica, vedel bys o cem mluvim, ten ma do sportovniho looku docela daleko - alespon podle spy fotek), ztvarneni interieru a image. A to alfy urcite splnuji. -
"-- skrytý --" 07.07.00 19:34
« Re: to King
Alfa 147 - dalsi velke zklamani. Alespon pro me. Alfa delala super auta - 75, 33 Q4, 155 Q4, 164 Q4. Do roku 1997. Potom presli na marketingovou filozofii a-la kralicek Duracell. Dneska AR nedela jediny poradny auto. Jeji vyrobni program bych oznacil za kyc. Slibovali 156 Q4 s trilitrem a quattrem, 166 s 2,5 biturbem a quattrem, 147 s 20V turbem a quattrem, a vysledek? Videl nekdo nejaky takovy auto? Cuore Sportivo - mozna, ale ne ve spojitosti s Alfou Romeo. Jsou to jen hezci Fiaty, nic vic! -
wolff 30.06.00 10:38
« Bez nadpisu
No s tím seatem - VW se snaží udělat ze seatu Alfu, což je opět marketingová fraška. Jo a k té Kappě - já sem myslel Coupé, které má zkrácený rozvor a přeci jenom ten podvozek snese i sportovní jízdu. Samozřejmě R-Type je ryzejší sportovní vůz. Nemohu však bohužel soudit, ani v jednom sem neseděl.