Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
« Re: GUS poraď mi
No můžu ti jen doporučit dílnu v ulici Na Bělidle na Smíchově, je to ulice přímo proti východu z Metra, tam jak jsou tramvajové ostrůvky. Je tam úzký průjezd do dvora, nad průjezdem je cedule. Ve zlatých stránkách najdeš telefon - Autoelektrikáři Na Bělidle. Nejsou drahý a mimo startérů u Alfy a Sierry mi taky spravovali u Sierry centrál, byl jsem spokojen. -
« GUS poraď mi
ahoj chlape, prosím tě níže ve článku jsem viděl že píšeš o nějakých elektrikářích v ulici na Bělidle je to v Praze? já mám v * elektriku celého interiéru u mojí 33, najde mi centrál, osvětlení int. hodiny a všechno co souvisí s osvětlením interiéru, a tak potřebuju pomoc, díky Martin -
« Re: Alfa 155 2.0TS
Ten motor je jiný než u 156 já mám 8 ventil a u novějších 155 a 156 je 16V. Mám taky rozvodový řetěz místo řemenu, který je u novějších Alf. Zajedu s těmi otáčkami do servisu, už mě tam budou pomalu znát (Imofa). Minulý týden jsem tam byl s hlučnou přední nápravou, měnili mi přední rameno. Ptám se technika, který dělal zkušební jízdu : je podle vás všechno v pořádku ? Jistě. Pak jsem nasedl a odjel. Hned na pár metrech jsem zjistil, že mi na nerovnostech taky něco klepe vzadu, dřív jsem to neslyšel, protože to splývalo s rámusem toho ramena. Tak se musím znovu objednat. Já jsem jenom chtěl, aby dali podvozek do pořádku, to je asi na ně moc práce najednou. -
"-- skrytý --" 30.08.00 17:05
« Re: Alfa 155 2.0TS
Ten motor, resp. elektronika je uplne jina. Navic - opet je videt, ze cokoliv Automedia napise, je spatne. Tato zavada se projevovala u modelu 1.6 TS a 1.8 TS a bezplatne ji odstrani kazdy znackovy servis [chyba opet v elekrtonice Bosch]. -
« Alfa 155
Tak jsem dopadl, že to přestalo úplně startovat. Dal jsem to k autoelektrikářům v ulici Na Bělidle, mám s nimi dobré zkušenosti, za 1200 Kč startér opravili včetně demontáže a montáže, ještě mi kontrolovali nabíjení, ale to bylo v pořádku. Jinde to dělají asi za 3000 Kč. V té dílně mi už jednou generálkovali startér k Ford Sierra před nějakým rokem, stálo to 1500 i s opravou centrálu, na počkání (za 2 hodiny).
Magic, když budu potřebovat nějakou informaci k motoru, tak tě poprosím o kopii, díky za nabídku. -
"-- skrytý --" 17.08.00 09:14
« Re: cardisc
Za 1.500,- jsem ho koupil v JPH v Praze - krizovatka Spojovaci a Novovysocanske. Pokud jde o motorove zalezitosti, mam servisak k 75, kde byl motor obdobny. Jsou tam ale i vyrazne odlisnosti (ridici jednotka, vodni pumpa, sani, atd.), nevim, zda by ti to pomohlo. To nejdulezitejsi - system napinaku, kde vecne tece olej - je ale shodne. -
« Re: Co po Theme?
Včera jsem si tu mou 155 dal na zvedák, protože mi tam pořád neco na předku klepe a jak jsem zjistil budou to asi vytlučené takové krátká svislé čepy, spodek je v silentbloku a vršek má pouzdro asi na kulový čep, nebo by to mohly být silentbloky nápravnice, ale i když jsem za to bral, vůli jsem nezjistil, je na to potřeba asi větší síla. Nechám to vyměnit. Na ten rozvodový řetěz jsem přišel při kontrole oleje, pod víčkem je vidět. Už se mi dvakrát stalo ráno, že jsem nemohl nastartovat, prostě otočím klíčkem a nic, přitom všechno svítí, baterka je dobrá. Asi to bude buď spínací skřínka, nebo obvod startéru - je to spínané přes relátko, nebo přímo klíčkem? Po několika pokusech to najednou jde. Přes den startuji normálně. To CD s manuálem bych taky bral. -
« cardisc
Na www.cardisc.com su inzerovane CDcka s manualmi a inou technickou dokumentaciou k Alfam. Chcel som si objednat a nejak mi neodpovedaju na maily. Nevie niekto, ci to este zije, alebo ci sa tie CDcka nedaju zohnat niekde inde? Myslim, ze by to nemuselo zaujimat len mna. -
"-- skrytý --" 15.08.00 09:21
« Re: Co po Theme?
Co se tech motorovych vad tyka, ty uz byly po roce 1987 jenom zalezitosti boxeru. Az u 156 2.0 TS 16V do I.Q/1998 dochazelo obcas k prasknuti gufera na klice. Jine motorove zavady jsem nezaznamenal. Na sestivalcich 12V je jen potreba davat pozor na rozvodovy remen, pri prekroceni max. otacek totiz elektronika prestane davkovat benzin, coz se projevi debilnim trhnutim a stary zaolejovany rozvodak muze prdnout. Jinak vice chyb je na elektrice. To je porad dokola. Je legracni, ze ma-li treba BMW stejnou elektrickou vybavu jako AR, ma i stejne chyby. Bohuzel - nejhorsi Alfacke zavady jsou na brzdach, coz je pruser. Brzdy jsou podle mne nejvetsi soucasnou slabinou AR.