Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
« Re: Re:
Cau Magicu,
nevim kde beres ty svoje skvele informace, ale podlahova plosina Tempra, Tipo, Dedra, AR 155 mela naprosto stejne provedeni zavesu kol tzn. vepredu McPerson a spodni trojuhelnikova ramena a vzadu vlecne ramena. Tyto modely se lisily pouze rozchodem kol, charakteristikou tlumicu a hodnotama geometrie, pokud ovsem neberes jako stejny podvozek i provedení 4x4.
-
"-- skrytý --" 24.01.01 09:21
« Re:
Kostrou auta je skelet a ten sestava ze zakladnich prvku, jako jsou podlaha, sloupky a strecha (kdyz to neni kabrio). Cela podlahova plosina je treba uplne stejna pro Fiat Tempra, AR 155/I a Lancii Dedru/I do r. 1994. Rozdil je jen v drobnych uchytech pro pasy, sloupky, sedadla, atd. Na podlahovou plosinu potom prijde napravnice nebo primo naprava, kde uz mohou byt znacne rozdily (treba jako mezi AR a Temprou). Novinari tuto spolecnou podlahovou plosinu (tzv. unifikovanou platformu) casto zamenuji za shodny podvozek, ale to je nesmysl. Na shodnou platformu muzu dat tuhou napravu, DeDiona, McPhersony nebo treba lichobezniky, pokud je tomu prizpusobena. Treba u Tempry byly vzadu vleceny napravy s prickou, Dedra mela trojuhelnikovity vleceny ramena a AR mela dvojity pricny ramena, podelny ramena a McPhersony. Rozvor naprav i rozchod kol se rovnez muze i u aut s unifikovanou platformou lisit, protoze na tyto parametry ma vliv prave vlastni konstrukce napravy. U Fiatu se ale v roce 1994 prepracovala cela podlaha pro AR i Lancii ve smyslu zpevneni a hlavne vyssi tuhosti (kdyz Tempra umrela). Nektere koncerny (VW) jdou ale v setreni tak daleko, ze na unifikovanou platformu montuji i shodne napravy ci motory, a jejich vyrobky se lisi jen drobnostmi v interieru a designu. Je ale potom otazkou, zda ma smysl vyrabet X v podstate stejnych modelu. -
wolff 15.01.01 11:27
« Bez nadpisu
Jo co říkáte na tu tragickou informaci o tom, že se nová Alfa Spider bude stavět na GM podvozku. No s takovou si tu výměnu akcií měli raději odpustit.
Jo mimochodem: Taky Vás alespoň trošičku potěšilo, že aspo%n v reklamní přstávce dali reklamu na 147 při soutěži auto roku. Docela mi to zvedlo náladu....I když v zápěti byla hned v háji.... -
"-- skrytý --" 05.01.01 14:04
« Re: reklamace
Za prve je nezbytne mit ke vsemu doklady, vyjadreni (prip. znalecak) a odpoved Fiatu s oduvodnenim. Potom je to dlouha cesta, protoze Italove samozrejme nechteji resit neco, co ma resit regionalni zastoupeni. Je to minimalne na pul roku. Minimalne! Vim o tom, ze se takto podarilo vyreklamovat Bravu tak, ze veskery material na opravu byl zdarma a prace za rezii, vcetne preventivni vymeny nekterych dilu (vstrikovace odesly 2 vymeneny 4, prevodovka komplet, atd.). U jednoho Punta u Dojacka se jednalo o vymenu kompletniho motoru. Chteli jsme totez zkusit s tou 156 2.0 TS, ale vzhledem k tomu, ze byla na leasing a byly tam problemy s vice majiteli, tak si ji odvezla leasingovka a je klid.