Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
JTF 06.10.00 09:58
« Re: RE : Motl
Tak to jo, já byl přesvědčenej, že sport. paket obsahuje i zadní křídlo. Bohužel žádný fotky jsem ještě nepořídil, ale napravím to. Včera jsem svezl kolegu z firmy, který nemá moc rád italy. Sám vlastní Octavii 2.0SLX. Řeknu Ti, při akceleraci se držel stropního madla, asi nečekal, že Alfa umí takhle "vyrazit". Jeho syn totiž vlastnil nějaký starý model Alfy 33 - takže jeho názor na Alfy byl poněkud zcestný. Taky se Ti stává, že hodně řidičů(a nejen řidičů) na Tebe/Alfu koukají? -
« Re: chladenie/kurenie 164
Mc Stinger, dekuji Ti mockrat. Jak je videt dobry clovek jeste zije. Pokusim se na to podivat podle Tve rady. Jestli jsou ty servomotorky od Bosche, tak se vubec nedivim. Muj nazor nezmenim. Muzou za to Germani, pokud je elektrika od Magn.Marelli, je vse O.K. Doufam, ze jsem pochopil dobre umisteni cidla- je to nad zrdcatkem u svetel? Pokusim se to spravit. Pokud prijedes na sraz Alfa Romeo do Brna 28.10. na Masarykuv okruh rad Te uvidim a podekuji osobne. Lord -
« Re: RE : Jarous
Jak se to da jinak pocitat. Natankujes plnou nadrz a pri dalsim tankovani vis, kolik si najel km a kolik si musel dotankovat zase do plna. Tyhlety vypocty spotreby na jednu nadrz muzou byt zatizeny urcitou chybou jako cerpani u jineho stojanu, nestejne dotankovani "doplna". V dlohodobejsim meritku jsem ale na 7936 km potreboval 503.82 l N95. Prumer na 100 km je 6.35 /100 km. Kdyz k tomu pripocitam, ze stojany davaji spise mene o par procent, nez kolik ukazuji nacerpanych litru, skutecna spotreba bude jeste mensi. -
« RE : Jarous
Ja jsem ale ve sport paketu zadní křídlo neměl.Byly tam postranní spodní spoilery,snížený sport podvozek, kožený volant,přístrojovka kevlar,sportovní sedadla,kola 16",příprava na radio a anténa mobil ... možná ještě další věci, už si nepamatuju :(
Zimní pneu jsem mněl první rok a musím říct, že jsem byl velmi překvapen rozdílem, došlo mi, že to nejsou vyhozené peníze. Jake gumy jsou nejlepši těžko říct, jeden test chválí a druhý zase haní. S Goodyeary jsem spokojen, i když jak říkám, neměl jsem možnost porovnat. Máš někde fotku tvý alfičky ? Já se chystám něco naskenovat, dám sem potom link.
TO mfilip : prosím tě jak počítáš tu spotřebu. Pořád mi to připadá neuvěřitelný . ? -
« Bez nadpisu
Jak slimak asi ne, ale je fakt, ze kdyz vidim v zdaleka cervenou tak k ni zrovna nejedu na plny plyn. Myslim si, ale ze na spotrebe ma fakt lvi podil prave ten motor 1.8 83 kW, v rubrice o Brave, je taky nekdo s timhletim motorem, ktery taky nemuze spotrebu kolem 7 l vynachvalit. Kdyz jsem jezdil pred svatbou se spotrebou 6.45 /100 km zpusobem, ktery mel vest ke spotrebe kolem 9-10 l/100 km, bylo to super. Ted po svatbe jezdim zpusobem, ktery mi drive bral kolem 6l /100 km, ale spotreba je furt kolem 6,5 l/100 km. Zajimave. -
« RE: Jarous
promin dlouho jsem tu nebyl
-jak jinak, IMOFA. Ale servis si u nas nevyberes.
S nekterou zavadou jsem tam byl i 3x nez je odstranili.
Hlavne mam vzdycky strach jestli opravdu kontroluji a serizuji to co je potreba (treba pri garancce).
S dilenskym zpracovanim jsem spokojen take.
