Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
"-- skrytý --" 08.02.01 13:23
« Problem. 166
MatuS muze mit pravdu v tom, ze jsou neustale problemy se servem, proc ne? Taky jsem to zazil, stale se varila kapalina a nakonec byla pricina ve vyhnute spojovacce (asi od skoku nebo hodne velke diry). Odpovidala by teto teorii i skutecnost, ze si matuS stezoval na geometrii. Oprava za hodinu az tri, dalsi problemy zadne. Hluk od zrcatka muze byt zpusobeny jeho spatnym zuhlovanim - bud je pootocene, nebo spatne tesni guma mezi krytem zrcatka a uchytem. Opet zadna vazna nemoc. Jizdni vlastnosti 166 povazuji za nejlepsi ve tride (s jednou poh. napravou) a pokud jsou spatne, svedci to o nejake vade podvozku (ramena jsou hakliva na ohybani - rychle se znici i na velkych dirach, ale vetsinou je to od rany). Cele je to v gumach, takze i tam muze byt problem, muze byt vyrvany stabilizator, atd. - je nutno to videt, neda se to takhle urcit, ale mam pocit, ze zavady jsou spise v servisu a predprodejni priprave, nez v aute. Jestli jsem to dobre pochopil, to auto stalo pod 1,3 mil. SK, a je to trilitr s automatem - ta cena je nejaka podezrele nizka! A pokud se delaji ryhy na prahovych listach, tak ty dvere blbe sedi, nebo je tam neco hobluje (ty listicky dole - nejsou spadly ci zkriveny?) protoze to normalne nedelaji. Se 166 jsou problemy hlavne s elektrikou, aut. prevodovkama a brzdama. Nepovazuji AR 166 za moc povedene auto, ale ani za extremne poruchove. Znam spise pripady nechutneho zachazeni s timhle autem (plny kotel za studena, atd.) a nepochopitelne odolnosti hlavne motoru. -
matuS 08.02.01 00:00
« Re:
vies wolf, nic nieje nemozne, samozrejme, ze je mozne ze sa mazal tachometer.
pochybujem ze sa dal laicky vymazat, ale predsa - su to technici, takze vsetko sa da.
ten aerodynamicky hluk - neviem ci by to mohla byt havaria, fucalo iba spetne zrkadlo.
no, podla mna 166tiek nieje predanych vela, takze ani po servisoch ich vela nebude.
a ver mi, ze by som velmi rad napisal, ze alfa166 je vyborne auto, ale nieje to
pravda.
je to len dizajnovo velmi vydarene auto a to je asi tak vsetko. ani jazdne
vlastnosti niesu take ake by som si predstavoval, hoci zle niesu.
jo a pokial viem
tak okrem mna a wawrika nikto nema intimny pristup k nejakej 166tke, tak co by sa stazovali.
-
matuS 08.02.01 00:00
« Re: Re:
a este jedna vec ma napadla, preco by to auto malo byt uplne nove a nebolo jazdene ani ako predvadzacka - totiz, tam su take veci ako chromovane prahy a podobne. bolo to strasne krasne, ked to bolo nove, ale vydrzalo to asi mesiac. prakticky kazde zatvorenie a otvorenie dveri urobi na tom chrome skaredu smuhu. takze bolo by vidno, keby to auto bolo pouzivane. napr staci ked sa pozries pod klucku dveri a je vidno vyskrabane, ked sa pouzivaju...podla mna to auto bola funglovka. -
wolff 07.02.01 21:51
« Bez nadpisu
No nikoho sem nevyhazoval, jen už mě nebaví tady číst to samý...Nevím, proč mi zase podsouváte něco co sem vůbec nenapsal. Já nepsal neotravuj a na to snad po ročním skuhrání nad 166 máím právo. Taky bych si chtěl přečíst něco jinýho, ale nic v jiným duchu, než Matušovo skuhrání tady není. Kdyby byl Matuš znalec, tak ví, že digitalní měřič najeté vzdálenosti se dá 1x vymazat.(Teda aspoň u Bravy tomu tak je). Tudíž by mě zajímalo jestli to před jeho otcem mazali nebo ne. Pokud ne tak se samozřejmě mohlo jednat o předváděčku a dle toho aerodinamického hluku bych to i typl na havárku...Wavriku, pak by mě hodně zajímálo, kde si přišel na to, že se 166 je větší problém, než s Puntem, nebo 156. To si vyčetl kde. Já se dost často stavuji u prodejců a mrkám v servise...no a 166 sem tam ještě neviděl(dokonce ani na garančce ne!) Tak laskavě tady neplácejte nesmysly... -
matuS 06.02.01 19:58
« Re:
wolf> diki ze ma vyhadzujes :-) nemam k tomu co povedat, len by som sa opakoval ako wawrik. proste to co pisem je objektivna realita.
