Alfa Romeo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Alfa Romeo
-
« Re: Impreza vs. Alfa 156
Subaru je pravidělně na předních místech ve spolehlivosti. Obyčejně se tam mele s Toyotou. Sice nemám asijské vozy v lasce, ale alespon dle tabulek je Subaru nejspolehlivější vozem. Niméně kdybych si měl vybral šel bych stejně do Alfy. Alfa je dravec se svojí vlastní identitou a charismatem. No ale na mě nedejte já patřím do jiných klubů tady... -
wolff 08.03.02 13:40
« Bez nadpisu
matuS di už do... To vaše auto bylo bouraný. Podle mne to nebylo vůbec nový auto a nebo to byla nějaká předváděčka. Já už si nepamatuju co jsi všechno psal, ale pamatuju si, že všechny symptony co jsi uváděl byly poplatný bouranýmu autu. Náš stát je opičárna, ale u vás je to ještě 100x horší, tak tady neoxiduj furt s tím samým. Pokud si pamatuju, tak vám dali jako náhradní auto Bravu a z té jste byli překvapení jak je skvělá. Proč to tady nenapíšeš? Obávám se, že te´d s tím Peugeotem, nebo Citroënem, nebo co to máte, bude te mít do dvou let 100x horší problémy. A to bude mimo záruku a nenaděláš nic! Že by Subaru bylo ve všech technických parametrech lepší? Těží z toho, že je 4kolka, ale i přesto, že Alfa má jen předek, tak na suché silnici nemá horší jízdní vlastnosti. Co se týká výbavy ohledně komfortu, tam je Subaru )plně v háji. A když se podíváš na spolehlivost, tak nevím jestli je vůbec Subaru před Alfou. Nesnižuji kavality Subaru, je pro mě přijatelným autem, ale jen pokavať by nebyla na výběr Alfa. Mimochodem ten 2 litr v Subaře žere víc než ten 6válec v Alfě...
Pokud jde o drchocání interiéru - Ještě sem neviděl auto, který by nevrchocalo. mimochodem dobrý článek o Toyotě Corole. Tam píšou u auta nižší střední o maximálně kvalitních materiálech s maximálním precizním dílenským zpracování (600 000). Asi o 1 odstavec dál je poznámka: Příčné nerovnosti dělají tomuto vozu s jinak vynikajícími jízdními vlastnostmi problémy, když z interiéru se ozývají nelibé pazvuky...
Takže dite už všichni do...!s takovýmhle argumentem. Když si neumíte vymyslet už nic lepšího, tak sem ty bláboly nepište!!! -
matuS 08.03.02 05:10
kokso, ake rozhodovanie? subaru je urcite vo vsetkych technickych strankach lepsie, okrem dizajnu. a na ten sa mozes *! vyser sa na vsetkych co si myslia ze je to lacny korejec, taku ludia su blbci a o takych nemusis stat... ja mat prachy, jednoznacne subaru!!! precitaj si spravy v subaru klube, a uvidis, co vsetko sa s tym este da robit. -
Záleží, kam tě srdce táhne, já bych se z toho asi zbláznil :-) Jako blázen do rally bych řekl okamžitě Su v Baru, ale jako majitel Alfy říkám jedině Alfa. To o italské kvalité jsem přeslechl, to je jen pitomé dogma! Ale na Subaru bych kašlal, můj tip po Alfě je EVO VII !!!!! -
« Impreza vs. Alfa 156
Panove (samozrejme pripadne i damy), v nejblizsi dobe se chystam na koupi noveho vozu a na shortliste mi zustaly dva finaliste a ja se zaboha nemuzu rozhodnout - Alfa 156 2,5 V6 a Subaru Impreza WRX. Chapu, jsou to velmi odlisne vozy, ale ke kazdemu z nich me tahne neco jineho. Alfa ma nadherny design, miluju sestivalce (ted mam III. Golfa VR6 a budu opravdu brecet, az se ho budu zbavovat), jizdni vlastnosti asi taky nebudou nejhorsi, ale na druhou stranu se bojim italske kvality a nadprumerneho poklesu ceny. Imprezu ma nekolik mych kolegu a uprimne receno, svezeni v ni se snad ani neda k nicemu prirovnat (a to vcetne sexu :-)) na druhou stranu, mnoho krasy, zejmena pak model 2001, nepobrala a az na par zasvecencu si vetsina lidi pri jejim spatreni mysli, ze to je nejaky levny korejec :-))
Tizen timto dilematem ted vsude kde to jde loudim po nejakych nazorech. Takze prosim, kdokoli se citi k tomu opravnen, ale i kdokoli se citi zcela neopravnen, vice nez uvitam vase moudre postrehy - DO CEHO MAM SAKRA JIT??? Grazie ragazzi -
« AR 75 2.5 V6
Moje alfa už je děda, ale jezdí, nežere olej( jako japonci mejch kámošů). Startuje v zimě na brnk. Super jízda, v zatáčkách jak přibitá(snížená). Zatím se měnila spojková lamela ( přítlačák je hliníkovej, to jen tak neuvidíte) a čistily vstřiky. Toť vše. Žádný generálky motorů jako vyhoněný Hondy apod. Jo a sousedovi se vysypala převodovka po 3000 km na novým Fordu Mondeo, takže nový určitě neznamená spolehlivý:) -
« Re: Alfa vs. spolehlivost
Tak tomu se říká smůla, ale mě to od Alfy neodradí,i kdybych ji měl v servisu pořád, tak jsem takový exentrik že musím mít něco co ostatní ne a to že to auto lidi obdivují jak je krásné, je pro mě nejdůležitější :-)))
Ted jsem to samozdřejmě trošku přehnal, ale moje pocity jsou asi podobné.Navíc moja Alfinka je OK, takže jediné prachy do ní cpu u benzinek. -
matuS 07.03.02 06:09
spolahlivost? no, generalizovat nemozeme samozrejme, ale pozri sa na toto: otec kupil alfu uplne novu, model 166, 2.5v6 so sportronicom. to auto bolo krasne, snad kazdy ho na ulici obdivoval.
