Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
"-- skrytý --" 16.12.06 13:25
nazdar. potrebujem poradit. chcem sa opytat ci je mozne domontovat vyhrievanie sedadiel do alfy 156.? mam totiz kozene sedadla a v zime velmi chladia. popripade by som sa chcel opytat ci niekto nepredava sedadla s vyhrievanim.
dalsia otazka: bolo by mozne namontovat do motora 2.0 TS 16V TURBO??
- poskytne mi niekto stranku na nejaky alfa klub v ceskej popripade slovenksej rep.?
dakujem -
"-- skrytý --" 14.12.06 22:30
gianmarco: víra tvá tě možná uzdraví, ale ne ten motor. Opravdu každý odklad opravy zvyšuje pravděpodobnost, že to začne bouchat. Až to začne, nepomůže přebrousit, ale budeš kupovat novou kliku. Ted to je oprava do 10.000 Kc, s odkladem se potom tak tak vejdes do 50.000 Kc. TwinSpark 16v je sám o sobě rizikový motor a jestli VÍŠ, že jel třeba jen chvíli s nedostatečnou hladinou oleje, tak MÁŠ JISTOTU, že zaklepe na tý klice. -
Ted 14.12.06 13:36
pokud jedes s motorem se suchou merkou oleje, auto uz v poradku neni... exponovany dily dostaly zabrat vic nez po 10 letech provozu... ono to porad jeste trochu mazalo...ale zdaleka ne dost a vsechno.
takze te asi ceka vylagrovanej motor a na to zadna levna pomoc neexistuje. pokud uz mas krivou kliku, nebo se ti casem zkrivi, nepomuze vymena lagru (jen na chvilku) ale vymena cele kliky... jak dopadly stiratka a pistni krouzky se neodvazuju hodnotit. u mitsubishi mi po podobnym prohresku odesly i simeringy, ktery zjevne nebyly dostatecne mazany apod... nejsem expert, jen se mi presne toto stalo u colta. -
"-- skrytý --" 14.12.06 13:27
no vzhladom na to ze to auto mam len 6 mesiacov a je na lizing tak ho asi nepredam..... to auto je v poriadku... to ze spapalo olej neznamena ze je hned vadne. proste ten olej sme nekontrolovali odkedy sme to auto kupili.... zabudli sme
nevidim dovod ho predavat -
"-- skrytý --" 11.12.06 23:38
gianmarco1: ten motor už má doslouženo. Tohle je právě typickej příklad, jak dochází u TS 16v k zadření kliky. Teď se nějakou dobu nebude nic dít, auto pojede normálně a tvůj otec podlehne iluzi, že se nic nestalo. Jenže ono se stalo. Ty prostřední lágry jsou už chycený a teď je to bude vymílat a vymílat. Po cca 30.000 km začne mít ten motor takovej kovovej zvuk, ale pořád pojede jakoby nic. Pak půjde za studena pořád stejně, ale jak se zahřeje, začne se ten zvuk ztemňovat a bude hlubší a hlubší až bude sklyšet zřetelný tlukot. To už bude ale klika zkroucená a jedinou možnou opravou bude její výměna.
Ač u TS v případě, že klepe, zásadně doporučuju nebrousit, protože to už nemá smysl, u auta tvého otce bych to možná vyzkoušel, pokud je to takhle zčerstva a žádné patrné zvuky tam nejsou. vyndat kliku, lehce přebrousit a dát nový lágry. Pokud to včas neudělá, klika stojí 36.000 Kč...
Ta "olejová aféra" je nbohužel asi výrobní vada, u některýho auta se majitelé jen diví, že s tím neměli nikdy problém a jiní na 80.000 nadávají, že měnili motor. U jednoho žere 1 loleje /1000 km, u druhýho vůbec, někomu funguje čidlo hladiny normálně, druhýmu vůbec...
155 2,0 mrkni tady na tu diskusi cca před rokem - jsou tam ty křivky vypsaný a porovnaný (TS 16v ze 155 k versus TS 16v ze 156 vs. TS 8v).
Mimochodem, kdybste někdo měl na prodej ALFU ROMEO 75 TWIN SPARK 2.0 NEBO 1.8 TURBO, sem s ní! -
"-- skrytý --" 11.12.06 16:23
« Richie-HK
Ja osobne si myslim, ze medzi 72 a 70 Ah bateriou nieje v podstate ziadny rozdiel. To cislo znamena, ze bateria dokaze dodavat 72 amperov 1 hodinu, alebo 1 amper 72 hodin. ( zjednodusene ) Medzi tymito bateriami mozu byt este nejake rozdiely v rozmeroch, cize aj v uchyteni ( v tom by som nejaky problem nevidel ). Ja by som sa skor zameral na vyrobcu baterie, cize vlastne aj kvalitu. Ja osobne mam dobre skusenosti s VARTOU ( trebars ), ta my vydrzala 5 sezon ( zim ). Viem o tom, ze lacne baterie kludne mozu vydrzat aj 2 sezony....
S tym startovacim prudom ti asi moc neporadim, zalezi to na viacerych detailoch napr: jak moc je starter vybehany ( trebars ako moc je opotrebovane ulozenie kotvy.... ) Najlepsie by bolo zmerat odber pri startovani kliestovym merakom. Aj tak neviem, naco by ti ta hodnota bola, pretoze moc moznosti ako ovplivnit odber startera nemas.
Osobne by som slabsiu bateriu ako 70 Ah do 2,4 diesla nedaval, pretoze dieslovy motor ma ovela vecsie naroky na odber ako trebars benzinovy, hlavne pri studenom motore. Hlavne ked su mrazy, tak nikdy nestartuj s rozsvietenymi svetlami, zapnutym kurenim.... Hodne tym predlzis zivotnost baterie. -
"-- skrytý --" 08.12.06 20:50
« Olej
Co mám 156 (dva a půl roku), tak jsem ještě nedoléval a na měrce jsem stále uprostřed. Před rokem jsem měnil z Motulu na Selenii Racing. Je teda fakt, že toho najezdím málo, ale zase když už jedu, chci se svézt. Tedy ohřát na provozku a ... "Na takové to domácí ježdění", mám Golfa II, s kterým jsou věčně problémy s motorem. A ještě s Alfou nejezdím v zimě. Pouze od dubna do listopadu.