co sa tyka predvadzacky - aj o tom sme sa uz bavili, otec to auto dostal, tak malo najazdene asi 50km, a to s nim mal pred kupou aj kratku skusobnu jazdu. (soferoval technik)
neda mi ale nespomenut este jednu vec - cca pri 170km/h a vyssie velmi razantne zacne rast aerodynamicky hluk v oblasti praveho spetneho zrkadla. pri 190km/h je to pekny rachot.
xedos9 pri 210 isiel ticho -
« 2wolf
Nezmylil si si konferu? Napriklad ja chcem citat, co sa na Alfach * a co nie. Ze Matusov foter chytil obzvlast vydareny kus je proste fakt. Ze sa 166-ky kazia o poznanie viac, ako 156-ky alebo Punta, je fakt tiez. S nasou firemnou 166-kou to sice tak hrozne nie je, ale bez promlemov tiez nie. 164-ka, co som mal predtym, bola medi inymi Alfami svetla vynimka, vacsina ostatnych sa mrvila jedna radost. Som sice Alfista, ale urcite nebudem posielat do pecka ludi, ktory netrafili ten spravny kus. Ludia ako ty nemaju na diskusnych forach co hladat. Ked diskutovat nechces, nerob to, predavaj ponozky. -
wolff 06.02.01 16:02
« Bez nadpisu
Mě nejde o nic. když je rezavej tak je rezavej. Jen je mi divný, že seš jedinej kdo si stěžuje...
A už mi to připadá divný...protože u nás, i když se někdy vyskytnou problémy...tak pokud vím, tak v servisec Fiat obecně nemají do čeho píchnout. Protože majitelé starších Fiatů nemají peníze na opravy ve zn. servisech a u nových to prostě až na vyjímky(daleko méně častější než u většiny evropské konkurence) není potřeba...Já nevím to auto mohlo být špatně převážené( i to se stává), nebo to byla předváděčka, na které se někdo zatraceně vyřádil. Mezi náma - u nás v republice je binec a popravdě u vás je to ještě 3 x horší. No prostě piš co chci, ale ta Alfa jako taková za ty problémy určitě nemůže...A už s tím tady neotravuj... -
matuS 06.02.01 14:59
« Re:
mfilip> nechapem, co mam stym TUV napisat? mam TUV za minuly rok a je tam aj statistika jednorocnych vozidiel, co mam k tomu viac napisat.
wolff> pocuj, o co ti ide? keby * ten vyfuk nebol zhrdzaveny, tak ho * asi zadarmo v ramci zaruky nevymenia?!? nie? alebo mam niekde chybu???
samozrejme ze ten vyfuk nebol taky, ze ked si sa o neho oprel, tak polovica odpadla, ale proste po polroku zacal troska hrdzaviet a ku koncu roka uz bolo krasne vidiet, ze hrdzavie! neviem ako ti to mam dokazat, lebo som to nefotil, ale asi kvoli takym ako si ty to zacnem.
zaujimave, ze na vlajkovej lodi mazdy sa servo za 3 roky ani raz neposralo.