coskoro sa to zacalo - vrzganie interieru sa nepodarilo odstranit nikdy, problemy s pravou prednou kluckou na dverach, potom pocas mrazov nesiel ten farebny velky display (nechceli to vyreklamovat, otec musel prenajat mraziarensky kamion a nechat ho tam zamrazit, lebo uz vonku nemrzlo.) pokazilo sa cidlo na automate (fungoval len automaticky rezim) opravili to, o mesiac sa to pokazilo zasa (nemohla to byt chyba servisu imho) potom vytieklo servo, opravili to, zasa vytieklo (chyba servisu) prestalo ist stahovanie zadneho okna (vysvetlenie - nebolo pouzivane) pokazil sa reproduktor - vymenene, btw audiosuprava BOSE - naozaj velka bieda. no, v kratkosti je to vsekto, tie najhlavnejsie chyby som vymenoval. proste kazdy mesiac v servise. na auto za 1.4m troska vela, ze?
a este aby ste vedeli ako to auto skoncilo :-) otec isiel ponad otvoreny kanal v tuneli, a nadvihnuty dekel sa mu zasekol pod autom a otocil sa, takze auto vyskocilo. skoda cca 900tisic, motor prevodovka chladic, servo, klima, naprava, skrivena karoseria...vsetko v * -
Je super jizda a super jizda s Alfou, to sou rozdílné pojmy, ale je stoprocentní pravda, že pokud narazíš na kousek, který měl před tebou nějaký ignorant, tak ti zůstanou oči pro pláč.Já sem zatím měl štěstí :-)
Co se týká CZ servisů, máš na mysli něco konkrétního? Podle mě je problém v tom,že různé diagnostiky stojí moc bankovek a vzhledem k počtům aut se do toho nehce nokomu vrážet,myslím tím servisní sít FIAT. -
« Alfa vs. spolehlivost
No hlavně to jsou sportově laděná auta se kterými podle toho bylo také zacházeno, takže jim musíš dopřát také odpovídající servis. Pakliže předchozí majitel nebyl prase, tak si myslím, že Alfa bude -za předpokladu slušného servisu- spolehlivá jako jakákoliv jiná značka. Mluvím teď o starších Alfách, u novějších je údajně problém s CZ servisama, tak nevím.
-
-
« Re: 155
Pokud Alfě poskytujes odpovidajici peci,tak je spolehliva jako kazde jine auto.Ja mam najeto 120.000 km, rozhodně ji nijak nesetrim a nemam jediny problem.Je potřeba si uvědomit ze to nejsou tuctove auta,ale za zvysenou peci se ti bohate odmeni super jizdou!!! -
« 155
Čau lidi, chtěl bych si teď na jaře koupit nějaký auto. Co byste řekli stopětapadesátce, tak rok výroby 95-96. Je to dobrá investice nebo se mám podívat po něčem jiném. Pro mě je důležitá skutečnost, že v tom musím uvést ženu, dítě a spoustu harampádí na dovolenou.
Díky
Jde sice do něj dát větší turbo,intercooler, zesílený podvozek, atd. ,ale i alfy dáš ostrou vačku,laděný výfuk ,ale máš stále vozítko pro denní použití ,tam subaru citelně ztrácí.
Mám názor ,že subaru je pro agresivní nebo profíka , kteří chcou být vidět, z alfy vyzařuje určitá osobnost která je rozvážná a má Cuore Sportivo.