A kdyz se podivam napr. na kvalitu a zpracovani ostatnich evropskych vyrobcu, myslim ze alfa ma v tomhle i navrch.
Spotrebu uz jsem tu kdysi zminoval -
staly prumer 11 l, pri delsi ceste napr.nemecko 9-10.Kdyz jsem jel se znamym minuly rok do chorvatska tak to jsem mnel rekord neco kolem 8 l.
Ale rychlost sneku.
Zadni kridlo mam to nizsi,zaoblene ne original-vypada lip.
To RP:co myslis too vyssi teplotou/kolik ji mas?
-
« PÓMÓC
Lidi akutně scháním hlavu na motor boxer 1,7 16V, prasknul mi rozvoďák a potkali se mi ventily, a nebo alespoň jakž takž běžící celý motor, bez dokladu na číslech mi nezáleží, hlavně to potřebuju co nejrychlejš zprovoznit, a taky co nejlevnějš, díky mailujte mi na petrasmartin@volny.cz nebo volejte na 0608172522 p5edem díky je to 33tka z 91 roku -
« Re: RP
To ano. Jsem rad, ze mi moje 1.8 83 kW umi jezdit i za 5.8 l. Kdyz jsem pred tydnem rozvazel kolace, pujcoval saty, shanel myrtu, atd. No zkratka jsem najezdil 684 km stylem rozvazeni kolacu, asi 60 zastavek a popojizdeni po Havirove, Karvine, Ceskem Tesine. Pro kolace jsem domu jezdil 7 km usek 160 km/h. 4 krat. V Polsku jsem do plna dotankoval 44,4 l. Prumer vychazel kolem 6,45 l/100. Sam jsem byl hodne prekvapeny. -
Když už si někdo koupí Alfu tak musí počítat s tím, že sportovní auto se sportovním stylem jízdy bere víc.Taky by se mi líbilo aby to jezdilo jako drak a pilo vodu,ale to jen tak nepůjde.Myslím že do těch cca 12l/100 a dynamické jízdě je to OK.Jinak mám takový zajimavý poznatek - ta moje se dlouhodobě nesnese s V-POWER od Shell, nejdřív se zdá zlepšení výkonu a spotřeby,ale po delší době roste spotřeba při stejném způsobu jízdy.Nesetkal se s tím někdo u 156/2.0? -
Problémy byly s elektrikou - vysoká teplota a spotřeba,vysazování výkonu,žralo to i 17l/100 při klidné jízdě.Po několika opravách elektriky je současný stav docela slušný - kolem 12l/100.(Samozřejmě záleží na stylu jízdy).Co bych ale doporučil všem - dal jsem tam sportovní výfuk NOVITEC - je to vše v nerezu už od katalyzátoru,zvuk perfektní a výrazně se zlepšila dynamika auta.Výfuk montovali v IMOFA,v současné době mají sortiment od NOVITEC k dispozici.Další drobné problémy jsou s vrzáním palubky a bylo pár malých drobností s osvětlením palubky.Zatím zůstal problém s vrzáním palubky a ještě se trochu doladí ta ŘJ.Jinak jsem s autem spokojený.
Docela by mně zajímala spotřeba u ostatních 156 2.0 a kam až kosílá teplota. Co názor ostatních na sportovní filtry? Díky za info. -
« chladenie/kurenie 164
Ktosi sa tu pytal, ze mu nekuri 164. Mal som rovnaky problem, podla vsetkeho je to u 164 klasika. Pokazeny servomotor (alebo vydrate jeho prevody) ovladania miesacej klapky. Ked je pokazeny, zostane to odvisnute na chladeni. Ked otvoris kastlik pred spolujazdcom a das dolu ten maly cierny deklik, tak uvidis konektor motorcekov aj motorceky. Jeden ovlada rozvod vzduchu a druhy kurenie/chladenie. Malo by byt vidiet, ci sa hybu alebo nie. * je, ze tie motorceky vidis, ale pre vymenu musis rozobrat celu palubku :-) Pol dna prace. Inac ja mam na mojej 164/92 cidlo teploty interieru pod tou mriezkou pri osvetleni interieru.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!