ale to je nahoda, ze? -
wolff 06.02.01 13:05
« Bez nadpisu
No to, že po roce zrezavěl výfuk vykládej někomu jinýmu a někde jinde!!! Proboha co to zase plácáš za hovadiny...Výfuk nemůže zrezavět (kromě feliny) ani na 4 roky starým autě(a to třeba i korejským!) To, že se podělá servo - to není nic vyjímečnýho ani u jiných aut! Podívej se ta Alfa je jedno z nejkvalitnějších aut...(vzhledem k tomu, že se Punto, Brava drží na špici tak pochybuji o tom, že by Alfa byla méně kvalitní). Nezlob se, ale připadá mi, že píšeš větší a větší hovadiny...To je fakt zbytečný. Zrzavělej výfuk po roce!...ne to nemá smysl komentovat...
to dokoncim, taku moju malu recenziu chyb alfy.
takze zacnem asi najdolezitejsou castou - motor. uz som niekolko krat pisal, ze ten motor
je napicu. teraz to opravim, trocha som s tym jazdil a radil som rucne, takze som nakoniec
dosiel na koren veci. motor celkom slusne taha od cca 2200ot, nad 3000 je to pekne a pri
4000 to je ako turbo. otazne potom je, preco automat radi takym systemom, ze za par sekund
tam mas 4tku a 1200 otacok. ak stlacis plyn asi do 3/4 tak podradi na 3, ale stale je to malo
lebo vtedy je tam okolo 2000 a netaha. ak chces dat dvojku a ist svizne, musis dat plny na podlahu.
lenze prave vtedy sa dostanes do oblasti cca 3500 otacok, auto krasne vystreli, ale to sme
nechceli, chceli sme len sviznejsiu jazdu, takze popustim trocha plyn (lebo inak by tam bolo
za par sekund 120km/h) ale automat hned zaradi 3jku a sme tam kde sme boli... taliani
machruju, ze automat pozna, ci ides do kopca, alebo z kopca...no nepozna to, povedzme si to
rovno, pretoze do kopca radi tak isto, a miernym briezkom hore to pri 1200ot netaha vobec
a spotreba je 20l. dovolim si tvrdit, ze keby ten automat radil tak, ze by sa motor nachadzal
stale v otackach cca 3000, tak by bola spotreba takych 12 litrov, ako sa na slusny 2.5l
s automatom patri, a nie 15-17l ako je teraz, a jazda by bola sviznejsia. ked ides dole kopcom
bez plynu, tak samozrejme nepodradi a nebrzdi motorom, dokoca ked prepnes na manual, podradis
a tym mu vlastne ukazes co chces, a potom vratis na automat, tak on prepne na vyssiu rychlost...
takze bohuzial to tym automatom uplne pokazili.
palubny pocitac - je to tam krasne
spravene, ale chyba mi tam ukazovatel aktualnej spotreby - ano, nieje to az tak dolezita vec,
ajtak nemam co cumet pocas jazdy na monitor, ale mohlo to tam byt, nic by sa nestalo. ale co
je dolezita vec a to tam chyba je ukazatel, ze kolko este prejdes km na to co mas v nadrzi.
palubny pocitac pocita iba priemernu rychlost a spotrebu od posledneho vypnutia motora na viac ako
30minut, a celkovu priem.rychlost a spotrebu.
ked si das volant pohodlne na kolena, nevidis na ciferniky, lebo ten prijemne hruby veniec
volantu ich prekryje.
ked si sklopis opierku ruky, tak sa takmer neda manipulovat s rucnou brzdou.
je tam malo miesta. teda - pre mna akurat, ale ja mam kusok nad 170cm, a je mi to akurat.
190cm clovek sa tiez zmesti, ale ten za nim ma potom menej miesta ako v oktavii, a to myslim vazne.
a to je trapne na take velke auto.
ma to detektor slnecnych lucov, aby to lepsie spracovavalo klimu v interieri. nefunguje to.
ostrekovace svetiel maju mizerny tlak a ked umyju, tak umyju sklo dialkovych svetiel, stretavacky
ostavaju spinave.
batozinovy priestor sa neda otvorit bez toho aby si si zaspinil ruky, kryt
zamku so znakom alfy je neprakticky - nevracia sa sam spet.
tempomat sa komplikovane ovlada
(ma to o jednu funkciu viac ako mal xedos, ale aktivuje sa asi dvoma ukonmi naviac)