Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
« problem 156 2.4 JTD
Cau, kluci, vedel by nekdo, co se deje? Vytocim motor (2.4 JTD) nad 4,500 a on zdechne. Ale neni to asi jen otazka otacek, musi byt v zatahu, hodne pod plynem - kopec, predjizdeni, typicky predjizdeni v kopci, Je to dost protivne, obzvlast pri tom predjizdeni. Musim zastavit, vypnout zapalovani, pockat ca. minutu, pak bez problemu naskoci. Jinak se auto chova normalne, zadny nepravidelny beh motoru, zadna zhorsena dynamika. Kontrolka vstrikovani nesviti. Krome vymeny jednoho ze vstrikovacu asi pred 1/2 rokem se v tom nikdo nevrtal /doufam/. Dali to ve Zline ve Fiatu na tester, nic. Mam zajet do Brna. No, asi zajedu do Brna, ale nez tam zajedu, zkousim hodit dotaz.
Jinak 156 - SUPER! Nekdo tu psal, ze 2,4 JTD je pro tohle auto tezkej, no, asi trochu jo, jezdil jsem s 2.0 TS, chova se trochu jinak. Ale da se na to velice dobre zvyknout. Az na to "gumozroutstvi" - nevim, proc tam davaji z fabriky 185/15, ty jdou okamzite do haje a auto na nich vystreluje do neprijemne nedotacivosti driv nez by clovek cekal. Dal jsem tam 205/60/15 a je to O.K. -
« Re: Alfa 155
ma AR155 pozinkovanou kastli? v testu se pise, ze trpi predcasnou korozi a zminku o galvanizaci jsem nenasel. predpokladam ze kdyz ma tak osetrenou karoserii uz tipo, tak by ta alfa mohla byt taky. pak, ale nechapu tu korozi, na mem tipu 1991 se koroze hleda pomerne obtizne :) -
« Bez nadpisu
Ještě ke zkoušce životnosti - nebo spíš neživotnosti: dost propadák je i A3, po 100t km nutná kompletní výměna spojky + převodovky, zamlžená světla, opakované závady na zámcích, poruchy palivového čerpadla, se startérem, dobíjením akumulátoru, alternátoru, u TDI 81 kW závažné poruchy motoru z titulu přetržení rozvoďáku. Ale ten plast v interiéru je fakt lepší, německej. Jen kdyby se z něho tak brzo nezačal odlupovat bezbarvej lak :-))) -
JTF 09.07.01 11:04
« 166
Mám ofocený 100t.km test z Auto,motor und sport na AR 166 2,4 JTD. Mimochodem ve spolehlivosti měla lepší index než Audi A6 2.5 TDI, ale jako klad měla uvedeno "řádné zpracování".theo: souhlasím s Tebou i němci hodnotí 147ku jako kvalitně zpracované auto. Mimochodem příznivci koncernu VW si nejděte na netu dnešní číslo WWW.Autobild.de, v sekci Gebrauctwagen je recenze TUV na Golf IV. Cituji: mnoho majitelů obtěžuje různé chrastění a vrzání, viklající se sedadla apod. Jako mínus uvádějí - nekvalitní zpracování detailů!! Byl jsem celkem překvapen, že si házejí popel na své posvátné auto. -
« Re:
Ještě k MF Dnes: tam jsou fakt samý perly, co se hodnocení aut týče. Třeba vytýkat AR 147 dílenský zpracování je neuvěřitelný. O AR 147 jsem četl snad 20 recenzí i v zahraničním tisku a tak nároční jako v MF nejsou asi nikde na světě. Ještě kdyby měli takovej metr na koncernový výplody.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
neměl by někdo ČR doklady na AR 33 1,7 16V? V podstatě je mi ale jedno, na jaký objem to bude, hlavně to musí být 33 sedan. Díky za nabídky předem. Pokud se mi to nepodaří, bude možná na prodej tahle alfička, je z Německa od 1. majitele celkem ve slušném stavu. Kontakt: pvazac@iss.cz